reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Heloł :-D

A ja mega wściekła, bo z nosa leci, gardło boli głowa też a jutro chrzciny :wściekła/y:
W ogóle boję się, ze mała zarazę :wściekła/y:
Ahhh nie mam dzisiaj głowy do niczego chyba idę spać, bo Księżniczka oczywiści sobie kima w najlepsze :-D

Kasiulka! ale Ci zazdroszczę wagi no pęknę zaraz :cool2: mi dalej 9kg wisi czyli mam 64 przy wzroscie 168 :-:)-:)-(

reklama
trawa wciąż mam nadwagę :baffled:, ważę 61 kg, ale mam 158 cm

no co ty!!!!!!!!!! nie masz nadwagi. BMI masz już w normie. Ja na razie ważę 68 kg a mierze 163 cm. Wiec powolutku chudnę, ale przy takiej diecie na jakiej jestem to powinnam ładnie wrócić do swojej wagi. Jeszcze mi cycole wyzdorowieją i będę chodzić na spacery!

Maria - mojej Karolci tez nie mierzyli jeszcze, tylko zważyli i jak skończy miesiąc to będą mierzyć obwód głowy etc...

a moja córcia z babcia na balkonie- dzis sie weranduje bo dawno nie wychodziła a jutro pojedzie z mezem na spacer.

dziewczyny dziękuję, ale jak same wiecie waga to jedno, a wgląd to drugie... wrócimy wszystkie do formy i pięknego wyglądu :-) i tego się trzymajmy

my po spacerku, ciepło na dworze aż miło.

Doris, Ina zdrówka i dla Was i dzieciątek, a siooo choróbska

witam popoludniowo,
my wróciłyśmy ze spacerku, a, że mieszkamy tuż przy ogrodzie botanicznym i tatuś nam sprawił wejściówkę sezonową do końca października to gdy tylko pogoda sprzyja spędzamy 2-3 godzinki wśród śpiewu ptaków:) Już się nie mogę doczekać jak niunia będzie sobie oglądała listki i kwiatki w lecie:)
Moja Mania jak się urodziła miała obwód głowki 31cm! a teraz ma już 38, więc rośnie jak na drożdżach, aczkolwiek w porównaniu z innymi bobasami w wózku ma główkę o połowę mniejszą:D ale najważniejsze, że jest proporcjonalna do reszty jej ciałka:)

U nas jak zwykle tradycyjnie po zaśnięciu o 20 w nocy jedna pobudka o 1.30 i spanie do 6 rano, czasami się zastanawiam czy nie za rzadko Mania je, ale za Chiny ludowe nie jestem w stanie zmusić jej do jedzenia, butelki niet, cycka niet, widocznie się najada tym co wypije w ciągu dnia, chociaż jak tak liczę karmienia w ciągu doby to wychodzi mi maksymalnie 8, nie wiem czy to nie troszkę mało jak na 2,5 miesięczne niemowle.
My chyba chrzest zrobimy w czerwcu jak będzie juz ładna pogoda, chociaż akurat z tym to trudno wymierzyć, żeby było dobrze:)
Miłego dnia Wam życzę:)

nefi a ile Twoja miała jak się urodziła i ile przybrała do tej pory ??

ajako kurcze ale masz skubane dziecko , już sie potrafi obrócić ... szok

[Trawa ale dziwnie z tym zapalniem piersi ... szkoda ze nie można temu zapobiec ... Lepiej już po lekach ??

Matitka ja mam chustę girasol ... A czemu się martwisz że dzidzia nie przybrała dwukronie ?? przecież na to jest jeszcze za wcześnie :rolleyes2:

My już po spacerku , słoneczk mocno grzeje , choć jak zajdzie słonko to jeszcze zimno ... Ale cudownie jest ...

Amandla moja Duszka je podobnie a miesiąc młodsza - czasami tylko siedem razy w ciągu dnia :sorry2:no ale skoro przybiera to co się będę martwić ...

po spacerku - sie karmimy - tzn. Rafał je a mama tesknie poatrzy na rosołek...
poza tym - gdzie moja kondycja, ja sie pytam - chyba przedobrzyłam: prawie 6km, a dawno nie chodziłam...

trawa a może po prostu w czasie snu gdzieś ucisnełas czesc piersi i stad to zapalenie... tez jedna zmozliwosci... oby mineło

reklama
no to uspokoiłyście mnie dziewczyny, bo się niepokoiłam, że jakoś tak rzadko podjada Mała, ale Mini tak jak mówisz, grunt, że przybiera, dziś przekroczyła 5 kg:) a waga wyjściowa była 2400 :)

Do góry