reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Lina dobrze ze sie odezwalas i napisalas ile mala wazy bo moja tyle samo dzis a ja przerazona ta ogromna waga bylam- ale nasze chyba tego samego dnia urodzene wiec ok.

Ino dzieki za info o karuzeli to wlasnie pamietalam ze ty ta rozowa z tiny kupilas to ja kupie ta klasyczna bo ma wiecej czarno bialego.

Moja niestety jeszcze nie zasnela! Za to syn wreszcie padl 30 min temu tyle ze znow u nas w lozku! Juz w ogole mie chce spac i siebie - zasypia u mas a my go przenosimy! Ja jestem meeeega zmeczona i mam dosc dzisiejszego dnia! Caly dzien chcialam pospac bo mi łeb pęka a młody za nic nie chciał sie położyc a mala tez tylko drzemki na cycu a bez cyca to non stop wyk! Juz mnie wciekla i godzine jej dalam poplakiwac bo nerwy mi piszczaly i zaraz ją odlożę i zrobie to samo bo chce spaaaaaaaaaać!

reklama
Trawa strasznie współczuje zapalenia piersi . Jak to się zaczynało ?? Czy od razu ciach zastój i gorączka ??
Ja to miałam dwa razy zastój ale ciepły okład i odciąganie pomogło :blink:

Mini - mnie ciachnęło znienacka, zaczęła bolec pierś, nie maiłam zastoju i zrobiło mi się grypowo a potem przyszła wysoka goraczka.
vill - u nas chrzestni muszą dostarczyć tylko zaświadczenie, że są praktykujący. W ogóle to my chcieliśmy, żeby chrzestnymi byli dwaj mężczyźni - mój brat i brat mojego męża. Nawet pytaliśmy księdza bo znam takie przypadki, gdzie chrzestnymi były dwie kobiety i ksiądz nie widział przeszkód, ale odstąpiliśmy od tego zamiaru, no bo doszliśmy do wniosku, ze ci chrzestni to by się czuli nieswojo chyba...
nefi - a co ile zmieniałaś okłady z kapusty i jak długo je robiłaś?

Ale mnie drażni ta kapusta na cycach - to piecze!!!!!!!!!!!!!

dobrej nocy!

witam dziewczyny :) #u nas dalej spanie tylko na rekach... mecza ja te gazy jak niewiem........ zamowilam ten sab sinex mam nadzieje ze pomoze.... no i zamowilam tez hustawke zz fp dla malej, jutro jedziemy odebrac bo ten bounccer co mam to ona ma gleboko............:eek:
a ja ocywiscie padam na pysk, ze tak powiem.......

witam dziewczyny :) #u nas dalej spanie tylko na rekach... mecza ja te gazy jak niewiem........ zamowilam ten sab sinex mam nadzieje ze pomoze.... no i zamowilam tez hustawke zz fp dla malej, jutro jedziemy odebrac bo ten bounccer co mam to ona ma gleboko............:eek:
a ja ocywiscie padam na pysk, ze tak powiem.......[/QUOT

Ja mam huśtawke z fp aquarium ZAKUP ROKU. Nic bym nie zrobiła bez tego wynalazku , a tak wkładam młodego speed No 3 karuzelka sie kręci , młody zadowolony jak bombka a ja chyc do kuchni i obiadek zawsze dam radę zrobic. A do tego często sie ulula i tylko go przekładam do kołyski ( obie mam w salonie :o ) mam tez bouncer z Chicco dobry bo z wkładają dla noworodków ale maly nie bardzo ma cierpliwość w nim leżeć , jakoe te nasze dzieci wybredne ;-) najczęściej używam przy kompie stacjonarnym.

Mini jaka masz chuste??

Ile wasze maluchy juz mierza?? Moja w 1.5 miesiaca urosla 3 cm czyli po szczepieniu 59 cm jest na 90 centylu a waga 4300g i 25 centyl. Nawet swojej urodzeniowej nie podwoila.

Dzien dobry:-)

Amandla malemu wlasnie daje dicoflor a sama biore lakcid i pije actimele naszescie dzisiaj juz ostatni zastrzyk wzielam i zobaczymy....

Angel moj ma tak samo caly czerwony sie robi i sie napreza.

W nocy spi ale w dzien ciezko zeby przespal godzine nawet odkladam go to zaraz oczy jak pieciozlotowki...

A no i moje dziecko nie cierpi smoczka!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
A ja mialam ciezka noc i szczerze mam dosc! Sama jestem z dwojka od wtorku i do tego nie wyspana wciaz bo mala ciezko noca a maly w dzien nie chce spac a marudzi!
Pola mi zasnela w koncu od 20.30 dopiero o 24.30!ale to tez tylko metoda placz i podnoszenie. O 3szybki cyc a od 6 do teraz drzemki 5-10 minutowe! Dramat,sniadanie musze nam wreszcie zrobic i umyc sie a ta wyje wciaz. A nic ja nie boli.

Co do prezenia maluchow to jeszcze chcialam powiedziec- ze jak maluchy ssa cycka to automatycznie jelita pracuja i sie kurcza i produkuja i czesto dlatego sie preżą i wywijają. Ja wtedy przerywam wciaz i biore na ramie do odbicia. Lub powodem jest tez za szybko lecace mleko, szczegolnie ze ta pierwsza faza ma duzo laktosy w sobie co tez bardziej boli brzuch po niej - tak mi laktacyjne mowily.

cześć :)

trawa mam nadzieję, że wszelkie dolegliwości miną
agusia my też mamy kołyskę/huśtawkę z fp mały coraz bardziej ja lubi, dzięki temu ustrojstwu nawet jak nie śpi mam wolne ręce i mogę spokojnie przemieszczać się po mieszkaniu, a on obserwuje się (jest tam lusterko) i owieczki, choć zwykle zaczyna łapać drzemkę.... tak jak teraz
tunia super, że kończysz już zastrzyki

A u nas noc bardzo dobra, tata znów pracował do 2, więc jedno karmienie załatwił, wcześniej ściągniętym mleczkiem, a kolejne karmienie dopiero o 5. Później zaczął się prężyć i płakać, więc go odgazowałam. Jaki mi uśmiech dofasolił w końcu!!!!!:-):-):-). Zasnęliśmy przed 6 i jeszcze do 8 pociągnęliśmy. No i teraz przysypiamy w bujawce ;-). Muszę dzisiaj nas spakować bo jedziemy do rodziców, no i chrzest :-). Pogoda, lepsza, więc i na spacerek się wybierzemy. Choć nasze spacerki to raczej godzina szybkiego marszu, coby mamusia parę kalorii straciła. Chyba się nie chwaliłam, że schudłam 13kg. Nie wiem czy pamiętacie, że w sumie w ciąży przytyłam 1,5kg i to w ostatnim tygodniu jak byłam w szpitalu. Taką wagę ostatnio miałam w Liceum :-)

reklama
Dzień dobry!

Wreszcie znalazłam chwilę!

Noc z wtorku na środę i całą środę mieliśmy mega fatalną. Lena obudziła się o 3 w nocy i zasnęła o 20... w dzień 5-cio minutowe drzemki i wielkie marudzenie. Na rękach źle, w łóżeczku źle, w łóżku jeszcze gorzej. Nawet spacer nie pomagał... No ale jak zasnęła to spała 5 godzin :)
Ja za to znów chora... Gorączka i ogromny katar nie do wytrzymania. Nie wiem czy mam jeszcze nos!!!Boję się o Lenkę, żeby znów nie złapała choróbska! Wizyty w szpitalu wyczerpałyśmy na 10 lat. Już profilaktycznie dostaje cebion i robię jej inhalacje solą morską, żeby wszystko zdusić w zarodku.
W środę mamy szczepienie, więc musi być zdrowiutka. A propo, to zdecydowaliśmy się na szczepienie 5 w 1. Zastanawiamy się jeszcze nad pneumokokami, ale to dopiero na wizycie przedyskutuje z pediatrą.

My chrzest mamy 4 maja :) Teściowie i chrzestny przyjeżdżają 3 maja. W sumie uzbiera się nam ponad 20 osób, więc trochę roboty w domu mamy.

Angel - jeśli chodzi o Twoje pytanie- u nas chrzest chciała nam załatwić siostra, bo ja wtedy leżałam w szpitalu z małą, ale mogła tylko zarezerwować termin, a resztę musiał załatwić mąż. U nas to w ogóle cyrki - jutro mamy spotkanie z chrzestnymi w Kościele- nauki. Musieliśmy dostarczyć metryczki chrzestnych, że są katolikami, dostaliśmy dla nich kartki do spowiedzi i w dniu chrztu muszą je oddać księdzu... Cyrki! My nie możemy iść do spowiedzi i komunii, bo jesteśmy tylko po cywilnym, więc kolejna paranoja.

Wczoraj Lena przeszła samą siebie- spała 6 godzin :) Ale jak się już obudziła, to była taka głodna, że mało nie wciągnęła butelki nosem :D

Jeśli chodzi o kilogramy... Ja już nie wiem co mam robić... Ćwiczenia, dieta, a schudłam tylko 1kg w 10 dni :/ W dodatku nie wchodzę w nic z szafy, a już mam dość noszenia spodni ciążowych! Jeszcze się dziś zdołowałam, bo zamówiłam sobie na allegro spodnie pod kątem chrztu i oczywiście nie zmieściłam się w nie... No porażka!

Muszę Wam powiedzieć, że Lena zmienia się z dnia na dzień. Wczoraj próbowała nawet z nami 'rozmawiać' :) Kilka razy wyszło jej 'a gu' :)) Ogólnie lubi jak się nią zajmujemy, a ostatnio na topie jest uczenie łapania grzechotki :) O ile w tym zabawy i dla niej i dla nas :D

Muszę lecieć, bo mi coś się wierci w łóżeczku :-)

Miłego!!

Do góry