reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Aadka my werandowaliśmy po 10 dniach, (7 dni w szpitalu byłyśmy), a po 2 tygodniach spacerek, a teraz to juz tak piekna pogoda, że tylko na dwór wychodzić:)

reklama
ooooo kamila chyba sie rozkreca na dobre, super! oby do rana sie rozpakowala, to maz spokojnie po fure pojedzie.
powodzenia Kamila, trzymam kciuki za szybka, bezproblemowa akcje!!

a ja mam zalamke, ide sie polozyc i sie pomartwic troche :-(
dobrze, ze u innych mamusiek lepiej.

dobrej nocy laseczki!

kamila trzymam kciuki za bezproblemowe rozpakowanie:)

ajako, czemu smutasz? nie smutaj, a na smutanie najlepsze pogawędzenie na forum:)

Kamila no i sie doczekałas. to juz!! co 10 minut to juz czesto zaraz bedzie co 6 min
i tak dalej zatem gnajcie do szpitala
i wez numer do kogos :)
powodzenia, szybkiego i lekkiego porodu!!!

AaDKA po tyg werandowałam ze 3 dni po godzince a na czwarty spacerek zaliczylismy

Amandla- dzieki! poczytalam jeszcze troche na necie i juz calkowicie zglupialam :-(
wszedzie troche inaczej pisza, rozbieznosci spore.
a wiec bylam dzis w poradni wazyc malego no i wyszlam podlamana i sie splakalam jak glupia, nie wiem co robic, do tego czuje sie winna....

moj maluch slabo przybral na wadze, tylko o 80 g przekroczyl swoja wage urodzeniowa, przy wypisie mial 3120 g a teraz 3480 (urodzony z waga 3400g) a ma 3 tygodnie i 2 dni.
do tego moje wyniki nic sie nie poprawily, polozna tez jak moj maz powiedziala, ze slabo wygladam i trula mi o jedzeniu, ze jak zostaje sama w domu to mam miec na pol dnia przygotowane iles tam racji zywieniowych i takie tam...

w kazdym badz razie kazaly dokarmiac, zeby na mnie nie wisial non stop, a ja mam dojsc do siebie i jak bedzie dobrze ze mna to wrocic tylko do piersi...yhy juz to widze; to samo mialam z Julia, walczylam o to karmienie piersia, a jak mala poczula butelke to na piers sie wypiela i 6 tygodni tylko trwalo cycusiowanie :-(
teraz pewnie czeka mnie powtorka z rozrywki:-( a tak chcialam malego wykarmic piersia przynajmniej przez te pol roku :-(

no to posmecilam :zawstydzona/y:

narazie siedzimy w domku i czekamy co sie bedzie dzialo, ze szpitala i tak by nas wykopali do domku... pozatym ja dzis nieee mogeeee.....:dry: zobaczymy jak to bedzie :) a nr mam do angel jak cos to ja bede smsami nawiedzac....

Ajako - nie rozumiem, skoro przekroczył wagę urodzeniową to po co masz go dokarmiać?? Poza tym może spróbuj zaangażować rodzinkę do przygotowywania posiłków "na zapas" i pochować je do zamrażarki, żebyś przy garach pół dnia nie musiała siedzieć.. dużo gotowanych warzywek, suplementacja witaminami dla kobiet w ciaży i myślisz że nie dasz rady? Skoro chcesz karmić, to nie poddawaj się .. i może zaczerpnij opinii jeszcze jakiejś położnej, przecież co osoba to ma inne rady i pomysły;) Spokojnie, dasz radę jeśli chcesz. Ale jeśli na prawdę źle się czujesz i z tym jedzeniem to nie bardzo się uda, to zawsze pozostaje butelka :)
A tak w ogóle mały śpi ładnie po cycaniu??

reklama
Do góry