reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

pinula a czy na tym podniebieniu ma takie białe kropki, tak troszkę dalej bliżej gardła, na samym środku? Bo jeśli tak to mogą być perły Epsteina a nie pleśniawki, mnie też one zaniepokoiły i mi lekarz uświadomił, że to jest tzw. perła i ma ją wiekszość niemowląt , więc nie panikuj jesli to to:)

Maria zdecydowanie za mało pijesz, musisz pic wodę zwykła niegazowaną przynajmniej 2 litry dziennie, ja nosze wszędzie i zawsze w domu mam pod ręką wodę z dziubkiem i gdzie nie jestem to popijam, bo też nie mam nawyku picia wody, ale trzeba:)

Angel, życzę Ci by te skurcze wreszcie coś przepowiedziały:)

Aadka no to przybiera bardzo ładnie, wg ksiązki o karmieniu miesięczny przyrost wagi powinien wynieśc 800-1000 g, więc jak najbardziej masz w normie:)

u nas noc przespana w 100 procentach, tak, że małą musiałam karmić przez sen, bo nie miała ochoty się budzić, ale ładnie przez 15 minut na śpiocha podjadła i spała jeszcze 3 godz. od posiłku, czyli do 6 rano. Trochę się zaniepokoiłam, ze za długo śpi, bo też tak jak ajako mam shiza, ze dziecko "za słabe" lub " za głodne", ale zrobiłam mały test, nakarmiłam ją z jednej piersi ( juz z dwóch na raz nie je od jakiegoś czasu) a z drugiej odciągnęłam mleko przez 15 minut czyli przez taki sam czas jaki jadła, i wycisnęłam ponad 125 ml, więc chyba się najada, a skoro laktator ma niby ciągnac o 30% mniej skutecznie niż dziecko, to mam nadzieję, ze niunia jest najedzona, aczkolwiek też cały czas się tym stresuje. Wczoraj ważylismy małą i na wadze już pojawiło się 4 kg, więc przez 5 tygodni przybrała 1590 g, myślę że nie jest źle.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry:-)

Godzina zero wybila i co d.... blada:-)22 termin a moje dziecie lata na calego sam sie prosi zeby go na sile z tamtad wyciagali...

a tak wogole to nic mi sie nie chce wstalam w takim humorze ze masakra!!!
Cos czuje ze taki dzien dzisiaj fantastyczny bedzie....

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow.

pinula a czy na tym podniebieniu ma takie białe kropki, tak troszkę dalej bliżej gardła, na samym środku? Bo jeśli tak to mogą być perły Epsteina a nie pleśniawki, mnie też one zaniepokoiły i mi lekarz uświadomił, że to jest tzw. perła i ma ją wiekszość niemowląt , więc nie panikuj jesli to to:)
czasem ma nalot na jezyku a zawsze ma taki biało zielonkawy nalot na podniebieniu po bokach że tak powiem w miejscu zębów siódemek, tak mniej więcej oczywiście...

dzisiaj też ładnie spaliśmy, teraz pojedliśmy i się rozglądamy. Ja wymienie wode w akwarium ogarne siebie i na 12:50 do lekarza.... zobaczymy jak Jaś rośnie

Dzien doberek,

I u nas noc super, jedno szybkie karmienie ok 3, a później dopiero ok 6.30. Wczoraj dałam kroplę Esputiconu i chyba podziałał :-)

Angel śniłaś mi się dzisiaj że urodziłaś
Aadka super przybiera Twoje maleńswto
Amandla widzę, że większość z nas dopadają wątpliwości czy dziecko się najada, z tego co piszesz u Ciebie nie ma obaw do zmartwień
Maria wlewaj w siebie ile możesz
Tunia przy takiej pięknej pogodzie musi poprawić Ci się humor:-)

Dzien doberek

Amandla- Ty to masz u mnie zloty medal w kategorii; wiedza dzidziusiowa :tak: zawstydzasz mnie normalnie, ja matka dwojki, ani w polowie nie wiem tyle co Ty!
wlasnie takie cos te perelki ma moj synek, na samym srodku jakby podniebienia, ale juz tak schodzac w dol, w strone gardla, juz chcialam mu to scierac jak durna, ale maly i tak sobie nie da tak gleboko wepchac palca z gazikiem, madrzejszy od matki:-D
przecieram mu dziaselka i jezyk, modle sie, zeby nie dostal tych cholernych plesniawek, moja Jula miala tylko raz w zyciu i to byla masakra :-(

Maruusia
- jak Lenka??
moj Iggi dzis konczy miesiac, a juz bidulek jest po chorobie, ten zielony, gesty katar to bylo przeklenstwo, od tego zaczal kaszlec, dostalismy na to jedynie; flegamine w kropelkach, wode morska do noska i masc majerankowa, ale juz dobrze ufff

w ogole zdrowka wszystkim chorowitkom; tym duzym i malym.
uciekam sobie jakies sniadanko poczynic poki maluch zasypia, po wielkich bojach, walczyl od 6, mam nadzieje, ze pospi teraz troche, bo mam sporo do zrobienia.

aha
Maria- do lekarza z tymi dolegliwosciami, a nie do roboty nu nu nu!!
moja blizna po cc nieciekawa, ale juz mnie to nie rusza, bo po tamtej mialam wstretnego bliznowca, wiec licze sie z tym, ze tez taka bedzie, ale tam w nosie mam, wazne, ze moj brzuch po dwoch ciazach nie ma ani pol rozstepa.a blizna to nisko w niczym nie przeszkadza.

dzisiaj chyba juz villandre powitamy z Rafciem w domku :-):-)

Angel- melduj czy sie cos rozkreca, bom ciekawa i trzymam kciukasy:-)

hahaa ajako, dziękuję za uznanie, ale ja po prostu jestem z tych osób, które lubią mieć racjonalne odpowiedzi na nurtujące pytania:D i jak mnie coś niepokoi albo nie wiem czegoś to szukam aż znajdę odpowiedź, albo przynajmniej jakies sensowne wytłumaczenie;D ja też mam nadzieję, ze uniknę pleśniawek, tylko ja sobie przed jednym czy kolejnym karmieniem smaruję sobie sutki aphtinem, jakos nie umiem przecierać małej buzi w środku, ale muszę się nauczyć:)
a ta perła z podniebienia się sama wchłonie;)

Hej Marcóweczki :)

U Nas noc też pięknie - budziła mame tylko trzy razy, pieluszka, karmienie i przy cycu kimanczo :-):-):-):-) a od 6 szaleństwo :-):-):-) matka ledwo na oczy patrząca - wkońcu spałyśmy potem pół godziny przy suszarce - jak M wyłączył Mała oczka w 5 zł i mamusia wstawaj :-D:-D:-D:-D teraz zasneła - idę i ja odpocząć troszku... Boże jak dobrze, że mam Mamę pod ręką - sama bym nie dała rady (M praktycznie nic nie pomaga :wściekła/y: w nocy jak Mała płacze to jeszcze chrapie - dziś w nocy normalnie go z łokcia pociągnęłam bo mnie z równowagi wyprowadził chrapaniem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:)
Tunia piłaś majeranek??? słuchaj się starszej koleżanki :-):-):-):-)
Angel kurcze, fajnie , że coś się rusza - niech się rozkręca :-):-):-):-) Ciekawa jestem tych Waszych syneczków albo syneczka i Lenki :-):-):-)
Maruusia dużo zdrówka
Ina i ja jestem na etapie wykończenia fizycznego - z okolic oczu nie schodzi mi czerwona otoczka a nie raz już czułam jak mi nogi miękły :sorry::sorry::sorry: więc nei martw się nie jestes sama - tak chyba działa pierwsze, absorbujące dziecko na nasz organizm - nie wiem jak Twoja Hania ale Zuza sama nie poleży dłuzej niż 10 minut... kołysz, noś baw się, gadaj, wietrz pupę, rób cokolwiek byle nie była sama ;-);-);-)
Amandla popieram Ajako - Twoje posty zawsze zawierają coś mądrego , aż miło poczytać :-):-)
Ola życzę szybkiego zagojenia rany - co by leki ładnie podziałały - swoją drogą współcześni lekarze wykonują ten zawód chyba tylko dla kasy - nic z powołania :confused2::confused2::confused2::confused2:
Kobietki karmiące piersią - podajecie swoim Maluszką herbatki ??? np rumiankową lub koperkową??? uspakajającą lub ułatwiającą trawienie??? zastanawiam się , czy Zuzi nie zakupić bo ona non stop na cycu siedzi - pokarmu mam dużo, aż za ale może lepiej czasem dać herbatkę dziecku popić niż tłuściutkie mleczko??

reklama
Hej

Maruusia
- jak Lenka??
moj Iggi dzis konczy miesiac, a juz bidulek jest po chorobie, ten zielony, gesty katar to bylo przeklenstwo, od tego zaczal kaszlec, dostalismy na to jedynie; flegamine w kropelkach, wode morska do noska i masc majerankowa, ale juz dobrze ufff

W nocy tak kaszlała, że aż zwymiotowała. Na szczęście nie ma gorączki. Nosek czyścimy i katarku jest zdecydowanie mniej. Z rana zakaszlała tylko 2 razy. Mam nadzieję, że już będzie cisza.
Nacieram ją maścią z musteli, udrażniającą drogi nosowe. Zobaczę jak będzie do 12:00 jak będzie mnie coś dalej niepokoić to dzwonię po lekarza.

Nie miało się nam kiedy choróbsko przyczepić :/

Dziewczyny za chwilę koniec marca. Wyganiać swoje dzieciaczki z brzuszków!

Do góry