reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

moj glodek spi, ale zaraz bedzie sie budzil do cycusia, ja sie fajnie pobawilam z corcia, teraz szybko do Was zagladam i zaraz spadam.

Maria- nie wiedziec czemu, ale u mnie 3 doba byla najgorsza, juz mialam zalamke, bo jak to mialo isc ku lepszemu, a tu 3 doba, a ja zdycham, no ale na pocieszenie- na 4 dobe juz bylo o niebo lepiej! taaaa a ta cholerna macica....nawet nie mowie; normalnie chocby chciala jeszcze jedno dziecko urodzic :szok: trzymaj sie tam!

Doris- uuuu, ale akcja! dlatego ja do ostatniego dnia musialam brac fenoterol, zeby wlasnie sie nie wydarzylo nic przed planowanym dniam i godzina "zero".
jak cos to chociaz daj znac, ze jedziesz!

vill- udanego spotkanka! baw sie dobrze, zrelaksuj sie!
ps. zazdraszczam normalnie hehehe, tez bym sie wybrala na jakies babskie spotkanie, ale to jeszcze dlugo pewnie sie nie uda.

miska- ja pierdykam bidulko, wspolczuje! z tymi cycami wrrr same problemy, mam nadzieje, ze nam wszystkim sie to unormuje za jakis czas i pozniej bedzie juz tylko lepiej, ale nie wiem sama, bo Jule karmilam tylko 6 tygodni, to nie wiem czy pozniej w ogole jest fajnie czy caly czas taka masakra :baffled:
aaa po kapuste niech twoj leci i w cyckonosz te liscie!

ja sama wlasnie siedze z liscmi, bo mnie wlasnie cale piersi bolaly i myslalam, ze to tak musi byc jak sie tam produkuje czy cos, ale wczoraj byla polozna i zalecila, zeby sobie tak pomoc tymi liscmi i faktycznie troche ulgi jest.

nusia- swietny ten patent z tym termoforem!! dzieki za podpowiedz!!

ooo zaraz bedzie krzyk wielkiego gloda, uciekam

reklama
Dziewczynki z tym termoforem to mi szef z szefowa poiwedzieli. Bo jak dziecko jest przy cycku to ma cieplo, a łożeczko chłodne. Nie wierzyłam ze to moze pomoc, a jednak:-) i teraz jak go kłade do łozeczka czy do wózka najpierw kłąde na chwile zeby ocieplić:-)

ide robić obiad:-)

ps. u mnie 3 dobra też była kiepska, zamknelam sie w lazience i ryczałam. Ale na drugi dzien było juz ok:-)

Nusia super,ze tak fajnie masz ze Franio grzeczny i ładnie śpi

Doris lekarz tu nie pomorze,okłady z kapusty ściaganie i tyle,niestety tak czasami jest,że maluch nie ściągnie wszystki8ego a ja juz miałam tak w 2 dobie po wyjsciu ze szpitala

Ajako ja karmiłam syna przez 6 miesięcy zapalenie miałam 3 razy z córkami w ciągu 15 miesięcy tez 3 razy,nie znaczy ze każdy ma tak mieć bywa że maluszki wszystko ściągną

teraz tak szybko miałam nawał pokarmu

Miśka - czasem jak się utrzymuje wysoka gorączka to trzeba wziąć antybiotyk... Ja miałam bardzo mało mleka z Emilką, a i tak miałam dwa razy zastój - na szczęście bez gorączki.

Ja dzisiaj miałam cały dzień skurcze, aż stwierdziłam, ze są coraz silniejsze, więc zaczęłam mierzyć czas. Były co 4-5-6 minut, ale krótkie - ok. 30 sek. Na szczęście się wyciszyły.
W Emilki przedszkolu jeszcze mi dołożyli roboty na jutro, bo ma ona wziąć udział w konkursie recytatorskim i uczymy się wierszyka o tygrysku. Konkurs będzie w środę, a pani wymyśliła, żeby Emilka miała pomarańczowe lub żółte ubranko i maskę tygryska. Maskę Pani zrobiła, ale ubranko mam kupić, bo Emilka nie nosi takich kolorów. No to jedyny dzień na zakupy mam jutro.

Miśka - czasem jak się utrzymuje wysoka gorączka to trzeba wziąć antybiotyk... Ja miałam bardzo mało mleka z Emilką, a i tak miałam dwa razy zastój - na szczęście bez gorączki.

Ja dzisiaj miałam cały dzień skurcze, aż stwierdziłam, ze są coraz silniejsze, więc zaczęłam mierzyć czas. Były co 4-5-6 minut, ale krótkie - ok. 30 sek. Na szczęście się wyciszyły.
W Emilki przedszkolu jeszcze mi dołożyli roboty na jutro, bo ma ona wziąć udział w konkursie recytatorskim i uczymy się wierszyka o tygrysku. Konkurs będzie w środę, a pani wymyśliła, żeby Emilka miała pomarańczowe lub żółte ubranko i maskę tygryska. Maskę Pani zrobiła, ale ubranko mam kupić, bo Emilka nie nosi takich kolorów. No to jedyny dzień na zakupy mam jutro.

wystarczy coś przeciwgorączkowego,antybiotyk tutaj nie jest potrzebny nie pierwszy raz mam zapalenie i nigdy antybiotyku nie brałam

1 marca:
ajako :tak:
atan :tak:
bozenka :tak:
nefi :tak:
trokatka :tak:
patka :tak:

2 marca:
Loma

3 marca:

jopal :tak:
inamorate
:tak:

4 marca:

pinula :tak:
atomowka
miotlica :tak:
Kasiulka :tak:

5 marca

Lina :tak:
Manta :tak:
Mata :tak:

6 marca

Nusia :tak:
Amandla

7 marca
ivi :tak:
anula :tak:
kangurzyca :tak:
miska :tak:
akka

8 marca

Maruusia

kindzia :tak:
alicja :tak:
M.A.G.D.A

9 marca
agusiakemisia :tak:

12 marca
Perelandra :tak:

13 marca
Kasiurek :tak:
tricia
monika

14 marca

kamilaedi

15 marca

kadza

16 marca

kathinka
K&M
lastpetunia

18 marca

gagucha

19 marca

Angel
Doris

20 marca

Mini
Adka

21 marca

Villandra

22 marca

Tunia

23 marca

Trawa

25 marca

Olavip

26 marca

Ancia

27 marca

Renia
Ewstra

30 macra

Almasta
MaMi

31 marca

Martafrog
abed

W WIELKIEJ KOLEJCE:
LOMA - ATOMÓWKA- AKKA- MARUSIA
NASTĘPNE z połowy marca-> Tricia, Kamila, Kadza, K&M, Lastpetunia

Miśka współczuje cycorków, pewnie boli jak nie wiem, ale Ty wiesz co robić bo doświadczenie masz największe z nas wszystkich
Doris w Tarasach może znajdziesz tam jest taki sklep z różnymi przebraniami, aaa no i trzymam kciuki żeby spokojnie nic do poniedziałku się nie zaczęło
Angel super zestawienia

A u nas koeljny wizytowy dzień, gość za gościem. To bardzo miłe że wszyscy chcą pooglądać Grzesiulka :)

Całuje Was cioteczki

reklama
o matko jaka tu cisza :-)
coś w tym jest że ostatni miesiąc jest najgorszy i najbardziej się dłuży...mnie jak dotąd marzec mija jakby chciał a nie mógł.

Do góry