reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Tunia mi też ten drugi się podoba najbardziej ;) Mini T y14 tydzień i czujesz ja 17 i moja mała nie chce kopać ;P a ja jestem na etapie wybierania jej kolorystyki do pokoju :) podłoga, ściany - resztę po porodzie tworzyć będę :) jak wam sie podoba tak intensywna kolorystyka - czy trochę przesada??? - mi strasznie - pokój małej księżniczki jaki zawsze ja chciałam mieć (no ale kąt w pokoju rodziców też był super) :)

Pokój dla dziewczynki

reklama
Witam Dziewczyny,

A u mnie pod Wwą dziś cudne słoneczko od rana i się dzieje w ogrodzie, tata przyjechał i sadzi mi cebulki tulipanów, żonkili etc co by na wiosnę cudnie było:-D:-D:-D.

I wreszcie będę mieć schody wejściowe z granitu przed domem a nie beton :)

Co do picia wody to święta racja, że powinnyśmy 2litry dziennie wypijać, choć mi to także idzie kiepsko :no:.

Oj dziś humor mi dopisuje, choć leżeć muszę i plamienie jeszcze jest, ale wczorajsze USG i widok żywej zdrowej dzidzi wynagradza i ładuje energię.

Lina jestem w piętnastym tygodniu :-D W tamtej ciąży poczułam w 16-tym a ponoć w drugiej czuje się wcześniej więc chyba akurat ...
Nie wchodzi link do pokoju :-(

Bożenka
a Ty w którym tygodniu poczułas ruchy ??

Aadka
dwa litry wody to chyba nie tylko mineralna do picia , to też owoce , zupy itd więc może jak by tak zliczyć to by wszyło :tak:

jopal ,doris u mnie jest tak ze i mnie i synowi akcja serc drastycznie wrecz niebezpiecznie spadla - ja nie chce rodzic sn - jakos wole cc, ale o tym juz pisalam wczesniej ogolnie to boje sie tego bolu, szczegolnie boli krzyzowych które mialam stad moje pytanie- myslałam ze jest mniejsze prawdopodobienstwo 80/20 no ale 50/50 hyht. i tk czek mnie rozmow z ginem to raz a dwa slyszalam ze jak boli przy koncu ciazy szef(blizna) to znaczy ze jest to zly znak , ze macica moze sie rozejsc w czasie porodu,co zreszt gin mi mowil na wizycie kiedy pytalam sie czy mamy zielone siatło na starnia

aczkolwiek z drugiej strony jakbym dostla znieczule nie to czmeu nie moge rodzic ale znieczulenie nie kzdemu chyba daja - ja nie mialam znieczulenia w ogole nie mogli mi dac ze wzgledu na dziecko

Aadkamnie tez sie wydaje ze 2 litry wody to ogolny bilans- zupy,soki,herbaty,owoce itd . Nie wyobrazam sobie pic 2 litrow w nocy bym chyba musiala na wc spac !

ale ogolnie musze wma powiedziec ze ta drug ciaza jest zupelnie inna od 1 - w pierwszej na tym etpie juz plus 10 kilo terz 3 wiec ksiazkowo juz nie jem za dwoch a dla dwoch. Mam nadzieje ze max 15 kilo przytyje - a ile tk naprawde to wm powiem po porodzie ;p (tak mnie naszło na wpsomnienia)

Ostatnia edycja:
dla mnie tez drugi bukiet wygrywa! cudnyyy!!

Kasiurek- ten lekarz co mnie badal, to taki mały, gruby, chyba z wasikiem, wygladal mi na jakiegos zboka i jeszcze tak gadal do mnie jak mi tam gmeral' i coooo chcialoby sie do domu wyjsc, tak???

laski ja to wszystko wiem z tym karmieniem po cc, bo przeciez juz raz to przechodzilam, tylko wkurza mnie to, ze to jest pojscie na łatwizne, bo chyba nie chce im sie przynosic dzidziusia do piersi i tyle!
ja mialam nagle cc, co prawda wieczorem, wiec na noc mi ja zabrali, ale ona byla tak opita wodami, ze wymiotowala przez 2 dni i tak nie pila i tak, do piersi przyniesli mi ja juz wieczorem na chwile (jak tylko wrocilam po szyciu), a pozniej rano mi ja znowu przyniesli na chwile, pozniej zabrali do czasu przyjazdu meza okolo poludnia kiedy musialam probowac wstac.
a cene tego mleka to juz w ogole pomijam:no:

aha...ja chce walczyc o to karmienie, bo mam wklesle brodawki i bylo ciezko, walczylam, ale tylko 6 tygodni sie udalo, a teraz jak dzidzius poczuje smoka i butle to watpie, zeby chcial pozniej sie meczyc z wyciaganiem moich marnych brodawek:-(

Kasiurek- jesli pozwolisz to zapytam mojego gina, ale na podstawie Twojego osobistego przypadku tzn. powiem,ze rodzilas wczesniaka nagle tez przez cc i czy teraz to nie jest wskazanie jakies do rozwiazanie przez cc. Bo wiesz jak to jest, zawsze bardzo indywidualnie to rozpatruja.

reklama
Do góry