reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

no dziewczyny a jak przechowywać? ja na razie nie będę go szprycować i mam nadzieję że już w ogóle nie będę musiała tego używać w końcu ma już 3,5msc.. po prostu je dostałam, u mnie np to podejrzewam że nawet ten sab simplex by nie pomógł no ale co spróbować trzeba

co do aktywności dzieci to mój noc przesypia od 20 do 5 rano :) potem się muszę z nim bawić z godzinkę półtora idziemy dalej spać i ok 8 znowu na jedzonko i już taki system jest cały dzień -karmienie,- zabawa,-spanie po prostu po jedzeniu trzeba go zmęczyć, zabawić, pogadać wtedy się nie złości, nie marudzi a sam po tej godzince znów zasypia i potrafi wtedy nawet dłużej pospać :-)

piękny dziś dzień więc zaraz jak wstanie i go nakarmię to pójdziemy na spacerek :happy:

reklama
hej wszystkim
moje dziecie spalo do 10 jestem w szoku,na brzuszku nie lubi bardzo-staram sie ja klas ale musze czyms jej machac to z 2 min i lament i zazwyczaj z tej pozycji laduje na pleckach chyba przypadkowo,dobra lece z cycusiem bo o sniadanie sie domaga

ina do przychodni marsz i niczym nie smaruj - kiedyś owszem: masełko, spirytus i Bóg raczy wiedzieć co jeszcze, a to tylko pogarszało sprawę, bo kleszczydło w odruchu obronnym jakieś tam substancje wpuszczało :no:

Angel współczuję ciężkiej nocki (chyba przechwaliłaś ;-)) - mam nadzieję, że spacer z nową znajomą jakoś Ci to wynagrodzi i pomoże w podładowaniu akumulatorów

Aadka - ja takowy kubeczek zakupiłam na samym starcie (w razie W); w szpitalu też takimi karmili, a właściwie zwykłymi kieliszkami (oczywiście plastik) i powiem tak: w szpitalu Rafał ładnie pił z takiego kieliszka :tak: (głównie nystatynę), potem był cyc i cyc i jak kiedyś chciałam go dopoić z kubeczka, to więcej wylądowało na podłożonej pieluszce niż w buzi - po prostu juz zapomniał. Ponownie sięgnęłam po niego wczoraj - kiedy męczył brzuszek, chciałam podać choćby łyżkę herbatki koperkowej, a ponieważ moje dziecko z butelką nie współpracuje, użyłam kubeczka - załapał, dopóki nie poczuł, że to nie mleczko :sorry:
Technika karmienia polega na przybliżeniu kubeczka do ust dziecka, kiedy je otwiera, przykłada się do brody i lekko przechyla tak, by mleko powolutku płynęło - nie ma potrzeby odrywania kubeczka od ust dziecka (choć to już wymaga pewnej wprawy); na początek można jednak próbować podawanie po jednym łyczku.
Co zaś do słuszności takiego wyboru, to jak najbardziej - oczywiście, jeśli Wam podpasuje.

gagucha no to u Was wszystko w najlepszym porządku w sumie

My dzisiaj też od rana na dworze - teraz małego dopiero wzięłam do środka, bo się skwar zrobił.
Była u nas dzisiaj położna - z tymi alergiami, to zdecydowanie nie na mleko, choć delikatne ślady skazy mlecznej są za uszkiem. Tak więc na razie niczego więcej nie zmieniam w jedzeniu - nadal obserwujemy i czekamy; za jakiś czas będziemy próbwać ostrożnie wprowadzać to, co dotychczas wyrzuciliśmy.

dokłądnie, kleszczyk się wtedy dusi i "wymiotuje" do środka.. bleee. Można wykręcić samemu - 3.5 obrota w prawo. Natomiast w przypadku maleństwa to bym chyba do lekarza jednak dziś podjechala.. lepiej niech drania zbadają czy boleriozy nie przenosił...

trzymajcie kciuki. Idę zaraz z oboma bestiami na szczepienie:szok:

Hej u Nas kolejny dzień marudzenia i wiszenia na cycu, sama już nie wiem czy to skok jakiś czy co?

Ivi
kciuki za szczepienia
Ina ja bym do lekarza leciała na Twoim miejscu

Mini
u Nas upały straszne,wczoraj Aleks z gołym tyłkiem na leżaczku leżał taki skwar był
Co do nocek w sumie ładnie przesypia, po kąpieli trochę zabawy, gadania, jedzonko i palulu
Budzi się potem ok 2 a potem ok 5 więc nie jest źle. Potem jeszcze przysypiamy do 8 ale ostatecznie ok 10-11 się podnosimy.

Kindzia, Kasiulek też mi sie wydaje,że on ciekawy i dlatego się wkurza,że w gondoli siedzi ale co zrobić?
Kasiulek mamy podnoszone oparcie ale za wysoko i mały prawie by siedział, ale chyba coś wykombinuje i podłoże jakiś kocyk czy coś, może się uda
Kindzia mamy fotelik ale szczerze nie próbowałam bo czytałam,że dziecko raczej nie powinno w nim spędzać za dużo czasu, a na spacery jest ponoć niewskazany. Nie wiem ile w tym prawdy w sumie

Co do wit D to szczerze ja zapominam dawać, jak mi się czasami przypomni to dostanie ale i tak codziennie na słońcu leży więc chyba krzywica mu nie grozi.

Co to ja jeszcze miałam?/ Hym sama nie wiem

Aaa Renia co do przechowywnia sab-simplex to wydaje mi się,że normalnie w szafce można
Ja mam w domu espumisan i na ulotce jest, że nie w lodówce tylko zwyczajnie gdzieś w szafce ważne aby temperatura nie była wyższa niż 25 stopni

A ja z chęcią bym poszła z Alkiem na kontrolę bo chciałabym sprawdzić chociazby ile mały waży ale boje się,że jak się pojawię to będą mi męczyli tyłek że muszę zaszczepić małego
A ciekawa jestem ile waży, bo z tego co ja go ważę to wychodzi 5,8 i nie wiem czy trochę nie za mało?

Ostatnia edycja:
Aadka tutaj masz filmik jak karmić takim kubeczkiem medeli, wygląda to cokolwiek pokracznie i aż żal mi tego malucha
Cup Feeding

Ja pewnie będę wprowadzała pozamleczne jedzonko dopiero w 5-6 miesiącu, wolę nie przyspieszać skoro mała może być alergiczna, no ale odpukać tfu tfu kupki już u niej coraz bardziej żółte:)

Ina ja też radze udać się do przychodni i broń Boże masłem nie smaruj!!!! To jest niebezpieczne!Ta sama firma dco produkuje fridę i windi ma lasso do kleszczy
898cfcd7ab4f82b91612ea727f59e4ee.jpg ale ja bym i tak oddała małą w ręce fachowców:)

Maria ja podobnie jak Kindzia nie zalecam Ci kilogramów truskawek, zwłaszcza, ze te wczesne to sama chemia, plus duże ilości ciasta, to kązde dziecko by było pobudzone od cukru, przecież w ciąży wystarczyła zjeść coś słodkiego a dzieci brykały w brzuchach, więc może przyczynę wrzasków Poli masz w swoim menu?

U nas nic nowego, mała aktualnie podsypia, już rano zaliczyła spacerek z babcią jak byłam w pracy, nocki ślicznie przesypia, ale ona już tak ma od dawna, ja wciąż na dietce, ale cały czas coś dobrego pichcę bez mleka, jajek i innych "alergenów", zobaczymy co z tego wyjdzie, póki co waga mi spada jak złoto i to najważniejsze;D Buziaki dla Wszystkich:)

Ostatnia edycja:
atomówka a podpisywałaś oświadczenie że nie chcesz szczepić ??

ivi powodzenia

A ja dziś polazłam na małe zakupy - Dusia zdecydowanie nie lubi sklepowych spacerów :-D - wstąpiłam do H&M i kupiłam fajne bodziaki z eko bawełny za 5 zł/szt ;-)

wklejam też linka na fajny blog - warto przeczytać !!!!!!
W świecie Żyrafy

Amandla - fakt, żal jak się patrzy na tego malucha; u nas generalnie karmili w pozycji półleżącej - nie jak do cyca, ale też nie w pionie

Mini no to fajna okazja Ci się trafiła. Rafałowi zakupy się podobają - w piątek byliśmy w realu, to był jak zaczarowany po prostu. Zresztą on to w ogóle ciekawy świata jest i lubi jak się wokłó niego coś dzieje :tak:

Kurcze, dobrze, że temat kleszczy został poruszony, bo w życiu nie przyszłoby mi do głowy, że to co mi 'robiono' ;) jest tak niebezpieczne. Dobrze, że nic mi nie jest. Przynajmniej jak ODPUKAĆ znajdę delikwenta na ciałku mojego chłopca to nie będę sama nic majstrować. Ogranicze się do wykręcania kleszczy moim pieskom ;)

Gdzie Wy mieszkacie, że macie takie ciepłe klimaty? ;-) Aktualnie przebywam nad morzem a tu 13,15, w porywach 18 stopni od kilku dni.

reklama
Do góry