reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

chyba dopiero w sobotę poprawa pogody :baffled:. My mamy wesele w Sanoku, znowu daleka droga przed nami. Jeszcze sukienkę muszę wybrać i dobrać buty- nie lubię, nie lubię!

reklama
hehe... Kasiulka ja wiem skąd u Ciebie, u mnie i kilku innych taki apetyt. Kochana, karmimy piersią i potrzebujemy więcej energii do spalenia :-) wiecie, ja zawsze żarta byłam (kocham smaki, smaczki...) ale ilości jakie teraz pochłaniam są zatrważające :szok: w ciąży miałam cukrzycę, więc trzymałam się diety, a teraz ... jak pies ze smyczy. dzień bez drożdżówki, ciasta, ciasteczka stracony:zawstydzona/y: a właśnie biorę się za pieczenie ciacha z truskawkami ;-)

inamorate a dlaczego tak duzo jesz ?? co to za mus ?:D u mnie byl taki okres ze maksio tak absorbowal samym soba i nie jadlam doslownie nic - tylko kawa zrobiona przez kogos i tyle :)

kasiulek buty sukienka najmniej wazne - najewazniejsza dobra zabawa :-D

a tez mam mieszane odczucia odnosnie fotelika maxi cosi cabrio - boje sie wyjac nakladke bo w sumie jak ja wyjme to dziecko jest pozginane w pleckach ... i czy to prawidlowo ?? hmmm... w poniedzialek bede w poradni rehabilitacyjnej i u "anatomisty" wiec podpytam :)

aina masz jakis dobry przepis na ciasto truskawkowe ? mi przed chwila na aktualnosciach facebookowych przemknelo ciasto z truskawkawkami i z kisielem i tak sobie marze marze.... :happy2:

deszcz leje i leje ...

dzien dobry:-)

właśnie pałaszuje śniadanie:-)

Widze ze narzekacie na pogode( zazwyczaj ja to robię) a u mnie dziś słońce, niebo błekitne i w miare ciepło.

A co do wypadania włosów...niedługo zostanę chyba łysa. masakra ile włosów mi wypada. Mam nadzieje ze w Polsce je jakoś podratuje.
aina kasiulka- ja tez jakimś żarłowkiem sie zrobiłam. W ciaży słodycze mogły nie istnieć a teraz... cała tabliczkę czekolady truskawkowej potrafie zejść :-D

KArolina- witaj:-) ja też jestem mamą Franka:-) Ja tez mam ten fotelik i juz wyciągnełam tą wkładke. Od razu mu wygodniej było:-)
Ja jeszcze nie czytam małemu, alę spiewam mu, i puszczam z komputera piosenki. Uwielbia ogórka zielonego, i Puszka okruszka:-) Uśmiech od ucha do ucha i przebiera wtedy łapkami i nóżkami

reniuszek- ja taką wagę to w podstawówce chyba miałam.

EWstra- nie przejmuj się, głowa do góry.

My kąpiemy miedzy 19-20:30. przed kapaniem zawsze jest cyc, i po kapaniu też jest cyc i potem spanko.

nie iwem co mialam napisać, bo tyle stron miałam do nadrobienia ze już pozapominałam.

Dziewczyny czym mozna sie leczyc jak sie karmi? Bo ja zapomnialam a mam goraczke katar i gardlo mi odpada! Czuje sie jakby walec przez zemnie przejechal! A musze sie jakos trzymac bo Bartek chory na zapalenie ucha i mnie zarazil ale jego to nic nie uśpi i ma nadal nadmiar energii:( a Pola juz ma katar i nie wiem co to bedzie z nią:(

Maria wiem tylko tyle ze piersia mozna karmic do 38 powyzej juz nie a z leczeniem nie pomoge bo jeszcze nie chorowalam od kad karmie...

Wiecie co pogoda to mnie dobija wez badz madry swieci slonce a za chwile leje a ja jak doslowny debil latam z wozkiem z domu na dwor i odwrotnie:-)koniec dzisiaj juz nie wychodze:eek:

Witamy zalani zalani deszczem :-)
Za to nawet wyspani (pospałoby się dłużęj, ale gdzieś o 9:00 Rafał kategorycznie stwierdził, że wstajemy - krótkim okrzykiem wyrażąjącym niezadowolenie z przebywania jeszcze w łóżku :confused2: i nie było wyjścia :-D)

reniuszek
no kto jak kto, ale Ty naprawdę nie masz co narzekać na nadwagę ;-) Fajnie, że masz pod ręką towarzystwo :tak: A w chuście u nas podobnie - najpierw chwila marudzenia, a potem mały suseł :-)

karolina kupiłam w końcu od dawna wypatrywane Baśnie braci Grimm (wczoraj akurat otworzył mi się Paluszek), do tego mam w domu przedpotopowy chyba jeszcze egzemplarz baśni Andersena. Ja to w ogóle mól książkowy jestem i znajdzie się u mnie jeszcze kilka fajnych pozycji do wieczornego czytania, np. Tini i jej przyjaciele (też krótkie historyjki) czy Bernard i Bianka (choć to już może jak będzie miał 3-4 latka).
No i najważniejsze ponoć jest modulowanie głosu i ton, jakim się czyta - nie chwaląc się, ale w tym to akurat dobra jestem :zawstydzona/y: Taki mój mały konik...

ina ja to się głodna robię od samego czytania, co Ty biedna jesz :-D Ja jem jak małe pr... ale fakt faktem - z racji ograniczonego repertuaru żywnościowego skończyłam z podjadaniem
No ale zważyć się wczoraj zapomniałam.

nusia jakaś odmina musi być - pogodowa też ;-)

Maria wiem, że na pewno można syrop *spam* no i na gorączkę paracetamol, ale co poza tym :confused:

reklama
witam
Mialm udany wieczorem wczoraj:)zaprosili nas sasiedzi na meczyk-mala tak kibicowala ze dopiero o 1 zasnela jak zeszlismy do mieszkania:)-nawet nie plakala , ale chiala byc na raczkach moze to wina szczepienia.
O wadze nie bede sie wypowiadac, moze jak bede w pl to do dietetyka sie wybiore-bo tutaj dopiero po 6 tyg moze zrobia mi badania na tarczyce-tak wczoraj powiedziala mi pielegniarka, a jak rozmawialam z lekarzem to sie usmiechnol i mowil cwizenia i dieta racionalna bo karmisz czyli nic nowego czego bym nie wiedziala.
Wlosy mamo moge dolaczyc do klubu -lysiejacych, taka byla zadowolona , ze mam takie super geste wloski jakos w ciazy tak lepsze sie zrobily a tu psikus...
Znalazlam znajomego ,ktory podjedzie po prezent dla mojego m na sobotnie urodziny, dzis robie liste zakupow jutro zakupy a w piatek wielkie robienie-sasiadka podpowiedziala mi zebym zrobila fikusnego torta w kszcztalcie cycychow...hmm pomysl moze fajny ale beda tez dzieci sama juz nie wiem...
Och jak ja bym zjadla pl truskawek-smaka tylko robisz, ina ty to sie przejadasz:)

Do góry