reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Bozienka inhalator mamy, ale nie wpadłam na to, żeby inhalacje robić... jutro spróbuję, ciekawe czy mój niecierpek choc chwilę wytrzyma :sorry:

co do wizyt w poradni neonatologicznej... to nie pisałam Wam? Oj chyba się zakręciłam... Jeremis urodził się z wrodzonym ubytkiem skóry głowy - ok. 1 cm kwadratowego na samym czubku (przyczyn mogło byc wiele, ale największe prawdopodobieństwo, że to od mojego nawracającego grzybka :crazy:). Już ładnie mu się zagoiło, została blizna no i nie będzie miał w tym miejscu włosków. Z racji tego zrobili mu kompleksowe badania, w tym usg główki i wynaleźli malutką torbiel w mózgu (3,7 mm) - nic poważnego, ale trzeba kontrolować czy się nie powiększa, stąd skierowanie do poradni.

Maria a nie próbowałas odciągać? Może akurat tym razem by sie udało? A głodoorkiem się nie przejmuj - pewnie butla jej nie pasuje, ale jak głodna będzie to i z butli zje :tak:

Mini ja też 24 h w staniku i wkładkach - jak maluch pośpi w nocy ciut dłużej to też mi wkładki przeciekają - szczególnie jak sie na boku położę... ja tam nie wierzę w to, że laktacja w ciągu miesiąca się ureguluje - z Dobrusią bujałam się z wkładkami i stanikiem 24 h na dobę do 3-4 miesiąca :sorry:

u nas tez pojawiają się pomału uśmiechy nieświadome jak się do Jeremisia mówi, ale i tak najpiękniej sie śmieje jak porządnie cyca pociągnie i odpoczywa ;-)

u mnie zaraz pobudka na cycanie - mimo przytykającego sie noska ładnie śpi - będzie juz 3,5 h od karmienia :tak: ale pociągnął 2 piersi do końca, więc nie m co się dziwić :rofl2:
ja zaraz zmykam do łóżka, czekam tylko na karmienie i w międzyczasie kończe czapeczke na chrzest - jutro zrobię przymiarkę - oby pasowała :sorry:

reklama
dzień dobry ale tu cisza, gdzie się mamuśki podziały?

Mini, Kasiulek, Mata to nie jesteśmy same z tymi przeciekami, ja też 24h/dobę w staniku i z wkładkami, w nocy wymieniam wkładki bo jak nie to też pranie koszuli gwarantowane, jak karmie to też z drugiej piersi sika mleko i nie tylko wtedy potrafi między karmieniami też z obu na raz lecieć co za uczucie :-p o właśnie mi cieknie hehehe
nigdy mi Marcelek nie spił mleka z dwóch piersi, zawsze jedną i to nie do końca, no ale skoro tak ładnie przybiera to nie ma się chyba czym martwić, nadmiar mleka ściągam i zamrażam, dziś w nocy z jednej piersi odciągnęłam 120ml a jeszcze mi we wkładkę wyciekło aż prawie z niej kapało...

a jakich wkładek laktacyjnych używacie? bo ja wcześniej miałam z Tomee Tippee, teraz mąż kupił w aptece z Bella mama i te wydaje mi się że są mniej chłonne niz TT i jakoś tak dziwnie nasiąkają i nie utrzymują bo zdarza się że przecieki mam na staniku :sorry2::-(

mój mały też już się do nas pięknie uśmiecha kiedy do niego się mówi lub my się do niego uśmiechamy, wcześniej to przez sen albo tak sobie nieświadomie, a teraz to aż serce rośnie jak do nas specjalnie ma zafundowany uśmiech :-) ale też jak Mata pisze, że jak porządnie zje to zawsze ma taki słodki uśmiech na koniec

u nas chyba zaczyna być widać objawy skoku ok 6tygodnia, mały by tylko na cycu wisiał, w łóżeczku źle, na rękach też się szybko nudzi, no chyba że co chwila może na coś nowego popatrzeć, zaczyna zauważać zabawki w łóżeczku i wyciąga w ich stronę rękę i coś zaczyna pod noskiem mruczeć, gaworzyć, na razie są to tylko jakieś aaaaaaaa, eeeeeeee ale fajnie zaczyna obserwować i reagować na otaczający świat :happy2: i niestety dalej wysiłek z prukaniem, marudzi często przy tym na szczęście płacz już jest rzadkością, no ale dalej coś... kiedy to się zacznie normować????????????

Maria może właśnie spróbuj odciągać pokarm może sobie jeszcze podkręcisz laktację tym sposobem

cześć dziewczyny
u mnie też powódź z piersi, wycieka bardzo mocno z obu piersi.. Wkładek zuzywam całe mnóstwo a i tak średnio dwa - trzy razy dziennie muszę się przebierać ..
Wkładki mam różne - i TT, i NUK i Belli, ale szczerze mówiąc najbezpieczniejsze są te które oddychają i przeciekają, czyli Belli. W pozostałych wystarczy nie dopilnować wymiany i już sutki zaparzone :zawstydzona/y:

Nusia też się uśmiecha już świadomie :-):-) np dziś tak rozbroiła swojego tatusia że szok - spojrzała na niego i taaaaakiego banana strzeliła.. :)

A my wygrywamy walkę z pleśniawkami i odparzeniem - dziś dupka prawie cała ładnie różowa, tylko miejscami ślady po krosteczkach zostały :-):-) lek działa!! hurra:-):-)

wiecie.. jak czytam o waszych przebojach po cesarkach to aż strach.. I tym bardziej nie rozumiem jak kobiety mogą płacić żeby tylko cesarkę mieć.. (bo oczywiście co innego za wskazaniem, co innego "na życzenie"...)

cześć ;) jeśli chodzi o wkładki to dla mnie fatalne były belli.. oblepiały mi się piersi od nich, używam penaten i jestem z nich zadowolona
co do uśmiechów po cycaniu to chyba każde dziecko tak ;) ja dziś rano po karmieniu jak trzymałam synka na ramieniu do odbicia (chociaż mu się nigdy nie odbija, ale zawsze trzymam) odwróciłam głowę żeby go cmoknąć w policzek a on się tak pięknie uśmiechnął do mnie ;))) i tak kilka razy ja cmok a on uśmiech

Witam
poczytam Was później jak sie troche ogarne bo Jaś ma kiepski dzień. Mam tylko pytanie.
Od ponad tydodnia już wogóle nie krwawiłam, miałam tylko taką sluzowata wydzieline, żółto broązową. A dzis zaczełąm znowu krwawic i to żywo czerwoną krwią. Tak ma byc?? prosze o odpowiedz.

pinula - a dużo tego? jeśli "normalna ilość, czyyli tak jak było wcześniej to nie powinno byc problemu. Ale jeśli jest tego bardzo dużo, musisz co chwile wymieniać podpaski itd to leć na IP. Ale sprawę tego krwawienia i tak warto skonsultować z położną albo ginem wiec jak masz do nich telefon to zadzoń

hej
widze za temat przeciekow jest:) i wkladek to moge dolaczyc smialo do grona.My juz dzis na pelnych obrotach -bylam u Gp by sprawdzic swoje cisnienie i jest coraz lepiej-zarejestrowalam mala w przychodni-pozmienialam adresy nam i jeszcze zaszlam do weterynarza i zmienilam adres kota:) wiec kilka spraw juz odpada.Teraz pije inke z mleczkiem i chwile odpoczywam i zabieram sie za dalesze pakowanie jesli mala bedzie jeszcze spala.

o jak dobrze że nie tylko ja z takimi przeciekami chodzę :-D

Maria to że Ci nie kapię mleczko to nie znaczy że masz go mało . Mojej siostrze nie kapie , cały czas chodzi bez wkładek bo ich nie potrzebuje a jej synek przybiera że hej :tak:. A jaki masz laktator ?? Może spróbujesz ręcznie odciągać ?? Tylko pamiętaj że od razu nie leci mleczko , trzeba się napracować ;-)

Mata biedny Jeremiś - dobrze że tylko 1 cm tego ubytku ...

anula ja używam wkładek wielorazowych na zmianę z tymi z babydreama ....

Pinula ja bym zadzwoniła do położnej ...

a ja dziś z Duszką byłam u pediatry , i dostałam skierowanie na badania . Także pobrali jej krew i po południu mam dzwonić .
Dzwoniłam też do położnej ale mówiła że nie sądzi żeby to była grzybica bo Ida nie ma pleśniawek , mówiła że swędzenie może być wynikiem gojenia się ranek
Na te kupki ( przyparta do muru ) zaproponowała probiotyk i herbatkę koperkową

aaaa Duska waży już 3250 - chyba nieżle w ciągu czterech tygodni 800 g :tak:

reklama
A my dzisiaj pospaliśmy prawie do 10 :-)
Wkładki najlepsze są Jonsona i całkiem niezłe z rossmana i cena rewelacja normalnie z 6 zł na promocji 4.99:-)
Mi tez cieknie co jakis czas mleko i w nocy stanik i wkładki.A czasem jak potrzebuje nadprogramowo to tez problem mam bo z 60 ,80 ściągnę z 2 piersi.Obiad zrobiłam ciacho się piecze zmykam pranie powiesić i małego położę spać

Do góry