reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej kobitki!

Mata super sprawa - my mamy po Dobrusi i jak przy niej sie tylko kurzyła, to teraz non stop w użyciu - jak nie Jeremis to Dobrusia leży :-D mamy taką My Baby Mata z karuzelą - Milutek.pl jest tam karuzelka ze światełkami i muzyką - bardzo się podoba :tak:

ogródek - oj ja miałam mega plany,a le przez cesarkę sobie darowałam, póki co będę pilnować co by truskawki nie zarosły i w lipcu/sierpniu będę działać, żeby na przyszły rok był warzywniak - póki co będę korzystac z warzyw tesciowej :-p

wagą maluszków się nie przejmujcie - o ile przybiera to nie ma się czym martwić - dzieci są różne - jedne wolniej przybierają inne szybciej, najważniejsze, żeby były zdrowe :tak:

my spimy przy zamkniętym oknie - ale w ciągu dnia wietrze prawie non stop - my okno mamy od północy i do tego zawsze u nas wieje, więc to kiepski pomysł z otwartym oknem... pomijam juz mega ilości robali (oczywiście nie ma komu załozyc siatki, o zmierzeniuokna i zaówieniu na stałe to juz całiem nie ma co mówic...)

my różnie się ubieramy do spania - jak upału to bodziak długi/króki rękaw bądx rampers i skarpetki, jak ma zimne stópi to kocyk na to (cienki), jak chłodniej to pajac i jak trzeba kocyk. Na dwór spodenki, skarpetki i body długi.krótki rękaw, jak upału sam bodziak czy rampers, jak chłodniej to czapeczka

wczoraj mój maluch w body na krótki, cieniutkie spodenki i skarpetki, bez czapki, a widzę jedne mama wiezie malucha w grubszym pajacu, czapce i uwaga - kombinezonie futerkowym z kapturem, przykryte podwójnie złozonym grubym kocem :szok: ze to dziecko się nie darło....

my kończymy ostatnie opakowanie hugiesów 3 i przeskakujemy na 4 - dla mojej kluski 3 juz za małe i ledwo dupkę z tyłu zakrywają, a z przodu do pępka juz nie sięgają...

wczoraj szczepienie - 5 w 1 - Jeremiś dobrze zniósł, choc płaczu było sporo (ale śpiący był), wg lekarskiej wagi 7200, ubranka 68 na styk, często w 74 juz ubieram, bądź też te w rozmiarze 3-6. No ale rozmiarówka rozmirówce nie równa, bo i czasem 6-9 tez dobre :eek:

no i zmykam, bo bączek ię obudził...

miłego dnia kobitki!

reklama
Vill my tą matę dostaliśmy na chrzciny, Grzesiowi bardzo się podoba :-)
Maria na finess z bobasem niekoniecznie, ale może kojarzysz jakiś basen? żeby był dla takich maluszków bezpieczny?
A ogródka zazdroszczę ja wychowana w domu z ogrodem i teraz mi brakuje. Ja nawet skończyłam Ogrodnictwo na SGGW :-). Fajnie też z dzieckiem cały dzień można spędzić, a nie tylko spacery. Ale fakt roboty w nim zawsze dużo.
Mata brawo dla dzielnego Jeremisia

kindzia hehe na pewno się Hania wszystkim podoba w końcu taka ładna dziewczynka i mama tak ładnie ubiera :-)
Mini bo twoja Dusia jest laska po mamie i tyle :-D
co do jedzenia dziewczyny mi we wtorek prosto z mostu lekarz powiedział, że nikogo nie obchodzi ile on je :-D tylko jak rośnie i czy przybiera ale nasz to raczej standardowo ok 120ml chociaż dokładnie nie wiem bo z cycka ciągnie raz dziennie tylko dostaje w butli odciągnięte..
Damian jeden ze starszych a też taka malizna w porównaniu do waszych dzieci 5kg i 59cm a pampersy 2, ubranka dopiero zaczyna 62 ale co tam ważne że rośnie ładnie a i pulchniutki też jest :)

Pokaż dziecku karuzelę i spokój :-D:-D:-D

Pogoda prześliczna no aż chce się na dwór wyjść tyle że Hanula kima w najlepsze i ani myśli wstać :tak:
No z tym jedzeniem to macie racje co się będę przejmować mała przybiera i to najważniejsze:tak:
Ja na pampersach kończę już 2 i przerzucę małą na 3 :tak:
Nie wiem co miałam pisać muszę ponadrabiać :-D

Ostatnia edycja:
CZesc dziewczynki.

Czytam was codziennie, ale żeby coś naskrobac to naprawde cieżko przy moim synku.

We wtorek byliśmy na szczepionce 6w1+ pneumokoki. Idziemy irlandzkim systemem. koleżanka pytała się lekarza w Polsce, ze pod względem szczepionek dla dzieci Irlandia jest lepsza od Polski. Tutaj masz darmowe a w Polsce musisz płacić.

Było troszke płaczu- 2 wkłucia. Ale szybko sie uspokoił i 3 godiznki spania. Ale za to po poludniu marudny, i lekko gorący, wiec łyżeczka Calpolu poszła.

Wogole mójj mały codzinnie rano stęka, pręży sie, tak jakby miał problemy z kupa i pierdami. dopiero niedwno zrobił kupsko że az przeciekło na pajacyk.I dziecko od razu szczęśłiwe.

Teraz leży na macie i gada i bije zabawki:p a mama ma czas na śniadanie:-)

Co do pieluszek to my nadal na pampersach 2. Na noc załozylam 3, ale jeszcze za duze, bo całe przesikał.

u ginekologa tez bylam ( 140 euro wizyta)- wszytko ok. I przepisała mi też tabletki cezarette czy jakoś tak. mówila jeszcze o zastrzyku na 3 miesiace. ale nie iwem jak zareaguje wiec wybrałam standardowo tabsy. ALe jeszcze nie wykupiłam. Nie wiem czemu ale jeszcze mi nie po drodze do przytulanek.

do spania ubieramy body i pajacyk i przykrywamy kocykiem

kindzia-ale masz fajna strojnisie:-)

Inamorate- ślicznotka ci rośnie. Fajnie mała ze przy karuzeli tak ci leży. mój póki co nie lubi :/

kasiulka- zazdroszcze fitnesu

juz nie pamietam co mialam napisac, bo na kolanach mam juz towarzysza:-)

Ostatnia edycja:
Hej
Mini Tosia ma 4kg to waga z przed tygodnia, nadal pieluszki sa na nia za wielkie ale mysle ze kilka tyg i beda dobre:), a jak ci sie twoje sprawuja?Caly czas w nich jestes czy zakladasz czasem jednorazowe?
Kasiulka na Zoliborzu na Potockiej sa zajecia dla dzieci od 3 miesiecy, sa dwie szkoly tylko o tej 2 malo wiem i zajecia oferuja jeszcze na inny basenach musisz sprawdzic

co do maty to u nas dwa razy byla uzywana i stanowczo na nie...na brzuszku nie lubi , na razie lezaczek zostal przeproszony i sypia w nim po 3h wiec mam czas tak ja teraz , szkoda tylko bo na spacerek chialam isc bo jest wmiare cieplo i nie pada jeszcze...

hejo

Maria Duszka od porodu prawie 1,5 kg przybyła urodziła się dość malutka bo tylko 2,5 kg miała :sorry2:

Kasiulka moja szwagierka pojechała na ten koncert ;-) to też mój ulubiony zespół z czasów liceum :-D

Ewstra my używamy od poczatku wielorazówek ( tylko na noc i na dłuższe wyjścia jednorazówek ) bardzo fajnie się sprawdzają puki co Duszka nie miała żadnych odparzeń ani czerwonej skórki
Tu moja mała modelka z jedną ze swoich pieluszek :-)
IMG_9342.jpg

U nas też mata "nie robi", Duszka mało jest zainteresowana ... Puki co karuzelka zaczęła ją interesować ale nie tak jak Hanię Inamorate :-D:-D:-D

JEśli chodzi o jedzenie to owszem nie ważne ile tylko czy rośnie , ale przedtem Duszka jadła koło 100 i nagle zaczęła po 60 więc prawie połowe mniej :dry:

witam sie i ja !

juz nie bede rperaszac ze tak sie pojawiam i znikam bo to sensu nie ma - i tak mi glupio ze tu tak malo zagladam ...
mala zdrowa , ja ja na noc uieram w body z krotkim rekawem i tyle (tzn pielucha falnelowa przez szerokie pieluchowanie - przymus bo cos nie tak na bioderkach wyszlo) w kazdym razie mala spi pod kocykiem w body berekawkow przy oknie otwartym - bo ja bym chyba sie zagotowala nie mowiac o mezu moim ....
pieluchmy mam 2/3 bo 2 takie sa w sam raz a 3 ciutke za duze ocywiscie z huggisow juz mamy 3 bo one i tak male wychodza zawsze ...z kupa sie srednio unoprmowalo ale ok nie narzekam ;]

U nas mata też w użyciu - jak nie przez Huberta, to przez moją trzylatkę:-) Hubert na brzuszku tez nie bardzo lubi, natomiast na macie interesuje go zawieszone u góry lusterko-kwiatek - leży na pleckach i śmieje się do własnego odbicia powtarzajac poważne "a guuuu":-)

U nas jak noc chłodna to pajacyk, a jak gorąco to rampers albo body z krótkim rękawem. Staram się nie przegrzewać Młodego. Usłyszałam kiedyś gdzieś, że lepiej, żeby dziecko trochę zmarzło niż się przegrzało.

Nie wiem ile Hubert waży. Urodził się z wagą 2900, na szczepieniu na 6 tygodni miał 4800 - a teraz nie wiem ile, widzę że urósł sporo, 62 już dawno za małe.

U nas przy karmieniu sztucznym kupka raz dziennie albo co drugi dzień.

reklama
Kasiulka ty po ogrodnictwie!! Oj to bys mi się przydała do pomocy w wymyśleniu co gdzie posadzić:) ja też poSGGW ale zootechnika:) a basen to owszem potocka tyle że tam syf więc ja mam dobrze bo mogę za pół darmo uczęszczać na taki prawie zamknięty basen w bloku( malutko ludzi,przewaznie jestem sama) tyle że tam zakęć dla dzieci nie ma , i jeszcze z Polą nie byłam.
dziś wybralam sie do Arkadii na zakupy z samą Polą.nie wziełam wózka a musiałam wejść do h&m po bluzki do karmienia więc się nadzwigałam w tym nosidle Pole a ja po cc jestem i ciekawa jestem czy nic sobie nie urwałam.potem jeszcze ja tacyalam do c&a po bodziaki a potem zakupy w carrefourze,przez caly tenczas Pola nie spała tylko patrzyla lub wyla i musialam ją nosić. W końcu kasjerka mi pomogla rzeczy na taśmę wyłożyć i w ryku do domu wracałam i tak dopiero teraz próbuję ją uśpić od rama! Nie wiem co jej odbiło ale nerwowa bardzo dzis jest.

Do góry