reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Hej laseczki

Widzę,że wszystkie oczekujące dziś w dołku, ja oczywiście też
Wczoraj w nocy pełna nadziei od godziny przed 4 do po 5 liczyłam skurczę, już sie jak głupia cieszyłam,że sie zaczyna i co? No i nic
Po 5 wszystko się zatrzymało a ja zasnęłam
A serio miałam nadzieję,że to już bo skurcze miałam bolesne bardzo i regularne, niestety nie co 5 minut a co 10 a potem do 8. Czemu się zatrzymało ?

Zastanawiam się nad sposobem Maty ale szczerze trochę się boję, nie wiem czy się odważę

Tunia, Angel zazdroszczę Wam już nawet tego wywoływania
Mami kochana a Ty masz jakieś dokładne info, że jak po terminie będziesz to co dalej?
Trawa a Ty coś wiesz, czy jak ja masz czekać aż się samo zacznie?

Witajcie
Jestesmy juz w domku 19/03 o 13:57 przyszla na swiat Tosia:) naturalnie przewpraszam na 1 tabletce paracetamolu z waga 2800 jest malutka i taka slodka -dostala 9. Moja opowiesc jest dosyc dlugasna ,a tu czasu brakuje juz na wszystko .Mala ma sie dobrze ze mna slabiej :( mam jakas tone lekow + zastrzyki ,

atomówka - ja miałam się sprężyć przez ten tydzień wg mojego doktorka ;-) łatwo mu się mówi... niby wg miesiączki termin mam na jutro a wg pierwszego usg na sobotę 24.03. Plan jest taki - jutro idę na ktg do szpitala i jeśli nic się nie rozkręci to przez kolejny tydzień mam chodzić na ktg co dwa dni i dopiero po tygodniu takiego oczekiwania aż samo się zacznie to mnie przyjmą na oddział.
Martwię sie tez o L4, bo mam do jutra, a potem to nie wiem czy mi wydadzą po terminie wg OM- mam nadzieję, że tak, żebym nie musiała pisać o wcześniejszy macierzyński (szkoda mi tego czasu jak dzidzi jeszcze nie będzie i można mieć L4). A wy macie problemy z L4 po terminie porodu???

ewstra - gratulacje!!!

Melduję sie poslusznie , pogoda piękna , Alex na ogrodze w wózku komara ucina ;) ja rosolek gotuje... Jest git. Była dziś położna po raz ostatni i Health Visitor, położna przekazała nas dla hv ważyły małego 4500 ;) biorąc pod uwagę spadek wagi po porodzie do 4 kg to pól kilo do przodu a dziś konczy 2 tyg ;-) mamine mleczko smakuje ;) Hihi mamcia je wszystko maly ładnie tyje jest super !
Nasmialismy sie bo jak ziomka rozbieralan do ważenia i zająłem mu pampersa to dostałam kupa pod ciśnieniem bąka i panie boki zrywaly ze malenstwo nie da sie ukryć zdrowe i ma dobra przemianę materii :confused: haha musiałam sie przebrać ;)
Jejku dziewczyny już zapomniałam ile takie malenstwo potrzebuje uwagi .... Czasem nie mam jak do toalety wyjść ... Mąż już do pracy wrócił wczoraj i zostaliśmy sami na placu boju ...

Ewstra- gratulacje!!!! Czekamy na foty małej i opowieści jak to było , martwilysmy sie

ewstra - gratulacje!:)) czekamy na opowieści i zdrowiej szybciutko!!

moja Nusieńka od 9:30 praktycznie non stop jest dziś na dworku :) spi sobie grzecznie na tarasie i przerwy tylko na jedzonko robi :) a pogoda u nas cudna!! aż się żyć chce!! szkoda że Tymek już spać poszedł bo nie mogę pójść do ogrodu pielić czy cos..

Agusia z Bartkiem w ogole nie uwazalam na to co jem i w kolko plakal ale nie wierzylam w to ze moze miec na to wplyw to co jem. A teraz mala plakala 5 pierwszych dni i stwierdzilam ze zrobie diete nie tylko dla niej a dla siebie bo odrazu schudne:) i okazalo sie ze natychmiast przestal ja brzuch bolec szczegolnie jak odlozylam chleb ciemny na bok i przeszlam na buly (co niby bardziej tlucza ale wstepnie mam dzis -11kg, brakuje mi jeszcze 12kg do idealnej wagi:) co nie bedzie latwe z hashimotto i z uzaleznieniem od slodyczy:(
Aadka ja nie widze nic dziwnego w tym systemie karmieniem u ciebie. Np w nocy mala o 23 ssala 20 min, potem od 1.30-3.30 ssala az mi sutki spuchly i pekly i myslalam ze umre z bolu, potem o 5.20,6.30,7.30-9 ssala.ale i tak uwazam ze jej brat robil duzo gorzej i dla mnie to luksus:) a co ci ten lekarz poradzil na pekajace brodawki? Bo mi juz 3 razy pekaly krwawily i sie zaleczyly i tak w kolko. 
Amandla no wlasnie musze kupic butle wody i pic wreszcie! Ja odciagam z 1cycka od 40-80ml maks (w zaleznosci od pory dnia).

Lina ja nie daje herbatek ale uwazam ze wazne jest zeby czasem butle dac bo potem jak chcesz wracac do pracy lub gdzies wyjsc to nagle sie okazuje ze dziecko nie umie i nie chce pic z butli.

Ewstra wielkie gratulacje!!!

Ciezarowy straaaasznie wam wspolczuje tych ciezkich wielkich brzucholi, siku co minute i oczekiwania nerwowego!

A ja bylam dzis 3h w pracy i mala 3h plakala i pila i spac nie chciala! Jednak ciezko z tymi cycowymi dzieciaczkami zeby wyjsc z domu.

Wreszcie udalo mi sie odpisac wszystkim bo sobie wszystko na osobnej kartce napisalan:) bo normalnie to zapominam komu co mialam napisac:) 

hej kochane, ja to podziwiam mamusie które maja czas na wszystko i maja dwójke maluchów w domu :/ moja mała wisi mi cały czas prawie na cycku, brak czasu na wszystko, czasami mam chwile załamania ale za chwile sie ograniam a tak poza tym dzien szybko z takim maluchem leci, jak ona spi to szybko robie jakies sprzatanie, pranie albo jem zanim sie mała piszczałka obudzi :) wszystkim mamusiom rozpakowanym gratuluje a tym zapakowanym jeszcze wytrwałości i naprawde odpoczywajcie, spijcie ile wlezie bo pozniej juz sie to skonczy ;/
pozdrawiamy wszystkie mamusiowe marcóweczki :)

reklama
hej
Dziś rzeczywiście pogoda cudna

Maria Ty strasznie mało pijesz , nie suszy Cię przy karmieniu ?? Ja jak tylko włączam laktator to od razu mi się chce pić :-D Piję koło 2 l wody do tego kilka herbat i ciągle mi mało ;-)

Lina
te chłopy to mają spanie - mój też może spać choć obok płacze dziecko :confused2:
Korzystaj z pomocy mamy jak tylko masz taką możliwość :tak:

Amandla jesteś naszą forumową encyklopedią od dzieci :-)

A z tą dietą to chyba na dwa razy , choć pewnie warto zwracać uwagę na to co się je - tzn unikać śmieciowego jedzenia , jak najmniej przetworzonego .

A my dziś zaliczyliśmy długo spacer i odwiedziny u prababci - jest przepięknie . Jutro ostatni dzień jesteśmy we czwórkę . W sobotę M wraca do pracy a w poniedziałek Borys do przedszkola

Do góry