reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ahoj kobitki:)
Villandra to super, ze w domu wszystko sie ładnie układa, oby tak dalej:)
Maruusia, Monika najważniejsze, ze już jesteście po szpitalu, wiosna idzie, to może te wszystkie choróbska się wyplenią!
Mini
zdrówka dla Borysa życzę:-)
nefi- a jak wygląda przybieranie na wadze Twojej małej, co Cię niepokoi?mała nie chce ssać czy tylko z wagą są problemy?

My dzisiaj zrobiliśmy wyprawę do sklepu z wózkami i odwiedzić dziadków, chyba zdecyduję się na tego maclarena xlt, zwłaszcza, że na ich stronie są jakieś wyprzedaże:)

reklama
wpadam nadgonic watek a tu cichuteńko. Mamusie zalatane przy brzdącach. Nam juz się w miarę zycie ustabilizowało więc i znajduje czas na zaglądanie tu. Pozdrowienia dla wszystkich mamuś.

Addka-Jak jestem w szkole to mój siedzi z małym daje rade ale nic po za opieką nie zrobi oprócz bałaganu :-)Ja ściągam mleko i mu zostawiam ale ostatnio z nadprogramowy mlekiem problem bo z 2 ściągnę 80 a mój maluch po 120 je wiec mój ma w razie czego z apteki mleczko Nan 1 takie zrobione.Mój maluszek wykąpany i o 21 śpi. po północy powinien się obudzić na jedzenie.Po szkole pospałam sobie z maluchem 3,5 godziny i od razu lepiej :-)
Vill- żeby maluszek był jak najdłużej grzeczniutki i dawał pospać :-)
Zapomniałam napisać że mój maluszek przez tydzień szpitala pół kg przytył i nie mieści się w rozmiar 56 i ubieram go już w 62 :-)Waży 4600 w czwartek był ważony :-)Pogoda do kitu i śnieg padał dzisiaj i zimny wiatr .Ja zmykam poprasować miłego wieczorku:-)

help
jest tu kto?????
jak zjadlam slaski obiad o 18 (kapusta zasmazana, kluski, rolada- no nie moglam sie powstrzymac:zawstydzona/y::zawstydzona/y:) to moge juz nakarmic piersia???
zaraz mi te cyce ekspoloduja chyba, a maly odgryzie mi reke :szok: sztuczne dzis juz dostal (tam na imprezie) i boje sie o jakas "jazde" brzuszkowa jak znowu dostanie MM, bo nigdy tyle nie dostal, tzn. raz za razem karmienia, jak cos to 1 gora 2 razy na dobe w odstepach kilkugodzinnych.

ajako - a masz pod ręką jakieś kropelki na brzuszek które na niego działają??? Jesli tak to ja bym nakarmiła, ale licząc się z tym że mogą być problemy i konieczność podania kropelek i użycia suszarki :tak:
ja sama dziś wrąbałam mały kawałek pizzy, bo robiłam kolacje dla męża i przyjaciela i nie mogłam się powstrzymać, tak pachniała....

hej :-)

Villandra witajcie, życzę Ci żeby Rafałek Ci się nie popsuł, bo niektórym z nas się dzieciątka popsuły
Maruusia, Monika cieszę się, ze już jesteście, oby dzieciaczki były juz na 100% zdrowe
Monika,
dzielna z Ciebie kobieta 3 dzieci, w tym jeden niemowlaczek i jeszcze studia, podziwiam
Mini
zdróweczka dla Boryska tygryska
Ajako i jak małemu obiad mamusi nie zaszkodził?
Amandla maclareny są superowe!
Tunia jak Ci leci?

A my jesteśmy u moich rodziców, ja z Grzesiem zostaje do świąt, niestety mój mąż musi wracać do Wawy do pracy :baffled:

Hej,

Piszę z pytaniem. Czy podawała któraś z Was syrop prawoślazowy swoim maluszkom?
Lena dostawała go w szpitalu i kaszel był dużo mniejszy, a teraz znów zdarza się jej brzydko zakaszleć. Dlatego chciałam jej podać go, ale nie wiem jaką dawkę można podać takiemu maluchowi...

Cześć dziewczyny :-)
To ja oficjalnie przeszłam na kwiecień :-)-z moim szczęściem obstawiam że wielki piątek będzie mój :-)

Nie wypowiadam sie na tematy dziecięce bo jeszcze nie wiem jak to jest ale cieszę się że u wszystkich wszystko ok a nawet jak nie to zapowiada się na lepsze.

Miłej niedzieli!

Ale tu spokój w ten weekend...

U was też pada śnieg?? U mnie wali takimi bałwanami że świata nie widac.

czytam namiętnie "Język niemowląt" Nawet sobie zamówiłam w komplecie z językiem dwulatka za 29,90 :D
Narazie stosujemy metody usypiania. Bo przyzwyczailiśmy Jasia do kołysania i usypiania na rękach. Wczoraj udało nam się go uspic przez cały dzień bez kołysania, zasypiał sam w łóżeczku lub wózku (w wózku mąż nim jezdził wiec tak jakby był kołysany) w nocy zasnął sam ze smoczkiem w buzi, wprawdzie trwało to 2 godizny i wyjmowałam go z łóżeczka jak płakał chyba ze 100 razy, po czym jak sie uspokoił to odkładałam. Ale zasnął spał 4 godziny po czym nakarmiłam go przez sen i gdyby nie kupa, to by się pewnie nawet nie obudził, no ale kupka przebieranie go rozbudził i ponowne zasypianie 2 godziny po czym znowu spał 4 godziny. teraz też zasnął sam w łóżeczku. całkiem sam, nawet nie płakał wcale tylko długo się rozglądał aż w końcu ze smoczkiem zasnął. Ale zajęło mu to dłuzej niż obiecywane w książce 20 minut :D

Ponadto IVI po twoim poście, że twój Tymek zaakceptował dopiero smoczek Nuka kauczukowy to go zakupiłam i Jaś go ciągnie jak opętany :D coś w tych Nukach jednak jest. także Dziękuje.
Zastanawiam się tylko czy skoro smoka ssie kauczowego czy nie będzie później gardzic silikonowym smokiem przy butelce.

Musze zacząc coś robic w związku z moją szkoła, bo mam bardzo dużo pracy... a czasu brak mi na to totalnie.

reklama
Witam się niedzielnie :)

z okazji niedzieli Zuza dała Mamie chwilę spokoju w ciągu dnia... u nas zimno ale słonecznie - spacerek już dziś zaliczyłyśmy :-):-):-):-)
Ivi język niemowląt z chomika ściągnęłam - dzięki ;-);-)tylko żebym jeszcze czas i siłe na czytanie znalazła... trzeba było się wziąć za lekturę w ciąży...
MaMi - 6 kwietnia super data - siostra moja tak się urodziła i świetna babka z niej - nie dość, że sporo w życiu osiągneła to normalna jest ciągle więc jak trafi Ci się Wielki Piątek nie narzekaj...
Maria a jest możliwość zakupienia od Ciebie tej przyprawy w sprzedaży wysyłkowej ??? jak tak napisz na priv szczegóły...
W piątek byłyśmy u lekarza... okazalo się, że Mała męcza kolki...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja długo one mogą trwać?? Renia czytałam, że po odstawieniu mięsa Ci sie uspokoiło... powiedz mi co jesz???
Kobietki a wy jecie ciemne pieczywo??? bo ja już zgłupiałam - od narodzin Małej do tej pory jadłam tylko białe ale może warto się przeżucic i to cos pomoże???
Mini zdrówka dla Boryska :tak::tak::tak:
Ajako Kobietko odważna jesteś - ja bym nigdy w życiu sie nie odważyła... jak Maleństwo ???

Do góry