reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witaj Kindzia mała jest super :)
Jak tam dziewczynki rodzicie??
Ja twardo siedzę w domu i mnie skręca ale daję radę. Mam jeszcze nadzieje, że to przejdzie nic dzisiaj nie jadłam bo nie jestem w stanie tylko miętowa herbata, która nie wiele dała i szklanka wody nic więcej nie przełknę. Teraz goni mnie na kibelek ale nic już nie idzie bo nie ma z czego. A ból dalej jest ciągły żaden charakterystyczny porodowy więc to na pewno nie to tylko jakieś przygotowanie. Ale jak teraz mnie tak męczy to nie chce wiedzieć co będzie dalej. W domu będę siedzieć jak długo się da.

reklama
Kindzia ja bladego pojęcia nie mam czy mam rozwarcie :) I do porodowki sie juz nie dowiem hehe
A tak to cos mnie kreci, cos sie czasem dzieje..czasem mocniejsze skurcze..
Zazdraszam, ze juz po!!

Jopal przeczytaj co Ci napisalam, to tez sa skurcze

a ja już niewiem czy mam czekac w domu czy co, czy takie skurcze porodowe to mocne są? bo mnie boli od 4 rano podbrzusze z małymi przerwami, tak mnie boli jak na okres, więc niewiem czy czekac czy cos mam robic?

kadza to tak naprawde jest różnie.. trzeba troche sie wsłuchac w swoje cialo..
Przecie kobiety jada do zpitala po odejsciu wód, bez objawow a tam rozwarcie i na ktg skurcze regularne..
Kiedy indziej bolesne skurcze co 4 minuty a zero rozwarcia..
Kiedy indziej i jedno i drugie..

Pobolewanie brzucha ta sa skurcze.. ale jest to taki ćmiący ból bez konkretniejszych skurczy?? To wtedy jeszcze raczej nie to.. Jak pobolewa i co jakis czas bol sie nasila, to to wlasciwy skurcz. No i najwazniejsze- czy twardieje przy tym brzuch?? Jesli nie to przepowiadajace zdecydowanie.
Bol podbrzusza plus twardy brzuch- cos sie dzieje.

A jak sie niepokoisz masz nie dalego do szpitala prawda? Niech no pod ktg cie wepną i bedziesz wiedziala :)

edit:

swoja droga widze, ze niezle Wy wszystkie pracujecie na ten weekend :-)
ej no co ja sama zostane :((

Ostatnia edycja:
Angel ja zostanę z Tobą :)

Ja mam plan a bardziej marzenia,żeby w nast week urodzić bo :
1. mam już dość( jak wszystkie)
2. mój chłop wziął od 10 marca urlop aż do końca marca, chciałabym żeby jak najdłużej posiedział z maluchem

Ale znając moje szczęście albo urodzę tuż przed końcem marca i tatuś posiedzi z Nami 2-3 dni i do pracy będzie musiał wracać

Dziś przynieśliśmy łóżeczko:-)
Właśnie się bierzemy za składanie

Ale widzę się twardo trzymacie...
Kindzia witamy z powrotem mała jest prześliczna :-)

Oj współczuje Wam tego że tu boli tam strzyka i macie dość. Mnie też jeszcze co nieco boli, ale już jest lepiej :-D
Dzisiaj szaleję na Allegro choć nie wiem jaki rozmiar spodni zamawiać, bo w koszulki sprzed ciąży wchodzę, ale o spodniach przez najbliższe kilka miesięcy mogę zapomnieć..

Dzisiaj już odłożyłam pierwsze ciuszki Księżniczki bo się nie mieści :szok: W ogóle mam wrażenie, że każdego dnia jest inna kurcze to już 9 dni minęło :-D:-D

Hej dziewczyny :)
Ja własnie wróciłam do domku z małą. Dziękuję za pamięć i gratulacje, mała jest cudna, jak tylko się troche zbiore do kupy to wrzuce foteczki i napisze Wam więcej jak to ze mna było.
Pozdrawiam Was wszystkie :tak:

Ina to przybijam piąteczkę
obowiązkowyzakup portaski na dupencje..
sweterki, tuniki sprzed ciazy oki doki ale w portasy nie chca przez dupsko przejsc
no i biore sie za brzuch bo walek został.. straszny
juz mykam w pasie poporodowym.. na wdechu...
trza sie brac za siebie i do "zywych" i aktywnych wrocic..

A co z Mini za tak sie nie odzywa?
Nefi come back
daj daj fotki.. ja sie wkrecam z "zakrecony" swiat dzieczyński..
jak mi tak przyszło to biore garściami:)
dosc "słoniatka":)
Jopal, kadza oby sie ruszło.. Ty i Ty bedziesz nastepna:)

reklama
Atomówka hehe a kto to z nami wie! ;-)
Ciekawe..u mnie cisza znowu..

Nefi witaaaaaajcie!! Cieszcie sie soba a w wolnej chwili zapraszamy na sprawozdanie :-)

Kindzia Mini tez w szpitalu, Lina ma z nia kontakt..

Ina tez Ci dobrze i to juz Ci dobrze 9 dni :(

Ehhhh jeszcze troche..

A wogole znowu przesadzilam ze spaniem..
Czy wy tez spicie w ciagu dnia jeszcze??
Cala ciaze mialam sporadyczne drzemki w czasie dnia- od tygodnia CODZIENNIE 2-3 godziny off jestem :/
Teraz tez no ogladalam film, naprawde chcialam ogladac- bez szans od 17 do 20 przycielam komara :confused2::confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry