reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Aadka my werandowaliśmy po 10 dniach, (7 dni w szpitalu byłyśmy), a po 2 tygodniach spacerek, a teraz to juz tak piekna pogoda, że tylko na dwór wychodzić:)

reklama
ooooo kamila chyba sie rozkreca na dobre, super! oby do rana sie rozpakowala, to maz spokojnie po fure pojedzie.
powodzenia Kamila, trzymam kciuki za szybka, bezproblemowa akcje!!

a ja mam zalamke, ide sie polozyc i sie pomartwic troche :-(
dobrze, ze u innych mamusiek lepiej.

dobrej nocy laseczki!

kamila trzymam kciuki za bezproblemowe rozpakowanie:)

ajako, czemu smutasz? nie smutaj, a na smutanie najlepsze pogawędzenie na forum:)

Kamila no i sie doczekałas. to juz!! co 10 minut to juz czesto zaraz bedzie co 6 min
i tak dalej zatem gnajcie do szpitala
i wez numer do kogos :)
powodzenia, szybkiego i lekkiego porodu!!!

AaDKA po tyg werandowałam ze 3 dni po godzince a na czwarty spacerek zaliczylismy

Amandla- dzieki! poczytalam jeszcze troche na necie i juz calkowicie zglupialam :-(
wszedzie troche inaczej pisza, rozbieznosci spore.
a wiec bylam dzis w poradni wazyc malego no i wyszlam podlamana i sie splakalam jak glupia, nie wiem co robic, do tego czuje sie winna....

moj maluch slabo przybral na wadze, tylko o 80 g przekroczyl swoja wage urodzeniowa, przy wypisie mial 3120 g a teraz 3480 (urodzony z waga 3400g) a ma 3 tygodnie i 2 dni.
do tego moje wyniki nic sie nie poprawily, polozna tez jak moj maz powiedziala, ze slabo wygladam i trula mi o jedzeniu, ze jak zostaje sama w domu to mam miec na pol dnia przygotowane iles tam racji zywieniowych i takie tam...

w kazdym badz razie kazaly dokarmiac, zeby na mnie nie wisial non stop, a ja mam dojsc do siebie i jak bedzie dobrze ze mna to wrocic tylko do piersi...yhy juz to widze; to samo mialam z Julia, walczylam o to karmienie piersia, a jak mala poczula butelke to na piers sie wypiela i 6 tygodni tylko trwalo cycusiowanie :-(
teraz pewnie czeka mnie powtorka z rozrywki:-( a tak chcialam malego wykarmic piersia przynajmniej przez te pol roku :-(

no to posmecilam :zawstydzona/y:

narazie siedzimy w domku i czekamy co sie bedzie dzialo, ze szpitala i tak by nas wykopali do domku... pozatym ja dzis nieee mogeeee.....:dry: zobaczymy jak to bedzie :) a nr mam do angel jak cos to ja bede smsami nawiedzac....

Ajako - nie rozumiem, skoro przekroczył wagę urodzeniową to po co masz go dokarmiać?? Poza tym może spróbuj zaangażować rodzinkę do przygotowywania posiłków "na zapas" i pochować je do zamrażarki, żebyś przy garach pół dnia nie musiała siedzieć.. dużo gotowanych warzywek, suplementacja witaminami dla kobiet w ciaży i myślisz że nie dasz rady? Skoro chcesz karmić, to nie poddawaj się .. i może zaczerpnij opinii jeszcze jakiejś położnej, przecież co osoba to ma inne rady i pomysły;) Spokojnie, dasz radę jeśli chcesz. Ale jeśli na prawdę źle się czujesz i z tym jedzeniem to nie bardzo się uda, to zawsze pozostaje butelka :)
A tak w ogóle mały śpi ładnie po cycaniu??

reklama
Do góry