reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Angel kochana Ty się ciesz, że Dorianek taki mały spryciarz, a nie się martwisz że za szybko
Maria po pesel trzeba iść z aktem urodzenia, my np. do urzędu dzilnicy, chyba mają ze 3 tygodnie na przyznanie peselu
Aadka z tych rzeczy to ja pokazuję Grzesiowi książeczkę, kładę go na brzuszku, sporo śpiewam (nie puszczam muzyki poważnej), muzyki słuchamy często głównie tej co w ciąży. Na matę jeszcze nie kładę bo wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie, ale na chrzest mają nam kupić dziadkowie, nie wiem jaka. Buja się kołysce, nad którą jest karuzela.
Książeczka: Zobacz załącznik 456733
A ja się troszkę martwię, bo wciąż czekam na świadome uśmiechy. Główkę ładnie podnosi, coraz częściej radośnie piszczy, ale te uśmiechy. Zazdroszczę Wam i czekam na moje

Witam!

Oj widze, że maluchy miały dobry dzień wczoraj - u nas też było super, ale to zasługa, że kupki pieknie szły - dzisiaj też co chwila pampers pełen, więc mam nadzieję na równie udany dzień ;-) ja nawet dzis wyspana, mimo, że karmienie co 2-3 h, ale za to od rzu zasypiał po zmiane pampersa, więc super

U nas od 2 dni nareszcie sa usmiechy - nie ma co się martwić, dzieci nie robia nic ksiązkowo i poślizgi w jedną czy druga stronę sa jak najbardziej normalne :tak:

zważyłam mojego bączka na domowej wadze i ma 6700 :szok: jak nic przebije Dobrusię i 8 kg będzie szybciej niż na 4 miesiące... miałam nosa, żeby elastycznej chusty nie brać ;-)

ja zaraz nas ogarniam i będzimy leciec po Dobrusie do przedszkola, a potem przesiadka na wózek i idziemy na zakupy (do jednego sklepu uda się nam chyba wjechać godnolką ;-))

miłego dnia!

Kasiulka,
dzieki za info.
Fajna ta książeczka chyba tez kupię ja.
tez mi sie wydaje ze na mate za wcześnie, no moze jak skończy 3 m-ce,
co do usmiechow to bedą na bank, a główkę a tak właściwie mięśnie grzbietu to ćwiczyć trzeba kladac nabrzuszku, fajnie ze Grześ silny chłopak, moja sie czasem buntuje jak za długo na brzuchu ale tez zadzierać dzielnie i obraca prawo lewo.

nusia to piękna nocka ... oby było ich jak najwięcej :tak:

Maria Duszka też pewnie przy niebieskich zostanie , choć wolała bym żeby miała po mamusi :-D

Angel a czym TY się martwisz , to super że ładnie się rozwija ... Przypomina mi Boryska on też był torpeda , wcześniej płakał łzami tak jak Dorianek i bardzo ładnie rozwijał się ruchowo :tak:
Choć nie powiem Dusza też głowę podnosi jak ją trzymam w pionie tak że hej ;-)

Villandra uuuu śniadanie super :-D
Dzieciaki lubią patrzeć na okna i lampy bo tam jest jaśniej :tak:
Tu jest fajnie pokazane jak dzieciaczki widzą
Pampers Virtual Home

Aadka moim zdaniem na matę jest jeszcze za wcześnie , na tym etapie chyba najlepsza karuzelka ćwiczy wodzenie wzrokiem za zabawką ...
Muzyki nie puszczam no chyba że jakaś leci ... a zazwyczaj leci muzyczka z grających zabawek Borysa :confused2::-D
Tu jest fajna ściąga odnośnie zabawek :
Jaka zabawka dla niemowlęcia - Niemowlę - Rodzina - Polki.pl

A my dziś musimy właśnie odebrać PESEL : Zaraz się zbieramy z Duszką , tylko zimno jak diabli :crazy:

Kasiulka ostatnio wyczytałam że uśmiechy to pod koniec drugiego miesiąca ...

Mata kurcze to niezłą kluseczkę sobie hodujesz :-) My z M obstawiamy że pieluchy do 7,5kg, do pół roku nam starczą :-D

Wróciliśmy :-) Ważymy 4580g czyli prawie kilogram więcej od narodzin. Jesteśmy umówieni do szczepienia na 8.05 - z NFZ.

Po wizycie u lekarza skoczyliśmy jeszcze szybciutko do lumpka - tradycyjnie młody obkupiony, ale trafiło się też w końcu coś dla mamy ;-)
Po powrocie do domu postanowiliśmy skorzystać z faktu, ze dziecko spi i pojsc na krótki spacer, ale ostatecznie wystawiłam wózek przed domem, a sama zaczełam szykować obiad - moze go skończe jak sie nakarmimy :-);-)

O krostkach nic sie w sumie nie dowiedziałam - niby alergia (chyba po tej kostce czekolady,co zjadłam wczoraj :rolleyes2:; baardziej prawdopodobne ze od marchewki albo mleka czyli twarogu, bo mleka w zasadzie nie pije, albo po serkach homogenizowanych - i co? mam wszystko odstawić??), ale mogą też być i potówki (eureka!). Ja stawiam na te drugie, zwłaszcza ze po dzisiejszym pobycie na chłodnym jednak dworze, diametralna poprawa.

Dobra - próbujemy sie odłożyć, bo mama też CHCE JEŚĆ.

nio a my słabo przybieramy na wadze, byliśmy dziś u lekarza bo strasznie dużo krost mały miał i zaczęło mnie to niepokoić i przy okazji zważono go i za tydzień znów kontrola wagi..ma 11 dni, a jeszcze nie dobił do urodzeniowej... martwię się o niego coraz bardziej..a na te zmiany polecono nam kąpiele w kalium...

reklama
Kurcze a ja sie nigdzie nie dostalam do ortopedy po 6tyg i nie wiem co robic! Czy bedzie bardzo zle jak pojde po 9tyg- bo taki mam najblizszy termin.
Krosty moja ma na calej twarzy coraz wiecej ich jest, ale ja jem tony czekolady-np dzis juz zjadlam jedna cala z truskawkami i dwie mandarynki. Jutro mamy pierwsza wizyte u lekarza.

Do góry