reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
MaMi a może maluszek prezent na za zajączka szykuje? Trzymam kciuki, do 10 jeszcze sporo czasu :tak: i serio spróbuj cos podnosić z ziemi zapałki czy coś - u mnie to ewidentnie spowodowało, że poszły mi wody, a jak wody chlupna to poród juz się szybko rozkręci tym bardziej, że jakies skurczybyki masz :tak:

co do spania - u nas w ciągu dnia (od 7 do 20) maluch przesypia z 6 h, no i potem juz lepiej w nocy. Dobrusia w ogóle mało spała, czasem 3 drzemki po godzinie :tak:

Cześć Dziewczyny,

Uff jak ten czas leci, nasze szkraby rosną, moja już kończy 4tyg :-)
Ai dzis sukces po raz pierwszy przespala ciągiem 4godziny w nocy no zuch dziewczyna, ale w ciagu dnia niestety jesc i jesc,tylko na spacerku pociągnie 2godziny bez jedzenia, i zrób tu coś w międzyczasie:crazy::crazy::crazy:

Czy wasze maluchy tez czasem tak nerwowo jedzą, wypluwa cyca i znowu szuka, no zwariować można? Co to moze być?a daje już z dwóch cyckow, aby sie najada, i z każdego tak po 15min?

Kasiulka,
Bujawka kupiona choć finalne kupiłam z Bright Stars hustawke hybrydowa, no ciekawe czy utuli mała, bo nie zamierzam jej ciagle na raczkach nosić.

MaMi,
Oj zaraz dolaczysz do mamus, a teraz to ci zazdroszczę tego, ze możesz sie wyspać, korzystaj więc.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:-)

Nie mam czasu na nic zalamanie tez juz chyba zaliczylam bo siedzialam i wylam.......
Polozna dzsiaj byla pozbylam sie szwow i troszke mniej boli.

Maly super czasami w nocy tylko dwa razy wstaje:-)
O spaniu swoim juz nie wspomne spie tylko wtedy kiedy maly spi:-)a pierwszy dzien w domu jak zombie wygladalam:-D

Dobra lece bo wyje:-)

Mini a czy Duszka bardzo się męczy przez te kupy? Wiem co to znaczy bo mój Mały też rzadko kupy robił teraz już jest lepiej bo robi prawie co dziennie, wczoraj nawet 3 były ;) dziś jeszcze żadnej
on wcześniej to męczył się bardzo przez to my w bardzo krytycznych sytuacjach użyliśmy katetera zdarzyło się to może ze 3 razy, sceptycznie do tego podchodzę no ale jak się tak męczył to chciałam mu pomóc.. więc może i wam by pomógł
kindzia26 a mieliście jakieś dobre sposoby na te kolki synka? bo mój też ma takie prawdziwe a co najgorsze my je w nocy przechodzimy.. przez dzień to bym to naprawdę przeżyła a tak to jest masakra jakaś

Ostatnia edycja:
MaMicurina trzymam kciuki ....
Ty się nie zrażaj że tylko o dzidziach piszemy i pisz co u Ciebie możesz co dzień narzekać że Ci ciężko i że masz dosyć i chcesz już urodzić :-)

Aadka moja Duszka zachowuje się dokładnie tak samo :-( nie wiem o co chodzi z tym szarpaniem się w czasie jedzenia , może za dużo je leci na raz a może brzuszek ją boli wtedy i się wkurza :cool:

Tunia wpadaj częściej .... :-)

Renia co to jest kateter ??
Puki co Duszka ładnie purka ( ale śmierdziuchy że w oczy szczypie :-D) i nawet jest dość spokojna , oprócz posiłków bo wtedy marudzi strasznie :confused2:
No i nie wiem czy wysyłać M po czopka glicerynowego ?? Nadal cisza w pieluszce ......

boze dziewczyny jaka jestem wkurzona masakra zalatwic specjaliste to masakra doslownie po co sie kurde placi te skladki jestem mega wkurzona bylam z mala u neonatologa wiec wsyztsko oki ale jej sie niepodoba cos tam w rozwoju bo mala glowki niechciala podniesc itd wiec dala mi sierowanie to lekarza zabijcie mnie niewiem jak sie nazywa ktory zajmuje sie rechabilitacja ten ma ja zbadac i stwierdzic czy sie dziecko nadaje do rechabilitacji czy nie dosc pilne to jest wiec odrazu pojechalam i chcialam sie zapisac a pani w rejestracji do mnie mowi ze na 20 czerwca :szok: wiec mowie ze to dosc pilne jest a ona domnie ze tutaj wszystkie dzieci sa pilne no kuzwa myslalam ze ja tam przeciagne przez ta lade i jej wpierdziele wiec sie zapisalam na tego 20 czerwca a ona domnie no to 20 czerwca lekarz stwierdzi czy dziecko ma byc rechabilitowane czy nie i od daty skierowania trzeba czekac jeszcze jakies 2-3 miesiace doslownie sie idzie wku....... doslownie idzie oszalec nio a z dobrych wiesci to mala wazy caaale 5 kg i ma 59 cm :-)

proszę pomóżcie.
od 2 godzin Jas zanosi sie takim płaczem że własnych myśli nie słysze. Jest jeden wielki ryk. Myślałam że kolka pojechałam po espumisan dostał daawke, zrobił po 10 minutach kupę (pianka z tyłeczka leciała na koniec) i 5 minut było spokoju dalej ryk. Czy przy kolce robi Maluch kupe?? czy jak jest kupa to można kolke wykluczyc?? bo nie wierze że takim płaczem mozna sie zanosic ze zmęczenia. Tak płacze że aż się zapowietrza.... Masakra

reklama
Do góry