reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Wypadam na dziś z sieci - może za książkę chwycę (zanim mnie biblioteka zacznie ścigać) - jutro, jak już wspominałam,, może mnie nie być, ale pewnie się odmelduję w niedzielę.

Więc życzę miłego i udanego weekendu Wam wszystkim, szczęśliwych rozwiązań, komu pisane i dla każdego po buziaczku (dla mamuś, brzusiów i maluchów) :-*

edit
Angel nie nastawiamy się (tylko o to dziewczęce taka batalia :rolleyes2:) - dla chłopca też będziemy wybierać, bo przecież szanse na chłopca takie same jak na dziewczynkę. Ale dla chłopca nie ma już takich kontrowersji (bo odpuściłam Nataniela, Aleksego czy Gabriela <Dorian też mi się bardzo podoba>, które M nie pasowały - choć generalnie listę typów będzimy dopiero robić, ale tu jest więcej imion, co do których możemy się dogadać); No a przy Elenie demokratycznie usiłuje postawić na swoim :-D:evil:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja tez na chlopcow mialam wiele typow- na dziewczynke zupelnei mi sie nic nie podobalo :-)
Ciekawe co tam macie ;-)

A mnie zaczyna meczyc ten bol podbrzusza..pachwin ;/

Kamila a ty co, zes sie tak wbila bez kolejki?! Jak to tak to?! :-D
POWODZENIA i wracajcie we dwójkę!! :-D

Ej a co z Mini zostala jednak w szpitalu? :-(

No właśnie tez jeszcze widzę, że kamilka nam się wbija w kolejkę - kciuki za rozwój akcji ze szczęśliwym finałem &&&&

I już mnie nie ma.

A ja dla odmiany mam skurcze ze dwa takie mocniejsze mialam az mnie wyglo:-)a teraz tak mnie cmi.....

A moj dzisiaj z pracy wrocil i mowi masz zakaz rodzenia w ten weekend bo on potrzebuje odpoczac po ciezki tygodniu w pracy:confused:no i wez badz madry a tu bedzie psikus i w niedziele mnie zlapie ahahahahahahahah:-D

Tunia tez mnie wlasnie nietypowo az ćmi :confused: w pachwinach jakby cianie i ogolnie takie ciagle cmienie okresowe..
Nie bylo tak wczesniej :dry: No ale oprócz tego bledu, ze koniec 37 tyg nie 36, to wystarczy spojrzec na suwaczek by wiedziec co moze byc :-D

Czesc dziewczynki,
Widze ze niecierlpiwie czekacie na swoje maluchy, no nie dziwie sie ;)
U nas dni mijaja,grzes jest zdrowiuti, jedynie mamy problem z moja laktacja i niestety zaliczylsmy spory spadek masy ciala. Niestety musze go dokarmiac sztucznym, a tak planowalam, ze absolutnie sztucznego, ale co poczac jak u mnie z dwoch piersi tyle co na dnie laktatora. Czekam na wyjscie, moze jutro. Buziaki i wyspijcie sie w nocy, zeby mimiec sile na porody

Beak - poszłam do dermatologa, bo miałam dwa tygodnie do porodu, a uczulenie było straszne. To był preparat dla niemowląt - Locoid - na receptę, ale w życiu bez konsultacji z lekarzem bym go w ciąży nie wzięła. Doradzam wizytę u lekarza i to szybko, bo mnie też okropnie swędziało, a mleczko szybciutko pomogło.
Pinula - kciuki trzymam!

Jestem padnięta. Dzisiaj cały dzień spędziłam na nogach - najpierw kilkugodzinne zakupy, a resztę dnia w kuchni robiłam ciasta. Dopiero co usiadłam. I tak nieźle dałam radę.

Kasiulka nie martw sie rozkrecisz sie. Po cc nie mialam kropli przez 3dni potem walka do 2 miesiecy ale potem karmilam juz tylko cyckiem do 9 miesiaca, po cc niestety jest ciezko. Ja karmilam non stop potem butle odrazy dawalam a potem co godzine jak maly spal odciagalam- i przez tydzien nawet kropelenka nie poleciala do laktatora ale pomimo tego cos to dawalo. Wiec walcz walcz.

agusia, Doris- dzieki! wlasnie, ze zsikuje sie z boku, tez myslalam, ze za slabo zapinam pampersa, ale kurde az mi go szkoda bylo jak go rozpakowalam raz a tam sie tak mocno mu wpily te pieprzone falbaneczko- gumeczki w huggisach :wściekła/y: to teraz juz go tak nie sciskam i mysle chyba jednak kupic pampersy prawdziwe, bo co innego?

a propos laktacji...jak tez walcze odkad go dostalam juz na stale w szpitalu i powiedzialam nie poddam sie i nie dam mu sztucznego, no wiec siedzialam pol dnia i pol nocy do 2 calyyyy czas, a maly ciagnal, przysypial, robil kupke i znowu ciagnal, wiec mysle sobie ok, dam rade, niech ciagnie ile chce, byleby rozbujac ta laktacje.
w koncu jak sie o 2 w nocy wkurzyl, chyba ciagle malo mu bylo, jak sie wydarl, to myslalam, ze pol szpitala obudzi, przyszla polozna, jak mi go zdjela z rak to sie cala trzeslam z tego wysilku, az mi szczeka, nogi lataly, bo nic nie jadlam tylko pilam przez tyle godzin :szok: a dzis kurde powtorka z rozrywki; mialam mega dzien, od 13 mi maly wisial na piersiach do 20 w koncu to samo wnerw taki, ze szok, nie dal sie uspokic, a moje cycki puste na maxa :-( co mialam poczac, zlamalam sie, dalam mu sztucznego Nana, wypil 30 i spi spokojnie:-(
kurde zwariowalam normalnie. mozliwe, zeby mi wszystko wypil z tych cyckow? kiedy to sie teraz naprodukuje i czy bedzie chcial sie meczyc jak juz mu dalam butelke :-(
ja wiem, ze Was brzuchatki to srednio na razie interesuje, sorki :sorry2:

trzymam kciuki za Wasze szczesliwe rozwiazania, wypoczywajcie i nabierajcie sil na porod.

Pinula- powodzenia, pewnie bedziesz nastepna. trzymaj sie tam dzielnie!

reklama
Maria - Kasiulka rodziła SN..jak widac nie ma reguły..

ajako- kochana ale sie biedulko namęczysz :-( Szczerze , szczerze podziwiam! Ja juz bym dała odrazu butle..
Trzymajcie sie dzielnie napewno wkoncu ruszy!

Do góry