reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam
nadrobilam raptem z 15stron :)sukces -jakos trudno mi sie wbic w formu...malo czasu , mala pajacuje w nocy doslownie spimy czasem tylko po 2 h w kolejnym tygodniu m wraca do pracy ciekawe jak to bedzie, polozna byla u nas juz 4 razy no i mala spada na wadze , od wczoraj sciagam i co 2 h dokramiam ja, mam nadzieje ze dzis wynik wagi bedzie juz lepszy,mala jest taka kropka ma 47 cm i drobniutka taka -mam raptem kilka ubranek , bo kupowalam na 56 i nie predko w nie wskoczy,no i problem mam z kupnem micro pampersow , bo zwykle 1 z niej spadaj
angel ja tez mialam poranione sutki nadal zreszta mam krew sie leje , strupy sa -kazde przystawienie to stres z tym zwiazany -jak polozna zobaczyla ze mam nakladki to bylo wielkie gadanie ze moze przez to traci na wadze -poradzila mi rewelacyjny krem na sutki i po 1 dniu smarowania normalnie moglam jej dac sutka bez napinania sie , bephantrn nie sprawdzil sie wcale.
tunia super ze juz po:)

reklama
helooo
no ja tez nie ogarne, co prawda zagladalam przelotem, ale duzo tego wszytkiego sie tu dzieje.

Ewstra- strasznie maciupka ta Twoja perelka, kolejna Calineczka! a foto bylo? bo nie zarejstrowalam, chyba nie :no: hmmm...

najwazniejsze;
tunia ma Kubusia!!! tak sie ciesze :-):-) teraz niech szybciutko wracaja do domku i tunia do nas!

a Angel i vill juz w domku? mam nadzieje, ze sie zorganizuja i napisza nam jak pierwsze chwile w domku.

Atomowka-
swietnie sobie radzisz!jak tak czytam Ciebie to jakbys juz miala przynajmniej miesieczne dziecko, a to przeciez kilkudniowe malenstwo, no ale serio ladnie sie organizujecie :-)

jopal- straszne to co przeszliscie z Rysiem!:szok: dlatego ja sie tak boje siusiaczka, w szpitalu mowili, ze nic sie z 'tym' nie robi, a u mnie w poradni inna szkola i polozna radzila odciagac, ale powiedziala nasz wybor, natomiast nasza pediatra juz mu wziela i chlast; zrobila dziurke wieksza, bylam w szoku, ale mial na serio malenka, a ja bym nie dala rady tego zrobic i jeszcze cos by mu sie tam uchodowalo.

no i nie popisze chyba, mojmaly czlowiek nie chce w ogole mi spac w dzien, wlasnie go racze muzyka relaksacyjna (dzieki renia ;-):-)) a on i tak wierzga cos tam w tej kolysce.
potrafi juz tak mnie wolac; eeee eeee ejjjj :-D

a wczoraj mialam tez jazde;
od 5 rano mi nie spal i darl sie non stop, troszke na rekach sie uspokajal, ale na krotko, ani masaz, ani termofor na brzuch no w ogole nic nie pomagalo, latalam z nim jak durna po calej chalpie, bo mysle, moze tu mu za goraco, moze za duszno, moze w lozeczku, moze w sypialni i tak dupa i tak dupa, jazda na calego, ubrac sie nie moglam do 14, a zaraz po Jule do przedszkola mialam isc.
aha jedna kupke zrobil, wiec mowie kurde o co caman :eek: wystraszylam sie, ze moze go pepek boli i tak przepuklina, bo mu wylazil na wierzch jak tak plakal, a dzien przed lekarka zauwazyla, ze ma taka mala przepuklinke.
w koncu, zeby sie choc ubrac wstawilam go z wozkiem do lazienki gdzie pralka prala :szok::-D na 10 min przysnal! co za metoda, co??hehehehe
biegiem po Jule, w przedszkolu sie darl oczywiscie, wiec biegiem z przedszkola do poradni, na ostatnia chwile zdazylam do lekarki, bo juz wychodzila, ale nas przyjela; stwierdzila, ze ta przepuklinka nie moze go bolec i jest nagazowany, a im wiecej placze to tym wiecej sie nalyka powietrza i bledne kolo.
kazala kropelki i herbatke plantex.
wieczorem po kapieli, juz byl tak wykonczony, ze jak zasnal po 20 to sie obudzil przed 4 :szok:

no rozpisalam sie jak durna, ide teraz na all zamowic szatke do chrztu, szybko poki lezy spokojnie.

mata- my tez chrzcimy w niedziele,smiesznie tak jakos co? bylam przekonana, ze msza chrzcielna jest w poniedzialek wielkanocny, a tu mnie zastrzelili, ze w niedziele.

Maruusia, monika- bidulki Wy i Wasze maluchy :-( mysle o Was bardzo, bo ja co prawda nie bylam az z taka malenka Jula, bo miala 6 tygodni, troszke wiecej, ale tez sie z nia nalezalam w szpitalu z takim malenstwem i przez pierwsze pol roku jej zycia; 2 pobyty, ciagle kontrole w klinice, prawie tam zamieszkalismy, wiem co przezywacie :-( trzymajcie sie kochane!!

spadam, bo mam chwile i zaraz lece do przedszkola.

a ja mimo, ze sporo sie nabiegam ostatnio to jakos nie chudne :wściekła/y: pewnie przez to, ze jem jak cos zlapie w przelocie i zamiast spalac to zapasy poczynia moj organizm :cool:, w koncu jakos trzeba wykarmic zarloka

mini- dzieki za slowa uznania hehehe, ale ja sie zastanawiam wlasnie kiedy padne na pysk, pewnie po tych chrzcinach jak odetchne z deko :-D
a Ty chodzisz z wozkiem czy w chuscie po mlodego do przedszkola??

inamorate będzie więcej jak będziesz często odciągać albo przystawiać małą - nawet co godzinkę próbuj choć trochę podziałać laktatorem :tak:
nie smakuje Ci herbatka na laktację :-) ja to bym mogła pić ją litrami tak mi podeszła :-D Mam tą bio - z babydreama :tak:

ivi odbekam ją nawet kilka razy w czasie karmienia bo strasznie mi się zapowietrza i krztusi :confused2: staram się jej nie rozbudzać ... Dziwne to trochę bo w ciągu dnia je ładnie i śpi dość długo tak że czasami muszę ja wybudzać ... Może jej się unormuje z czasem ;-)

Mata dzięki , może spróbuje jej trochę poszumieć :-D
Borysowi też wyrabialiśmy dowód jak miał rok czy półtora , choć w sumie jak poczekam jeszcze trochę to może już sztywno trzymać głowkę - dowód potrzebuję dopiero na wrzesień ;-)

Monika
to dobrze że dostaje probiotyk ... oby szybciutko mu przeszło , biedne są takie dzieciaczki :-(

dziewczyny czy dynia jest "bezpieczna" przy karmieniu??
Ivi dynia jest bezpieczna - dyniowate chyba najmniej uczulają ( ogórek , arbuz) także śmiało wcinaj zupkę :tak:

Lina to Ci się wymagający egzemplarz trafił :sorry: Ja bym na Twoim miejscu olała dietę - moim zdaniem skoro odstawiłaś już wszystko to znaczy że to nie od jedzenia taka niespokojna - a zbyt jałowa dieta też nie jest za dobra ani dla Ciebie ani dla niej ;-)

Ewstra ile waży Tosia ??

Mamicurina
jak tam po masażyku ?? :-D

ajako jakie kropelki kupiłaś ??
Ja latam po Borysa w chuście bo strasznie wieje i Dusia się buntuje - a tak to jest wtulona i nic jej wiatr nie robi :tak: Wczoraj byłam sensacją w przedszkolu - wszystkie kucharki przyszły sobie pooglądać :-D

A ja też z pytaniem o pielęgnację ... Mam myć między wargami sromowymi ?? czy nie ?? :sorry:

Ostatnia edycja:
no wlasnie, moj maly czlowiek jak bylam na wazeniu po 3 tygodniu zycia to ledwo co przekroczyl swoja wage urodzeniowa o 80g raptem, teraz juz nadrabia ufff

mini- super! tez bym Cie z checia poogladala w tej chuscie z taka malenka Dusia, slodki widok musi byc :-)
ja tez chcialam, ale sie boje,ze nie dalabym rady nic pomoc malej przy ubieraniu, no bo jak sie zginac jak tu maluch na brzuchu, to dla mnie zagadka :eek:
a szlak mnie jasny trafia jak mam wejsc do tego przedszkola z wozkiem :wściekła/y: ciasno, drzwi ciezkie jak cholera i dwa dupne schody do samego wejscia, dupskiem za przeproszeniem trzymam sobie drzwi co by sie nie zamykaly i wciagam ten wozek po tych dupiastych wielkich schodach, przy czym kolami mi sie czesto zablokuja miedzy tymi drzwiami, co sie naklne przy tym to moje!
aaaa i jeden pozytek z wielkiego pupska :-D
kropelki; Esputicon, ale szczerze to ich jeszcze mu nie dalam, bo sama herbatka i kapiel wystarczyla wczoraj, bo i tak juz byl padniety max, wiec w koncu padl i bez kropelek.

ja pierdu leceeeee, jeszcze jakies oko choc zrobic, bo ostatnio pani do mnie w przedszkolu; oj chyba nie daja maluszek pospac w nocy, bo pani taka umeczona wyglada :eek::cool: jasneee umeczona,raczej spocona; jakby kobita wlazila z wozkiem do tego przedszkola taka jak ja to tez by wygladala na umeczona :-D

do pozniej!

ajako nie do końca na brzuchu masz dzieciątko - tylko na klacie :-D ja nawet daje radę ubrać buciki Borysowi tylko muszę sobie klęknąć ;-)
Mogę Borysa trzymać za rączkę jak wracamy, bo jak pchałam wózek to nie bardzo dawałam radę jedną ręką przy naszych krzywych chodnikach :baffled:

no i mamy 29. marca a ja sobie czekam..i nic się nie dzieje.. na ktg wczoraj tez zero skurczy.. może na 1 kwietnia uparty baranek ma zamiar dopiero wyjść??Jutro mam wizytę u swojego gina, zobaczymy czy znów mi powie,ze jestem kandydatką do 41 tyg. Dobrze,że to już jutro, bo po tym wczorajszym musi mnie mój lekarz trochę uspokoić, no i umówimy się pewnie na konkretna datę, kiedy się mam stawić w szpitalu... na pewno przed świętami jeszcze, więc jest widmo spędzenia ich w szpitalu, ale co tam, nawet nie w głowie mi święta teraz, dopiero wczoraj sprawdziłam kiedy są..i że to już tak bliziutko, ja tam czekam na swoją kinder niespodziankę...
a odnośnik do przepisu zamieściłam w odpowiednim wątku ...zaraz może dorwę aparat, to zrobię wam kilka fot pokoju dla maluszka...imię niestety jeszcze nie do końca wybrane, ciągle trwają narady z M. jak mi się co podoba, to jemu nie, jemu się podoba, mi się źle kojarzy.. masakra z tym imieniem dla chłopaka, nie myślałam,że będzie taki problem///mam wrażenie,że dla dziewczynki byłoby łatwiej.. chociaż pewna nie jestem, jakby mój M. zaczął rzucać np. imionami swoich byłych :p hehhe

reklama
Ewstra - to kruszynkę masz .
Mojemu pediatra oglądał siurka parę razy i chyba ok wszystko na tym usg wyszło nie tak ze refluks ma i przeraża mnie to bo nie wolno do zakażenia dopuścić a jedyna możliwość to leki i bardzo częste badanie moczu pewnie będę do tej poradni jechać w następnym tygodniu bo przecież takim maluszka chyba nie każą czekać i jakiś kolejek nie ma mam nadzieje że w szpitalu się pomylili
A może któraś spotkała sie albo słyszała o tym refluksie dróg moczowych ??

Do góry