reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam sie z rana mi tez synek dzisiaj zrobil niespodzianke i dal pospac troszke dluzej :) a teraz cierpie z tego powodu bo glowa boli a musze sie wybrac do apteki bo mi leki sie skonczyly.To ja juz nic niekapuje z tymi tygodniami z usg od samego poczatku ciaza byla starsza ale wychodzilo ze owulacje mnialam w trakcie okresu lub dzien przed okresem lekarz powiedzial ze zostajemy przy terminie z okresu czyli 1 .03 :) czyli wychodzi ze koncze dzisiaj 17 tydzien zaczynam 18 ?? jaka pogoda uwas bo umnie znowu ponuro zimno paskudnie :(

reklama
Dziewczyny chciałam jeszcze zapytać jak jest u Was z płynami? Czy pijecie dużo wody? podobno powinnyśmy pić minimum 8 szklanek wody ale ja jakoś nie mogę się zmusić

oooo u mnie to slabo z tym piciem, najwiecej pilam w szpitalu (moj maz byl w szoku, bo w domu nigdy tyle nie wypijalam) chyba z nudow:-)
a oczywiscie powinno sie pic wody sporo, ja w pierwszej ciazy spijalam hektolitry mleka, a teraz nic mi nie podchodzi; ani mleko, ani wada, ani herbata, soki, kawa no nic kompletnie:no:
co do meza....ja za nerwowa jestem ostatnio, zeby tlumaczyc czy prosic duzymi literami, mowie raz, ewentualnie dwa, ale wiecej nie mam nerwow i mnie nosi zaraz!

kurde wlasnie wyskczyla mi jeden przycisk z lapa szlak:wściekła/y: jak teraz wlozyc ten "knefel "na miejsce:wściekła/y: jak nie bede miala o to sie nie zdziwcie, ledwo sie wciska choleraaaa

Kasiurek- aaaaaa nie gadaj, ze na tym porodowym oddziale nie ma cieplej wody, szok:szok: to jakie Twoja kolezanka ma wrazenia z porodu i pobytu tam??
bo slyszalam, ze beznadziejne tam sa te polozne i piguly, u gory byly spoko.

Doris- ja tez dzis rozpoczelam od krwawienia z nosa, ale jak:szok: az pokapalo na pizame:szok:

u mnie slonca ani widu:no:

moj termin na 25 luty z usg wychodzi caly czas, z OM 29 luty heheh- 1 marzec (w zaleznosci od kalkulatora), tylko nie wiem czemu na suwaczkach mamy tak samo z Pinula, a Pinula ma na 4 marca, dziwne te suwaczki cos, ale ja wiem na pewno, ze jutro zaczynam 18 tydzien i to sie zgadza idealnie z tym co liczyl lekarz i co wychodzilo im w szpitalu.

a mnie brzuch tak bolal znowu wczoraj, nawet dzidzia nie dala rady sie ruszac wcale, tylko troche okolo 21 pofikalo, a pozniej uuuuuu, brzuch twardy max, do 3 nie spalam i obudzilam sie juz po 6...

Ostatnia edycja:
mój zegar biologiczny ustawiony jest co dziennie o 5 rano, dziś nawet męża obudziłam do pracy bo wczoraj poszedł ze mną do gin na 10 i wyłączył budzik a dziś by zaspał

pogoda jest piękna słoneczko i cieplutko zaraz idę do miasta

Bozienka czyli twoja ciąża jest o tydzień od mojej starsza ty masz termin na 1 ja na 7 marca czyli ty teraz kończysz 17tydzień

PIĆ WODĘ trzeba koniecznie najlepiej niegazowaną, minimum to 2 l /doba moja dr kazała mi nadrabiać to jak najszybciej nawet do 3 litrów (dodatkowo poza tym owoce, herbatka, zupka...)
muszą się w naszym organizmie wymieniać płyny aby nie dopuścić właśnie do infekcji o które jest łatwo, poza tym trzeba pamiętać że tej wody potrzebujemy nie tylko my ale i maluszek, wody w jego domku muszą się raz na dobę wymieniać a wszystko to musi nasz organizm wypłukać pijemy teraz nie dla siebie tylko dla maleństwa

Ostatnia edycja:
witam - ja dzis z pracy do Was pisze :)
pogoda nawet ok ;) słonko sie przebija gdzies tam ale rano jak szlam to czulam juz zimno i rece chowalam do kieszeni bo mi marzły...

hejj
Właśnie wróciła z miasta . Omal nie zemdlałam w banku :baffled: Musiała usiąść bo już mi się czarno przed oczami robiło ...

Mata dużo zdrówka dla Dobrsi . Baranek obłędny :-D .

Borys też chodzi z przytkanym nosem , nic niby nie wypływa ale chrapie i trochę się męcz w nocy :-( Nie bardzo wiem co z tym zrobić

ajako - moja koelznaka zadowolona, to chyba zalezy na kogo sie trafi i jak sie ma rodzic cc czy sn . Ale ile ludzi tyle opini . Polozne sa z trugutta jak i lekarze ;] ja mialam fajna polozna ale dupiatych lekarzy w tym na czele ordynator pan S grrr nie nawidze faceta ale ot moja subiektywn opinia

Kasiurek- ten ordynator to gbur i dupek prawdziwy!!!
a jeden taki co mnie badal przed wyjsciem brrrrr, co za gad, jak mnie przebadal to myslalam, ze mi wszystkie wnetrznosci poprzestawial i cos tam jeszcze pieprzyl chamsko, masakra!
no to wlasnie...ja sie boje tego mojego cc tam i czy one beda w ogole jakos pomocne, bo wiadomo, ze moj maz nie bedzie mogl caly czas ze mna tam siedziec, ma przeciez Jule w domu, prace itd, a nikogo innego nie mam z bliskich.
juz sie wkurzylam jak przeczytalam, ze jak ide na planowe cc to mam od razu im przyniesc 8 !!! buteleczek mleczka tego z apteki, nooo szok! to co one planuja tam non stop szprycowac to moje dziecie butelka i smoczkiem:szok:
ja sie na to nie zgodze i tyle! maja mi dziecko przynosic do piersi i tyle!

reklama
Kasiurek- ten ordynator to gbur i dupek prawdziwy!!!
a jeden taki co mnie badal przed wyjsciem brrrrr, co za gad, jak mnie przebadal to myslalam, ze mi wszystkie wnetrznosci poprzestawial i cos tam jeszcze pieprzyl chamsko, masakra!
no to wlasnie...ja sie boje tego mojego cc tam i czy one beda w ogole jakos pomocne, bo wiadomo, ze moj maz nie bedzie mogl caly czas ze mna tam siedziec, ma przeciez Jule w domu, prace itd, a nikogo innego nie mam z bliskich.
juz sie wkurzylam jak przeczytalam, ze jak ide na planowe cc to mam od razu im przyniesc 8 !!! buteleczek mleczka tego z apteki, nooo szok! to co one planuja tam non stop szprycowac to moje dziecie butelka i smoczkiem:szok:
ja sie na to nie zgodze i tyle! maja mi dziecko przynosic do piersi i tyle!
a jak wygladal ten lekarz ???

wiesz co chodzi o to ze po urodzeniu dziecka nie dostaniesz tzn pokarz go i tyle bo bedziesz na pewno na ketonalu a z mlekiem go nie mzoesz dac dziecku to na pewno ale po 24 godiznach juz bedziesz mogla karmic piersia , ona po okreslonym czasie ci przyjda ubiora cie pomoga wstac i ubrac sie i podmyc, pomoga przejsc z sali pooperacyjnej na sle mtek z dzieckiem.

a te mleko to prenan albo nan strsnzie drgoie jest tylko dlatego ze jest juz gotowe do uzycia a nie tkie w proszku kotre trzeb wymieszc- bo przeca sie im nie chce haha a tak to do podgrzewacz i klopot z glowy

ja mam do ciebie osobista prosbe - jak bedziesz na wizycie u swojego gina to zapytj sie czy kobieta kotr miala juz raz cc moze rodzic sn czy kwlifikuje sie do cc bede dzwieczna

Do góry