reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No i jak tam - która w nocy pędzi na porodówkę? ;-)

Jopal a Ty nie masz przypadkiem wysokiego progu bólu? Żebys w domu nie urodziła ;-) tak poza tym to Ci zazdroszczę, bo coś się dzieje i to juz naprawde ostatnia prosta :tak:

Kasiulka, Nusia witajcie w domku :-) mam nadzieję, że w domku na spokojnie uda się Wam rozbujac laktację. I koniecznie przy seansach z laktatorem spróbujcie sie zrelaksować :tak: ja miałam jakis ręczny prosty i mało uciągałam, lepiej mi ręką szło :sorry2: i zawsze najpierw masowałam pierś, rozcierałam te grudki itp. Trzymam za Was kciuki!

Agusia widze, że mamy identyczne nastroje :sorry2:

Angel mnie też sen łapie - tzn. tylko łapie, bo nie za bardzo mam jak się kimnąć, ale przychodzi 12-14 i wrak ze mnie, zawsze się kładę i jak tylko Dobrusia się czymś zajmie to chociaz oczy przymykam...

Doris ale chyba by coś mówił, że tam porusza żeby szyjka popracowała... ale pod koniec wszystko przekrwione i wrażliwe, więc może to dlatego tak czujesz? Ja w szoku byłam jak mnie gin badał (nie licząc początków to dopiero teraz, bo wcześniej przez grzybka to tylko wziernik używał) - no bo kompletnie nic nie czułam, a ja przypomne sobie badania ginki w pierwszej ciąży - brrrrrr...

ja dziś sporo czasu w pionie spędziłam, prawie nie leżałam, spacer zaliczyłam no i jedynym skutkiem jest mega ból bioder - ciekawe jak ja dzis spać będę... jedyne co mi dokucza dziś, to częste wizyty w toalecie, ale to raczej nie przedporodowe czyszczenie... M stwierdził, że maluch prezent na dzień kobiet zrobi... no i mi tu wyskakuje, że w nocy maluch ma nie wychodzic, bo po ciemku nie będzie jechać do szpitala :baffled: normalnie koncert życzeń, a to mi @#$%@ jest ciężko :dry:

trzymam kciuki za dzisiejsze nocne akcje :tak:

reklama
Doris- tez ten system stosowalam kilka razy i nic nie dawal nawet kropli. A tez odciagalam elektrycznym i recznym i u mnie tylko reczny zdal jakis tam egzamin!

Nusia- no moj tak mial do 6 -8 miesiaca:) coz taki typ ze was potrzebuje non stop. Przez pierwsze 3miesiace nic poza bulami i ciastami nie jadlam i sie nie zdarzalam umyc ani ubrac miedzy karmieniami bo jadl godzine a spal 10-15 min, a wyl nawet na spacerze w wozku- zawsze i wszedzie! Tylko na mnie nie wyl. Wazylam przed i po karmieniu i tak wiedzialam czy sie najadl ale tez przez 1-2 miesiace dokarmialam bez zalu. Moze u was to przejdzie- trzymam kciuki. Moga to tez byc bole brzucha to trzeba bardzo silny masaz zrobic brzucha -az w szoku bylam ze tak niemowlaka mozna uciskac cala sila ale odrazu sie mu lepiej robilo i lezenie brzuchem na brzuchu pomagala i krople bobotic chyba sie zwa bo te espumisan nic nie daja. Powodzenia!

dzieki dziewczynki. teraz lezy u sibie w łozeczku ze smokiem, maz odyspia. 4 godizny maly lezal na nim a potem 2 godziny prawie przy cycu. ale mimo to nie czuje zmeczenia:-) jestem szczesliwa

a chwile temu przebieralam pieluche i bylo minilamnie krwi ( jasnorozowa) co to jest? mam sie martwić?

Kasiulka, Nusia witamy spowrotem.

Mata nie wiem jak to jest z tym wysokim progiem bólu póki co żyję i mam się nawet dobrze, dzisiaj nawet humor mi w miare wrócił. W nocy dość pospałam jakoś wyłączyłam się na ten ból, chociaż budził mnie co jakiś czas no ale udawało mi się posypiać. Dzisiaj jest już nieco lepiej. Kindzia chyba tak miała, że najpierw dolegliwości żołądkowe 2 dni a potem dopiero akcja się zaczęła. Zaryzykowałam i zjadłam lekkie śniadanie bo w końcu bym padła z głodu no i zaczyna mocniej boleć tak jak wczoraj więc to od żołądka, ciekawe ile jeszcze będę musiała się z tym męczyć zanim coś się zacznie.

Nusia w Polsce mogłabyś z wątpliwościami dzwonić do położnej środowiskowej nie wiem jak tam u Was jest ale jak masz taką możliwość to po co się martwić zadzwoń do położnej i się podpytaj czemu sie tak dzieje.

hej dziewczyny,
jejku padam na ryjek.
przyzwyczajam mała do cyca i normalnie co godzine mnie budziła, a ja po tej cesarze z łózka zwlec sie nie mogę.
dobra rada dla dziewczyn, które maja problem z przystawieniem malucha, a raczej u mnie działa (chyba połozna co mi to podpowiedziała powinnam ucałować). mała super sobie radzi z nakładkami na piersi, tylko kupcie nakładki canpola, takie okragłe i wystajace jak kobieca brodawka, mi one piersi uratowały bo juz miałam dwa strupy zamiast brodawek i mała świetnie zaczeła sie przysysać.
zdjęcia wybaczcie mi, ale będa póxniej. póki co musze sie pogarniać ze wszystkim. ja nawet nie wiem gdzie są jakies foty, musze męża ścignąć.

miłego dzionka i dla karmiacych duuuuuzo cierpliwości. karmienie piersia to nic łatwego, juz kilka razy płakałam z Natalka.

nefi oj skąd ja to znam, ja przez pierwsze 5-6 dni wyłam z bólu i chcialam się poddac i karmić małą butelka, ale zacisnełam zęby i dzisiaj jest już lepiej. Pierwsze pociągniecia są bolesne, ale nie używam nakładek i mała zadowolona :-D:-D

Marzec się zaczął a tu cisza, no opierdzielacie się babeczki:-p

Hej ;)

Ja wróciłam cała i zdrowa - dalej we dwie :-D:-D:-D:-D w sumie już się przyzwyczajam do myśli, że chyba zawsze będziemy razem :-):-):-):-):-) Was czyści a ja mam problem w drugą stronę :-D:-D:-D:-D zblokowało mnie i błonnik. herbatki a nawet kawa z mlekiem nie pomaga :-):-):-) nie wiem , nie wiem ten mój organizm jakiś dziwny....

Jutro wizyta zobaczymy co się dowiemy :-):-):-) ciekawe czy teraz suwaczek będzie mi na minusy liczył :-D:-D:-D

Cześć dziewczyny a ja wczoraj zabiegana co wlazłam na kompa i chciałam poczytać brakło czasu.Wczoraj oglądaliśmy samochody i wiemy czego szukać :-)Odwiedziłam ciotkę moje dzieci raj bo kolegę do zabawy miały.A ja chodzę nic nie boli o dziwo jak się położę to trochę kłuje ,Wiec weekend choć chciałam nie mój:-(JAk nie mógł to chciał wychodzić a jak może to siedzi łobuz :-)
Kasiulka witamy w domku :-)
Coś miałam pisać i skleroza miłego dnia dziewczyny

reklama
heyka

jedne wyczekuja skurczybykow, łamie w krzyżach, łupie i boli
a drugie cycola, tu sutki popękane i nocki zarwane
ale fajny kogiel mogiel:)
dla tych oczekujących.. oby sie zaczeła akcja porodowa, szybka i "do przeżycia"
dla tych "cycolących" oby maluszki ładnie ssały i suty nie pękały i sie najadały i nocki nie zarywały

Jopal no u Ciebie to chyba kwestia godzin,
mnie dwa dni przeczyszczało i miałam skurczybyki ale takie od brzuszka,
idzie i dzie "łapie" brzuch twardnieje.. dałao sie wytrzymac ale druga noc była masakra bo sie z krzyza dołaczyły,
o 24 do 10 rano
juz nie dałam rady i pojechałam do szpitala, a tam 6cm,
, o 11,30 urodziłam.. tazke u Ciebie cos sie świeci jak nic..
Doris było zaskoczenie bo czekałam na Kornela, juz na maxa nastawiona a tu o "jaka dorodna dziewczyna".. zonk..
na połowkowym sie nie pokazałao, zle ułozone, potem byłam prywatnie tez koło 22tc i tez zle ułozone, to nie chciałam wiedziec na 70%,
wiec mowie zeby nie mowił
a potem pod koniec 30tc dwa usg (jedno prywatne i jedno z nfz,) dwoch róznych lekarzy ze chłopak bedzie,
pozniej juz nie miałam usg .. czyli potwierdzone dwa razy...oba w 2d (na 3d nie byłam)
jak sie mieszka na nowym mieszkanku? wszystko juz ogarnełas? ??
Mini wracaj do nas, dobrze ze z wodami w porzadku.
Nefi u mnie tez dziewczyny na sali uzywały kapturkow
Nefi, Kasiulka czekamy na fotki maluszkow
Nusia to musisz czesto przystawiac i rozbujasz laktacje,
moze jeszcze bawarke pij (herbete z mlekiem) a jak nie to bedzie butla..
tez dobrze i jednak Franek bedzie:) wstaw fotki małego:)

Do góry