reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej
u mnie dziś Dusia praktycznie z rąk nie schodzi , albo na tą pogodę ( burza jest ) albo brzuszek , znowu kupy nie ma od kilku dni ... tylko pobrudzona z lekka pieluszka :baffled:... niby purka ,daje jej trochę esputkiconu ale nie widzę zmian żadnych :eek:

Angel niezłe wytyczne alkoholowe :eek: ... Ja sobie wczoraj wypiłam pół pilznerka , a i tak czekałam kilka godzin :-p:-p

Angel zamiast podawać Delicol , możesz ściągać pierwsze mleko i dopiero podać pierś , i poczekać aż tą jedną opróżni i dopiero podać drugą ...

A w tym drugim mleku juz nie ma czy tak malo jest laktozy?? Problem w tym, ze on nie lubi dlugo ssac tego tresciwego mleka :confused2: A jak to sie ma do MM?? Myslalam, zeby posciagac dzis mleko a podawac mm.

Co do alko to tez w szoku bylam- bo tak jak leki konkretne wypisane jakie mozna, papierosy wogole!, a alko spoko bylebys nie zasnela z dzieckiem na łózku czy siedzac, a jak poczujesz, ze za duzo to przekaz opieke nad dzieckiem komu innemu :-D No ale ten tekst o "odpadnieciu" i wymniotowaniu taki rzeczowy mnie rozwalił totalnie :-D
Ja sie racze Redsem..mm.. a powiem Wam , ze wkoncu karmi polecaja bo słod jęczmienny na laktacje dziala... Pytanie ile go w bezalkoholowym karmi ;) A po takim reddsie jak wypilam, maly spal ja poszlam spac..i nagle czuje jak mi cycki mrowia strasznie odchylam stanik a tam fontanna tryskało z obu!! :szok: Tak wiec nie namawiajac w zadnym wypadku, ale jak ktoras nie ma oporow to polecam piwko na wieczor na mleczarnie ;-)

reklama
w tym treściwszym mleku też jest laktoza ale nie tak jak w tym pierwszym , częste przystawianie i picie tego wodnistego może powodować bóle brzuszka . A jak nie chce pić tego treściwszego to znaczy że nie jest głodny :sorry:. Ten wodnisty to takie picie dla niemowlaczków a ten gęsty to jedzenie :tak:
W MM też jest laktoza .... ale niekoniecznie Dorianek musi mieć nietolerancję laktozy , może po prostu ma jej za dużo stąd te dolegliwość ...

witam ale tu cicho dzisiaj.....
u nas nocka w miare spokojnie minela... dostalam dzis ten sab simplex... zobaczymy czy pomoze ta konska dawka .... narazie plusem jest to ze mala nie ma odruchu wymiotnego po tym jak po infakolu...

my juz po spacerze mala spi a ja szykuje sobie lunch...

Mini nie nastawiam sie wcale, ze ma ta nietolerancje ale moze faktycznie za duzo i za czesto pije to pierwsze mleko i laktaza ktora produkuje jego organizm nie jest sobie w stanie z tym poradzic?
Krople kupione mam nadzieje, ze max we wtorek beda :tak:

Wogole chcialam sobie sciagnac troche teraz i przystawilam laktator do prawej piersi i sluchajcie nawet nie machnelam raz pompką a SAMO Z SIEBIE spłynelo 60 ml :szok: kiedy z drugiej piersi 20 ml! Czy mozliwe , ze mam nadprodukcje tego pierwszego mleka??
Chcialabym sciagac je teraz przed karmieniem ale jak on je tak nie regularnie to jak to robic, szczegolnie w nocy jak przecie budzi mnie na jedzenie :baffled:

Hej co tu taki spokój??
Jaś teraz też marudzi... nie wiem o co chodzi, tak dzwinie płacze, brzuszek miekki... nie wiem...

Angel mam nadzieje że dzięki temu ściąganiu mleka pierwszego i delikolu to ulżysz Doriankowi.

Mi dzisiaj bardzo szybko minął dzien. mieliśmy miec utro gości ale zadzwonili że nie przyjdą :( No i co?? a ja upiekłam ciasto i rogaliki na tą okazje... teraz bede musiała wszystko sama zjeśc.

Jas już wykąpany, pojedzony i zamiast spac to marudzi i pręży sie a ja nie wiem dlaczego :( i bądz tu mądry...

a ja nie wiem o co caman, moje dziecko tradycyjnie juz nie spalo sobie od 5 rano dzis akurat do 17 :eek: a teraz spi do tej pory, ja nie wiem czy mam go budzic?? bo juz sie martwie normalnie.
poprasowalam i czekam, aaaa co najlepsze to moja coreczka tez tak poszla spac i tez spi do tej pory, o co chodzi,co sie tym moim dzieciom porobilo nie wiem:eek: zebym siedziala jak myszka to jeszcze bym zrozumiala, a ja swiatla pozapalane, x factora sobie dosc glosno ogladam, laze, trzaskam sie, a dzieciarnia spi :eek:

tak poza tym tradycyjnie juz siedze sama, moj dzis konczy jakas robote, pwenie znowu zjedzie o polnocy, ale zycie :-(

kurde laski Wy to jestescie dla mnie mega! o takich rzeczach tu piszecie; te laktozy i inne, ja stara matka i w zyciu nic takiego nie wiedziala, nie slyszala, jakas ciemna jestem chyba!
ale wazne, ze sobie na wzajem pomagamy/pomagacie i zeby naszym dzieciakom bylo jak najlepiej!

nie wiem co mialam pisac, zapomnialam, bo caly czas mysle o dzieciakach, chyba pojde mlodego budzic, bo jak mi naraz wstana 2 marudy to bedzie jazda bez trzymanki.

aha Angel- ale masz produkcje wow!!! ja dzis odciagalam, bo myslalam, ze mi cycki eksploduja,takie byly nabrzmiale, a tymczasem z 2 piersi odciagnelam tylko 60, bez sensu! to juz wiem czemu musze dokarmiac malego.
a i fajnie, ze juz sie udaje bez kapturkow, ja nie pisalam, bo zapomnialam, ale u nas tez sie udalo i juz od jakiegos czasu karmie bez, co mnie bardzo cieszy, bo wkurzalo mnie, ze prawie jakbysmy mieli butle, zawsze wychodzac gdziekolwiek musialam pamietac o tym, zeby je zabrac ze soba, pozniej myc, wyparzac itd. a ze jedna sobie sama wzielam i wyrzucilam w szale sprzatania, a drugi tez w szale sprzatania wyrzucila i do tego spalila :)szok:) mi mama, to jakby nie mialam innego wyjscia :-D

ide budzic dzieciaka
milego wieczoru!
budzi

Witam weekendowo
Mam nadzieję,że u Was wszystko, ok
oczywiście nie dam rady nadrobić:no:
u nas wizyty u lekarzy różnych ale po kolei każdy mówi, że wszystko jest ok :-)
Marcinek przesypia ostatnio całą nockę - od 11 do 5-6 rano ale to pewnie zasługa tatusia, który na czas choróbska poszedł spać do drugiego pokoju, a my śpimy razem :-)

a my dzis w szpitalu byli.. ogólnie to załamana jestem bo chyba z emocjami sobie nie radze.. mały miał w nocy biegunke i cały dzien niespokojny był, odparzenie mu dawało w kosc a oprócz tego w kupce zaczał miec śluz i krew.. wystraszyłam się naprawdę, ale szcerze powiedziawszy niewiele si edowiedziałam, ze to wina czegos co ja zjadlam lub mleka modyfikowanego.. tak więc kazali poki co tylko na piersi go trzymac i obserwowac, gdyby się coś działo to na izbę przyjęć... a ja chyba nie ogarniam powoli i zmęczenie daje znaki, juz sama nie wiem jak sobie poradzę z tym wszystkim chyba jakas deprecha,ze nie jestem jednak tak wspaniala jak powinnam, znow sie nasłuchałam,ze zjadłam jabłko,ze cynamon, ze banana,że jajko,że makaron.. chyba poprosze o jakiesw mleko dla alergikow i jak bedzie na nim ok, to sobie chyba cycke odpuszcze, mały się męczy ja się męcze, nie widzę sensu.. no ale do wtorku mamy troche czasu spróbujemy wiec na samym cycu, choc ciężko bedzie.. jak on mi sie tak przy nim drze..
a ogolnie to znow po 2 tyg zaczelam krwawic i to dosc intensywnie.. tez tak miałyście? Ja po cc jestem.. i juz z tydzien spokoj był, a tu dzis nagle potop...

Pinula no masz chyba taki wieczór nasz tez cos pierwszy raz po tygodniu marudny, nie wiadomo po co i dlaczego :/ Chcialam na wieczor i noc nie karmic i dawac mm i co on wyprawial przy tej butli - popijal, wypluwal, sekunda przerwy i ryk bo on chce pic! :confused2: i tak w kółko ;/ Suma sumarum wypil 150 ml i wciaz o cos chodzilo ale o co? on sam pewno nie wiedzial..
wkoncu spi oby to juz byla nocna zmiana a nie ze sie obudzi i to samo..

helena wspolczucia.. oby bylo juz ok..
A kto ci tak gledzi o tym karmieniu wciaz??

reklama
a lekarz podstawowej opieki medycznej taki co w szpitalu w swieta, weekendy i po 18 przyjmuje... maluch jakby spokojniejszy, ale śluz sie jeszce trafia z krwią, mama nadzieję,ze bedzie to zanikało..

Do góry