reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Lina dobrze ze sie odezwalas i napisalas ile mala wazy bo moja tyle samo dzis a ja przerazona ta ogromna waga bylam- ale nasze chyba tego samego dnia urodzene wiec ok.

Ino dzieki za info o karuzeli to wlasnie pamietalam ze ty ta rozowa z tiny kupilas to ja kupie ta klasyczna bo ma wiecej czarno bialego.

Moja niestety jeszcze nie zasnela! Za to syn wreszcie padl 30 min temu tyle ze znow u nas w lozku! Juz w ogole mie chce spac i siebie - zasypia u mas a my go przenosimy! Ja jestem meeeega zmeczona i mam dosc dzisiejszego dnia! Caly dzien chcialam pospac bo mi łeb pęka a młody za nic nie chciał sie położyc a mala tez tylko drzemki na cycu a bez cyca to non stop wyk! Juz mnie wciekla i godzine jej dalam poplakiwac bo nerwy mi piszczaly i zaraz ją odlożę i zrobie to samo bo chce spaaaaaaaaaać!

reklama
Trawa strasznie współczuje zapalenia piersi . Jak to się zaczynało ?? Czy od razu ciach zastój i gorączka ??
Ja to miałam dwa razy zastój ale ciepły okład i odciąganie pomogło :blink:

Mini - mnie ciachnęło znienacka, zaczęła bolec pierś, nie maiłam zastoju i zrobiło mi się grypowo a potem przyszła wysoka goraczka.
vill - u nas chrzestni muszą dostarczyć tylko zaświadczenie, że są praktykujący. W ogóle to my chcieliśmy, żeby chrzestnymi byli dwaj mężczyźni - mój brat i brat mojego męża. Nawet pytaliśmy księdza bo znam takie przypadki, gdzie chrzestnymi były dwie kobiety i ksiądz nie widział przeszkód, ale odstąpiliśmy od tego zamiaru, no bo doszliśmy do wniosku, ze ci chrzestni to by się czuli nieswojo chyba...
nefi - a co ile zmieniałaś okłady z kapusty i jak długo je robiłaś?

Ale mnie drażni ta kapusta na cycach - to piecze!!!!!!!!!!!!!

dobrej nocy!

witam dziewczyny :) #u nas dalej spanie tylko na rekach... mecza ja te gazy jak niewiem........ zamowilam ten sab sinex mam nadzieje ze pomoze.... no i zamowilam tez hustawke zz fp dla malej, jutro jedziemy odebrac bo ten bounccer co mam to ona ma gleboko............:eek:
a ja ocywiscie padam na pysk, ze tak powiem.......

witam dziewczyny :) #u nas dalej spanie tylko na rekach... mecza ja te gazy jak niewiem........ zamowilam ten sab sinex mam nadzieje ze pomoze.... no i zamowilam tez hustawke zz fp dla malej, jutro jedziemy odebrac bo ten bounccer co mam to ona ma gleboko............:eek:
a ja ocywiscie padam na pysk, ze tak powiem.......[/QUOT

Ja mam huśtawke z fp aquarium ZAKUP ROKU. Nic bym nie zrobiła bez tego wynalazku , a tak wkładam młodego speed No 3 karuzelka sie kręci , młody zadowolony jak bombka a ja chyc do kuchni i obiadek zawsze dam radę zrobic. A do tego często sie ulula i tylko go przekładam do kołyski ( obie mam w salonie :o ) mam tez bouncer z Chicco dobry bo z wkładają dla noworodków ale maly nie bardzo ma cierpliwość w nim leżeć , jakoe te nasze dzieci wybredne ;-) najczęściej używam przy kompie stacjonarnym.

Mini jaka masz chuste??

Ile wasze maluchy juz mierza?? Moja w 1.5 miesiaca urosla 3 cm czyli po szczepieniu 59 cm jest na 90 centylu a waga 4300g i 25 centyl. Nawet swojej urodzeniowej nie podwoila.

Dzien dobry:-)

Amandla malemu wlasnie daje dicoflor a sama biore lakcid i pije actimele naszescie dzisiaj juz ostatni zastrzyk wzielam i zobaczymy....

Angel moj ma tak samo caly czerwony sie robi i sie napreza.

W nocy spi ale w dzien ciezko zeby przespal godzine nawet odkladam go to zaraz oczy jak pieciozlotowki...

A no i moje dziecko nie cierpi smoczka!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
A ja mialam ciezka noc i szczerze mam dosc! Sama jestem z dwojka od wtorku i do tego nie wyspana wciaz bo mala ciezko noca a maly w dzien nie chce spac a marudzi!
Pola mi zasnela w koncu od 20.30 dopiero o 24.30!ale to tez tylko metoda placz i podnoszenie. O 3szybki cyc a od 6 do teraz drzemki 5-10 minutowe! Dramat,sniadanie musze nam wreszcie zrobic i umyc sie a ta wyje wciaz. A nic ja nie boli.

Co do prezenia maluchow to jeszcze chcialam powiedziec- ze jak maluchy ssa cycka to automatycznie jelita pracuja i sie kurcza i produkuja i czesto dlatego sie preżą i wywijają. Ja wtedy przerywam wciaz i biore na ramie do odbicia. Lub powodem jest tez za szybko lecace mleko, szczegolnie ze ta pierwsza faza ma duzo laktosy w sobie co tez bardziej boli brzuch po niej - tak mi laktacyjne mowily.

cześć :)

trawa mam nadzieję, że wszelkie dolegliwości miną
agusia my też mamy kołyskę/huśtawkę z fp mały coraz bardziej ja lubi, dzięki temu ustrojstwu nawet jak nie śpi mam wolne ręce i mogę spokojnie przemieszczać się po mieszkaniu, a on obserwuje się (jest tam lusterko) i owieczki, choć zwykle zaczyna łapać drzemkę.... tak jak teraz
tunia super, że kończysz już zastrzyki

A u nas noc bardzo dobra, tata znów pracował do 2, więc jedno karmienie załatwił, wcześniej ściągniętym mleczkiem, a kolejne karmienie dopiero o 5. Później zaczął się prężyć i płakać, więc go odgazowałam. Jaki mi uśmiech dofasolił w końcu!!!!!:-):-):-). Zasnęliśmy przed 6 i jeszcze do 8 pociągnęliśmy. No i teraz przysypiamy w bujawce ;-). Muszę dzisiaj nas spakować bo jedziemy do rodziców, no i chrzest :-). Pogoda, lepsza, więc i na spacerek się wybierzemy. Choć nasze spacerki to raczej godzina szybkiego marszu, coby mamusia parę kalorii straciła. Chyba się nie chwaliłam, że schudłam 13kg. Nie wiem czy pamiętacie, że w sumie w ciąży przytyłam 1,5kg i to w ostatnim tygodniu jak byłam w szpitalu. Taką wagę ostatnio miałam w Liceum :-)

reklama
Dzień dobry!

Wreszcie znalazłam chwilę!

Noc z wtorku na środę i całą środę mieliśmy mega fatalną. Lena obudziła się o 3 w nocy i zasnęła o 20... w dzień 5-cio minutowe drzemki i wielkie marudzenie. Na rękach źle, w łóżeczku źle, w łóżku jeszcze gorzej. Nawet spacer nie pomagał... No ale jak zasnęła to spała 5 godzin :)
Ja za to znów chora... Gorączka i ogromny katar nie do wytrzymania. Nie wiem czy mam jeszcze nos!!!Boję się o Lenkę, żeby znów nie złapała choróbska! Wizyty w szpitalu wyczerpałyśmy na 10 lat. Już profilaktycznie dostaje cebion i robię jej inhalacje solą morską, żeby wszystko zdusić w zarodku.
W środę mamy szczepienie, więc musi być zdrowiutka. A propo, to zdecydowaliśmy się na szczepienie 5 w 1. Zastanawiamy się jeszcze nad pneumokokami, ale to dopiero na wizycie przedyskutuje z pediatrą.

My chrzest mamy 4 maja :) Teściowie i chrzestny przyjeżdżają 3 maja. W sumie uzbiera się nam ponad 20 osób, więc trochę roboty w domu mamy.

Angel - jeśli chodzi o Twoje pytanie- u nas chrzest chciała nam załatwić siostra, bo ja wtedy leżałam w szpitalu z małą, ale mogła tylko zarezerwować termin, a resztę musiał załatwić mąż. U nas to w ogóle cyrki - jutro mamy spotkanie z chrzestnymi w Kościele- nauki. Musieliśmy dostarczyć metryczki chrzestnych, że są katolikami, dostaliśmy dla nich kartki do spowiedzi i w dniu chrztu muszą je oddać księdzu... Cyrki! My nie możemy iść do spowiedzi i komunii, bo jesteśmy tylko po cywilnym, więc kolejna paranoja.

Wczoraj Lena przeszła samą siebie- spała 6 godzin :) Ale jak się już obudziła, to była taka głodna, że mało nie wciągnęła butelki nosem :D

Jeśli chodzi o kilogramy... Ja już nie wiem co mam robić... Ćwiczenia, dieta, a schudłam tylko 1kg w 10 dni :/ W dodatku nie wchodzę w nic z szafy, a już mam dość noszenia spodni ciążowych! Jeszcze się dziś zdołowałam, bo zamówiłam sobie na allegro spodnie pod kątem chrztu i oczywiście nie zmieściłam się w nie... No porażka!

Muszę Wam powiedzieć, że Lena zmienia się z dnia na dzień. Wczoraj próbowała nawet z nami 'rozmawiać' :) Kilka razy wyszło jej 'a gu' :)) Ogólnie lubi jak się nią zajmujemy, a ostatnio na topie jest uczenie łapania grzechotki :) O ile w tym zabawy i dla niej i dla nas :D

Muszę lecieć, bo mi coś się wierci w łóżeczku :-)

Miłego!!

Do góry