reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel mleko kobiece tak wygląda jak woda z mlekiem :tak:... Siara ma tylko inną konsystencję bo bardziej gęstą ....
Na początku wodniste kupki ( nawet z elementami śluzu ) są normalne .

Amandla
fajne takie trio :-)

reklama
Mini super ze wszystko ok:) ja bym tych prochow nie dawala jeszcze.

Lina a jakie masz objawy? Jak to niby wykryto?

Angel- sluz jest normalny w pierwszych tygodniach a i dlugosc ssania :) poczekaj jak za 2-3 tyg nie bedzie chcial z ciebie zejsc to bedziesz na odwrot marudzila:)

Ja jem wszystko z pomaranczkami, truskawkami, lodami czekoladowymi, codziennie jedna czekolada nadziewana orzechami, orzechy, kotlety schabowe, smazone tylko bo innego nie umiem, zupa pomidorowa, kalafior, brokuly, mleko, jogurty- to moj codzienny jadlospis. I nic poza zwyklym bolem brzucha przed kupa jej nie dolega.

Ps:jednego czego spbie musze odmowic to alkohol i papieros:)

Nie wiem Amandla co wszystkie bysmy bez Ciebie zrobiły, zawsze uspokoisz dobrą i rzetelną informacją!!
Polozna oczywiscie zapomniala, ze to dzis ( ....) i juz ma jechac..

Faktycznie gdyby nie te nocki gdzie tez je tyle samo a spi po 3 godziny dzis nawet 4, to bym byla juz pewna, ze cos nie tak.
A tak to mnie to kołuje, ze za dnia je tak krotko, czesc wypluje, co chwile wypuszcza kapturka i marudzi i znowu dostawiam..wiec ile on tam zje..a potem sen krotki..jeszcze ten sluz.. I tak znowu mam do myslenia :-(
A skoro pije tak krotko tylko to wodniste mleko to jak tym sie najadac..
Nie mam wagi ciekawe czy polozna przywiezie ;/ watpie ta jest naprawde masakra.. pierwsza co przyjechala z waga i wogole byla super, a potem znowu ta "moja " ciazowa wziela warte i lipa..

Ooo i dziewczyny, co bym bez Was.. uff

Angel 10 minut to nie jest krótko, przyjmuje się, że jest to czas opróżnienia całej piersi, więc je i wodniste i gęste, więc spokojnie, a jak je 15 minut to już zupełnie nie musisz się martwic, zresztą w ogóle nie masz powodów do zmartwień z tego co piszesz, wsio jest w normie:) ciesz się, że Ci na cycku nie wisi godzinami i broń Boże nie ucz go tego:D
a propos wodnistego mleka ja kilak razy odciągnełam sobie taką 'wodę" i po kilku godzinach w lodówce byłam w szoku jaki na tej wodzie pojawił się kożuszek tłuszczu:)więc nie wszystko jest takie jak nam się wydaje;)

Ewstra u mnie najlepiej działa czas:D
czasami daje się przystawić do cycka, wtedy jej mija, trzymam jej ręke na głowie, żeby miała cieplutko, ale generalnie najskuteczniejsze u mnie jest przeczekanie:)
Jesli to czkawka na skutek zimna, to wtedy ciepły kocyk, ale taka jeszcze się nie zdarzyła:)

hejka :)

mini- dobrze ze u was wszystko okazalo sie ok, ale dusia faktycznie dlugo ma ta zoltaczke u nas minela ok 10 doby...

angel- mleko w cycku zmienia sie dosc czesto, czytalam ze np rano mamy inne mleko i w nocy tez jest inne (bardziej pozywne) moze dlatego dluzej spi w nocy ? zamowilam sobie ksiazke pierwszy rok zycia dziecka autorstwo zbiorowe (16£+3£przesylka) i bardzo fajnie sporo rzeczy jest opisane (jeszcze nie skkonczylam jej ale polecam)
a co do chaty waszej to masakra jakas.... jak dlugo mozecie byc na tym pokoju?

lina - daj znac co i jak? i tez sie zastanawialam jakie sa objawy...

doris- wszystkiego najlepszego dla emilki (spoznione ale szczere :D:D)

u nas bez zmian- byla nasza health visitor- przybieramy ok 250g tygodniowo, no i wszystko w najlepszyp porzadku...

niewiem jak wy maluchy przekonujecie do smokow?!?!(nie to ze mi zalezy...) ale w chwili nocnego zalamania probowalam jej wcisnoc smoka to plula nim heheh niepasuje jej musi byc cyc

co do cieknacych cyckow ja mialam doslownie dwa wycieki....
raz jak kapalam mala i ta stracila cieprliwosc i darla sie a ja cala w nerwach....:eek:

drugi ja T mnie po karku smyral... ja patrze a bluzka mokra:sorry::sorry:

reklama
Ewstra- na czkawkę daje mojemu cyca:-)

kamilaedi- moj tez pluje smokiem. zdarzyło sie moze z dwa razy ze sam sobie cmokał. Super ze Nell ładnie przybiera na wadze.

Lina- a jakie mialas objawy. Mam nadzieje ze wszytko sie wyjasni, i nie bedziesz musiala się rozstawac z maleństwem

Angel - zycze jak najszybszej przeprowadzki

Kasiulka- super ze macie pogode, i najwazniejsze ze dziadki zadowolone

mini- super ze wszytko sie wyjasniło

Amandla - normalnie 3 muszkieterki z gondolkomi. Zawsze się raźnej spaceruje w towarzystwie

A mój synuś dziś spałby tylko u mnie na rekach( klatce) co go przełoże do wózka lub łożeczka od razu pobudka. i tak przez cały dzien nie zrobiłam nic....

Do góry