reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Vill takie smoczki z gryzakami:

Stage 1 Easy Reach Teether | Tommee Tippee

Niespokojny bardzo :-( Obudzil sie po 45 min glodny no bo w sumie malo zszamal jak odplynal wtedy.. Ale od tamtej pory butla, odlot, odkladam ryk, cycek nie, jednak zlapal pił, przysnal znowu ryk, cyc nie- SZZZZ za glosno zrobilam i jak sie zaczal wyc.. Smoczek polozylam sie obok i zaczal sie uspokajac.. Jednak i wtedy 2 razy sie jeszcze przebudzal bidulek..
Jednak jak juz lezalam blisko to oczy otworzyl nagle i .....taaaak wielki usmiech i odrazu odlot- myslalam, ze serce mi peknie :zawstydzona/y:

Maria straszne nie wiadomo jak Ci pomoc :( Podziwiam Cie ogromnie skoro piszesz , ze Bartek taki sam byl i jest i druga dzidzia.. ja nie wiem jakbym dala rade! Moj zuczek jest kochany a tak absorbujacy, ze nie umiem sobie wyobrazic drugiego dziecka..

reklama
A więc zakupiłam zupełnie nowy zestaw smoków TT ale te w najmniejszym rozmiarze czyli 0-3 msc. a jak przeczytałam posta Mari zaczynam żałować że nie kupiłam już następnego rozmiaru. Antek do okruszków nie należy, waży już ok 7 kg więc chyba strzeliłam babola z rozmiarem smoków :confused::confused: najwyżej jak nie zaskoczy to spróbuję z następnym rozmiarem... a jak i to zawiedzie to już tylko zostaje mi poddać się...:baffled:

Maria ja to i tak Ciebie podziwiam... Trafiły Ci się dwa rozwrzeszczane egzemplarze, a Ty z nimi jesteś niestrudzona, choć wykończona!!! Ja jak Antek ma wrzeszczące dni to mam ochotę wypisać się z tego wszystkiego i trzasnąć drzwiami :baffled:

Vill to Rafałek użył sobie za wszystkie czasy :biggrin2: drzemka z cycem w paszczy to nie lada gratka :biggrin2: a Antosiowi znów coś nie pasuje; już drugi dzień wierci się, kręci przy karmieniu, no i je co 40-60 min. Pewno składa sobie zamówienie :biggrin2: Ale za to zaszalał tej nocki, bo zapomniał o jednym karmieniu i tak, o 23 docycałam go na śpiku, później obudził się po 1 (byłam zła bo to tylko 2h, a normalnie budził się między 2-3), no i kolejne karmienie powinno być ok 4, a tu nic. Ja się budzę o 5 a moje dziecię nadal twardo śpi :-D głód go obudził dopiero po 6 jak tata wstawał do pracy:biggrin2::biggrin2::biggrin2: mam nadzieję że to nie był jednorazowy incydent tylko coś bardziej na stałe ;-) zobaczymy...

Dobrej nocki...

aina hehe dobrze to opisalas z tymi placzacymi dniami mam to samo ;-)

Co do smoczkow tez dzis patrzalam za wiekszymi! Bo on bez tetry przytknietej nie potrafi go w buzi utrzymac wiec pomyslalam, ze za krotki jest wkoncu to kawał chłopa..
Ale lubi Avent te flow cos tam a on niby 0-6 :| Wlasnie widzialam ze ma TT 3-6 ... hmm w domu mam tt 0-3 to sprobuje jutro czy mu ksztalt podpasuje jak tak to kupie.. Zreszta te aventu tez jak bedzie trzeba..
Ja tam sie ciesz, ze moj zna smoka i spelnia swoja funkcje w 100%, czasem wypluwa piers przed snem i pokazuje, ze chce podziudziac smoka- po jakims czasie wypluwa ( a ze przytrzymana tetra to jak podchodze on smiesznie wgniecionego gdzies tego smoka ma w bunie czy pod szyją :-D ) wiec nie ciagnie i nie mozna mu zabrac, wie ile potrzebuje sie ululac nim ;-)

hej ho
Co za mily dzien byl dzis:)moje dziecie zrobilo tak wielka kupe ze ubrudzilo wszystko:)wyladowalysmy pod prysznicem-bardzoe jej sie to nie podobalo,przyszly dzis paczki z prezentami od babc no i mam tez kupila cos swoje corc.
Co do smokow to my mamy Nuka i jestem bardzo zadowolona jako zbieraczka mam ich 4 jak bym zgubila albo cos,tez sie zastanawialam czy nam zeby nie ida bo caly czas piastki w buzii i slini sie strasznie ale na razie cisza.
Moje dziecko dwie ostatnie nocki przespalo cale , az bylam zdziwiona i w nocy sama sie budzilam czy wszystko ok no i piersi bolaly mnie juz.

Mnie też dziś Duszka zaskoczyła ...
Obudziła się o pierwszej w nocy - na jedzenie :-D Ostatnio też usypia zazwyczaj na rączkach ... chyba skok jakiś , albo brzuszek jej doskwiera :sorry:

Angel oglądałaś dziąsła ?? są podpuchnięte i zaczerwienione ?? Biedny Dorianek ....

Ewstra super oby tak dalej z tymi nockami było :tak:

aina u Ciebie też nocka z niespodzianką , super ....

Pogoda u nas pod psem ... zaraz usnę :confused2:

Hej

Mini Grześ ma zwiększone napięcie, tzn trochę układa się w literę C, przez to woli patrzeć na prawą stronę. Na szczęście z każdym dniem jest lepiej. A mam nadzieję, że po rehabilitacji będzie zupełnie dobrze :-)
Maria po prostu masz dzieci pełne temperamentu, które chcą być blisko Ciebie
Angel w takim razie cierpliwości. Fajny ten gryzako-smoczek
Ewstra jak miło ze strony babć, mam nadzieję że prezenty się udały

U nas już wiele, nocy z karmieniem dopiero po 5. Widzę, że Grześ znacznie więcej je niż zwykle (wcześniej ok 100-120 ml), a teraz spokojnie 150 ml. Aha chyba Wam nie pisałam, że w ciągu dnia w zasadzie tylko odciągam mleczko, piersią karmię tylko w nocy jak jet wyciszony, czasami też jak nie zdążę ściągnąć. Mnie i jego męczyło to karmienie, ja wiecznie zalana tym mlekiem, pół dnia z cyckami na wierzchu. Bo przecież pociągną parę razy i zawsze mi zasypiał. Nie zdarzyło się, żeby opróżnił całą pierś, więc musiałam karmić co 30 min. Teraz jest duuuużo lepiej. Fajne jest jeszcze to, że dość szybko odciągam i butlę (tylko Calmę) może podać tata, albo dziadkowie :-)

Dzis widac białą kropkę z lewej strony ....ale z boku okolice czwórki? :/ A jak juz to nie jedynki lub dwójki powinny isc?
Czy biała kropka oznacza, że to to, czy moze tak sobie byc poprostu??

U nas też ślinienie straszne i właśnie takie pokasływanie – oprócz tego po szczepieniu żadnych skutków ubocznych. Rączki też w buzi, smok zmieniony na większy.Aina – ja mam tommee tipee 3-6 miesięcy. Przyjął się:-) Ja nie mam nic przeciwko smoczkom-uspokajaczom. U Natalii smok był do 6 miesiąca, potem tylko na noc.

Kasiulka – super, że u neurologa Ok. – a tak się martwiłaś. Hubert też najczęściej zjada 150ml.
Angel – jeśli to ząbkowanie to powinny raczej dolne jedynki najpierw. Białe kropki – nie ma więcej? – bo może to być pierwszy objaw pleśniawek (na dziąsłach, języku) – dziecko tez się ślini i jest marudne bardzo.

witam
Angle moze to plesniawki?bo na 4 to chyba zbyt wczesnie
Kasiulka podziwiam ja jakos odciagam jak musze i mam czas bo ciecie nie daje mi tego zrobic,wczesniej jak szlam do miasta zawsze staralam sie sciagac ale teraz mam to w trabce:)i siedze z cycem moze dla tego ze mam reczny i to takie zajmujace jest.

Pogoda do bani dzis zrobilo sie juz chlodno ale nie zimno,udalo mi sie troszke zrobic w domku no i dzis wybieramy sie z mala na urodziny naszego kolegi ciekawe czy da nam posiedziec.
My tez z m mielismy mala rozmowe jak odkladalam ubranka pytam sie oddajemy wszystkie czy zostawiamy te ulubione na kolejne?No i po rozmowie stanelo ze zostawiamy te bardziej praktyczne i ulubione , co prawda mamy same dziewczece a mazy sie nam teraz synus:) no ale to jak Tosia bedzie juz miala 2 lata

reklama
Kasiulka dobre wieści ... No i nieźle Ci Grześ pije ;-) Moja duszka koło 60-100 ml a jeden posiłek przyjmuje :tak:

Angel jak Borysowi przebijał się ząbek to kropka była bardziej siwa niż biała . Co ciekawe Jasiu mojej siostry ma taką białą kropeczkę na dolnej jedynce i ona jest już chyba ze trzy miesiące :tak: A byłyśmy pewne z siostrą że zaraz mu urośnie :rolleyes2:

ewstra super że już myślicie o kolejnym bąblu

A ja chyba dostałam okres ... Muszę się wybrać do gina bo jeszcze nie byłam od porodu :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry