reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

pinula i to mi się podoba, ja też już coraz bardziej wyluzowana jestem i z jedzeniem, ale ogólnie ze wszystkim. Czuję, że wracam do siebie :-).

u nas noc super, dwa karmienia ok 15 min i spaliśmy dalej. teraz grzegrzulek zasnął sobie sam w łóżeczku. Dzisiaj wypadałoby pójść po PESEL 3 tygodnie już na nas czeka :tak:.

reklama
Cześc kobitki :-D

U nas noc taka sobie. Księżniczce od 2 do 4 zebrało się na rozmowy i tylko słyszałam a guuuu no coś cudownego :tak: W ogóle moja panna jak mnie widzi to jest taki uśmiech od ucha do ucha, że aż łzy lecą ze szczęścia :-D.

A ja już jako stara koza stwierdziłam że z okazji urodzin kupię sobie rolki może tyłek i uda troche polecą bo tylko to mi zostało jeszcze :confused2: I nawet dawca życzenia złożył uuuu no nie wiem czy się nie posikać z radości ehehehe :-D

Aaaa dziękuje Wam kochane za życzenia :-)

Ina dawca hehe :-D

U nas noc piekna na koniec pieknego dnia :-) Spal od 20 do 23:30- zjadl półśpiąc. Pierwszy raz do kołyski i spał od 23:50 do 2:20 wiec pierwszy raz tak dlugo ;-) Wtedy jedzenie juz wogole na spiocha i spanko od 3 do 5:30 :) Znowu jedzenie spiac, ale pieluche zmienilam i sie rozbudzil, wzielam do wyrka dokarmilam i tak sobie przytuleni zasnelismy jeszcze do 7 jak tata do pracy wstawał ;-)
Teraz tez zasnal ale sie kreci pewnie nie na dlugo ;-)
I chyba mamy to o czym pisalyscie- najchetniej lezal by mi tylko na klacie i sie przytulał teraz :sorry: Cycus mamusi eh ;-)

hej
Jakie cudowne optymistyczne posty :-) SUPER !!!!
U nas za to wczoraj Dusia miała gorszy dzień i Borys i ja zresztą też :-p ale nocka niezła ....

Dziś od rana kilka razy się do mnie uśmiechnęła :-) i pięknie już patrzy na nas i wodzi wzrokiem za przedmiotami ... To chyba skok rozwojowy był . W końcu dziś kończy sześć tygodni :tak:

Cholera Pesel!!! Ja nawet nie pamietam gdzie i z czym sie szlo po ten pesel!!jak to sie robilo? Pomozcie :) jak narazie tylko ja zarejestrowalam i mam akt urodzenia.

U nas wieczor ciezki ! Od 20-24 placz i jedzenie a potem juz nie pamietam o ktorej byly pobudki! Wiem ze o 8 wstalysmy i jeszcze marudzimy i jemy na przemian:)

Mini no tak nasze z tego samego dnia:) Bartek dlugo nie widzial i mial
oczy za mgla i mega zeza, ale wydaje mi sie ze to przez to ze zmienial kolor na ciemny braz, a Pola chyba zostanie przy niebieskim bo juz od 2-3 tygodni widzi dobrze i wodzi wzrokiem i usmiecha sie prawie swiadomie.

dzien dobry:-)
U nas noc rewelacyjna:-)
Mały zasnął po 21 i obudził się dopiero o 4:szok::szok::szok::szok: szybkie jedzonko, zmiana pampersa, przytulenie do mamy i do łożeczka i zasnął:-) no naparwde pierwszy raz taka superowa nocka.
A teraz sobie lezy i zabawia się sam ze soba:-) a ja jem snaidanko
mini- super ze duszka już sie usmiecha do Ciebie:-)

Inamorate- ale sie usmialam z dawcy:-)

Angel KAsiulka - super ze nocki udane

Nusia no kurcze dobre fale cos od wczoraj nad naszymi malcami :-) Ta nocka to dla nas szczyt marzen byl tez :-)

Ja nie wiem dziewczyny ale mi sie wydaje, ze maly tez juz widzi.. On wszystko tak do przodu idzie- czu mozna sie tym martwic? :zawstydzona/y: Przeciez nawet w literaturze pisze, ze np. nie ma na poczatku wykrztaclonych kanalikow łzowych a on od 1 tygodnia jak sie spłakał to łzy ronił.. No i podnosi juz glowe caly czas- bierzemy go na ramie ponosic czy odbekac to on glowa prosto i oglada swiat.. No i wyglada jakby widzial.. potrafi spojrzec wprost na mowiacego, juz delikatnie pojsc wzrokiem za zabawka.. a dzis posadzilam go w bujaczku by pojsc do lazienki z rana wlaczylam tv. Wracam pędem a tu cisza i patrze w tv leca bajki dla dzieci (NOODY ;) ) a on patrzy do gory prosto na tv! Obserwowalam go chwile i przesunelam lezaczek na bok ( by glowe mial w moja strone) a on glowa na bok do telewizora i patrzy!
Ah no i przypadek ale od 2 dni jak glupie minu do niego robimy to sie usmiechnal pare razy..:zawstydzona/y:
Nie wiem naprawde jak to mozliwe..
Odrazu mnie nachodzi ten film JACK z Robin Wiliamsem co mial ta chorobe, że sie za szybko starzal :zawstydzona/y:

pinula SUPER wieści u Was - oby tak dalej

ina no to się dawca postarał :-D

Widzę, że nocka udana - też fajnie. I my nie narzekamy, choć - na przekór chyba - okrutnie jestem dziś niewyspana :eek:
Wczoraj było troche wiszenia od 17 do 20 zakończone kąpielą, jedzonkiem i spaniem. Potem mama wzięła przed północą na górę, zmiana pampka i spanko do 4 - wtedy troszkę marudzenia przez sen, to i przez sen cyc i spaliśmy do 5, kiedy poszła paczka do pieluchy, więc wymiana, jedzenie i niespanie na kolejną kupę od 6-7 (tatuś znowu obudzony, ale mniej obrażony niż wczoraj i nawet dał się udobruchać) potem drzemka do 8:30 i nawet tatuś był prawdziwym tatusiem (przy okazji to teściów bym na księżyc wysłała za wychowanie M - wzoruje się na nich, a oni nie poświecali czasu swoim dzieciom :no:) i było pięknie. I nawet śniadanie na mnie czekało :-)
Po karmieniu znowu ładnie śpimy (mamie też się coś głowa czasem kiwnęła).
Ale pora szykować się do lekarza na kontrolę - ciekawe, ile waży mój mały bączek...

Aha - i się zastanawiam, kiedy można zacząć pozwalać dziecku na duższe przerwy między posiłkami (jeśli śpi)...
I tez już wodzi powoli za zabawkami, a na ramieniu to się uważnie rozgląda we wsszystkie strony - najbardziej fascynują go okna, a właściwie to, co za nimi ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ina dawca hehe :-D

U nas noc piekna na koniec pieknego dnia :-) Spal od 20 do 23:30- zjadl półśpiąc. Pierwszy raz do kołyski i spał od 23:50 do 2:20 wiec pierwszy raz tak dlugo ;-) Wtedy jedzenie juz wogole na spiocha i spanko od 3 do 5:30 :) Znowu jedzenie spiac, ale pieluche zmienilam i sie rozbudzil, wzielam do wyrka dokarmilam i tak sobie przytuleni zasnelismy jeszcze do 7 jak tata do pracy wstawał ;-)
Teraz tez zasnal ale sie kreci pewnie nie na dlugo ;-)
I chyba mamy to o czym pisalyscie- najchetniej lezal by mi tylko na klacie i sie przytulał teraz :sorry: Cycus mamusi eh ;-)

Angel,
oby takich nocek wiecej było, fajnie ze tak szczegółowo opisalas, bo moja taki rytm spania nocnego ma już ze 3tyg i myślałam, ze to masakra, ale teraz to widzę ze mam jak ty super, chyba za dużo wymagam od małej ....

A u nas Weronika zaczęła sie uśmiechać oj boskie :-):-):-)

Dziewczyny, mam kilka pytań:
Jak sobie poczytuje tu i tam to wydaje mi sie, ze chyba mogłabym robić wiecej dla małej, a więc:
1/ czy robicie masaże waszym maluchom takie relaksujace?
2/ czy już kladziecie na mate edukacyjna? Jakie maty polecacie?
3/ czy macie czarno-białe zabawki albo takie plansze i pokazujecie maluchom, bo podobno widza lepiej black&white?
4/ czy puszczacie maluchom muzykę mozarta albo inna?

Do góry