reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Bozienka nie strasz mnie, a gdzie jeździsz do tej poradni szczepień? na Strzelecką? bo ja jestem z Krakowa i dopiero 10.04 idziemy do poradni patologii noworodka i tam nam dopiero mają dać skierowanie do poradni szczepień.. pierwszą szczepionkę dostał przy wypisie ze szpitala 19.03..

reklama
my już w domku!!!!!!!! Karolinka przyszła na świat 30.03.2012r. o godzinie 19.20 PSN waga słuszna: 3820, dł: 57 cm

jak się odnajdę to wpadnę poczytac co tam u was
aha!!! byłam nacinana i troche pękłam więc siedzieć nie wolno mi przez tydzień...;-(

renia dokladnie na szczelecka radze ci juz dzwonic nawet bez skierowania bo terminy sa masakryczne moja dostala szczepionke 18.01 jak wychodzilysmy i do tej pory nic bo najpier sie lekarzowi poprzedniemu niespieszyo potem anemia i miesiac temu dostalam skierowanie wiec odrazu dzwonilam

Tunia witajcie w domku :D

Ostatnia edycja:
Tunia,
witaj :-), ogarniaj szybko i pisz co u Was

Trawa,
Gratulacje oj waga słuszna

Amandla,
U mnie odparzen nie ma a jadę na huggiesach bo inne to jej spadają, więc nie strasz, ze po mnich odparzenie :szok::szok::szok:,
W szpitalu tez doradzali tormentiol sproboj

Kasiulka,
A jaka butelka podajesz grzesiowi i jakim laktatorem odciagasz?
ja startuje z odciaganiem w środę jak przysla mi zamowiony laktator ręczny harmony medeli, pokolekcjonuje mleko i po świętach spróbuje podać małej z CALMY, no bedzie miała s5tyg skończone chyba utrwaliła już ssanie.
a i proszę napisz czy ten fotelik z FP ci sie sprawuje, go tez sie namierzam go kupić, podasz model.

Ajako,
ja oprócz wzdymajacych i czerwonego mięsa i czekolady to jem już prawie wszystko. Była u mnie pani dietetyk i stanowczo powiedziała nie na tylko kurczaka i marchewki,czekam od niej na konkretne przepisy to jak chcesz to ci podesle bedą wg tego co lubię jesc. I powiem, ze już kila rzeczy wprowadzilam i wreszcie mam wiecej energii i nie umieram z głodu

Mata, Mini,
chyba tez kupię chuste bo mała przytulak straszny, i po przeczytaniu języka niemowląt widzę, ze oprócz potrzeby ciągłego jedzenia ma potrzebę przytulania do mego brzucha,a Ty obserwujesz,ze dzidzia spokojniejsza

Ostatnia edycja:
hej..nie odzywałam się 1,5tyg, bo byłam podłamana i zabiegana....
no więc jak już mówiłam rana po cięciu się mi nie goiła i ropa się tworzyła. Jak podejrzewałam okazało się,że niezłe gówna mi posprzedawali na sali operacyjnej... w tym pałeczki zapalenia płuc, które na szczęście zwalczył antybiotyk (który brałam w ciemno, bo lekarz tak kazał:baffled:) i oczywiście co jeszcze?....Gronkowiec złocisty... bosko co nie? i na to nie dostanę antybiotyku,bo karmię piersią... a że mam silny organizm to zwalcza to paskództwo podobno sam bo rana się goi...powoli ale się goi... tyle u mnie..
poza tym dzieci ok, Jagoduśka rozrabia za pięciu, a Bartuś już jest zapasiony:-D

nie dam rady Was nadrobić..muszę się postarać i być częściej...
dla Wszystkich same pozytywy i zdrówka!

Witamy się pięknie

Tunia, trawa witamy :)
Ogarnijcie się i piszcie jak tam z maluszkami sobie radzicie

U Nas raz dobrze, raz gorzej
Dziś było fajnie i Aleks grzeczny, spał, jadł, nie płakał
\Była u Nas położna dziś. Pochwaliła Aleksa, że taki grzeczny,że taki ładny
Bardzo fajna kobitka, miła i uprzejma. Taka rzeczowa babka

Później wyszliśmy na Nasz pierwszy spacer:-)
Najpierw ryk, płacz zrezygnowaliśmy i już mieliśmy wracać
Gdy trafiliśmy na jakieś mega wertepy i widocznie Aleksowi się spodobało bo zasnął
Tak więc połaziliśmy a kochanie nasze spało słodko w wózeczku aż godzinke

Jutro jedziemy do moich rodziców i w środę idziemy rejestrować Alka w urzędzie a ja na zdjęcia szwów

Hej
kurcze jestem podłamana ( znowu)
Dziś Duśka znowu zrobiła kupę o taki dziwnym drożdzowym zapachu :baffled: Od kilku dni swędzą mnie sutki i teraz skojarzyłam te fakty że to może być grzybica :baffled: Nic dziwnego jak cały czas są mokre bo mi z nich cieknie nieziemsko :wściekła/y:
Do jakiego lekarza mam z tym iść ?? Dermatologa , ginekologa ?? No i co z Duśką ?? Karmić czy nie ?? Ona też chyba powinna być leczona ??

CHOLERA NO ....:crazy:

Mini,

Jak masz octanisept to popryskaj sutki, a mała czy ma plesniawki w buz? Szybkoi smigaj do pediatry najlepiej tego co jeszcze doradza laktacyjnie, ja w Wwie mogę polecić jedna dr uratowała moje pogryzione sutki do krwii

reklama
Do góry