reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

widze ze chusty w temacie - ja kupuje ale stywna - czytalam i czytalam i w wiekszosci mowili zeby stosowac sztywna bo ma mniej sztucnzych dodatkow i w lato nawet podwojna czy potrojna warstwa przepusci powietrze, dzieci lepiej sie mota nawet te male, ze dla duzych dzieci lepsza jest elastyczna- ale prawda taka ze do jakiej sie przyzwyczaimy ta bedzie odbra. Ja powiem szczerze znalazlam nowe chusty na all za 60 zyla i pierw taka kupie bo mam malo kasy a jak mala niebedzie chciala chodzic to wydam 200 zyla w buty .

no i teraz w sumie tyle jesli chodzi o chusty, iga wynormowala mi sie na mm z kupkami wrescie bo to ju 12 dzien ufff, corcia i syn spi mam chiwle dla sieie a wlasciwie dla was;] moja mala te ma dni ze w dzien spi w sumie 2 godizny a czasem dni takie ze spi clay czas nawet w nocy tylko wstawac na jedzenie ;]

reklama
o super, że wspomniałyście o tabletkach anty. zupełnie o tym nie pomyślałam :zawstydzona/y:, a jtr mam wizytę popołogową więc też zapytam.
a ja miałam gości, znajomi są na urlopie i wpadli, jak miło dzień mi zleciał :-)

Kasiulka dobrze, że chrzciny się tak pięknie udały

Maria dziękuję ślicznie - nawet myślałam, żeby do Ciebie napisać w sprawie tej chusty - jednak wolałabym chyba nową i na pewno tkaną splotem skośno-krzyżowym (chyba że ta Twoja taki właśnie ma?), do 30kg można nosić. Zastanawiałam się nad dodatkiem włókien bambusowych, ale to chyba jednak nie na mój budżet (choć zbliżają się moje urodziny i mama coś już wspominała, że mogłabym sobie z takiej chusty zrobić prezent od niej i dziadka ;-))...

olavip dużo sił i wytrwałości dla Was - oby szybko minęły wszelkie kłopoty i obyście mogli w spokoju cieszyć sie sobą

Ewstra głowa do góry - wiadomo, mamy nikt nie zastąpi ;-)

Kasiurek :confused: kto Ty taki? :-p:-D;-)

Mini miteż położna mówiła, że jak zmiany podobne do ciemieniuszki na brwiach, uszkach i policzkach, to może wskazywać na nietolerancję pokarmową - radziła odstawićwtedy na tydzień wszelkie mleko i jego przetwory i obserwować czy zmiany ustąpią...
U nas pojawiają się podobne zmiany, ale to jednak nie to, tylko ustępujący trądzik pozostawia czasem tu itam taką warstewkę.

ajako za mną też nieziemsko chodzi słodkie, ale raczej unikam... :eek::cool:

pinula no to małż zaszalał z tym syropkiem :szok::-D Mam nadzieję, że Jasiowi szybko przejdzie

A propos karmienia co chwilę - też tak przeważnie się karmimy, ALE teraz były dwa dni, kiedy Rafał zjadał i przesypiał po 4h, jadł i znowu prosto spać. Dziś rano też - wyjątkowo - pospał trochę, a ja mogłam dziś spokojnie zjeść śniadanie, wstawić pranie i zaczęłam grzebać w szafie, co by sprawdzić ile swoich rzeczy mogę juz realnie założyć (co najmniej 4 pary spodni - JUPIIIIIIIIII) :-):-):-)
I zgadzam się z matą :tak: Jak maluch przybiera to jest dobrze. I powtórzę - maluch i laktator nie są jednoznaczne - jak nie udaje sie sciagnąc dużo wcale nie znaczy, ze macie mało mleka, bo maluch radzi sobie lepiej od maszynki; ja najczesciej odciagam po karmieniu (usiłuje sobie zamrozic jakis zapas na awaryjne sytuacje/wyjscia), to na ogół tez tylko ok.30ml, czasem wiecej - zaqleży od Rafała - przy dłuższej przerwie zazwyczaj te wiecej, ale na woreczek "zbieram" z min. dwóch odciagniec.

kamilaedi oby kolki szybko przeszly, tak samo jak nadprogramowe kg ;-)

atomówka
miło Cię widzieć - oby jednak nie kolki, xa jak, to niech szybko mijają

renia nosidełka najlepiej dla dzieci ktore jiz siedza a przynajmnij głókę mocno trzymają, ale też trzeba dobre wybrac. A chusta taka naturalna i dobrze wybrana daje duzo róznych możliwości

tunia te same zyczenia do kolki co wyzej dziewczynom pisałam: precz precz precz!

ivi ja w tym roku sieje w ogródku zielony nawóz - pod warunkiem, ze go najpierw kupie - inaczej pewnie dziadek zaszaleje z ziemniakami :-D

A wczorajszy wyjazd do miasta super udany - Rafał przekochany i grzeczniutki jak aniołek. Oczywiście po południu musiał nadrobić przytulanie do mamy
wink2.gif
ale bez przesady - tragedii nie było, za to odwiedziła mnie znajoma i czas zleciał, a wieczorem chciałam pójść spać o przyzwoitej godzinie (co się dokonało kwadrans po 23.)

Co do badań, to w ostatnim moczu wyszły nam bakterie
baffled5wh.gif
, ale infekcji nie ma - raczej miejscowe badziewie; mam więc przemywać rumiankiem i tak jakby wychodzi na to, że za mało odciągam skórkę na siusiaczku (wniosek własny na podstawie obserwacji). I jest tam jeszcze jakiś krwiaczek - czyżby po cewnikowaniu w szpitalu?
eek.gif
Mam nadzieję, że szybko uda się to wyprowadzić na prostą...

nie ma to jak pisac jednego posta pół dnia a do tego robic obiad na raty...

Byłam u lekarza wariatki bo pomimo tego że Pola osłuchowo nie ma zapalenia płuc to mi dała tylko skierowanie do szpitala na antybiotyk a ja nie chce w nią ładować dożylnie antybiotyku i narażać na zarazki jak jeszcze nic sie nie dzieje i może nie będzie działo -pozatym nie dala mi żadnych lekow bo niby nic nie wolno, ja sama zaproponowalam ze moze inhalacja z soli to na tyle sie zgodzila! A wy dziewczyny juz jakies leki na katar czy kaszel dawalyscie???? Jak tak to JAKIE??????????

Vill tak moja ma splot skosno krzyzowy jest tkana i podobno z bambusem, więc kto chce to zapraszam szczegolnie ze to firmowka i juz pieknie zmiękczona.

Nocka nasza całkiem, całkiem raz 3 godziny byly. Ale gazy meczylyly nawet jeszcze bardziej bo pare razy zapłakał tak serio z tego powodu...
Koszmar..
I od nocy ma jakis problem do cyckow!! Drze sie jak obdzierany jak go przystawiam! Moze zlapac spokojnie wystarczy, ze zassa raz i juz jest ok, a on nawet nie probuje tylko ryk do czerwonosci! :sorry2: I tak wojujemy az wkoncu chwyta nie kumam go zupełnie z tym.
Dzien leci też ok nie jest az tak zle POKI CO jak wczoraj.
Przesylki z apteki wciaz nie mam i zaczynam sie juz porzadnie wkurzac, wielce darmowa wysylka przy zakupach powyzej 25 f, pewnie najtansze gowno ekonomiczne nadane i dojdzie za tydzien :wściekła/y:

I nie chce mi sie wierzyc, ze juz miesiąc mija dzis jak mamy naszego bączka :happy2: Miesiac temu o tej porze juz mialam parte ehh musze sie zebrac opisac ta masakre moze mi ulzy :sorry2:

maria - no ja ju pisalam o tym co stosowalam na katar u nas pomoglo ;]

co myslicie o tych chustach ? Chusta do noszenia KANGOOGOO-pouch dwustronny (2273894054) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

CHUSTA DO NOSZENIA MALEŃSTWA TKANA AZIMI +PORADNIK (2298063751) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

http://allegro.pl/chusta-elastyczna-do-noszenia-dzieci-instrukcja-i2288196332.html

tak jak pisalam chce kupic w miare dobra dopuszczalna zeby sie upewnic ze i ja i Iga bedziemy z niej adowolone, ze bedziemy umialy sie motac. jelsi tak bedzie to zainwestuje w cos nowszego i lepszego

Ostatnia edycja:
Angel u nas od dwóch godzin bardzo podobna sytuacja - tez ewidentnie brzuszek dokucza, krzyk o cyca a jak cyc juz jest, to znowu problemy z łapaniem, puszczanie i tak w koło Macieju... Pare razy zasnał, ale spał dotad az go nie odłozyłam :confused2:

Maria to ja sie decyduje na te Twoja chuste - napisz na priv dokładnie co i jak, podam Ci tez adres
mam nadzieje ze Poli przejdzie - lekarka jakies nieporozumienie :no:

kasiurek mysle ze sie nada - ja rozwazałam aimelle - tu akurat okazja, bo pozostałe sa drozsze

CHUSTA TKANA EXOTIC -AlMelle- W Y S Y Ł K A 0 ZŁ! (2273418736) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kasiurek no właśnie te chusty są nie bardzo, podobno sprężynują bardzo szybko nawet przy maluchach i są zrobione z bardzo kiepskich materiałów. Lepiej serio dołożyć 40 zł i mieć chuste dobrą, oryginalną a np używaną
Ja sama nie lubie używanych rzeczy ale przy chuście to wręcza atut bo chusta jest używaną chustę łatwiej sie po prostu mota
poszukaj może jakiś aukcji z używkami, np Nati, Gabi, LennyLamb, Polkont, Tula, Babylonia
te są na pewno dobre i możesz bezpiecznie nosić malucha bez obaw,ze opadnie w chuście.
co do tej z pierwszego linka, one są dobre tylko dla naprawdę małych, lekkich dzieci bo jak widzisz tu masz cały ciężar tylko na jednym ramieniu, osobiście nie polecam
ooo np taka, fajna, dobra firma, może spróbuj licytowac?
Chusta elastyczna LennyLamb rozm. L (2285744311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
albo ta?
Chusta elastyczna TULA TULI jak nowa (2302378818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Chusta elastyczna Babylonia czarna (2299486066) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Vill to chusta nie jest tkana splotem skośno-krzyżowym więc odradzam zdecydowanie, to jest materiał jak na prześcieradło

ja mam problem natomiast
Aleks ma kaszelek od jakiegoś czasu i czasami kicha
dziś a w sumie wczoraj wieczorem i dziś zrobił kupki które mnie niepokoją, wydaje mi się że rzadkie i do tego śmierdzące jakimś nie wiem sama starrym mięsem albo jajkiem, ciężko sprecyzować tez smród czy któraś wie co to moze być?
przeziębienie, wirus?
kurde mam stracha

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jak chcecie mieć pożytek z chusty to nie kupujcie takich zwykłych bawełniaczy jak podała linka villandra , to nie jest tkana chusta tylko zwykła cieńka bawełna :sorry2:, może i bardziej przewiewna niż ta gruba skośno-krzyżowa ale niestety też mniej stabilna i trudniej układająca się na maluszkach

Duszka dziś cały dzień przespała :-) Byliśmy na ogrodzie u znajomych ...

Fajny artykuł do poczytania :
http://dziecisawazne.pl/inspirowane-korczakiem-rozmowa-o-rodzicielstwie-ktore-potrzebuje-wsparcia/

Do góry