reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

pranie to na raty robiłam bo nie dałam rady schylać się nad wanną,skórki mam już poobcierane od tego prania,niech szybko robią tą pralke bo ciężko będzie
oj to masz z tym praniem... oby praleczka szybko z naprawy wróciła :tak:

Pnącze dobrze, że się odezwałaś, bo martwiło mnie Twoje milczenie. Z tym katrem chyba dmuchaja na zimne - teraz epidemie wirusów... Mam nadzieje, że w poniedziałek wszystko się wyjaśni i wyniki będą dobre :tak: a forum zawsze pomaga - w szczególności kiedy nie ma się komu wszystkiego co w nas siedzi wyrzucić ;-)

chyba tylko ja z tym co juz dziecko maja nie czuje ruchow ;/ i to mnie zastnawia ;/

Kasiurek ja poczułam w końcu 16 tyg ;-) poza tym ruchy czuję inaczej niż z Dobrusią - ona mnie porządnie kopała po bokach i brzuchu - a tym razem maluch mnie smyra po pęcherzu i to takie delikatne ruchy - tak więc całkiem co innego niż za pierwszym razem :sorry: poobserwuj to co się dzieje w brzuszku, może juz czujesz ruchy tylko własnie nieco inaczej niz za pierwszym razem? A jak nie to pewnie lada dzień poczujesz :tak:

Pinula a to M Ci niespodziankę zrobił :crazy: mam nadzieje, że jutro się chociaż postara :angry:

Dziękuję za życzonka rocznicowe :-) tak sobie myślę, ze czas leci jak szalony - 11 lat jak sie poznaliśmy, 9 lat jak jesteśmy razem i 6 po ślubie... A my dopiero 26 lat mamy, więc mam nadzieję jeszcze dużo czasu przed nami ;-) Przyszły rok będzie najgorszy, bo ponoć 7 lat po ślubie następuje przełom w związku (oj będzie przełom z drugim maluchem :-D i z moimi humorkami :sorry:). Ale damy radę ;-) mamy to szczęście, że się w dość dobrze dobraliśmy i rozumiemy się bez słów :tak:

Ja zaraz tez do łózka lecę, bo niestety nadal potrzebuje więcej snu (minimum 7-8 h), a jak Dobrunia się budzi w nocy to przez takie spanie na arty to juz całkiem wysiadam...

miłego wieczorku :-)

reklama
Byłam u cioci na imieninach (mieszkamy w tym samym domu), pojadłam sałatek, wypiłam herbatkę, było całkiem miło :-)

Kasiurek ja też już się nie mogę doczekać, kiedy poczuję ruchy dziecka... w Twoim przypadku to pewnieale na dniach, a u mnie jeszcze trochę to potrwa

Pinula, to Cię chłop załatwił, a właściwie się załatwił... tacy ci nasi mężczyźni są

mata 7 rok małżeństwa na pewno będzie przełomowy ;-)

Kasiurek - ja też jeszcze nie czuję...jestem trochę dalej ale się nie stresuj. A może dziecko ma dużo miejsca do pływania i jest leniuszkiem? nie ma co Kochana się tak zamartwiać!
Pinula - nic nie poradzisz na chłopa...czasem się resetują i tyle:p ja z moim mam taką umowę,że jak jest okazja w weekend np.jakieś imieniny,albo grill z kumplami z którymi rzadko się widzi to ok, niech się napruje,ale musi być grzeczny i jak powiem dość,to dość, jak powiem do samochodu/łóżka to tak ma być i już hehe

hej
Kasiurek ja oprócz tego jednorazowego kopniaczka też nie czuję :tak: Coś tam niby mi w brzuszku pyka , ale jeszcze nie jest to tak jednoznaczne :sorry2: .

Pinula ach te chłopy ... :baffled:

Lucyy ja też nie mam brzuszka, no może taki malutki ;-) ... Parelandra ma rację dzidziuś jeszcze jest malutki i nawet lepiej jak nie masz jeszcze brzuszka :tak: ....Tak mi powiedziała ginekolożka jak byłam w poprzedniej ciąży

ENERGIO DRUGIEGO TRYMESTRU PRZYBYWAJ :-D

hej
Kasiurek ja oprócz tego jednorazowego kopniaczka też nie czuję :tak: Coś tam niby mi w brzuszku pyka , ale jeszcze nie jest to tak jednoznaczne :sorry2: .

Pinula ach te chłopy ... :baffled:

Lucyy ja też nie mam brzuszka, no może taki malutki ;-) ... Parelandra ma rację dzidziuś jeszcze jest malutki i nawet lepiej jak nie masz jeszcze brzuszka :tak: ....Tak mi powiedziała ginekolożka jak byłam w poprzedniej ciąży

ENERGIO DRUGIEGO TRYMESTRU PRZYBYWAJ :-D

Witam w niedzielny ranek!

Pnącze super, że się odezwałaś. Ja przekopałam książki w poszukiwaniu wyjaśnień ale chyba w tych co mam w domu nic nie znajdę, pewnie są jeszcze jakieś u rodziców w Gdańsku.

Pinula, oj te chłopy, mój też zakupy ma gdzieś, ale się wziełam na sposób i raz na tydzień przez internet zamawiam, załaduję lodówkę i spokój, choć M czasem bułki kupi, choć niechętnie. I czasem to mnie wkurza, bo twierdzi, że nic nie robię tylko leżę, a on w robocie zasuwa 12godzin. Oj oj gdyby tak mógł się zamienić i poczuć jak to być w ciąży, już samo nocne sikanie by go dobiło hi hi hi

Kasiurek, Olavip tak przy okazji wyczytałam, że ruchy dziecka u pierwiastki (ta co rodzi 1szy raz) to między 17-20tygodniem, u tych co już rodziły nawet wcześniej, więc chyba Nam przyjdzie jeszcze poczekać.

Lucy z tym brzuszkiem to sprawa osobnicza, grunt, że w USG dzidzia rośnie, więc spokojnie, u mnie 14 tydzień i mam taki jakby mnie wzdęło, no wieczorem trochę większy i smaruję Mustelą p/rozstępom.

Dziewczyny dziś to się zmartwiłam, bo wyczytałam w necie, że taki krwiak co ja mam (dobrze, że przy ujściu macicy) to nawet 6 tygodni będzie się wchłaniał, maskara i tyle czasu nawet na spacer nie mogę iść a jesień taka ładna:wściekła/y:
a u Was jak z leżeniem dajecie radę ? Ja trochę po domu łażę niestety, ale tak plackiem nie dam rady, litości...

Ostatnia edycja:
dziekuje dziewczyny - co ja bym bez was zrobila ? postarzla sie przez ta ciaze z 10 lat jendo jest pewne jak bedzie drugie dziecko trzeciego nie bede chciala- z duzo stresów nerwów chyba ze to bedzie ciąża i poród z zaskoczenia ;p Ale z moim PCO to raczej sie nie zdarzy ;]

mowicie koniec 16 tygodnia ? to jeszcze mam czas ;]

mnie tylko kluje cos w pachwinie ale to pewnie rozciągajaca sie macica niz dziecko ;] co prawda kluje mnie tylko z jednej strony .

co do pierwszje ciży to moj syn byl leniwy hha i nie kopal mnie - moze przez to ze lozysko z przodu bylo i ogolnie wody amortyzowly kopniaki- czulam doskonale jak mi glowe pod zebra wkladal ojjjj to czulam dobrze ;p

Na szczescie na tej etapie ciazy macica siega dopiero pępk wiec do zeber jeszcze troche jej brakuje ;]

Jadzis mialam super sen haha wole juz TAKIE niz te do tej pory snilo mi sie ze zdradzalam mez z jkims facetem ze sie z nim kroliczylam wszedzie na kazdej imprezie a mz nie zauwzyl - haha czyli seksu mi brakuje bardziej niz myslalam ;pa facet nie byl w moim typie ;p zupelnie gruby lysiejacy koles ;] a moze to moja milosc senn sprzed lat i po paru kg wiecej haha ;]

aa i splam dzis od 21 do 9:50 !!!!!

Aadka- ja nie pierworodka ;> ja juz dzieciora mam ;]

reklama
Do góry