reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

helooo
ooo Kasiurek milo Cie widziec :-)

ja tez juz slabo z forum, a jak zrobi sie jeszcze cieplej to pewnie w ogole cisza bedzie dopiero.

mam dzis mala w domku, bo wczoraj zagoraczkowala nie wiedziec czemu, bo dzis obudzila sie 'normalna' i bryka, ze milo, no ale zostawilam ja w domu, zeby ja poobserwowac, jutro juz raczej pojdzie do przedszkola.
obecnie spia oboje (jakis cud, ze mlody spi :eek:) a ja powinnam wiele rzeczy zrobic w domu, wiec dlugo nie zabawie tutaj.

moj maluch tez juz skonczyl 2 miesiace, ten czas tak zapitala szok!

ja sie robie coraz grubsza zamiast chudsza :szok: a za pasem upaly, ciekawe w co sie bede ubierala! ale co jak ciagle chce mi sie jesc, chodze i podjadam, a do tego oczywiscie- slooodkie!!! jak nie jadlam wcale w ciazy, tak teraz moj organizm (albo glowa :eek:) zwariowowaly i domaga sie slodkosci! cholera no!!!
wlasnie popijam kawe, zjadlam platkow owsianych, zeby sie oszukac, ale nie ma szans raczej, zaraz wtrabie jakiegos batona :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ewstra- wlasnie mialam Ci pisac, ze Tosienka jest cudna !!!!(widzialam na fotowym) sliczna Calineczka!! a to zaden wstyd, ze 'stara baba' chce do mamy, to bardzo fajnie, ze jestescie tak zwiazane!

no i nie wiem co dalej, bo nawet nie poczytalam Was za bardzo :zawstydzona/y:
jeszcze chwile moze poki tej akwy nie dopije i lece cos robic, bo moja chata wola o pomste do nieba hehehe

reklama
inamorate bo skaza ujawnia się koło 2-4 miesiąca :sorry:

A my po wizycie u laryngologa ... cud - Borys zdrowy ... a lekarka tydzień temu nas wysyłała na zabieg usunięcia migdałków ... idzie oszaleć z tymi lekarzami :rolleyes2:

Witam
Nam Jaś tu teraz spiewa, marudzi. Do tego wszystkiego ma chrypke wiec raczej skrzypi. Nie wiem od czego ta chrypka. i nie wiem czym mu pomóc. Syrop prawoślazowy małż wypił bo mu smakował (zabic to mało)

Mini ja też jasie karmie co 2 godziny a nawet cześciej. i też sie zastanawiam nad dokarmianiem. tymbardziej że wczoraj przez cały dzień udało mi sie odciągnąc laktatorem tylko 30 ml. dzisiaj zebrałąm 120 ale jak to mleko chwile postało to ta warstwa tłuszczowa ten korzuch miał może ze 2 mm a dawniej miał koło cm.

Dobra ide szykowac kąpanie bo nam Jaś bardzo marudzi.

Mini spokojnie to nie skaza, moja mała miała to samo - oliwka i po kilku dniach zeszło:) skaza się objawia zupełnie inaczej

witam sie i ja... na szybko tylko wpadlam poczytac co i jak u was... u nas dzis znow jakis kiepski dzien Nella placzliwa jest... te cholerne kolki ale juz chyba znamy przyczyne jtro pojutrze sie okaze - jablka:crazy: oby to bylo to ....

milego wieczorku zycze laski
wiecie ze ja nic nie chudne od 3 tyg... chyba sie zastrzele przeciez mam tyle kg na gorke.............

U Nas ostatnie dwa dni ciężkie, szczególnie rano, od 8 płacz aż do 14, nic się zrobić nie da. dziś nawet spacer był katorgą bo mały płakał aż bordowy na buźce się robił chyba dopadły Nas kolki niestety

co do mycia ja myję malemu włoski przy każdej kąpieli tj co drugi dzień myjemy się mydełkiem dla maluchów nivea i tym samym myjemy włoski po kąpieli smarujemy się balsamem dla niemowlaków tez nivea

ja ubieram w sumie Aleksa podobnie jak Wy i ciągle się zastanawiam czy aby mu nie za zimno

ja sobie w końcu zakupiłam chustę, póki co elastyczna Nati, jak się Nam spodoba kupimy tkana za jakiś czas
Dziś przyszła paczka i w sumie nawet sobie poradziłam z motaniem, zobaczymy czy małemu sie spodoba

Ostatnia edycja:
A u nas mega katar i mokry kaszel! Nie wiem skad to ale boję się bardzo zapalenia płuc, chyba pójdę jutro z tym do lekarza osłuchać bo brzmi nie fajnie i dusi się tymi glutami.

reklama
U nas kiepski dzien, w sensie,ze zasnac nie mógł porządnie raz godzina, tak pół,20 minut i wybudza sie przez męczące gazy :/ ogolnie widać marudny dzien a do tego brzuszek too samopoczucie kiepskie :/ teraz śpi ponad godzinę w lezaczku pierwszy raz w nim zasnal, a ja siedzę obok i jął zaczyna.sie męczyć to bujam nogą...e h wczoraj spanie i jedzenie to tak musiało dziś być no.
Ale nie wiem jak mu pomoc czekam na to wszystko co zamówiłam i mam nadzieję ze coś ulzyc....

Tez zastanawiam sie nad.chusta ale Chyba nie elastyczna jak to taki kloc? Aż strach sie bać ile ma. Przed wczoraj kupiliśmy mu 3 pak pajacy do 3 msc i 6 kg dziś zakładam a ten na styk!! No nie może być!!

Do góry