reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
każdy dobry jest miodek,byle właśnie był tylko prawdziwy

pranie już 3 dzień mi schnie,część zebrałam ale jeszcze trochę zostało bo mokre,a zimno jest,niby słoneczko świeci,ale nie czuć jest go

ja mam z praniem wielki problem, bo mieszkamy w nowym bloku na "placu budowy", więc jeśli tylko wystawię pranie na balkon to zdejmuję suche z toną piasku gratis, masakra! białe rzeczy wracają z nalotem sieny palonej, a jak wycieram się ręcznikiem to mam extra peeling:D dlatego ostatnio zawiozłam pranie do rodziców, którzy mieszkają w domku i nikt w pobliżu od dawna nic nie budował;)

hej :)

Ale piszecie do rana :) u nas pięknie, słonecznie i gorąco....

Czy macie powrót energii z okazji II trymestru?? Ja kurczę mam spadek wszelkiej energii... nie wiem czy moje ciało w ogóle pamięta co to jest ;/
Dziś jadę się zapisać na podyplomówkę :D tylko z tą energią ciążową ciekawa jestem jak dam sobie radę :)

Dziś zaczynam 18 tydzień - wedle moich założeń połówkę ciąży ;)

dziekuje - nie , miod prawidzwy tylko wielowocowy - byanjmniej pszczelarz tak moiwl hihi

Kasiurek, te sposoby Amandali są super, mnie samą dwa tygodnie temu coś brało i 37,2 na termometrze, i przez 3 dni nonstop:
- mixtura czosnkowo-cytrynowa
- herbata lipowa + miód wielokwiatowy + imbir
- ząbki czosnku trzymałam w nosie (serio)
- rutinoskorobin + wapno (w ciąży można) 3 x dziennie
- leżenie
i przeszło ufff, stosuj mixturę a sama zobaczysz powodzenia!

aha *spam* syrop kuoiłam, ale trzymam jakby co w apteczce i nie mogę powiedzieć czy skuteczny, oby się jednak nie przydał

A u mnie dziewczyny już 2ga doba bez plamienia z tego krwiaka towarzysza mego w macicy - może się leczy skubaniec tym leżeniem rzeczywiście

Aadka leż jak najwięcej jeśli masz krwiaka - ja miałam dość sporego i po 3 tygodniach nie ma śladu - ale faktycznie leżałam grzecznie - może z 3-4 spacerki w ciągu tych tygodni tylko zaliczyłam - a skoro miałaś krwawienie to conajmiej pierwszy tydzień PLACKIEM!!!!!! A później jeszcze z 2 tygodnie możesz mieć brunatne delikatne plamienia - znaczą oczyszczający się krwiak!!!! Ale leżeć trzeba!!!!!! Koniecznie!!!! Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i ślicznie się zagoiło :)

_Lina, u mnie z tą energią to różnie bywa, wieczorem jakoś opadam z sił, no i jak trochę więcej się w czasie dnia nachodzę lub nasiedzę to mnie brzuch boli, taki mam napięty i twardy, ale idę dziś do gin, żeby to skonsultować na wszelki wypadek

reklama
dziendobry dziewczyny :) oj widac ze weekend sie skonczyl ruch tu od rana :)))

ja rowniez walcze z przeziembieniem, dzis juz czuje sie calkiem niezle...
a leczylam sie syropem z cebuli, zjadalam duzo czosnku, mleko z miodem, herbata z miodem...

z utesknieniem czekam na energie II trymestru i pocieszam sie ze nie tylko ja... jutro jade do szpitala na badanie na ZD i chyba od razu do dentysty wstapie....

widze juz temat obiadow, ja niemam weny dzis nna gotowanie....
musze poprac,posprzatac itp bo przez to przeziembienie nic nie robiam...

Do góry