reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

młody zaszczepiony, młoda nie.. jeszcze mamy poczekać po tej mojej chorobie trochę. Ale ją zważyli i zmierzyli obwody, i uwaga! przekroczyła 6kg :-D 6040g dokładnie na golaska wazona:-D

reklama
młody zaszczepiony, młoda nie.. jeszcze mamy poczekać po tej mojej chorobie trochę. Ale ją zważyli i zmierzyli obwody, i uwaga! przekroczyła 6kg :-D 6040g dokładnie na golaska wazona:-D
łiiiiiiiiiiii tam ;) Mój to tyle ważył na początku drugiego miesiąca życia :tak:

vill- jesteście południowcy :-D... To wszystko wyjasnia! ;)

gagucha w Wawie też ciepełko
ivi mój też powyżej 6 kg, ale rosną te nasze dzieciaczki. nie spodziewałam się, że aż tak szybko
vill i inne dziewczyny z ogrodem ale Wam zazdroszczę!!! wiem, że zawsze to dodatkowa robota i wcale nie mało, ale mi teraz tak tego brakuje :baffled:
amandla
przymusowe diety nie są takie złe, ja w ciąży przytyłam 1,5 kg i to już przed samym porodem
mini super cena, ja byłam w sobotę, ale nie widziałam a teraz mi się nie chce już jechać, w Wawie wkurzające jest to, że wszędzie daleko i robi się z tego wyprawa

my po spacerku, nie było źle, na szczęście mamy wózek z podnoszonym zagłówkiem i Grzesiulek może oglądać świat. Chociaż Atomówka jak u Ciebie jest nieco za wysoko i zjeżdża w dół i jest troszkę pognieciony, tak jak widać:Zobacz załącznik 469529

kochane jeśli wasze dzieciaczki "zjeżdżają" jak są trochę bardziej podniesione to znaczy że nie są gotowe na taką formę jazdy.. Na prawdę bezpieczniej dla dzieciaczków jak jeżdżą na płasko albo są noszone w chustach. W końcu chodzi o kręgosłup i zapobieganie ew. asymetrii... tak samo "sadzanie" nie jest wskazane, bo to żę dziecko się wysila aby usiąść to nie znaczy że już może to zrobić. Te próby podnoszenia się do siadu to tylko ćwiczenia, które dopiero za ładnych pare tygodni albo i miesięcy przejdą w prawidłowe siadanie. także zwracam uwagę - nie sadzamy, nie "pionizujemy" na siłę, nie woźmy dzieci w pozycji innej niż na płasko.
potem do tej listy dojdzie "nie prowadzamy za ręce" ;) uczulam na to bo przeszłam to wszystko przy Tymku i sama wiem ile błędów wtedy popełniłam ;)

Kleszcze szybko i sprawnie wyjmuje sie penseta i nalezy to zrobic jak najszybciej.jak sie wyjmie w ciagu 40min to jest mniejsze ryzyko zakazenia borieloza a niestety co drugi kleszcz jest tym zarazony.

Spacerek zaliczony
Kasiulka mogłabym godzinami patrzec na Twojego Grzesia, taki słodziak z niego:)
Duzo racji ma Ivi, jeszcze szkrabki maja czas na siedzenie i podnoszenie.
Nie warto okładac je poduchami czy wkładac cos do wozka. za miekie to.
1o0 razy bezpieczniejszy dla pleckow bedzie chociazby spacerek w foteliku (atomowka nie zastanawiaj sie)
, myśle ze godzinka to akurat,
po co meczyc sie z wrzeszczacym dzieciaczkiem jak lezec nie chce. jaka to przyjemnosc.
my nadal podrozujemy w gondolce,
Hanula nie robi sprzeciwow bo "okno" na swiat ma zapewnione.
u nas z daszku jest otwierane okienko, duze,
cos podobnego do tego tylkotu spacerowka a my mamy w gondoli.
3okienko.jpg

ina kto wyciagnał małej kleszcza?

Vill,

dzieki za info, jutro próbuje podać smoczkiem avent potem startuje z tym kubeczkiem, tym bardziej ze od narodzin codziennie podaje jej takimi plastikowymi kubeczkami jak od syropu vitaminki, więc obstawiam, ze kubek wygra tym bardziej, ze to od czasu do czasu

Amandla,

Oj pokracznie to wyglada na tym filmiku, cała broda polana :-D

Jeszcze 5lat temu kleszcze nie byly tak zakarzone i nie bylo dramatu ale teraz to juz prawie kazdy zakazony borieloza lub babeszioza.

Co do mojej diety dziewczyny - to owszem jem duzo truskawek i slodyczy ale nie widze zeby małą brzuch bolał,nic a nic! Tyle ze spac nie chce nigdzie poza mną! Spi prosto na mnie i tylko tak .no i w wozku zanic lezec nie chce.

reklama
Maria bo nie musi jej dobitnie brzuszek boleć w sensie że będzie stekać i się prężyć, ale może czuć się zwyczajnie źle. A jak dziecku źle, to gdzie najlepiej? Wiadomo - u mamy, bo wtedy wszelkie dolegliwości stają się bardziej znośne. Czy to po szczepieniu, czy choroba jakaś, czy zacznie się ząbkowanie - najlepiej do mamy i cyca :tak:

Aadka no ten kubeczek niewiele się różni od tego medeli, więc obstawiam, że Wam będzie wygodnie

Kasiulka no Grześ śliczny po prostu - nawet pognieciony :-D
A praca z ogrodem to się dopiero zacznie, bo na razie to dziki sad - w sensie poza drzewami owocowymi wszystko (czyli coś co kiedyś było trawą) zostawione samo sobie, ale mam zamiar zmienić ten stan rzeczy i tu jakiś krzaczek, tam ścieżka, tu lampeczka, za krzaczkiem ławeczka... Na razie można się w hamaku pobujać ;-)

ina niezła akcja ;-) Się nie przejmuj - lepiej tak niż w drugą stronę.

Idę zdjąć pranie - pięknie wyschło na tym słoneczku i może nawet poprasuję od razu co nieco, bo moje dziecko dzisiaj cudnie spało przed południem, a niedawno najedzone pogadało do małpek na macie i... w najlepsze zasnęło :-)
A wieczorkiem jedziemy do teściowej - urodzinowo.

Do góry