reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

pinula a czy na tym podniebieniu ma takie białe kropki, tak troszkę dalej bliżej gardła, na samym środku? Bo jeśli tak to mogą być perły Epsteina a nie pleśniawki, mnie też one zaniepokoiły i mi lekarz uświadomił, że to jest tzw. perła i ma ją wiekszość niemowląt , więc nie panikuj jesli to to:)

Maria zdecydowanie za mało pijesz, musisz pic wodę zwykła niegazowaną przynajmniej 2 litry dziennie, ja nosze wszędzie i zawsze w domu mam pod ręką wodę z dziubkiem i gdzie nie jestem to popijam, bo też nie mam nawyku picia wody, ale trzeba:)

Angel, życzę Ci by te skurcze wreszcie coś przepowiedziały:)

Aadka no to przybiera bardzo ładnie, wg ksiązki o karmieniu miesięczny przyrost wagi powinien wynieśc 800-1000 g, więc jak najbardziej masz w normie:)

u nas noc przespana w 100 procentach, tak, że małą musiałam karmić przez sen, bo nie miała ochoty się budzić, ale ładnie przez 15 minut na śpiocha podjadła i spała jeszcze 3 godz. od posiłku, czyli do 6 rano. Trochę się zaniepokoiłam, ze za długo śpi, bo też tak jak ajako mam shiza, ze dziecko "za słabe" lub " za głodne", ale zrobiłam mały test, nakarmiłam ją z jednej piersi ( juz z dwóch na raz nie je od jakiegoś czasu) a z drugiej odciągnęłam mleko przez 15 minut czyli przez taki sam czas jaki jadła, i wycisnęłam ponad 125 ml, więc chyba się najada, a skoro laktator ma niby ciągnac o 30% mniej skutecznie niż dziecko, to mam nadzieję, ze niunia jest najedzona, aczkolwiek też cały czas się tym stresuje. Wczoraj ważylismy małą i na wadze już pojawiło się 4 kg, więc przez 5 tygodni przybrała 1590 g, myślę że nie jest źle.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry:-)

Godzina zero wybila i co d.... blada:-)22 termin a moje dziecie lata na calego sam sie prosi zeby go na sile z tamtad wyciagali...

a tak wogole to nic mi sie nie chce wstalam w takim humorze ze masakra!!!
Cos czuje ze taki dzien dzisiaj fantastyczny bedzie....

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow.

pinula a czy na tym podniebieniu ma takie białe kropki, tak troszkę dalej bliżej gardła, na samym środku? Bo jeśli tak to mogą być perły Epsteina a nie pleśniawki, mnie też one zaniepokoiły i mi lekarz uświadomił, że to jest tzw. perła i ma ją wiekszość niemowląt , więc nie panikuj jesli to to:)
czasem ma nalot na jezyku a zawsze ma taki biało zielonkawy nalot na podniebieniu po bokach że tak powiem w miejscu zębów siódemek, tak mniej więcej oczywiście...

dzisiaj też ładnie spaliśmy, teraz pojedliśmy i się rozglądamy. Ja wymienie wode w akwarium ogarne siebie i na 12:50 do lekarza.... zobaczymy jak Jaś rośnie

Dzien doberek,

I u nas noc super, jedno szybkie karmienie ok 3, a później dopiero ok 6.30. Wczoraj dałam kroplę Esputiconu i chyba podziałał :-)

Angel śniłaś mi się dzisiaj że urodziłaś
Aadka super przybiera Twoje maleńswto
Amandla widzę, że większość z nas dopadają wątpliwości czy dziecko się najada, z tego co piszesz u Ciebie nie ma obaw do zmartwień
Maria wlewaj w siebie ile możesz
Tunia przy takiej pięknej pogodzie musi poprawić Ci się humor:-)

Dzien doberek

Amandla- Ty to masz u mnie zloty medal w kategorii; wiedza dzidziusiowa :tak: zawstydzasz mnie normalnie, ja matka dwojki, ani w polowie nie wiem tyle co Ty!
wlasnie takie cos te perelki ma moj synek, na samym srodku jakby podniebienia, ale juz tak schodzac w dol, w strone gardla, juz chcialam mu to scierac jak durna, ale maly i tak sobie nie da tak gleboko wepchac palca z gazikiem, madrzejszy od matki:-D
przecieram mu dziaselka i jezyk, modle sie, zeby nie dostal tych cholernych plesniawek, moja Jula miala tylko raz w zyciu i to byla masakra :-(

Maruusia
- jak Lenka??
moj Iggi dzis konczy miesiac, a juz bidulek jest po chorobie, ten zielony, gesty katar to bylo przeklenstwo, od tego zaczal kaszlec, dostalismy na to jedynie; flegamine w kropelkach, wode morska do noska i masc majerankowa, ale juz dobrze ufff

w ogole zdrowka wszystkim chorowitkom; tym duzym i malym.
uciekam sobie jakies sniadanko poczynic poki maluch zasypia, po wielkich bojach, walczyl od 6, mam nadzieje, ze pospi teraz troche, bo mam sporo do zrobienia.

aha
Maria- do lekarza z tymi dolegliwosciami, a nie do roboty nu nu nu!!
moja blizna po cc nieciekawa, ale juz mnie to nie rusza, bo po tamtej mialam wstretnego bliznowca, wiec licze sie z tym, ze tez taka bedzie, ale tam w nosie mam, wazne, ze moj brzuch po dwoch ciazach nie ma ani pol rozstepa.a blizna to nisko w niczym nie przeszkadza.

dzisiaj chyba juz villandre powitamy z Rafciem w domku :-):-)

Angel- melduj czy sie cos rozkreca, bom ciekawa i trzymam kciukasy:-)

hahaa ajako, dziękuję za uznanie, ale ja po prostu jestem z tych osób, które lubią mieć racjonalne odpowiedzi na nurtujące pytania:D i jak mnie coś niepokoi albo nie wiem czegoś to szukam aż znajdę odpowiedź, albo przynajmniej jakies sensowne wytłumaczenie;D ja też mam nadzieję, ze uniknę pleśniawek, tylko ja sobie przed jednym czy kolejnym karmieniem smaruję sobie sutki aphtinem, jakos nie umiem przecierać małej buzi w środku, ale muszę się nauczyć:)
a ta perła z podniebienia się sama wchłonie;)

Hej Marcóweczki :)

U Nas noc też pięknie - budziła mame tylko trzy razy, pieluszka, karmienie i przy cycu kimanczo :-):-):-):-) a od 6 szaleństwo :-):-):-) matka ledwo na oczy patrząca - wkońcu spałyśmy potem pół godziny przy suszarce - jak M wyłączył Mała oczka w 5 zł i mamusia wstawaj :-D:-D:-D:-D teraz zasneła - idę i ja odpocząć troszku... Boże jak dobrze, że mam Mamę pod ręką - sama bym nie dała rady (M praktycznie nic nie pomaga :wściekła/y: w nocy jak Mała płacze to jeszcze chrapie - dziś w nocy normalnie go z łokcia pociągnęłam bo mnie z równowagi wyprowadził chrapaniem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:)
Tunia piłaś majeranek??? słuchaj się starszej koleżanki :-):-):-):-)
Angel kurcze, fajnie , że coś się rusza - niech się rozkręca :-):-):-):-) Ciekawa jestem tych Waszych syneczków albo syneczka i Lenki :-):-):-)
Maruusia dużo zdrówka
Ina i ja jestem na etapie wykończenia fizycznego - z okolic oczu nie schodzi mi czerwona otoczka a nie raz już czułam jak mi nogi miękły :sorry::sorry::sorry: więc nei martw się nie jestes sama - tak chyba działa pierwsze, absorbujące dziecko na nasz organizm - nie wiem jak Twoja Hania ale Zuza sama nie poleży dłuzej niż 10 minut... kołysz, noś baw się, gadaj, wietrz pupę, rób cokolwiek byle nie była sama ;-);-);-)
Amandla popieram Ajako - Twoje posty zawsze zawierają coś mądrego , aż miło poczytać :-):-)
Ola życzę szybkiego zagojenia rany - co by leki ładnie podziałały - swoją drogą współcześni lekarze wykonują ten zawód chyba tylko dla kasy - nic z powołania :confused2::confused2::confused2::confused2:
Kobietki karmiące piersią - podajecie swoim Maluszką herbatki ??? np rumiankową lub koperkową??? uspakajającą lub ułatwiającą trawienie??? zastanawiam się , czy Zuzi nie zakupić bo ona non stop na cycu siedzi - pokarmu mam dużo, aż za ale może lepiej czasem dać herbatkę dziecku popić niż tłuściutkie mleczko??

reklama
Hej

Maruusia
- jak Lenka??
moj Iggi dzis konczy miesiac, a juz bidulek jest po chorobie, ten zielony, gesty katar to bylo przeklenstwo, od tego zaczal kaszlec, dostalismy na to jedynie; flegamine w kropelkach, wode morska do noska i masc majerankowa, ale juz dobrze ufff

W nocy tak kaszlała, że aż zwymiotowała. Na szczęście nie ma gorączki. Nosek czyścimy i katarku jest zdecydowanie mniej. Z rana zakaszlała tylko 2 razy. Mam nadzieję, że już będzie cisza.
Nacieram ją maścią z musteli, udrażniającą drogi nosowe. Zobaczę jak będzie do 12:00 jak będzie mnie coś dalej niepokoić to dzwonię po lekarza.

Nie miało się nam kiedy choróbsko przyczepić :/

Dziewczyny za chwilę koniec marca. Wyganiać swoje dzieciaczki z brzuszków!

Do góry