reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Hej Kobietki!!!
Strasznie przepraszam - zaniedbuje forum ale od kilku dni nie mam nawet sily włączyć komputera - dziś przykładowo Zuzia wstała o 4 przerwa na spanie 12 do 14 i dopiero teraz padła spać... nie mam czasu się nawet wysikać :dry::dry::dry: a spróbuj się z Nią nie bawić to ryk na całe gardło :tak::tak::tak: ale to już niedługo podobno po trzecim miesiącu dzieci się uspakajają...
Ina zazdroszczę... ta moja nawet na karuzele patrzeć nie chce ale za to Pan Krab w bujaczku jest super przez pierwsze 10 minut :-D:-D:-D:-D
Mini chyba mnie ściągnęłaś myślami... jak Dusia bliźniaczka żyje???? :-):-):-) dużo już przytyła ???? Moja Kluseczka przekroczyła już 5 kg a Mamusi ręce padają...
Vill ja byłam chrzestną w lipcu i nie przechodziłam żadnych nauk - a ojciec chrzestny Zuzi napewno się nie zgodzi na żadne nauki :-D:-D:-D
Współczuje zapalenia piersi...
Nie wiem kiedy znów będzie mi dane zajrzeć - trzymajcie się Kobietki cieplutko :-)

Lina fajnie że się odezwałaś ...
Duszka ok , w sobotę ważyła coś koło 3500-3600 , kolejne ważenie w tą sobotę ...

Kurcze szkoda że Zuzia z tych mało śpiących , oby było coraz lepiej :tak:

O nauki pytałam, bo właśnie szwagra na nich nie widzę :no::-D

Lina no to nie zazdroszczę Twoim rączkom - wiem, co to dla nich znaczy, ale niech Zuzanka nadal pięknie rośnie (ręce Liny wybaczcie, proszę :-p)

Nie no, ja jak idę do toalety, to ignoruję ryk :confused2: Może jestem wyrodna, ale ja nie noszę pampersów :dry: Potem tulę, lulam - a raz nawet nie musiałam, bo... mi dziecię zasnęło :szok: Dało do myslenia, ale jakoś nie potrafię sie zdobyć na stałe praktykowanie takiej metody....

Aha - a wczoraj przy kąpieli był ryk - w zasadzie po, bo kąpiel lubimy bardzo i jesteśmy zafascynowani - uzasadniony, bo byłem już głodny (a matka mnie tu ubiera :rolleyes2:) i... poszła w ruch suszarka - POMOGŁO :tak: - udało nam się ubrać w ciszy i spokoju ;-)

vill- mnie sie zdaje, ze to wszystko zalezy od parafii i ksiedza, u mnie wszystko musialo byc; karteczki, ze nauki odbyte i spowiedz tez potwierdzona karteczka z podpisem i data. Jedynie odpuscili te nauki tzn. podpisala nam pani w kancelarii, ze odbylismy, bo przeciez juz je odbylismy przy pierwszym dziecku, ojciec chrzestny tez musial miec potwierdzone ze swojej parafii, ze nauki odbyl przy swoich dzieciach :-D podobnie matka chrzestna moja siostra :-D dobrze, ze wszyscy juz dzieciaci

moje smyki dopiero niedawno odpadly, a ja mam jeszcze gary do zmycia i prasowanko, a tak mi sie nie chce buuuu
ale nawet nie gasze swiatla i sie nie usadawiam wygodnie, bo odpadne i nic juz nie zrobie.

u mnie tez pesel byl z 'automatu' tylko do odebrania, wlasnie mialam wam pisac jaki mamy niesamowity z racji daty urodzenia;

my mamy karuzelke z projektorem, ale jeszcze jej nawet nie zamontowalismy, ja nie potrafie, a tatus wraca w nocy, nawet zdjec z maluchem nie ma jak zrobic :-(

ina- Twoja Hania juz sie smieje w glos???:eek: wow, strasznie szybko :tak:fajnie! tez sie nie moge juz doczekac!

a jeszcze pytanie z cyklu czy to normalne; moj synek tak jak wczesniej lubil lezec na brzuszku, nawet tak spal czesto, tak teraz nie polezy, bo non stop fika i przekreca sie na plecy :eek: zalapal to przekulanie sie i non stop sie tak 'przewala', bez sensu troche, bo lezenie na brzuszku jest wazne i bardzo fajnie wplywa na rozwoj. mam nadzieje, ze nie ma jakiegos napiecia za mocnego czy cos, kurde no, ale lekarka jak go ogladala to mowila tylko, ze silny bardzo, ale nie ze cos z napieciem ma nie teges :eek:

dobra spadam juz i nie przynudzam, ide poprasowac, bo zaraz serio mi sie odechce.

hej dziewczyny,

troszke Was podczytuje. zabijam czas przy laktatorze, a Mala u tatusia z butla siedzi. takze pisze jednym palcem. kurcze niestety laktacja mi siada coraz bardziej, a sciagac w ciagu dnia nie mam kiedy. ta moja gwiazda jak sie obudzi o 9 rano to do 21 zero spania tylko krotkie drzemiki i nie mam czsu na nic. takze vill ja tez do ubikacji ide i ryk mi towarxzyszy, ale co zrobic.
Mini to Ci malutka ładnie rosnie, z tegop co pamietam to tak jak moja Natka urodzila sie z mniejsza waga?? umnie niestety mm poszlo w ruch bo bardzo slabo przybierala. takze teraz odrabia zaleglosci.
trawa ja zapalenie przeszlam wlasnie na kapuscie (ubitej i z lodówki) i cieplych okladach, jak sie piersi odetkaly to strumieniami mi lecialo
(bo ja po zastoju mialam). ponadto trzeba dzidzie dostawiac jak najczesciej, tak z ciekawostek najlepiej przystawiac maluszka tak zeby ssal od tej strony gdzie masz zastoj. niestety mi po tym laktacja sie pogorszyla takze zadbaj o to.

co do lezenia na brzuszku to moja mala strasznie ryczy przy tym i niechetnie lezy. zaczelam ja oszukiwac i klade ja sobie na piersiach jak leze, ale tez chwila spokoju i ryk.

Ostatnia edycja:
ajako ja też jestem w szoku a jest to tak komiczne że ja zawsze wyje albo ze śmiechu albo ze wzruszenia no maaaaaaaaaatko jak cudnie patrzeć jak ta kruszynka się rozwija :-D tylko jak mamuśka chce nagrać to patrzy się na mnie w stylu "chyba zgłupiałaś" i dupa :-D ale przyczaje się jeszcze ha:-D

Księżniczka moja sobie kima wstanie pewnie coś koło 1-2 na szamanie więc ja się biorę za oglądnięcie jakiegoś filmu bo spać jakoś mi się nie chce :-D

Lina oj to Zuzanka już duża panna pokaż pokaż :-D

ajako to Twoj Ignaś już na kolejnym etapie jak mu się obracać chce ;-)

A my brzuszka nie lubimy za bardzo (czyt. za długo) - więc też ostatnio za sposób sie wzięłam i leżymy na brzuszku u mamy - zaraz też cyca szukamy i przeważnie rano albo po południu (jak marudzimy) to tak sobie podjadamy i chętnie zasypiamy...

Dobra - idę się ochlapać i spać - trzeba wykorzystać, zanim będzie karmienie ;-)
Spokojnej nocy.

reklama
Hej co do karuzeli- my od mojej mamy dostaliśmy tą pozytywkę:

Super projektor lampka TOMY KUBUŚ PUCHATEK W - wa (2262925783) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Super jest chociaz za szybko by widzial cos na suficie :tak: Ale mysle, ze jak zacznie ogarniac to mu sie spodoba ;-)

A karuzele mamy tą:

KARUZELKA LAS TROPIKALNY + PILOT FISHER PRICE (2260382456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dopiero dzis zamontowalismy i kurczę patrzał juz sobie troszkę na nią :-)
Ogolnie jest swietnia, super sie rusza a melodie Bach, Mozart i Beethoven sa fantastyczne. No i odglos zwierzatek delikatny z lasu tropikalnego mysle, ze malemu bedzie sluzyla :tak:

A przy okazji chrzscin ktos moze wie czy wszelkie formalnosci moze zalatwic chrzestna?? Bo my wkoncu chcemy w PL a nie przyjedziemy przed by zalatwiac tylko czeka nas docelowa juz podroz na to wydarzenie.. Swoja droga druga polowa sierpnia ;)

Moj maly dzis super jej ciekawe jak noc bedzie.

Do góry