reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Bozienka mój smyk też ma naczyniaczki! jeden na ręce i to nie zejdzie ale można później zamrozić mój brat miał identycznego i tak mu usunęli.. i ma jeszcze na główce ale to chyba zejdzie widzę że coraz mniejsze się robi, ten na głowie to lekarka napisała "naczyniak płaski" a na ręce jakiś inny ale nie pamiętam
Kasiulek my dosłownie identycznie z brzuszkiem jak ty delicol, 2 razy esputicon i w razie w windi :-D
Atomówka prosto do buźki :happy2:
mąż dziś poszedł do pracy pierwszy raz po porodzie i dopiero teraz od rana chwilę dla siebie znalazłam :-D

reklama
Doris,
sto lat dla Emilki :-)

a ja dzisiaj zaliczylam 2godz spacerki z mała, uff jaka ulga jak nikt na cyca nie wisi non stop.
zastanawiam sie czy wszystko ok bo smoczyca ciagle by jadła, pomimo jedzenia z dwóch cyckow, moze trzeba ja uczyć przerw 2godz, i jakos przecierpiec ryczenie? Sama już nie wiem, dobrze, ze w sb idziemy do pediatry zwazymy i zobaczymy czy przybiera bo na moje oko to 4kg jak nic

Kurcze znowu się rozszalałyście z pisaniem :-D

Trawa ja karmiłam małą tylko miesiąc ale cały miesiąc był to taki ból przy karmieniu, że wyłam :baffled:
Atomówka możesz małemu dawać koperek pomaga na dolegliwości brzuszne :tak: ja teraz daje jeszcze herbatkę na trawienie i profilaktycznie do mleka wkrapiam Sab simplex i kolek tfu tfu odpukać nie ma

Moja pyzula śmieje się od ucha do ucha jak słyszy mnie, albo moją mamę. Poza tym zaczyna już dyskutować i ładnie leży w łóżeczku i patrzy na karuzele. Aż się serce raduje, jak widzę jak się rozwija :-D

Tunia hop hop kobito opowiadaj jak tam u Was :-)

Doris
sto lat dla Emilki dużo uśmiechu i zdrówka :-D
Zobacz załącznik 452934

Atomówka synki blizniaki i takie mamy podobne podejscia czasem, ze hej ;)

Dzieki za rady, moze potowki- ma tylko na klatce i raczkach..

My dzisiaj mamy kiepski dzien na maksa.. od 1 do 10 rano spal po 3 h i jadl.
Od 10 do teraz!! przespal najdluzej godzine, przewaznie na minute odleci i sie wybudza znowu no masakra!! I na cycu i na cycu no nie tak mialo byc! Wkoncu podalam butle i co, i nie zjadł- wiec tylko wisiec sie chcialo :wściekła/y: podalam smoka to tez pomarudzil podyspial, wypluwal i tak w kolko..az wkoncu wyplul i spi 20 minut juz :baffled:

Aha atomówka te nasze pączki za małe chyba na kropelki :(
Delicol z tego co czytalam tylko jest jak problemy brzuszkowe wynikaja z nietolerancji laktozy??
Ja kupie infacol bo polecaja tez ale napisane jest, ze od miesiaca... a tak sie boje , ze nas szybciej dopadnie i nie bede mogla podac :(

Co do herbaty koperkowej- czytalam, ze najlepiej jak matka pije i z mlekiem idzie do brzusia ???

Trawa i u mnie mimo kapturkow pierwszy zasys to tak boli, ze mam ochote wyc! ale potem juz jest ok..

renia moja ma wypuklego na czubku glowki do 3 roku nic z tym nie mozna zrobic ale bardzo prawdopodobne ze sie sam wchlonie a jak nie to bede usowac ona go ma dosc duzego wyglada jak by sobie guza nabila ;) strasznie duzo dzieci sie teraz rodzi z naczyniakami kolezanki synek ma na nozce ale takiego wielkiego ze szok ale naszczescie plaskiego Renia a wogule to dzwonilas do tej poradni szczepien ??

mój ma oba nieduże, widać właściwie tylko tego na ręce ale my możemy usunąć po 6msc
właśnie nie dzwoniłam jeszcze najwyżej pójdziemy prywatnie i tak chyba nie będzie dla nas terminu a przecież następną szczepionkę powinno się podać po 6tyg chyba tak?

Witam wieczornie.
Wasze dzieciaczi już spią??
dlaczego moje dziecie nie chce spac po kąpieli, cycu, odbciu i kołysance?? bujamy sie z usypianiem po 2 godziny. Wcześniej zasypiał szybciej dzieki noszeniu na rękach i lulaniu, teraz juz od paru dni nie lulamy tylko zasypia w łóżeczku ale czego to trwa tak długo?? ziewa mu sie oczka mu sie zamykaja tylko po to żeby sie zaraz otworzyc... czasem nie mam do tego siły...

pinula nauczony na raczkach zasypiac moja tak samo ma na rekach zasnie ale zeby sama w luzeczku nie ma opcji :) renia hehe nio niby po 6 tygodniach ale wiesz ze wczesniaki moga byc inaczej szczepione niz zwykle dzieciaczki ehh moja ma ten katar i jak go niewyleczymy do czwartku to bedzie klops bo jej nie zaszczepia ;( inchalujemy sie smarujemy majerankiem i kropewlki do noska dajemy smarki odciagamy bedziemy walczyc ;) ehh niunia spi ciekawe jak dlugo przez ten katarek cos mi spac niechce :(

reklama
Doris oj spoznione sto lat dla Emilii.
Angel skora schodzi kazdemu niemowlakowi po porodzie to normalne.
Atomowka wszystkie te krople mozna odrazu podawac oni tak pisza na opakowaniach ale ogolnie pediatrzy pozwalaja na wszystkie.

Ja wczoraj bylam na szkoleniu i mama moja sobie dosc dobrze poradzila z mala. Udalo mi sie przez noc odciagnac 120ml i to im starczylo bo na spacer poszli.
Moja ma tezbole brzucha ale to takie naturalne spinanie wiec nic z tym nie robie.
I nie wiem co to naczyniak ale ona ma na powiece taka czerwona plame i mam nadzieje ze jej to zejdzie bo nie fajnie bedzie wygladala.

Do góry