reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ina - co masz na myśli "zanosić"?

moja dziś też wariowała... musiałam esputicon podać tak się prężyła.. A ja chyba muszę zacząć skrupulatnie notować co jem bo coś ewidentnie jej przeszkadza a nie wiem co..:-(

reklama
ivi zaczyna tak mocno płakać że w pewnym momencie nie może złapać oddechu i aż robi się sina, no coś strasznego :-:)-:)-(

a ile tego espumisanu dajesz??? ja mam te kropelki ale tam napisali ze to od 1 miesiaca się podaje i nie dawalam jeszcze

Angel u mnie termin z OM to 3 marca (urodziłam 5), a z usg to z pierwszego był 26 luty z drugiego 23 luty a potem to już coraz wcześniejsze daty, ale jak była położna środowiskowa to powiedziała, że mały przenoszony bo ma taką umęczoną suchą skórę i ciągle mu na nowo złazi.

Edek jest już bez pępkowy - dzisiaj odpadł. My tez planujemy spacerek na weekend na razie tylko wietrzenie przy otwartym oknie, no i my na dwa wózki bo Riko za daleko na nogach nie pójdzie.

Ina - jedną kropelkę, zakraplam na palec i z palca daję na język. Farmaceuta nam mówił że takie ilości mozna wcześniej (Tymkowi pierwszy raz podaliśmy jak miał tydzień a ja wcześniej zjadłam pomidora.. Ryczał tak że szukaliśmy pomocy no i esputicon pomógł). Teraz przy Nusi też już parę razy podałam i zawsze pomaga bardzo szybko

Ja mam teraz ciezka rozkimne czy jednak nie powinnam nastawiac sie na termin z OM
buuuuu tego psycha nie zniesie ;)

oj tam - zniesie, zniesie, jak będzie trzeba :tak:
I się nie przejmuj, że ludzie patrzą na Ciebie jak na zjawisko - mam dokładnie tak samo - zupełnie nie rozumiem dlaczego :eek: Kobiety w ciąży nie widzieli czy jak :confused:

ivi zaczyna tak mocno płakać że w pewnym momencie nie może złapać oddechu i aż robi się sina, no coś strasznego :-:)-:)-(

Ja bym w takiej sytuacji molestowała położną...

pinula dużo wytrwałości dla Ciebie - na pewno sobie poradzisz i "rozgryziesz" Jasia - w końcu jesteś dzielną kobitą i będziesz równie dzielną mamą, nawet jeśli w obecnej chwili wydaje się to takie trudne. Jak widzisz są tu doświadczone mamy, które dużo mogą Ci podpowiedzieć - cos na pewno zadziała, więc głowa do góry i korzystaj z pomocy innych, ile tylko się da.

tunia no już miałam Ci gratulować skurczyków, a widzę, że zdążyły sobie pójść... No, no - Ty lepiej uważaj, bo wylądujesz na porodówce, nim ja nawet podłogi szorować zacznę (bynajmniej nie w celu przyspieszenia porodu - ale skoro zrobić trzeba, to doszłam do wniosku, że bezpieczniej będzie bliżej terminu się takimi czynnościami zająć -także Lina ;-)...)

No ale żem się dzisiaj zasiedziała znowu - reszta juz grzecznie śpi, albo pewnie lula maluchy, a mnie się grania zachciało...
Spokojnej i przespanej nocki moje miłe - niech maluchy (te w brzuszkach i na świecie) uszanuja dzisiaj swoje mamcie i dadzą Wam pospać.

Dziewczynki chyba jade zaraz do szpitala strasznie mnie boli w dole brzucha przestaje i znowu zaczyna juz sama nie wiem czy to skurcze czy nie ale ten bol sie nasila.....

UUuu Tuniek a co to za info z rana?! :eek:
Ej jak ty mi tak z nienacka pojechałas rodzic to to ...ja sie tak poprostu nie bawie!! :-D

Wow jestem zaraz za MaMi, chyba rekord :-)

Niestety za szybko poszlam spac.. Noce meczace wiec ostatnio 6-7 godzin spania max.. a jak m. mial wolne to sobie siedzielismy do 2-3 w nocy potem 10-11 pobudka to fajno..
A dzis m. o 6 pobudka, o 12 z nim spac..i tak wegetuje juz od godziny :confused2:
Zjem serek, pozamulam i pewnie pozniej pojde dalej spac..

Sie rano zdenerwowalam troszku, bo oczywiscie 2 m mojego brzucha lezy na luzku jak leze na boku i m przypadkiem mnie pocinal w niego mocniej wstajac:( Maly sie obudzil i zaczal ruszac a ja troche sie zaczelam martwic, ze moze za mocno czy co...
ALe chyba wiecej paniki tym bardziej jak dziecko w kanale powinno glowa byc a na dole brzucha jeszcze cala opona ochronna :)

Cześć dziewuszki :-D

I co z tą naszą Tunią czekamy cierpliwie na wieści :tak:. My nocke mamy przespaną mała tylko raz się obudziła na jedzonko. Kurcze tak sobie pomyślałam, że jak miałam ją w brzuchu to martwiłam się czy zdrowa itd, a teraz trzęsę się nad nią czy się nic nie dzieje o matko :szok: Angel, Mami no wy już na wylocie i co??? cisza?? Oj dzieciaczką chyba dobrze w maminych brzuszkasz ja nawet nie miałam skończonego 39 tygodnia :-D. Angel a Ty tak uroczo z tym brzuszkiem wyglądasz normalnie powinny być Twoje zdjęcia w gazetach dla ciężarnych:tak::tak: No napatrzeć się nie mogę :-)

reklama
Ojejjj Ina nie słodz mi az tak błagam :-D Tutaj mamy takie laski na forumz tymi jędrnymi balonikami, ze mnie to tam wiesz... po plazy bym sie nei przeszla bo spowrotem do morza by wrzucili ;-) ;-)

A Tunia fałszywy alarm! Jest w domku pewno niedlugo wejdzie :evil:

Mysmy tez wszyscy sie nie spodziewali, ze donosze do konca.. a zaraz skoncze 40 tydzien i nic :sorry2:
Wkurzaja tylko od 2-3 tygodni jakies ćmienia w brzuchu, jakies mocniejsze skurcze na palcach policzyc mozna.. bezsensu.. raz a porzadnie by wzielo a nie :-p Dzis tez od rana brzuch pobolewa, cmi..nic po za tym..

Czekamy, czekamy :)

A powiedz co sie robi jak tak dzidzia jak to opisujesz sie "zanosi"?? Ja wkoncu tez swiezyna, do czynienia z noworodkami nie mialam nigdy i az mam nerwa na mysl o takich akcjach :-:)-(

Do góry