Ajako - nie rozumiem, skoro przekroczył wagę urodzeniową to po co masz go dokarmiać?? Poza tym może spróbuj zaangażować rodzinkę do przygotowywania posiłków "na zapas" i pochować je do zamrażarki, żebyś przy garach pół dnia nie musiała siedzieć.. dużo gotowanych warzywek, suplementacja witaminami dla kobiet w ciaży i myślisz że nie dasz rady? Skoro chcesz karmić, to nie poddawaj się .. i może zaczerpnij opinii jeszcze jakiejś położnej, przecież co osoba to ma inne rady i pomysły Spokojnie, dasz radę jeśli chcesz. Ale jeśli na prawdę źle się czujesz i z tym jedzeniem to nie bardzo się uda, to zawsze pozostaje butelka
A tak w ogóle mały śpi ładnie po cycaniu??
ivi- przekroczyl, ale tylko o 80 g czyli od wypisu ze szpitala czyli przez 19 dni przybral tylko 360 g i to zdaniem lekarki i poloznej zdecydowanie za malo, zaczely cos przebakiwac o szpitalu no i siadly na mnie, ze musze jesc, jesc, jeeeeesc
w necie roznie pisza ile powinien taki noworodek tygodniowo przybierac od 170 do nawet 250 g, wiec juz nie wiem sama.
a spal ladnie po 4,5- 5 h w nocy, teraz juz mniej tzn.krocej, dzis np co 3 h sie budzil, wiec zrobilam jak kazaly, podalam mu tylko 30 tego sztucznego, wypil niespelna polowe, rano tez i teraz to juz jestem wkurzona
meczyl sie biedny przez sen, wiercil, krecil, postekiwal, az rano puscil taaakiego pawia!
o i tak wygladaja ich dobre rady
powinnam to chyba pisac w watku o karmieniu
vill- Ty moja kochana cioteczko dobra rada! ale to of course w pozytywnym tego slowa znaczeniu! jestes kochana!! jak tam wjade do tego Morcinka to Cie tak wysciskam, ze hej!!:-)
ciekawe jak tam tunia..
glodek sie budzi leeeceee