reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
cześć ;) ja też zastanawiam się nad czymś takim do kupienia, wy kupujecie chusty a te nosidełka całe to co one są złe jakieś? nie znam się, w ogóle to jakie te chusty polecacie (ja zielona w temacie) wiem że pisałyście nie raz na ten temat ale wybaczcie nie mam ani czasu ani siły przeszukiwać.. :sorry:

A u nas mega katar i mokry kaszel! Nie wiem skad to ale boję się bardzo zapalenia płuc, chyba pójdę jutro z tym do lekarza osłuchać bo brzmi nie fajnie i dusi się tymi glutami.

No niestety Maria uciekajcie jutro do lekarza jak najpredzej, moja Roksi miała to samo i niestety zapalenie płuc i szpital :/ zreszta najbardziej kataru nie można bagatelizować bo wszystko spływa dziecku i zalega w płuckach, trzeba oklepywac plecki na kolanko dłoń w muszelkę i klepiemy żeby się odrywało wszystko od płuc. Daj znać co ci jutro lekarz powiedział.

Renia nosidełka tez są ok ;-) Tez sobie sprawimy napewno, ale tak sobie ostatnio pomyslalam, ze moze ta chusta to nie glupi pomysl ( chociaz jakas mam w wyobrazni , ze sie rozwiaze nagle i ..brrr ) .. Szczegolnie, ze jak malucha meczy brzunio to zawsze pozycja pionowa jest najlepsza a tu jak taki mały słonik mi sie hoduje to moze warto ... Tez pamietam dziewczyny sporo o tym rozprawialy ale dawno dosc temu zupelnie mnie temat wtedy nie interesowal..Szkoda, ze sporo dziewczyn wraz z terminem porodu zniknelo z forum.. wiadomo kazdy zajety , ja czasem przez tel wejde poczytac akurat jak ssie .. ale widac, ze sporo nas odpadło ..Ciekawe czy u Manty ok, nie ma jej tygodnie cale.. Jopal? Aha Ewstra mialam Ci napisac, ze doskonale Cie rozumiem. Dla mnie rozlaka z mama i siostra jest bardzo ciezka..a te krotkie wizyty ..szarpia serce normalnie przy pozegnaniu :-( I ciagle mam uczucie takie...ze jeszcze kiedys wrocimy do polski..a wtedy bede zla na siebie, ze najmlodsze latka malego "bez potrzeby" spedzilismy zdaleka od domu, od rodziny..ze nie widzieli jak sie rozwija .. moze nie, moze zostaniemy..ale takie mam uczucie;/

renia - ja mam nosidelko, ale ona jakas za mala mi sie jeszcze na nie wydaje... poczekam az bedzie sama glowe trzymac... chusta kupiona za grosze wiec nawet jak mi sie nie spodoba to duzej straty nie bedzie...

Dzien dobry dziewczynki:-)

Dopadly nas kolki...wczoraj tak wyl ze juz nie wiedzialam co mam robic....

Na cycku mogl by wisiec caly dzien jak go tylko odloze oczy w slup spi po 30 minut i sie budzi cudem jest jak usnie na godzine...

lece bo sie obudzil.

inamorate przepraszam , ale ja ostatnio jestem zakręcona jak ruska śrubka , nie chciałam Cię nastraszyć ta skazą ... Tylko koleżanka mi tak powiedziała i chciałam się zorientować ile dzieciaczków z naszego forum ma takie coś ... Skoro jest nas tak dużo to chyba nie ma się czym martwić ... :tak:

Maria biegnij do lekarza ..

A co do chust to jakakolwiek tkana ( nie ze zwykłej bawełny) jest dobra , najlepiej używana bo miększa :tak:

Hej ja jestem podczytuje na cycu ale maluch ostatnio szybko się najada 10 minut czasem 15.Maluch coraz mniej śpi teraz pospał 10 minut i już się rozgląda :-)Katar ma dalej i jutro wybieram się do lekarza bo za długo już męczy się z katarkiem.Jak podczytuje was to nasze dzieci z zachowaniem takie podobne.
Angel - mój też klocek i wszystkie ubranka też na styk a ciuchy co mama mi przywiozła z Irlandii to ubieram mu rozmiar niby 3 do 6 miesięcy :-)Zmykam miłego dnia życzę

Hej kobitki!

Nie nadrobię Was... od piątku dwójka w domu, bo Dobrusia znów wirusa przytargała z przedszkola - smarka i kaszle okrutnie... póki co leczymy sie syropkami i mikstruką czosnkową - poprawa jest... wieczorami odpadm przy bajkach jak czytam małej i nawet nie mam kiedy wskoczyc i podczytac Was...

ANgel dobrze mi się wydaje, że się przeprowadziliście? SUper :-)

Mini u nas ciemieniucha na brwiach była zaraz po porodzie, teraz niestety doszła i na główce - oliwke trzeba w ruch dać, oby pomogła... co do cycania - w ciągu dnia jemy co 1-3 h, po 18 jak sie naje to potafi i 6 h wytrzymać bez cycania, w nocy co 2-3 h się budzi. A to, że chce co 1-2 h cyca jakoś nie przemaiwa do mnie, że trzeba MM dawać - jak przybiera na wadze, to my jedynie mleczarnie do pełnej dyspozycji musimy oddać ;-)

Maria trzymam kciuki z maleńka, żeby to byla tylko reakcja na katar - my też się bujamy z katarem - jedynie jedna dziurka się przytyka, ale męczy to małego, bo w nocy ma problemy ze spaniem... Już wczoraj nawet ni palilismy w centralnym bo może od ciepła, ale sie taka zimnica w domu zrobiła, że sobie darujemy ten sposób :dry:

co do nosidełek - są ok (unikać tych, w których dziecko wisi na kroczu, bądź producent jako jedna z możliwości pokazuje noszenie przodem do świata, najlepsze są ergonomiczne), ale raczej dla starszych dzieci (trzymajacych pewnie główkę lub tych co już same siedzą), dla mniejszych lepsza chusta. Ja się cieszę, że nie kupowałam elastycznej, bo juz pewnie by sprężynowała (elastyki niby do 15 kg są, ale już przy 8 kg materiał się naciąga i jest niewygodnie i dziecku, i mamie).

Ja chustę sobie chwalą, chociaz maniaczką nie jestem - na dłuższe spacery wolę wózek ;-) na jesieni chustę chyba zmienimy na nosidło mei tai - z powodu szybszej obsługi - bo chusta to praktycznie na wyście po Dobrusię do przedszkola jest...

co do spania - u nas drzemki są 30-60 minutowe, rzadko w ciągu dnia dłuższe chyba, że Dobrusia w przedszkolu ;-)) no i na spacerze, o ile ciągle jadę z turystą.

zmykam, bo mały się budzi, dobrze, że ogarnełam mieszkanie chociaż... obiad jeszcze musze sklecic, ale brak pomysłu...

reklama
cześć :)

maria zdróweczka dla niunia, przynieś dobre wieści od lekarza
tunia trzymam kciuki, żeby to nie były prawdziwe kolki, wytrwałości i jak zawsze polecam WINDI ulga natychmiastowa
mata zdróweczka i dla twoich pociągających dzieci
renia moja przyjaciółka używała nosidło manduca, mówiła że super
ewstra ja też Cie rozumiem, że tak tęsknisz ja muszę przyznać szczerze, że jeszcze nie odcięłam pępowiny ze swoimi rodzicami
tak jak Angel pisze, szkoda że dużo z nas odpada z naszego forum
kindzia. ivi, almastra, lina, miska, pere, K&M, MaMi gdzie jesteście?? wracać tu do nas

u nas wczoraj do 18 był dzień marudera, przypuszczam że Grześ buntował sie przeciw leżeniu w łóżeczku, przez 3 dni nosili go dziadkowie na zmianę, z rąk nie schodził. Na szczęście wieczorkiem juz był pogodny, dzisiejszy ranek też fajny. Uczymy się zasypiać samemu wg. Tracy Hogg (btw nie do końca jej sposoby mi się, ale ten akurat tak). Po 2 ziewach odkładam go do łóżeczka i po ok. 20 min zasypia sam. Wczoraj pisałyście o ciemieniuszce, wydawało mi się że nie mamy. A dzisiaj patrze oo jest. No to oliwka pójdzie w ruch.

Do góry