reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel trzymam kciuki żeby wszystko było ok .
Nie martw się za bardzo, fajnie że będziesz pod opieką cioci :tak:
Toksoplazmoze dobrze się leczy i lepiej jak się choruję na początku ciąży niż pod koniec ...
Oby jednak to tylko błąd wyników . Trzymaj się cieplutko i pisz co i jak bo będziemy się tu martwić :zawstydzona/y:

reklama
nooo to tak jak umnie, tez bym synkowi karmnmik sprawila ale niewiem gdzie bym musiala go powiesic zeby koty niedostaly sie do srodka ;) ale mi sie nic niechce najchetniej bym z łóżka niewychodzila lezala bym sobie i spala caly dzien jescze mnie tak krzyze bola masakra :(

dziendobry dziewczyny :)]

U nas pogoda super dzisiaj, niebieskie niebo, slonce swieci... ale ja oczywiscie wciaz czuje sie chora wiec kolejny dzien w domku spedzam...

kasiurek- ja co chwila tez mam jakies glupie sny, ale mysle ze nie sa to sny prorocze i nie ma co sennikami sie sugerowac, kiedys czytalam fajny artykul na temat koszmarow w ciazy- najczesciej sa spowodowane stresem jaki przechodzi przyszla mama, ciagle zmartwienia czy z dzidzia ok i czy sprostamy nowej sytuacji itp. to wszystko odbija sie na snach....

tunia - trzymam kciuki za zakupki

angel- ta nasza sluzba zdrowia:wściekła/y: wspolczuje Ci... wiem co to znaczy z nimi sie szarpac, dla nich zawsze wszystko bedzie w porzadku... trzymam kciuki oby wszystko bylo tylko falszywym alarmem....

bozienk - ja kamrik na balkonie w okresie zimowym trzymac bede ;] potem bedzie sciagny bo nie chce miec kup n blkonie ;p hha

kami -tak wiem wiem ze to bzdury ale ogolnie sie wystraszylam

Witam Moje Drogie,

U mnie dobre wieści::-):-):-)
*słońce świeci i cieplutko się pod mym kampinoskim lasem zapowiada
*mąż skosił ogródek i cudnie pachnie trawą
*wczoraj odebrałam wyniki testu PAPA i z. Downa, Edwardsa etc wykluczone ufff (bo ja już prawie 35latek więc ryzyko rośnie)
*od 24 godzin plamienie z krwiaka ustało, chyba cuda czyni leżenie i spokój
*mam w planach robić szarlotkę mniam, mniam
* i chyba łapie mnie energia drugiego trymestru i wreszcie to nocne sikanie się uspokoiło

A co u Was dziewczyny?
Wyczekuję ruchów malucha, ale to dopiero 14 tydzień skończony więc pewnie jeszcze czekać muszę, i to USG to mogłabym co dzień mieć aby zerkać czy serduszko bije, oj chyba wpadam w paranoje .....:-(
ale co 2-3godziny muszę coś jeść więc mały ludek chyba rośnie i "przyciska" ciągle przycisk "mama jeść" więc wcinam mleko, jabłka, kiwi, pomidory, mięso, i moje ulubione soki Kubuś

Ostatnia edycja:
Ah dziękuje Wam dziewczyny :-(
Napewno z domu będe pisać..
Ale nie ukrywam, jestem dobita strasznie tym kolejnym problemem.. Tym bardziej, ze to problem z TAKIEGO zakresu ;(

Witam weekendowo!

Angel oj ci brytyjscy lekarze... dobrze, że możesz liczyć na rodzinę w Polsce :tak: no i rzeczywiście 2 godziny i w domku to ekspres. Mam nadzieję, że sprawę z toxo uda się szybko wyjaśnic i nie będziesz miała powodów do niepokoju :tak:

Adka nieźle dzionek sie rozpoczął ;-) mnie kusi dalsze zagospodarowywanie ogrodu i planowanie co gdzie będzie na wiosnę, ale z tym to musze poczekać do końca remontu i jak M skosi wysoka trawę...

Kasiurek ja tez mam dziwne sny - nie wierzę w coś takiego jak proroctwa ani w senniki, ale czasem takie głupoty się śnią, że głowa mała (dzisiaj w śnie jakbym oglądała film z czasów II wojny światowej - 3 kobiety uciekały z transportu do obozu, jedna ss-man złapał,ale się w niej zakochał, urodziła mu dziecko itd... potem uciekła, wydała tamte kobiety :sorry: ). Z maluchem też mi się coś śniło... ot głupoty i tyle - nie ma co się przejmować :tak:

Ja ostatnio mniej czuję kopnięć, ale juz chyba wiem dlaczego - maluch mi prosto na pęcherzu leży i najczęściej czuje łaskotanie w dole brzucha (az się boje co będzie jak podrośnie i nadal będzie sobie urzędował przy pęcherzu :baffled:)

zmykam zmywać naczynia i obiad robić. Chłopaki działają w łazience - koniec juz na szczęście coraz bliżej :tak:
a my dzisiaj z M mamy 6 rocznicę ślubu (nawet nie wiem kiedy to zleciało:szok:)- świętowania nie będzie, bo szkoda czasu w sobotę (lepiej remont podgonić), ale może jutrzejszy dzionek sobie jakos fajnie zaplanujemy ;-)

Kasiurek niezłe masz sny :szok: ale w ciąży to chyba normalka :tak:..
Ja sennikom nie wierzę , kiedyś widziałam taki fajny psychologiczny ale on nie wróżył ...

Angel moja koleżanka miała toksoplazmozę w ciąży , teraz są takie bardzo dobre leki i wszystko było z dzidziusiem dobrze :tak: Tylko musiała być pod stałą opieką .
Mnie wyszły wyniki wątpliwe na cytomegalię :-( waśnie mam powtórzyć badania , ale dla mnie wynik nic nie zmienia bo tego akurat się nie leczy :-(

Mata
może zaczniesz pisać książki na podstawię snów :-D

My dziś idziemy na kinderbal .. nie lubię takich imprez ale Borysek już od rana lata podekscytowany :tak:

PS: MATA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
images

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki słonecznie :)

Kasiurek jak to mówi moja mama "sen mara Bóg wiara" - nie martw się :) ja też mam całą serię oj baaaardzo głupich snów - ale przytaczać ich nie będę ;)

Mata 6 lat - uuuuuuuuu kupę czasu :) Wszystkiego Dobrego życzę :) Kupić trzeba winko i truskawki :) Malutką do Babci i można świętować - opsss zapomniałam, że my teraz nie pijące jesteśmy - jakoś ciężko się przestawić, że lampki wina wypić nie bardzo można :)

My z M w pon mamy 2 rocznicę a nie raz byśmy się już pozabijali coby noże pod ręką były... :laugh2: ja nie wiem jak ja do 6 z nim wytrzymam :-D

Angel ściskam mocno kciuki, żeby wszystko się poukładało :) pogłaszcz Maleństwo ode mnie delikatnie a sama trzymaj się!!!! Będzie dobrze!!!!

reklama
Angel głowa do góry, będzie dobrze
ja nie miałam robionych tych wszystkich badań na cytomeglię, toksoplazmoze itp. a przynajmniej nic o tym nie wiem (może w szpitalu robili w co wątpię) :baffled:

głowa znów mnie boli od kiedy wstałam, nie wiem co to ma być?
A pogoda piękna, złota polska jesień:-) może posiedzę w ogródku albo coś w tym stylu, bo na spacer to już się dzisiaj nie wybiorę, za długo byłam wczoraj i potem to odczuwałam w brzuszku i w pleckach

Bozienka jak masz koty, to nie masz co liczyć na to, że jakie ptaszki przylecą choćby w pobliże Twojego balkonu :tak:Jak nie miałm kota to ciągle coś fruwało, a potem jak już miałm to żaliłam się do koleżanki, że wysypuję jedzonko i żaden nie przyleci, zniknęły czy co? A ona na to: co się dziwisz? przecież masz kota, to zaraz by je zjadł

Kasiurek ja też mam koszmarne sny... albo ktoś mnie goni i chce zabić dziecko, albo jakieś krwotoki albo inne "przyjemne" sytuacje :no: pewnie dlatego budzę się z bólem głowy; ale postanowiłam, że nie będę się tym zajmować w ciągu dnia, bo zwariuję i tak wystarczająco się martwię czy wszystko będzie ok
mata wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-), pić nie można ale może chociaż piccolo? (ja bardzo lubię przy nim świętować)

Do góry