reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No właśnie widzę sporo mamusiek wymiotło:-( Manta pewnie się w końcu pojawi w sumie teraz to już nie wiem co u niej przy okazji napiszę sesemesa :-D

reklama
Dzieki dziewczyny jednak dostalam sie dopiero na 13 do lekarza wiec czekam.podejrzewam jednak najgorsze bo mala okropnie sie męczyła w nocy i jesc nie mogla i do tego dusila sie kaszlem. A teraz od godziny ponad siedzi i sie patrzy w sufit co jest do niej nie podobne bo normalnie 5 min wytrzymuje ale ma tez temp 37. A Bartek tez wstal z katarem.

Czesc i czolem
ja sie melduje tradycyjnie z ssakiem przy piersi. starsza dzis juz poszla do przedszkola.

upaly niby do nas ida, to juz w ogole nie wiem jak bede mlodego ubierac, przeciez nie wyjde z nim w samych bodach, no ale upaly jak w lato, a to wciaz jednak wiosna, to juz sama nie wiem :eek: ale dzis w domu juz mam go w samym body, bo tak slonce wali po oknach, ze upal juz mam w chalupce :-)

Maria- mialam Ci pisac, ze to prawda; niby drugie dziecko, a wciaz sie czegos nowego musze dowiadywac, uczyc, bo Jula to bylo prawie bez obslugowe no i bez problemowe dziecko, a kawaler (jak to prawdziwy mezczyzna ;-):-D) to calkowicie inna bajka.

wlasnie...laski poznikaly z forum, ale ja odkad urodzilam, az wstyd sie przyznac, tez zaniedbalam calkowicie moj watek wrzesniowych mamus 2008, ciagle o nich mysle, ale sama nie wiem co mam im napisac po taaaakiej przerwie, poza tym potrzebuje czasu, zeby wystosowac posta na caaaala strone :-D

my w piatek mamy kontrole serduszka malego.

nosidelko mialam przy Julce, ale uzylismy go moze z 2 razy, choc tez bylo fajne, tez marzy mi sie ciagle chusta, ale nie wiem, zastanawiam sie czy sie nie zapoce za bardzo jak juz bedzie cieplo no i ogolnie czy dam rade nosic z moim kregoslupem.

kurde, a ja mam problem z wozkiem, bo mam po Julii, a okazuje sie, ze w dalszej eksploatacji z kazdym dniem jest w coraz gorszej rozsypce, tu cos skrzypi, tu sie odkreca, tu odpada jakis plastikowy element wrrrr, nie wiem czy wytrzyma mi do czasu spacerowki. w sierpniu jedziemy nad morze i nie wiem czy juz nie powinnam jechac z nowa spacerowka. i tez nie mam pomyslu co kupic i to niedrogiego, a w miare fajnego, funkcjonalnego.
no nic popatrze na all.

Maria- ja bym pojechala na IP, albo naciskala na maxa w poradni o natychmiastowe przyjecie. biedna Polcia :-(

Ostatnia edycja:
ja jestem ale z doskoku, bardizej kontrolując co sie dzieje niż się udzielając.. Brakuje mi czasu i pary na ogarnięcie tego wszystkiego.. Tymek i jego bunt dwulatka.. Nuśka i jej niespanie wieczorne.. Dom i sprzątanie, ogród czyli sianie i pielenie.. no i praca.
załamka i tyle:-(

Witam sie i ja
Ivi wiem dosłownie o czym mówisz ... Alex nie śpi , wstał o 6 i klops ani na minute nie usunął , Kevin w domu do szkoły nie poszedł bo wrócił wczoraj z gorączka ... Noc lepiej nie mówić ;( staram sie podczytywac ale jak już próbuje wulysmarowac jakiś post to zajmuje mi to wieki ... Ehhh
Trzymam kciuki za wszystkie chore dzieciaczki Maria daj znać co ci powiedzieli u lekarza .
Do tego u nas widzielcza pogoda, zimno , szaro i leje jak z cebra! :mad:

u nas na szczęscie Tymek w przedszkolu w tym tygodniu, mimo że świeżo po antybiotyku.. Ale ja powinnam siedzieć przy kompie i pracować bo jest mega pilan sprawa do zrobienia a ja probuję własnie dom ogarnać bo koty kurzu latają po podłodze.. Młoda na szczęście śpi. Ale Tymek daje mi nieźle w kość ostatnio- bunt dwulatka jak nic. Rzucanie się na podlogę, krzyki, kopanie.. Testuje mamusie a mamusia pije melise żeby nie zwariować:eek::-(

Cześć Dziewczynki
Dziś mam pierwszą poporodową wizytę u mojej ginki i chciałabym zacząć stosować jakieś tabletki anty. Tak się zastanawiam czy to nie będzie miało wpływu na karmienie piersią. Czy któraś bierze jakieś tabletki i karmi, czy zauważyłyście jakąś zmianę w laktacji?

Nasz Antolomeo to istna terra incognita, raz śpi w nocy jak aniołek po to by następną noc wojować. I żeby chociaż był głodny - to nie, albo żeby pielucha mu doskwierała - też nie, no to chociaż przytulanki z mamą - a nie ma mowy... po prostu jest wyspany i za gwizdek nie uśnie:wściekła/y: Już z M wszystkiego próbowaliśmy: ograniczać drzemki w ciągu dnia, to wtedy kąpiemy Antka na śpiku :-) no mówię Wam cyrk mamy z nim na kółkach :-)

No i z racji fatalnej pogody, to zamiast się intensywnie spacerować to młody śpi w łóżeczku :wściekła/y: całe szczęście że chociaż w dzień go łóżeczko nie boli;-)
Nic to po spaceruje sobie z ojcem jak ja będę u gina.

A zapomniałam...
po tym jak Antoś chlusną cały posiłek noskiem, to już więcej się nie powtórzyło i mam nadzieję że to był jednorazowy incydent!!

reklama
W temacie chust choć niedawno całkiem zielona, przed zakupem przeczytałam tyle for chustowych,że w teorii jestem teraz ekspertem :-D
Angel masz rację, elastyk starczy na krócej ale dla nowicjuszek są latwiejsze do wiązania i z tego względu ja sie na niego zdecydowałam. Bo np tkaną musisz zawiązać już z dzieciaczkiem na rękach a to mi się wydawało mega trudne.
Jak nauczę się doskonale wsadzać gnojka z elastyka kupie wtedy tkaną
Póki co Aleks trzyma sie w tej chuście doskonale, nie opada, nie sprężynuje moim zdaniem jeżeli kogoś stać n a zakup kilku chust elastyk jest na początek idealny
Jeżeli ktoś chce tylko jedną chustę w ogóle kupić to chyba faktycznie lepsza tkana tylko trzeba się liczyć z tym,że na początku może być tkaną ciężko zamotać itd
Jeżeki kupować tkaną to najlepiej tkaną splotem skośno-krzyżowym są najbezpieczniejsze i lepiej wybrać jakaś firmówkę niż tańszą podróbe ( podróby są z reguły z słabych materiałów)

Co do nosideł jak Mata piszę, ergonomiczne są najlepsze i raczej polecane dla dzieci które już trzymają sztywno główkę
W tym temacie nie ma co oszczędzać i lapiej wydać te 300 zł a mnieć pewność,że dzidzia będzie bezpieczna,

Uff alem sie rozpisała

A ogólnie u Nas dziś już lepiej, Aleks dał mamie nawet się wykąpać, zjeść śniadanko no i prawie do 11 pospaliśmy, oczywiście pół snem ale i tak super
Teraz leży w leżaczku sobie i pierwszy raz jest zainteresowany zabawkami na pałąku które ma nad leżaczkiem

Do góry