reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel trzymam kciuki żeby wszystko było ok .
Nie martw się za bardzo, fajnie że będziesz pod opieką cioci :tak:
Toksoplazmoze dobrze się leczy i lepiej jak się choruję na początku ciąży niż pod koniec ...
Oby jednak to tylko błąd wyników . Trzymaj się cieplutko i pisz co i jak bo będziemy się tu martwić :zawstydzona/y:

reklama
nooo to tak jak umnie, tez bym synkowi karmnmik sprawila ale niewiem gdzie bym musiala go powiesic zeby koty niedostaly sie do srodka ;) ale mi sie nic niechce najchetniej bym z łóżka niewychodzila lezala bym sobie i spala caly dzien jescze mnie tak krzyze bola masakra :(

dziendobry dziewczyny :)]

U nas pogoda super dzisiaj, niebieskie niebo, slonce swieci... ale ja oczywiscie wciaz czuje sie chora wiec kolejny dzien w domku spedzam...

kasiurek- ja co chwila tez mam jakies glupie sny, ale mysle ze nie sa to sny prorocze i nie ma co sennikami sie sugerowac, kiedys czytalam fajny artykul na temat koszmarow w ciazy- najczesciej sa spowodowane stresem jaki przechodzi przyszla mama, ciagle zmartwienia czy z dzidzia ok i czy sprostamy nowej sytuacji itp. to wszystko odbija sie na snach....

tunia - trzymam kciuki za zakupki

angel- ta nasza sluzba zdrowia:wściekła/y: wspolczuje Ci... wiem co to znaczy z nimi sie szarpac, dla nich zawsze wszystko bedzie w porzadku... trzymam kciuki oby wszystko bylo tylko falszywym alarmem....

bozienk - ja kamrik na balkonie w okresie zimowym trzymac bede ;] potem bedzie sciagny bo nie chce miec kup n blkonie ;p hha

kami -tak wiem wiem ze to bzdury ale ogolnie sie wystraszylam

Witam Moje Drogie,

U mnie dobre wieści::-):-):-)
*słońce świeci i cieplutko się pod mym kampinoskim lasem zapowiada
*mąż skosił ogródek i cudnie pachnie trawą
*wczoraj odebrałam wyniki testu PAPA i z. Downa, Edwardsa etc wykluczone ufff (bo ja już prawie 35latek więc ryzyko rośnie)
*od 24 godzin plamienie z krwiaka ustało, chyba cuda czyni leżenie i spokój
*mam w planach robić szarlotkę mniam, mniam
* i chyba łapie mnie energia drugiego trymestru i wreszcie to nocne sikanie się uspokoiło

A co u Was dziewczyny?
Wyczekuję ruchów malucha, ale to dopiero 14 tydzień skończony więc pewnie jeszcze czekać muszę, i to USG to mogłabym co dzień mieć aby zerkać czy serduszko bije, oj chyba wpadam w paranoje .....:-(
ale co 2-3godziny muszę coś jeść więc mały ludek chyba rośnie i "przyciska" ciągle przycisk "mama jeść" więc wcinam mleko, jabłka, kiwi, pomidory, mięso, i moje ulubione soki Kubuś

Ostatnia edycja:
Ah dziękuje Wam dziewczyny :-(
Napewno z domu będe pisać..
Ale nie ukrywam, jestem dobita strasznie tym kolejnym problemem.. Tym bardziej, ze to problem z TAKIEGO zakresu ;(

Witam weekendowo!

Angel oj ci brytyjscy lekarze... dobrze, że możesz liczyć na rodzinę w Polsce :tak: no i rzeczywiście 2 godziny i w domku to ekspres. Mam nadzieję, że sprawę z toxo uda się szybko wyjaśnic i nie będziesz miała powodów do niepokoju :tak:

Adka nieźle dzionek sie rozpoczął ;-) mnie kusi dalsze zagospodarowywanie ogrodu i planowanie co gdzie będzie na wiosnę, ale z tym to musze poczekać do końca remontu i jak M skosi wysoka trawę...

Kasiurek ja tez mam dziwne sny - nie wierzę w coś takiego jak proroctwa ani w senniki, ale czasem takie głupoty się śnią, że głowa mała (dzisiaj w śnie jakbym oglądała film z czasów II wojny światowej - 3 kobiety uciekały z transportu do obozu, jedna ss-man złapał,ale się w niej zakochał, urodziła mu dziecko itd... potem uciekła, wydała tamte kobiety :sorry: ). Z maluchem też mi się coś śniło... ot głupoty i tyle - nie ma co się przejmować :tak:

Ja ostatnio mniej czuję kopnięć, ale juz chyba wiem dlaczego - maluch mi prosto na pęcherzu leży i najczęściej czuje łaskotanie w dole brzucha (az się boje co będzie jak podrośnie i nadal będzie sobie urzędował przy pęcherzu :baffled:)

zmykam zmywać naczynia i obiad robić. Chłopaki działają w łazience - koniec juz na szczęście coraz bliżej :tak:
a my dzisiaj z M mamy 6 rocznicę ślubu (nawet nie wiem kiedy to zleciało:szok:)- świętowania nie będzie, bo szkoda czasu w sobotę (lepiej remont podgonić), ale może jutrzejszy dzionek sobie jakos fajnie zaplanujemy ;-)

Kasiurek niezłe masz sny :szok: ale w ciąży to chyba normalka :tak:..
Ja sennikom nie wierzę , kiedyś widziałam taki fajny psychologiczny ale on nie wróżył ...

Angel moja koleżanka miała toksoplazmozę w ciąży , teraz są takie bardzo dobre leki i wszystko było z dzidziusiem dobrze :tak: Tylko musiała być pod stałą opieką .
Mnie wyszły wyniki wątpliwe na cytomegalię :-( waśnie mam powtórzyć badania , ale dla mnie wynik nic nie zmienia bo tego akurat się nie leczy :-(

Mata
może zaczniesz pisać książki na podstawię snów :-D

My dziś idziemy na kinderbal .. nie lubię takich imprez ale Borysek już od rana lata podekscytowany :tak:

PS: MATA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
images

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki słonecznie :)

Kasiurek jak to mówi moja mama "sen mara Bóg wiara" - nie martw się :) ja też mam całą serię oj baaaardzo głupich snów - ale przytaczać ich nie będę ;)

Mata 6 lat - uuuuuuuuu kupę czasu :) Wszystkiego Dobrego życzę :) Kupić trzeba winko i truskawki :) Malutką do Babci i można świętować - opsss zapomniałam, że my teraz nie pijące jesteśmy - jakoś ciężko się przestawić, że lampki wina wypić nie bardzo można :)

My z M w pon mamy 2 rocznicę a nie raz byśmy się już pozabijali coby noże pod ręką były... :laugh2: ja nie wiem jak ja do 6 z nim wytrzymam :-D

Angel ściskam mocno kciuki, żeby wszystko się poukładało :) pogłaszcz Maleństwo ode mnie delikatnie a sama trzymaj się!!!! Będzie dobrze!!!!

reklama
Angel głowa do góry, będzie dobrze
ja nie miałam robionych tych wszystkich badań na cytomeglię, toksoplazmoze itp. a przynajmniej nic o tym nie wiem (może w szpitalu robili w co wątpię) :baffled:

głowa znów mnie boli od kiedy wstałam, nie wiem co to ma być?
A pogoda piękna, złota polska jesień:-) może posiedzę w ogródku albo coś w tym stylu, bo na spacer to już się dzisiaj nie wybiorę, za długo byłam wczoraj i potem to odczuwałam w brzuszku i w pleckach

Bozienka jak masz koty, to nie masz co liczyć na to, że jakie ptaszki przylecą choćby w pobliże Twojego balkonu :tak:Jak nie miałm kota to ciągle coś fruwało, a potem jak już miałm to żaliłam się do koleżanki, że wysypuję jedzonko i żaden nie przyleci, zniknęły czy co? A ona na to: co się dziwisz? przecież masz kota, to zaraz by je zjadł

Kasiurek ja też mam koszmarne sny... albo ktoś mnie goni i chce zabić dziecko, albo jakieś krwotoki albo inne "przyjemne" sytuacje :no: pewnie dlatego budzę się z bólem głowy; ale postanowiłam, że nie będę się tym zajmować w ciągu dnia, bo zwariuję i tak wystarczająco się martwię czy wszystko będzie ok
mata wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-), pić nie można ale może chociaż piccolo? (ja bardzo lubię przy nim świętować)

Do góry