reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No dzięki Angel, a myślałam,że mi wywróżysz szybki poród:-(

Ajako a jak siurka układasz pod pampersa? Do góry czy na jajeczka kładziesz ?

reklama
no tak do dolu go ukladam na jajeczka, a to zle? kurde nie znam sie :zawstydzona/y:

bardzo dobrze, tylko pamietaj ze pomiedzi siusiaczkiem a jajkami tez posmarowac kremikiem :) jak siusiak bedzie do gory to bedzie sie przesikiwac ( wiem z doswiadczenia :) ) hlopaczki sa bardziej problematyczni jesli o " dół" chodzi :p

helooo kobietki!

pinula- no Ty to sie naczekasz, a mialo juz byc tak blisko...myslalam, ze pojdziesz zaraz za mna. A sexujesz sie z malzem czy juz nie masz ochoty na tym etapie? mnie w ciazy z Jula zlapalo zaraz po :tak:

sexik był wczoraj, ale jakos tak nie umiem nie myślec o tym że Maluszek ma już główke tak nisko że lekarz ja dostanie przy badaniu a my go tam.... wiecie o co chodzi... jakis taki hamilec....
Hehehe pinula jestes zaraz za jopal :-)
Wg mnie jopal poleci dzis w nocy a maxymalnie do konca weekendu :-)
To jopal jak ja mam by po Tobie to bierz sie do roboty.... bo ja już chętnie przytule Maluszka i jemu będzie wygodniej tymi nóżkami wymachiwac bo to co wyprawia to maskara... moje żebra poobijane jak bym łomot dostała na festynie...

Ja mam skurczyki dzisiaj ale to może z przemęczenia bo dosc dzisiaj szaleje po chałupie....

pinula dobre :-D :-D
No jopal pod presją jestes straszną :-D

Oj mi tez tak wywija wlasnie.. mąż dzis mial z młodym pogadanke na zasadzie "No Dorianku wychodz już.. Ciasno Ci tam nie wygodnie a tu sobe pomachasz nozkami rączkami bez problemu, mamusia i tatus beda" i tak mu gadał z rana :-D Ciekawe czy tata ma posłuch u dzieciaczka :-D

Atomówka - ja właśnie też chciałam przyoszczędzić w poprzedniej ciąży i jak mi się Mustela skończyła na dwa tygodnie przed terminem porodu, to nie chciałam wydawać tyle kasy i kupiłam Fissan. Nabawiłam się takiego uczulenia po nim, że cały brzuch miałam bordowy i musiałam używać mleczka sterydowego. Teraz wiem, żeby nie oszczędzać na tym, a Mustelę zalecają stosować jeszcze po porodzie, żeby skóra była elastyczna i lepiej się obkurczała.
Ajako - a którędy Ci przesikuje - bokiem czy górą - może za luźno zapinasz pieluszkę?

JA już wróciłam pojeździłam z moim o komisach samochodu szukamy.Ale ulga bolało jak ściągał ale dzisiaj myślałam że do szpitala nie dojdę bo strasznie kuło i ciągnęło stać nie mogłam a jak mi lekarz zdjął uff normalne lepiej się chodzi nie boli nie kłuje ,mały jest jest nisko ale jeszcze nie w kanale.Ciekawe kiedy będzie chciał wyjść Angel kiedy mi krakasz :-)
Ivi - już pewnie w domku super :-)
Mini- &&&&&&& żeby wszystko było ok

macie te sposoby skuteczne na przyspieszenie porodu??
Kazdy kaze mi sie w nastepnym tygodniu wyrobic ja bym chciala 8 marzec a co :)
od dolu lekarz stwierdzil ze gotowe do porodu tylko skurcze brak.
Jestem napuchnieta jak slon i mam dosc naprawde :)

Hej kobietki :-)

Jestem- umęczona jakbym w kamieniołomach pracowała, ale za to nic już dzisiaj nie robię (no prawie nic)...
Zjadłam obiadek, potem jabłuszko, a teraz się zasładzam krówkami z Rossmanna - pyyyyyyyyyyszneeeeeeeeeeeeee :-D

atomówka moich rozstępów nie pobije chyba nikt - z prawej, z lewej (tu ich więcej, bo tam dziecię siedzi), pod pępkiem, nad pępkiem, na spojeniu łonowym, na bioderkach - płomienie, jak określił ostatnio M (uznałam to za komplement); smarowałam od pierwszych tygodni - perfecta albo bielenda (bo cena musteli troszkę mi była za wysoka), przy pierwszych kreskach sięgnęłam po pharmaceris, od którego bardzo szybko dostałam uczulenia - wtedy odstawiłam wszystko i tylko szare mydło + oliwka po kąpieli. Po porodzie pewnie spróbuję jakiegoś cud specyfiku (choć cudu się nie spodziewam - zbledną, owszem, ale na pewno nie znikną), ale taka moja natura i trudno z tym walczyć ;-) Gorsze rzeczy się zdarzają :rolleyes2:

Ewstra żeby nie było - uzupełniłam dzisiaj zapas lodów ;-) 2 litry od razu :-D

K&M sernik............ Aż się zaśliniłam na samą myśl (w ramach pociech sięgam po kolejną :szok: krówkę)

Doris
STO LAT kochana i szczęśliwego rozwiązania :-):-):-)

Monika ja wroze zdecydowanie nusie jako pierwszą, jopal i mysle lina wkoncu tez pojdzie :-D

No, ależ wróżbitka z Ciebie :-D

Ale znów w nerwach chodzę - wszyscy mnie drażnią - po kiego się pytać sto razy czy urodziłam???? nie ku**** będę chodziła w ciąży tyle, żeby macierzyńskim jeszcze Boże Narodzenie załapać...

Nasi jedni znajomi, co bywają u nas często (rzekłabym nawet, że jak czasem, to za często :baffled:), zawsze mnie witają słowami: "jak się czujesz" - przyznaję, że w ich wykonaniu mam juz tego pytania DOŚĆ!!!! Fakt :tak:

fajnie jakby weekend był mój, ale najpierw to ja musze sie wyspać :sorry2:

No to trzymam kciuki za porządnie przepsaną noc (może nawet więcej niż jedną)i zebranie sił ;-)

idziemy do domu!!! :):) bilirubina 10.2 :-D:-D:-D:-D

Suuuuuuuuuuuuper :-D:-D:-D

Może tez wywróżysz? ;-) Mi się już śniło dziesiątki razy moje dziecię - raz chłopcem, raz dziewczynką, jeszcze kiedy indziej po prostu dzidziusiem... No musimy jeszcze troszkę poczekać :-)

..........................................

A dziś mam zamiar jeszcze zrobić tiramisu (od Liny), bo jutro będziemy gościć sąsiadów - w końcu udało nam się od niepamiętnych czasów umówić w komplecie :-), więc jutro chyba w ogóle mnie nie będzie....

A teraz pędzę na wizytowy i inne tematy...

reklama
Monika a mówił jakie rozwarcie? Jak Cie tak bolalo to postepuje i kto wie czy weekendu nie zaliczysz!

Jak lezalam w szpitalu byla babeczka w 35 t z pessarem i bolal ja. Ja jej mowilam, ze to nie jest normalne i musi dac znac poloznej, a ona poczciwa kobita nie chciala zawracac glowy.. Wkoncu ja namowilam, zbadali a tam rozwarcie postepujace i trza bylo szybko zdjac. Momentalnie wciagu 2 godzin do 5 cm doszla - skurcze na ktg sama nic a nic nie czula ;-)
Wiec moze u ciebie progres i bedziesz sie wbijac w kolejke :-)

Vill milego dnia jutro ;-)
tiramisu..nie przepadalam ( jak ogolnie za slodkim :crazy: ) a teraz oczywiscie slinotok...:sorry2:

Do góry