reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witaj Kindzia mała jest super :)
Jak tam dziewczynki rodzicie??
Ja twardo siedzę w domu i mnie skręca ale daję radę. Mam jeszcze nadzieje, że to przejdzie nic dzisiaj nie jadłam bo nie jestem w stanie tylko miętowa herbata, która nie wiele dała i szklanka wody nic więcej nie przełknę. Teraz goni mnie na kibelek ale nic już nie idzie bo nie ma z czego. A ból dalej jest ciągły żaden charakterystyczny porodowy więc to na pewno nie to tylko jakieś przygotowanie. Ale jak teraz mnie tak męczy to nie chce wiedzieć co będzie dalej. W domu będę siedzieć jak długo się da.

reklama
Kindzia ja bladego pojęcia nie mam czy mam rozwarcie :) I do porodowki sie juz nie dowiem hehe
A tak to cos mnie kreci, cos sie czasem dzieje..czasem mocniejsze skurcze..
Zazdraszam, ze juz po!!

Jopal przeczytaj co Ci napisalam, to tez sa skurcze

a ja już niewiem czy mam czekac w domu czy co, czy takie skurcze porodowe to mocne są? bo mnie boli od 4 rano podbrzusze z małymi przerwami, tak mnie boli jak na okres, więc niewiem czy czekac czy cos mam robic?

kadza to tak naprawde jest różnie.. trzeba troche sie wsłuchac w swoje cialo..
Przecie kobiety jada do zpitala po odejsciu wód, bez objawow a tam rozwarcie i na ktg skurcze regularne..
Kiedy indziej bolesne skurcze co 4 minuty a zero rozwarcia..
Kiedy indziej i jedno i drugie..

Pobolewanie brzucha ta sa skurcze.. ale jest to taki ćmiący ból bez konkretniejszych skurczy?? To wtedy jeszcze raczej nie to.. Jak pobolewa i co jakis czas bol sie nasila, to to wlasciwy skurcz. No i najwazniejsze- czy twardieje przy tym brzuch?? Jesli nie to przepowiadajace zdecydowanie.
Bol podbrzusza plus twardy brzuch- cos sie dzieje.

A jak sie niepokoisz masz nie dalego do szpitala prawda? Niech no pod ktg cie wepną i bedziesz wiedziala :)

edit:

swoja droga widze, ze niezle Wy wszystkie pracujecie na ten weekend :-)
ej no co ja sama zostane :((

Ostatnia edycja:
Angel ja zostanę z Tobą :)

Ja mam plan a bardziej marzenia,żeby w nast week urodzić bo :
1. mam już dość( jak wszystkie)
2. mój chłop wziął od 10 marca urlop aż do końca marca, chciałabym żeby jak najdłużej posiedział z maluchem

Ale znając moje szczęście albo urodzę tuż przed końcem marca i tatuś posiedzi z Nami 2-3 dni i do pracy będzie musiał wracać

Dziś przynieśliśmy łóżeczko:-)
Właśnie się bierzemy za składanie

Ale widzę się twardo trzymacie...
Kindzia witamy z powrotem mała jest prześliczna :-)

Oj współczuje Wam tego że tu boli tam strzyka i macie dość. Mnie też jeszcze co nieco boli, ale już jest lepiej :-D
Dzisiaj szaleję na Allegro choć nie wiem jaki rozmiar spodni zamawiać, bo w koszulki sprzed ciąży wchodzę, ale o spodniach przez najbliższe kilka miesięcy mogę zapomnieć..

Dzisiaj już odłożyłam pierwsze ciuszki Księżniczki bo się nie mieści :szok: W ogóle mam wrażenie, że każdego dnia jest inna kurcze to już 9 dni minęło :-D:-D

Hej dziewczyny :)
Ja własnie wróciłam do domku z małą. Dziękuję za pamięć i gratulacje, mała jest cudna, jak tylko się troche zbiore do kupy to wrzuce foteczki i napisze Wam więcej jak to ze mna było.
Pozdrawiam Was wszystkie :tak:

Ina to przybijam piąteczkę
obowiązkowyzakup portaski na dupencje..
sweterki, tuniki sprzed ciazy oki doki ale w portasy nie chca przez dupsko przejsc
no i biore sie za brzuch bo walek został.. straszny
juz mykam w pasie poporodowym.. na wdechu...
trza sie brac za siebie i do "zywych" i aktywnych wrocic..

A co z Mini za tak sie nie odzywa?
Nefi come back
daj daj fotki.. ja sie wkrecam z "zakrecony" swiat dzieczyński..
jak mi tak przyszło to biore garściami:)
dosc "słoniatka":)
Jopal, kadza oby sie ruszło.. Ty i Ty bedziesz nastepna:)

reklama
Atomówka hehe a kto to z nami wie! ;-)
Ciekawe..u mnie cisza znowu..

Nefi witaaaaaajcie!! Cieszcie sie soba a w wolnej chwili zapraszamy na sprawozdanie :-)

Kindzia Mini tez w szpitalu, Lina ma z nia kontakt..

Ina tez Ci dobrze i to juz Ci dobrze 9 dni :(

Ehhhh jeszcze troche..

A wogole znowu przesadzilam ze spaniem..
Czy wy tez spicie w ciagu dnia jeszcze??
Cala ciaze mialam sporadyczne drzemki w czasie dnia- od tygodnia CODZIENNIE 2-3 godziny off jestem :/
Teraz tez no ogladalam film, naprawde chcialam ogladac- bez szans od 17 do 20 przycielam komara :confused2::confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry