reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No nie moge przysiegam chcialam dzis znowu wolac czy ktos ma jakis kontakt z Manta :))
Witajcie w domku!

Ciekawe co u Maty z drugiej strony, ale pewnie docieraja sie spokojnie ;-)

Czyli ze szpitala wszystkie dziewczynki wyszły?

To czekamy na kolejne wyklucia :-)

Ja odpuszczam do terminu zupełnie :p Pojawily sie pewne okolicznosci..ze lepiej jak te pare dni posiedzi :)

Bylismy na spacerze, to dzis dla odmiany ledwo doszlam w jedna strone i wrocilismy autobusem :baffled: Plecy mi siadaly, strasznie mi napierał mały..no koszmar.. a ile wczoraj przelazilam :crazy:

reklama
Oj z tą kondycją, to wiem coś o tym.
Wczoraj w mieście to była masakra, a dziś rano pełna werwy wzięłam się za te okna, ale poprzestałam na sypialni i pokoju malucha - reszta jednak poczeka do jutra. Nie ma co szaleć - zwyczajnie się nie da!

No to wcinamy obiadek i może pogramy w jakąś gierkę - ot, pełen relaks...

Bozienka super że z oczkami malutkiej wszytsko ok :tak:

Manta
WITAMY !!!!!!
Ja dziś kupiłam sobie woreczki do mrożenia bo też produkcję mam sporą :-D

Ivi mój poród nie był super - ale Dusia i położne które trzymały za mnie kciuki i bardzo mnie wspierały zrównoważyły te nieprzyjemne przeżycia ;-)

Villandra moim zdaniem bardzo głodnego ssaka niczym się nie uspokoi :-D Na szczęście dziecko daje wcześniej sygnały że jest głodne - zaczyna być niespokojne wysuwa język , otwiera buzię , ssie piąstki - a co ciekawe wyczytałam że matka nawet słysząc takie wiercenie zaczyna produkować mleko ...

U mnie w szpitalu przed podaniem oksy , jeśli szyjka nie jest przygotowana dają ten żel Prepidil . Mi właśnie założyli , na szczeście sam żel wystarczył , dostałam po nich od razu mocnych skurczy :blink:

Dzwoniła dziś do mnie położna - przy okazji dowiedziałam się że posiew na paciorkowca wyszedł pozytywny - a że nie miałam wyników to nie podawali mi antybiotyków ( dlaczego w ogóle podają ?? ) Dusi za to wymaz z uszka wyszedł bez paciorka - ale to chyba dla tego że w czepku urodzona :-D

Oj z dnia na dzień naprawde jest coraz gorzej!! Wczoraj wystarczylo troszke sie pzeforsowac, a ja dzis nie moge juz sama portek sciagnac :no:
Tez od paru dni noce sa juz bardzo ciezkie, budze sie przy kazdym ruchu, albo za dlugo leze z jednej strony i budze sie polamana juz kompletnie. To wstawanie na siku meczace jak nigdy wczesniej...
Eh.
A rano polprzytomna zaczelam histeryzowac, ze m. obrocil sie w moja strone a ja musialam lezec w jego strone i nie moglam znalesc pozycji tak :-D Musial sie odwrocic plecami zebym mogla reke przerzucic i noge przez niego :zawstydzona/y: Potem sie smial, ze juz mial tak zdretwiala szyje od lezenia na tym boku i z ulga sie przerzucil na drugi bok a tu afera :-D :zawstydzona/y:
Ej no co nie ma lekko no ;-) ;-)

Villandra moim zdaniem bardzo głodnego ssaka niczym się nie uspokoi :-D Na szczęście dziecko daje wcześniej sygnały że jest głodne - zaczyna być niespokojne wysuwa język , otwiera buzię , ssie piąstki - a co ciekawe wyczytałam że matka nawet słysząc takie wiercenie zaczyna produkować mleko ...

No właśnie o to chyba chodzi - żeby zareagować odpowiednio wcześnie i nie zwlekać do ostatniej chwili, kiedy cierpliwość małego głodomora jest na wyczerpaniu, bo wtedy będą kłopoty ;-)

Angel biedny ten Twój M... Afery z rana :no: (skądś to znam :-D, choć przyczyny zgoła inne ;-))... Ale cierpliwości to Mu tylko pogratulować - zuch chłop, że tak dzielnie Cię wspiera, bo fakt: lekko nie jest.

witam się

my dzisiaj na ważeniu i badaniu małego byliśmy,przy okazji bilans 10 latka i badanie Klaudii bo choruje cały czas
przy okazji mały załapał się na pierwszy spacer,powiem,że ja padam brzuch mnie pobolewa i pachwina boli
nie podoba mi się ten jego pępek słabo się goi a że strasznie gruba pępowina była więc wolniej to idzie
z karmieniem i spanie różnie,piersi już nie bolą ale mały tak je podrażnił,ze dwójkę bym wykarmiła spokojnie,on zjada i muszę ściągnąć bo już pełne są

Hej! Wpadam zerknąć co u Was, fotki wrzuciłam... mam chwilke, bo Jeremis niby spi, a M z Dobrusią do lekarza pojechali.

U nas ok,maluch cycusiowy strasznie, ja mam nawał, więc za każdym przystawieniem najpierw gwiazdki widze, jak sie dossa, ale potem juz ujdzie. Dziś w nocy przespał ciurkiem 5,5 h - mnie cycki jak kamienie obudziły, potem popił i znów kimono na 3,5 h - oj żeby mu sie nie odwidziało, bo wolałabym nie miec takiego agenta jak Dobrusia...

gorzej z Dobrusią, bo zazdrosna okropnie, niegrzeczna, rokrzyczana... nie poznałam mojej grzecznej panny jak wróciłam ze szpitala... mam andzieje, że szybko wrócę do formy, bo póki co nawet na krótki spacer nie dam rady wyjśc znią, a co doiero poszaleć...

zmykam, głodomorek wstał ;-)

Witam Was serdecznie dziewczyny i WIELKIE gratulacje dla nowych mamuś !!!!!!!!!!!!:-) Moj Adrian Alex konczy jutro trzy tygodnie , je je i je , Moj malutki pączek , jest cudowny :tak: Przytył juz prawie 800g. Pozdrawiam Was najmocniej :-D

Miska mi położna dziś mówiła że jak pępek słabo sie goi to żeby spirytusem jednak przemywać ....
Mojej Dusi się trochę paprze , nie wiem czy to normalne ?? :rolleyes2:

Mata to chyba też taki wiek - Borys też ostatnio jakiś pobudzony i trudno go do pionu doprowadzić , liczę że jak zrobi sie cieplej to wyszaleje nadmiar energii :tak:

Angel mnie teraz gorzej kręgosłup boli niż jak byłam w ciąży :-( M się śmieje że cycki mi ciążą :-D
Fajnego masz tego M :tak:

reklama
Kurcze ja nie moge narzekac bo spie jak susel z 1 przerwa na siusiu
nawet kregoslup przestal bolec jak go cwicze regularnie
boze ja juz sie tak strasznie nie moge doczekac...i mam dosc tych ciazowych ciuszkow:tak:

Do góry