reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Jopal - współczuję wizyty na IP. Mogli Ci chociaż wytłumaczyć co to za zmiany masz na brzuchu. No, ale dobrze, ze z dzidzią wszystko ok. A z bólem żołądka okropnie się męczysz, oby szybko przeszło, albo przeszło w charakterystyczne skurcze porodowe.
Maria - no nie pamiętam ile mleka udawało i się odciągać - na początku to były znikome ilości i musiałam łączyć mleko z kilku odciągań, choć niby się nie powinno. Ale mam laktator elektryczny i zawsze odciągałam systemem 7-5-3, czyli pół godziny - w ciągu takiej sesji dwa razy przez chwilę leciało mleko. Ręcznym laktatorem prawie nic nie ciągnęło.
Ajako - ja ważyłam Emilkę przed i po jedzeniu, więc zawsze wiedziałam jak malutko zjadła. Co do odciągania laktatorem, to przeczytaj co odpisałam Marii. No, ale jeśli udało Ci się nakarmić tak, że nie płakał i się najadł, to jesteś na dobrej drodze.
Kindzia - napisz jak to się stało, że lekarz się pomylił - ile miałaś usg w ciąży określających płeć?

Dziewczyny niecierpliwie wyczekujące - coś mi się wydaje, ze to cisza przed burzą i jak urodzicie, to wszystkie na raz :)

Ja dzisiaj byłam na wizycie u gina. Szyjka zamknięta 1 cm, więc teoretycznie powinnam dotrwać do 12-tego. No, ale coś czuję, ze mi ten gin coś poruszył, bo po badaniu dostałam takich kłuć w pochwie, ze jeszcze aż takich mocnych nie miałam. Co ciekawe kłucia są tylko w trakcie chodzenia, a szczególnie gdy staję na lewej nodze. Dziwne to jak dla mnie.

reklama
Mi też się w ciągu dnia spać chce ale łapie się wszystkich sposobów żeby nie spać bo później do 2-3 bym siedziała i bym nie usnęła :/ mnie złapały niedawno jakies chwilowe skurczybyki ale na tym się skończyło i teraz cisza ehhh :( a tak to nuda, ogladam Xfactora bo nie ma nic w tym tv a tym bardziej w necie :) miełgo wieczorku życze wszystkim i niech jakaś mamusia sie rozpakuje ze swoim maleństwem :))

Ina jak ja bym chciała już odkopac bluzeczki sprzed ciąży ;-)
Zaczynam mieć dola ze maly sie wykluc nie chce ;( czy ja jestem jakaś nienormalana??? ;( wszystko mnie boli , biodra do tego stopnia ze ani usiąść ani sie położyć ... Do toalety cochwilke a ze na piętrze jest to jeszcze sie nabiegam po schodach ... Masakra jakaś czy takie doły są normalne ? Bo ja mam już dość :(

agusia..ja tak na zmiane.. raz a dobrze sie czuje jak nie w ciazy ( poki siedze na lozku i sie ruszyc nie musze :-D ) a drugim razem..chodze i "miąkwie" jak to mój m. mówi.. Jęcze, płacze, nie chce i wogole..
Krocze bolało mnie dzis w nocy tak, ze z jekiem budzilam sie przy kazdej zmianie pozycji w nocy :-(
Strasznie boli..

Wiem, ze to kwestia juz tylko 2 tygodni ale ... no ciezkie to oczekiwanie..

To znowu ja.
Dalej w domu i dalej mnie boli długo tak nie pociągne. JAk wzięłam 2 APAPY przeszło na 20 minut to się kimnęłam. Teraz śmigam pod prysznic bo to pomaga i wezmę nospe forte to może znowu trochę się prześpie (o ile pomoże) jak do rana nie przejdzie to jade do szpitala niech sprawdzą co sie dzieje bo juz ledwo zipie. Kurde a gdzie tu dalej.

JESTEŚMY W DOMU!
jestem tak szczęsliwa, że az ciezko mi to opisać, koniec ze szpitalnym rytmem dnia i oglądaniem się w kółko czy nikomu się nie przeszkadza
Doris ja też odciągam w systemie 753, mam medele mini elktric i udało mi się ściągnąć 20 ml. niestety grześ nadal nie umie się dobrze przyssać i co chwila puszcza cyca zniecierpliwiony, że nie leci. mam nadzieję, że rozbudzę laktację tak by mógł ssać. No i niestety muszę dokarmiać jakimś sztucznym. Dzisiaj ma tak dobry humor, że wierze że w domu spokojnie się uda.
Jopal, a niech się rozkręci i będziesz miała dzidziunia koło siebie
Oczekujące dziewczynki wcale się nie dziwie, że chcecie już urodzić, jak dobrze się czuć lekko i sprawnie, trzymam kciku za szybkie rozwiązania

Kasiulka witajcie w domku!!!!
To naprawde niesamowite, ze tyle miesiecy ze soba jestesmy na tym forum ... a teraz jest taki moment gdzie my wciaz brzuchate z dolegliwosciami - a czesc z Nass ma juz dzieci na tym świecie!! :happy2::happy2:

dziewczyny witajcie, nie mam czasu teraz ale mam szybkie pytanie

od dzis jestesmy w domu, i jak go kalde do lozeczka, albo do wozka to ryczy strasznie, ale jak wezmeimy go na rece, albo jak przy cycu no spokoj. zastanawiam sie czy mam pokarm, niby cos leci ale dokarmilismy go butelka i wypil 60 ml. kurde juz sama nie wiem czemu tak placze az mi sie plakac chce. teraz lezy u meza na klatce piersiowe i jest spokoj.

znjade cza sto nadrobie was

reklama
Nusia witajcie i wy w domku!! :))
Niestety pomóc nie pomoge, tez sie strasznie tego obawiam, ze bedzie płakał a ja nie bede wiedziec czemu :-(

Ehh widze, ze dzis sama tu jestem..cos chyba jest na rzeczy dawno tak nie bylo..

Do góry