reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Vill takie smoczki z gryzakami:

Stage 1 Easy Reach Teether | Tommee Tippee

Niespokojny bardzo :-( Obudzil sie po 45 min glodny no bo w sumie malo zszamal jak odplynal wtedy.. Ale od tamtej pory butla, odlot, odkladam ryk, cycek nie, jednak zlapal pił, przysnal znowu ryk, cyc nie- SZZZZ za glosno zrobilam i jak sie zaczal wyc.. Smoczek polozylam sie obok i zaczal sie uspokajac.. Jednak i wtedy 2 razy sie jeszcze przebudzal bidulek..
Jednak jak juz lezalam blisko to oczy otworzyl nagle i .....taaaak wielki usmiech i odrazu odlot- myslalam, ze serce mi peknie :zawstydzona/y:

Maria straszne nie wiadomo jak Ci pomoc :( Podziwiam Cie ogromnie skoro piszesz , ze Bartek taki sam byl i jest i druga dzidzia.. ja nie wiem jakbym dala rade! Moj zuczek jest kochany a tak absorbujacy, ze nie umiem sobie wyobrazic drugiego dziecka..

reklama
A więc zakupiłam zupełnie nowy zestaw smoków TT ale te w najmniejszym rozmiarze czyli 0-3 msc. a jak przeczytałam posta Mari zaczynam żałować że nie kupiłam już następnego rozmiaru. Antek do okruszków nie należy, waży już ok 7 kg więc chyba strzeliłam babola z rozmiarem smoków :confused::confused: najwyżej jak nie zaskoczy to spróbuję z następnym rozmiarem... a jak i to zawiedzie to już tylko zostaje mi poddać się...:baffled:

Maria ja to i tak Ciebie podziwiam... Trafiły Ci się dwa rozwrzeszczane egzemplarze, a Ty z nimi jesteś niestrudzona, choć wykończona!!! Ja jak Antek ma wrzeszczące dni to mam ochotę wypisać się z tego wszystkiego i trzasnąć drzwiami :baffled:

Vill to Rafałek użył sobie za wszystkie czasy :biggrin2: drzemka z cycem w paszczy to nie lada gratka :biggrin2: a Antosiowi znów coś nie pasuje; już drugi dzień wierci się, kręci przy karmieniu, no i je co 40-60 min. Pewno składa sobie zamówienie :biggrin2: Ale za to zaszalał tej nocki, bo zapomniał o jednym karmieniu i tak, o 23 docycałam go na śpiku, później obudził się po 1 (byłam zła bo to tylko 2h, a normalnie budził się między 2-3), no i kolejne karmienie powinno być ok 4, a tu nic. Ja się budzę o 5 a moje dziecię nadal twardo śpi :-D głód go obudził dopiero po 6 jak tata wstawał do pracy:biggrin2::biggrin2::biggrin2: mam nadzieję że to nie był jednorazowy incydent tylko coś bardziej na stałe ;-) zobaczymy...

Dobrej nocki...

aina hehe dobrze to opisalas z tymi placzacymi dniami mam to samo ;-)

Co do smoczkow tez dzis patrzalam za wiekszymi! Bo on bez tetry przytknietej nie potrafi go w buzi utrzymac wiec pomyslalam, ze za krotki jest wkoncu to kawał chłopa..
Ale lubi Avent te flow cos tam a on niby 0-6 :| Wlasnie widzialam ze ma TT 3-6 ... hmm w domu mam tt 0-3 to sprobuje jutro czy mu ksztalt podpasuje jak tak to kupie.. Zreszta te aventu tez jak bedzie trzeba..
Ja tam sie ciesz, ze moj zna smoka i spelnia swoja funkcje w 100%, czasem wypluwa piers przed snem i pokazuje, ze chce podziudziac smoka- po jakims czasie wypluwa ( a ze przytrzymana tetra to jak podchodze on smiesznie wgniecionego gdzies tego smoka ma w bunie czy pod szyją :-D ) wiec nie ciagnie i nie mozna mu zabrac, wie ile potrzebuje sie ululac nim ;-)

hej ho
Co za mily dzien byl dzis:)moje dziecie zrobilo tak wielka kupe ze ubrudzilo wszystko:)wyladowalysmy pod prysznicem-bardzoe jej sie to nie podobalo,przyszly dzis paczki z prezentami od babc no i mam tez kupila cos swoje corc.
Co do smokow to my mamy Nuka i jestem bardzo zadowolona jako zbieraczka mam ich 4 jak bym zgubila albo cos,tez sie zastanawialam czy nam zeby nie ida bo caly czas piastki w buzii i slini sie strasznie ale na razie cisza.
Moje dziecko dwie ostatnie nocki przespalo cale , az bylam zdziwiona i w nocy sama sie budzilam czy wszystko ok no i piersi bolaly mnie juz.

Mnie też dziś Duszka zaskoczyła ...
Obudziła się o pierwszej w nocy - na jedzenie :-D Ostatnio też usypia zazwyczaj na rączkach ... chyba skok jakiś , albo brzuszek jej doskwiera :sorry:

Angel oglądałaś dziąsła ?? są podpuchnięte i zaczerwienione ?? Biedny Dorianek ....

Ewstra super oby tak dalej z tymi nockami było :tak:

aina u Ciebie też nocka z niespodzianką , super ....

Pogoda u nas pod psem ... zaraz usnę :confused2:

Hej

Mini Grześ ma zwiększone napięcie, tzn trochę układa się w literę C, przez to woli patrzeć na prawą stronę. Na szczęście z każdym dniem jest lepiej. A mam nadzieję, że po rehabilitacji będzie zupełnie dobrze :-)
Maria po prostu masz dzieci pełne temperamentu, które chcą być blisko Ciebie
Angel w takim razie cierpliwości. Fajny ten gryzako-smoczek
Ewstra jak miło ze strony babć, mam nadzieję że prezenty się udały

U nas już wiele, nocy z karmieniem dopiero po 5. Widzę, że Grześ znacznie więcej je niż zwykle (wcześniej ok 100-120 ml), a teraz spokojnie 150 ml. Aha chyba Wam nie pisałam, że w ciągu dnia w zasadzie tylko odciągam mleczko, piersią karmię tylko w nocy jak jet wyciszony, czasami też jak nie zdążę ściągnąć. Mnie i jego męczyło to karmienie, ja wiecznie zalana tym mlekiem, pół dnia z cyckami na wierzchu. Bo przecież pociągną parę razy i zawsze mi zasypiał. Nie zdarzyło się, żeby opróżnił całą pierś, więc musiałam karmić co 30 min. Teraz jest duuuużo lepiej. Fajne jest jeszcze to, że dość szybko odciągam i butlę (tylko Calmę) może podać tata, albo dziadkowie :-)

Dzis widac białą kropkę z lewej strony ....ale z boku okolice czwórki? :/ A jak juz to nie jedynki lub dwójki powinny isc?
Czy biała kropka oznacza, że to to, czy moze tak sobie byc poprostu??

U nas też ślinienie straszne i właśnie takie pokasływanie – oprócz tego po szczepieniu żadnych skutków ubocznych. Rączki też w buzi, smok zmieniony na większy.Aina – ja mam tommee tipee 3-6 miesięcy. Przyjął się:-) Ja nie mam nic przeciwko smoczkom-uspokajaczom. U Natalii smok był do 6 miesiąca, potem tylko na noc.

Kasiulka – super, że u neurologa Ok. – a tak się martwiłaś. Hubert też najczęściej zjada 150ml.
Angel – jeśli to ząbkowanie to powinny raczej dolne jedynki najpierw. Białe kropki – nie ma więcej? – bo może to być pierwszy objaw pleśniawek (na dziąsłach, języku) – dziecko tez się ślini i jest marudne bardzo.

witam
Angle moze to plesniawki?bo na 4 to chyba zbyt wczesnie
Kasiulka podziwiam ja jakos odciagam jak musze i mam czas bo ciecie nie daje mi tego zrobic,wczesniej jak szlam do miasta zawsze staralam sie sciagac ale teraz mam to w trabce:)i siedze z cycem moze dla tego ze mam reczny i to takie zajmujace jest.

Pogoda do bani dzis zrobilo sie juz chlodno ale nie zimno,udalo mi sie troszke zrobic w domku no i dzis wybieramy sie z mala na urodziny naszego kolegi ciekawe czy da nam posiedziec.
My tez z m mielismy mala rozmowe jak odkladalam ubranka pytam sie oddajemy wszystkie czy zostawiamy te ulubione na kolejne?No i po rozmowie stanelo ze zostawiamy te bardziej praktyczne i ulubione , co prawda mamy same dziewczece a mazy sie nam teraz synus:) no ale to jak Tosia bedzie juz miala 2 lata

reklama
Kasiulka dobre wieści ... No i nieźle Ci Grześ pije ;-) Moja duszka koło 60-100 ml a jeden posiłek przyjmuje :tak:

Angel jak Borysowi przebijał się ząbek to kropka była bardziej siwa niż biała . Co ciekawe Jasiu mojej siostry ma taką białą kropeczkę na dolnej jedynce i ona jest już chyba ze trzy miesiące :tak: A byłyśmy pewne z siostrą że zaraz mu urośnie :rolleyes2:

ewstra super że już myślicie o kolejnym bąblu

A ja chyba dostałam okres ... Muszę się wybrać do gina bo jeszcze nie byłam od porodu :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry