reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ahoj kobitki:)
Kasiurek - Albo sok z cytryny z wyciśniętym czosnkiem, i tę miksturę popijać wodą, dokładny przepis na nią podała mi na forum bodajże mata-kow:) na inhalację, bardzo skuteczny jest pokrojony czosnek, owinięty gazą i taki pakuneczek przytykaj do nosa i głęboko wdychaj, będziesz śmierdziała jak stary dziad, ale trudno:D
na ból gardła jest też bardzo dobry syrop z cytryny, posiekaj ctrynę zasyp cukrem i doprowadź do wrzenia, aż sie zrobi syropik, pycha jest !

Ewentualnie jeszcze jeden przepis na syrop, oczywiście możesz zmniejszyć proporcje:
ale co taki czosnek przez praske przeciagniety z sokiem z cytryny ? ja blondyna jestem ;> haha i ile razy to pic/jesc?

na razie pije wode z cytryną i miodem ochyda ale jakos chyba dziala na gardlo ;/

mlek cieplego z maslem miodem i czyms jeszcze nie przełkne chyba bym jeden lyk zorbila i od razu do wc poszla!!!!!!!!!!!!

wiec poczekam jeszcze ra zna przpeis dotyczacy tego czosnku z cytryna no i syrop z cytryny tez obiecujacy .....ale cyz nie za duzo tej wit c ?

A do tego syropu moze byc miód wielowocowy ? nie mam spadziowego ;/

Ostatnia edycja:
reklama
K&M ja bym tez poszła na zwolnienie, jeśli masz taką możliwość to fajny pomysł, bo przynajmniej sobie odpoczniesz, zresztą wszystko zależy od charakteru Twojego czy jesteś osobą, która lubi odpoczywać, czy wolisz aktywny tryb życia;)

Amandla fajny przepis,tylko u nas nie przejdzie,bo mój synek warzyw nie je,pewnie skończy się na jakiejś zupce

K&M
hej,ważne że miło spędziłaś czas,co do pracy to jak masz ochotę na odpoczynek to się nie zastanawiaj,maluszka zdrówko i Twoje najważniejsze jest

Kasiurek miksturka jest super,ja bym jej nie przełknęła bo okropnie nie lubię ani czosnku ani cebuli,szybko wracaj do zdrówka

Kasiurek, z tego co pamiętam to kilka ząbków czosnku przecisnąć przez praskę i to zalać wyciśniętym sokiem z cytryny, poczekać aż troszkę się "przeżre", też miałam wątpliwości, czy to dobry specyfik na gardło, bo moim zdaniem jeszcze bardziej je podrażnia, ale poskutkowało, więc widocznie działa:) Myślę, że takie jednorazowe uderzenie wit. C nie będzie szkodliwe, w końcu podobno nadmiar usuwa się z organizmu wraz z moczem.
do syropu jak najbardziej może być miód wielokwiatowy:)

Ostatnia edycja:
hihih ja bym chciala aktywie wypoczywac :) najgorsze ze zima idzie a wtedy to juz bedzie ciezko bo M. nie bedzie w domu bo jego praca jest nastawioa na zarobek w zime wiec oi wtedy maja mase roboty i on to musi ogarniac wszytsko, a przciez nie bede sama po sklepach jezdziala.... wiec wolalabym zrobic jakies rozeznaie juz teraz a potem tylko pojechsac wybrac zamowic kupic - teraz to co praca dom praca dom... a ja chce juz ciuszki kupowac :)

K&M to idź na zwolnienie;D będziesz miała kupę czasu:D przecież możesz iść na miesiąc, akurat pozałatwiasz sobie wszystkie sprawy, a jeśli jest taka możliwość to trzeba skorzystać:D Ja mam własną firmę, więc nie bardzo jest sens bym szła na zwolnienie:D ale też bym z ochotą skorzystała!

Kasiurek, z tego co pamiętam to kilka ząbków czosnku przecisnąć przez praskę i to zalać wyciśniętym sokiem z cytryny, poczekać aż troszkę się "przeżre", też miałam wątpliwości, czy to dobry specyfik na gardło, bo moim zdaniem jeszcze bardziej je podrażnia, ale poskutkowało, więc widocznie działa:) Myślę, że takie jednorazowe uderzenie wit. C nie będzie szkodliwe, w końcu podobno nadmiar usuwa się z organizmu wraz z moczem.
oki dzikeuje ide wyciaskac czosnek - jakos to przełkne ;] ile razy na dzien ?

a ten moid wielokwiatowy zamiast spadzowiego moze byc?

dzis zaczelam 17 tydzien !!!!!!!!!!!

K&M to idź na zwolnienie;D będziesz miała kupę czasu:D przecież możesz iść na miesiąc, akurat pozałatwiasz sobie wszystkie sprawy, a jeśli jest taka możliwość to trzeba skorzystać:D Ja mam własną firmę, więc nie bardzo jest sens bym szła na zwolnienie:D ale też bym z ochotą skorzystała!
podzielam zdanie amandly ;]

reklama
Kasiurek - ja piłam małą łyżeczkę potrzymałam trochę w buzi , a po chwili popiłam wodą, bo dla mnie to był koszmarny smak, tak 3-4 razy dziennie, a miód może być jakikolwiek tylko nie sztuczny:)

Do góry