reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

pinula a dokładnie - spaliśmy :-p:-D

matitka u nas było 57cm przy narodzinach - dokładnie tyle samo na wizycie patronazówej dwa dni temu :confused: (zdaniem położnej), bo po śpiochach, body i innych rzeczach zdecydowanie więcej. Obwód głowy wyszedł jej taki sam jak na wyjściu ze szpitala (po dwóch tygodniach od narodzin) czyli 35 - przy narodzinach 33, czyli że przez dwa tygodnie urosła 2 cm, a przez dwa kolejne nic? Coś mi się wydaje, że ta położna inaczej mierzyła niż te w szpitalu...
Bo na wadze duży plus 3620 urodzeniowa, 3795 po dwóch tygodniach, obecnie 4580 (no, to było 3 dni temu);-)

Kasiulka udanego chrztu. i gratki takiej wagi - oj teraz to już całkiem laska z Ciebie musi być - pozazdrościć :tak: No ale my też będziemy pracować na taki sukces (nawet jeśli nie tak spektakularny), Maruusia - nam też się uda ;-)

A my dziś nie spaliśmy od 3:30 do 8:00 prawie, to potem się zdrzemnęliśmy. Tatuś o 5-tej zdezerterował do salonu; oj nie obędzie się jednak bez tych przenosin, mimo jego najlepszych chęci. No ale w końcu niemowlę, to niemowlę - nie będzie cicho ani na zawołanie ani w określonych porach - a lubi sobie pogadać, nawet przy jedzeniu, że o robieniu kupy nie wspomnę....
Na razie bączek śpi - zdążyłam zjeść śniadanie, ale zaraz pewnie dosyć tego dobrego. Z tym, że na dzień dobry zaserwujemy sobie dziś spacerek, tym bardziej, że obiad został z wczoraj, więc nie muszę się dziś krzątać po kuchni :-)

reklama
Witam sie i ja
Marusia ale was ten ksiądz męczy , ja nic nie muszę donosić tylko kopie aktu urodzenia chciał ;) my chrzcimy 09 czerwca ;-) a chrzciny kameralne , chrzestni i teściowie przylatuja wcześniej , ale bedzie jazda ;-)
Czekam na Health visitora teraz - bilans na 6 tyg , ciekawa jestem ile kluchu waży ;) napisze wieczorem , bo jak pani pójdzie to ruszamy na zakupy, pózniej jakiś obiad trzeba zmontować , bedzie gonitwa dziś ;-)
Życzę miłego dnia kobitki i nieplaczacych maluszkow ;)

cześć dziewczyny;
ja jednak mam brać ten antybiotyk bo zaczerwienienie na piersi nie znikło. Biorę Amotaks czyli penicylinę i osłonowo dla siebie lacidofil- zastanawiam się czy Małej też powinnam coś podawać osłonowego? Położna mówiła ze nie trzeba.

tunia a ty jaki bierzesz antybiotyk, ze osłonowo podajesz Kubusiowi dicoflor?

Kasiulka! zazdroszczę, że tak chudniesz - nie szalej tylko bo znikniesz ;-) a ile teraz ważysz?

Kasiulka co ty za tabele masz??? Ja schudlam 12 kg i waze 69kg przy wzroscie 1,65cm i wedlug tabel nie mam nadwagi ale wedlug wizualizacji mam mega nadwage! Brakuje mi jeszcze 5kg do wagi wyjsciowej a 58 to moja waga z przed ciazy pierwszej i o takiej marze! Ale ciezko bedzie szczegolnie z hashimotto ktore nie pozwala schudnac:(

A ja mam taka glupia przychodnie ze nie zmierzyli malej ani obeodu glowy ani nic. Tylko zwazyli! I na sile chcieli mnie szczepic ale sie nie zgodzim i w koncu odpuscili.

Ostatnia edycja:
Witam się i ja :) U nas po wczorajszym dniu wiszenia na rączkach mamusi dzisiaj spokojnie. Niestety Oskarek męczył się w nocy przez katar - martwi mnie, że tak długo mu nie przechodzi. We wtorek mamy termin szczepienia, więc przynajmniej lekarz go zbada, ale przy katarze na szczepienie się nie zgodzę, choć wiem, że dla lekarzy to nie jest przeciwwskazaniem.
A mnie znów boli gardło - kiedy te choróbska odpuszczą...

Jasia wczoraj lekarz pomierzył i zważył. Waży 4,8 a mierzy 63 cm czyli urósł 3 cm. obwód głowy i brzuszka 38 cm miał 35 :D

Vil ja z moim męzem ,ma odwrotnie. rzadko kiedy słyszy Jasia w nocy. Jak go nakarmie i przewine to odkładam go do łóżeczka i tam sam zasypia. rzadko bo rzadko ale czasem marudzi. wiec jak widze ze sie mocno rozbudził to budze meza i mu mówie zeby tez słuchał czy jas nie płacze, bo ja potrafie czasem mocno zasnąc. rzadko kiedy Jasia słyszy.
dzisiaj w nocy natomiast budze go i mówie zaświec swiatło u siebie (w zaleznosci która [iers jas je to swiece la,mpke po mojej stronie albo po stronie meza zeby mu w oczka nie swieciło) mówie raz, nic, mówie drugi raz słysze ok, oczy otwarte ale dalej sie nie rusza wiec mówie 3 raz i szturam go. ten do mnie: co?? no to czwarty raz powtarzam zaswiec swiatło a ten do mnie czego mu nie mówie żeby zaświecic. no jak nie mówie jak 4 razy mówiłam :D

pojedlismy i idziemy na spacer. :D

Właśnie się nakarmiliśmy, położyłam dziecko do wózka (nie śpiące), żeby jeszcze sie ogarnąć tu i tam i... dziecko SAMO zasnęło :szok::szok::szok: No to śmigamy zaraz na spacer ;-)

Hej dziewczyny
Jestem zyje ,ale teraz jest moja mama:)jejku w poniedzialek wyjedzie i juz teraz na te chwile chce mi sie plakac.Babcia rozpieszcza mala-teraz czekam na karuzele i lezaczek. co babcia to babcia.Tak milo spedzamy czas.nie moge sie doczekac przyjazdu do pl z mala, widac ze jest juz wieksza i podrosla 5 pajacy jest juz w szafie i pare 56 ubranek jest juz na nia dobre:)Mala ladnie sypia w nocy odpukac no 2 razy sie budzi i w sumie poje i dalej spi,
Kasilka gratuluje utraty wagi i dobrej pogody w niedziele
angel super ze juz bez kapturka maly je i ze juz taki duzy
jopal mam nadzieje ze szybko sie to unrmuje

reklama
Do góry