reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

o rany to ale się tu dzieje :-D na pocieszenie wam powiem pamiętajcie wkrótce minie a potem zachowanie misiaczków wam to wynagrodzi :happy2: tak się mądrzę bo my świeżo po jeszcze pamiętam wieczorne wrzaski, niechęć do spania w ciagu dnia itd ale teraz jest cudnie spokojniutki jak nie wiem, rozdaje uśmiechy na prawo i lewo w ogóle się hihra jak szalony nic nie płakusia a jak nie śpi to potrafi się nawet sam sobą zająć i grzecznie sobie siedzi i ogląda wszystko albo zabawia się rączką/pieluszką itd o macie tu przykład :happy2:
[video=youtube;ADOijXv7nPY]http://www.youtube.com/watch?v=ADOijXv7nPY[/video]
także- wytrwałości

maria28 nie nie jesteś sama ja tak samo pieczenie to czarna magia nie potrafię upiec pizzy z gotowego(!) ciasta- nie umiem rozwałkować i rozłożyć na blasze :-D, kopytek, pierogów itp nie umiem a tak bym chciała się nauczyć.. ale gotowanie lubię

reklama
Renia cudny uśmieszek do zacałowania :-)
Ja wiem.. jeszcze dzien dwa temu taki kochany od rana do nocy nic tylko kochac i miziac i wogole..
A dzis, no niby sie usmiechal, niby pobawil a zaraz RYYYYYYYK taki jakby obdzierali!! I cycanie i cycanie..
Wieczorem odpalilam butle z lyzeczka kleiku i troche cyca to juz spi 3,5 h zobaczymy teraz tez jeszcze butle dostanie i moze pospi..
Ale jak ten rysuneczek ze skokami ma racje, ze kolejny ma trwac 5 tygodni to ja sie wypisuje z tej imprezy!!!!!!!!!

angel ja to w ogóle mam sajgon ze skokami bo jako że wcześniak to ma inaczej ale wydaje mi się że nie ma tak jak tam pisze 6tyg później jako że urodził się 6tyg wcześniej ani normalnie chyba też nie także nawet nie mogę przewidzieć kiedy jakiś będzie i który to jest :D teraz miał w 16tyg ale który to był z tych co tam wypisują na necie to nie mam pojęcia bladego :-D

w ogóle to wczoraj szczepiliśmy się na pneumokoki rany ale był wrzask myślałam że mi serce pęknie.. chyba im dziecko starsze tym gorzej znosi bo na wcześniejszych szczepieniach nic takiego nie miało miejsca.. jeszcze byłam z nim wózkiem z mamą bo mąż autem pojechał do pracy.. dobrze że ją wzięłam ona z powrotem pchała wózek a ja na rekach niosłam ale i tak szłyśmy z syreną :-( bidulek mój kochany

renia słodziaczek mały ;-) A ze szczepieniami to mi i tak szkoda wszystkich dzieciaczków - że kłute byc muszą; argument, że to dla ich dobra (niby) jakoś mało do mnie przemawia; a jednak nas też to czeka ponownie już niebawem :-(

A że skok zaraz minie, to wiem :tak: I i tak dziecko nadal jest kochane - pomimo tego, że dopomina się o więcej uwagi; dla mnie nie jest to już jakoś specjalnie uciążliwe - bardziej się martwię jak za długo śpi, albo zajmuje się sam sobą :-p

No a teraz spać - wszystkie bez wyjątku ;-) Kolorowych...

Witam sie porannie :) U nas nocka cała przespana od 21 do 7 wiec mam nadzieje ze mała bedzie dzisiaj mniej marudna niz wczoraj czy dwa dni temu :) a teraz rozmawia sobie z tatusiem i mu opowiada co jej sie sniło wiec mam chwile zeby pisac :)) u nas juz jest 22 stopnie na dworze a to dopiero 7, to dzisiaj sie patelnia zapowiada ehhh trzeba bedzie mała w rampersa ubrac i niech sie dziecko wietrzy :))

Mam pytanie do mam które ida szczepieniami na NFZ, teraz 12 lipca idziemy na 2 szczepienie a po tych 6tygodnia znów nas kolejne czeka?? Bo kurde własnie nie wiem co robic bo jak jeszcze kolejne nas czeka po 2tyg to nam to wypadnie akurat na wyjazd i bede chciala to przeniesc o tydzien wczesniej tylko własnie musze juz teraz wiedziec czy bedzie kolejne szczepienie.

Uciekam sie ogarnac a pozniej dzieckiem zajac i moze na spacerek jakis uda nam sie samym wyjsc i płaczu nie bedzie :)))

miłego i upalnego dnia życzę :))

Witam się w niedziele w piękny poranek :-)

Za waszą radą wykąpałam mojego małego o godzinę wcześniej czyli o 20 :-)iii uwaga ,uwaga ! O 2 pobudka na piciu , później o 5 na mleko i dospał w swoim łóżeczku do 7 :-D nie wiem czy to taki zbieg okoliczności ,a może już zawsze tak będzie...nom mam taką nadzieję :) bo jakoś średnio chcę mi się go zabawiać od 4 rano :-p

Wczoraj byliśmy u cioci ,cały dzień na powietrzu , mały był grzeczny i wręcz słodki .Przez cały dzień zapłakał może 2-3 razy . Sukces....

Amandla gratuluję rozkosznego śmiechu:-D

Miotlica zazdroszczę ,że możesz wejść w ubrania z przed ciąży , ja niby też w niektóre wchodzą,ale to tak chamsko na maksa :):) wszystko , górą się wylewa :-p

agusia zdrowiej szybko . Gratulację głośnego śmiechu :-D

pere od kiedy podajesz kaszki ? Pere co do niedojadania ,spróbuje ,żeby się odbiło i dalej daj może pomoże , u nas poskutkowało . Poprostu małego w brzuchu kręciło ,a jak mu się odbiło mógł spokojnie dalej jeść :-)

reniusze jak tylko masz okazję to zostaw dziecie i uciekaj odpocząć ;) odrazu będzie Ci lepiej :-)

renia filmik boski...szkoda ,że mojego małego łóżeczko parzy w dzień

aaaa....zapomniałam o jednym . U nas jak mały nie dojadał ,a raz była taka sytuacja ,że mało pił mimo dużego upało okazało się ,że jest już leniwy i ma za małą dziurkę w smoczku . Dałam inny smoczek i jest git :-) pić mu dawałam z butelki dr browna ,bo bardzo się ksztusił ,ale poźniej już ciężko mu szło i teraz pije normalnie z aventa smoczkiem 0+ ,a mleko tym większym .

Miłej niedzieli :)

vil jakby Damian spał długo to też bym się nie martwiła :-D ale on jak miał skok to było to zupełnie w drugą stronę przez dzień ucinał 2 drzemki po 15 min a mimo to wieczorem miał trudności z zaśnięciem.. i do tego płakał strasznie żadne próby ululania nie działały po prostu ryczał do 24 aż zasnął a my wychodziliśmy z siebie żeby go jakoś uspokoić.. no i w ogóle marudny był w dzień tak nie tak nie tak też nie.. ubzdurał sobie fotelik samochodowy i tylko by w nim siedział cały dzień.. na szczęście na razie mamy to za sobą

reklama
A ja kolejny dzien w szkole a mój maluch dzisiaj przekrecil sie sam na macie z pleckow na brzuszek i zadowolony lezal wczoraj jak nie on spal pieknie po 2 godziny wiec dziewczyny spokojnie dadza maluszki w kosc a po skoku bedą grzeczne dzieciaczki ;) ,Czy chwaliłam sie ze mój maluch juz 8140wazy

Do góry