reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Kasiulek a kiedy stwierdzono u Ciebie anemię???? ja miałam badania robione w 1 dobie po porodzie - później już nic... jutro chyba sobie mocz przebadam, nie wiem czy mi jakiejś bakterii przy cewnikowaniu nie wpuścili bo jakoś tak dziwnie przy sikaniu i wydzielina jakaś dziwna... Moja Zuza też miała taką noc wczoraj, cała bordowa i płacz przy prykaniu... ja ją noszę na rękach no i suszarka idzie w ruch... właśnie Kobietki a dzieci się boją suszarki, czy się relaksują przy niej??? jeszcze jedno pytanie - do mam z rozstępami - w jaki sposób z nimi walczycie po porodzie - mi brzuch już praktycznie wraca do rozmiarów sprzed ciąży (oczywiście flaczkowato) ale to co mam wyrysowane przez rozstepy mnie przeraża - używam kremu z serii AA ja i mama... ale co można jeszcze zrobić???

reklama
lina anemie stwierdzili jeszcze w szpitalu, dali mi ferrum lek do ssania. a mocz faktycznie przebadaj, bo często im się zdarza przy cewnikowaniu coś wpuścić.
na rozstępy , używam pozostałości po ciąży, czyli ziajke i perfecta mama, jak mi się skończą te specyfiki to pomyśle nad nowymi

Ahoj, dzisiaj mam dzień krzyku i płaczu, nawet sab simplex poszedł w ruch, pierwszy raz się taka hitoryjka zdarzyła u mojej małej, mam nadzieję, że to chwilowe, ale się biedna tyle powietrza nałykała przy płaczu, że chyba stworzyła sobie błędne koło.

Lina ja zamiast suszarki używam okapu kuchennego , którego szum bardzo uspokaja niunię.

Anula ja też jem wszystko, dzisiaj zjadłam na przykład zjadłam ryż z jabłkami, na jutro planuję łososia z ziemniaczkami i sałatą, może zrob sobie rybke po grecku , albo pulpety z indyka gotowane z jarzynami, galaretę z drobiu z warzywami, jest wiele możliwości jedzenia dla mam karmiących , byle delikatne i zdrowe było:)

Ostatnia edycja:
Kasiulek a kiedy stwierdzono u Ciebie anemię???? ja miałam badania robione w 1 dobie po porodzie - później już nic... jutro chyba sobie mocz przebadam, nie wiem czy mi jakiejś bakterii przy cewnikowaniu nie wpuścili bo jakoś tak dziwnie przy sikaniu i wydzielina jakaś dziwna... Moja Zuza też miała taką noc wczoraj, cała bordowa i płacz przy prykaniu... ja ją noszę na rękach no i suszarka idzie w ruch... właśnie Kobietki a dzieci się boją suszarki, czy się relaksują przy niej??? jeszcze jedno pytanie - do mam z rozstępami - w jaki sposób z nimi walczycie po porodzie - mi brzuch już praktycznie wraca do rozmiarów sprzed ciąży (oczywiście flaczkowato) ale to co mam wyrysowane przez rozstepy mnie przeraża - używam kremu z serii AA ja i mama... ale co można jeszcze zrobić???
Lina,
U mnie na suszarkę zasypia mała.
co do rozstepow to kontynuuję Mustela i o dziwo ani jeden sie pojawił w ciąży,ani teraz aha i dorzucilam Mustele na biust. Więc smarowanie mi zajmuje trochę czasu rano.

Dziewczyny, P O M O C Y
Ja już nie daję rady, Mąż w pracy od rana do nocy
A u moja mała smoczyca je co 1,5h więc tak cały czas wisi na cycu, pilnuje aby ssala ,no i ssie,Boże gdzie jej to sie mieści.ja padam ze zmęczenia. Czy to już tak wiecznie bedzie? Noc i dzień to jedno wielkie karmienie.
Moze powinna dostawać butle bo sie nie najada?

Ostatnia edycja:
Lina - ja też miałam morfologię w szpitalu i też mam anemię fachowo nazwaną "wtórną". Słyszałam, że dzieci uspokaja też woda lejąca się z kranu, ale nie testowałam.

Lina witaj :-)

Kurcze to może biometr niekorzystny że wszystkie hurtowo takie zepsute :tak:.

Doris być może masz rację z tym mlekiem ale spróbować nie zaszkodzi , daje też probiotyk i zmieniłam butelke to może sie poprawi a jak tak to wprowadzę nabiał na nowo i zaobserwuje czy to po tym .
Prawda jest taka że nabiał jest dość silnym alergenem i w sumie może być przyczyną bóli brzuszek

Hejo wszystko opisane w odpowiednim wątku :)
Padam na twarz cos, a mały rozbudzony tym wszystkim wariuje 2,5 godziny bez przerwyyy :baffled:;-)
M. pojechał do agencji mieszkaniowej bo zwolniło się to malutkie mieszkanko.. trudno nie mamy wielkiego wyboru no zawsze lepiej ciasne a niezalezne jak pokój z cala banda durnych ludzi za ściana :wściekła/y:
Wiec kto wie czy na dniach nie bedzie sciganie sie z czasem przeprowadzka vs. poród :-D

Aadka a mała ładnie przybiera na wadze? Może spróbuj ją po karmieniu piersią butelką jeszcze nakarmić i zobaczysz ile zje, może po prostu jest żarłoczkiem:)jesli ją nie chcesz paść sztucznym mlekiem to odciągnij swoje i podaj w butli i zobacz ile jeszcze podje, inaczej się nie przekonasz:)

Angel same dobre newsy, oby tak dalej!

Ostatnia edycja:
Angel
no i zaświeciło słoneczko!!!
jak tak Cie rozbujali to zaraz zaczniesz rodzic i mieszkanko sie znalazło:)
wszystko zaczyna sie układac!! :)

Aadka jak taka bardzo jestes zmaczona
to ja bym nie naciskała zeby "umordowac" sie a karmic tylko cycem
ja nie jestem taka Matka Polka proponuje karmienie mieszane
dosc czesto mała je i piszesz ze wisi na cycku to proponuje dokarmiac na noc butla
tak o 23 jedna porcja zeby te 3-3,5 godzinki chociaz raz pospała i Ty tez!!! bo skad masz miec siły zeby funkcjonowac!
jest w aptece i w (rosmmanie teraz tez) mleczko w proszku Enfamil (koło 26 zeta kosztuje)
najbardziej przypomina mleczko nasze składem i smakiem (ze wszystkich dostepnych na rynku)
przyszło ze stanow , tam gdzies czytałam statystycznie 90% matek nim karmi
ja bym tak zrobiła
tylko trzeba czasem dopajac wiec i herbatke np z hippa kupic koperek włoski czy uspokojajaca czy tez na lepsze trawienie
jedna sa od tyg inne od miesaca
.........................................

Ostatnia edycja:
reklama
cześć
dla zainteresowanych - żyję,ale jest nieciekawie. Pytałyście co się konkretnie dzieje,więc - z samą raną jest ok, już praktycznie tylko w 1 miejscu nie jest zabliźniona, ale nad tą raną i pod nią porobiły mi się okropne bruzdy, jakieś kulki bolące jak cho@#ra i okazało się,że to pęchcerze z ropą.. nie pytajcie ile ropy mi lekarz wycisnął.. brrr.... dostałam antybiotyk, ale dziś już mam nowe pęcherze i temperaturę...ale dziś lekarz nie oglądał mnie już tylko kazał brać antybiotyk i czekać aż zacznie działać..położna poradziła,żebym sama to paskództwo dusiła. No i czekam na wyniki wymazu, posiewu i antyczegoś tam - z tej rany co mi zrobił coby to ropsko wydusić...... mam nadzieję,że żadnych cudów nie wyhodują:-(

przepraszam,że tylko o sobie,ale nie mam na nic siły... dzięki Bogu mama i teściowa zajmują się Jagodą przez cały dzień praktycznie... gdyby tylko tak nie bolało:no:

wszystkim złym, smutnym i chorym - dużo uśmiechu, samych pozytywów i zdrówka!!

Do góry