reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam sie z rana mi tez synek dzisiaj zrobil niespodzianke i dal pospac troszke dluzej :) a teraz cierpie z tego powodu bo glowa boli a musze sie wybrac do apteki bo mi leki sie skonczyly.To ja juz nic niekapuje z tymi tygodniami z usg od samego poczatku ciaza byla starsza ale wychodzilo ze owulacje mnialam w trakcie okresu lub dzien przed okresem lekarz powiedzial ze zostajemy przy terminie z okresu czyli 1 .03 :) czyli wychodzi ze koncze dzisiaj 17 tydzien zaczynam 18 ?? jaka pogoda uwas bo umnie znowu ponuro zimno paskudnie :(

reklama
Dziewczyny chciałam jeszcze zapytać jak jest u Was z płynami? Czy pijecie dużo wody? podobno powinnyśmy pić minimum 8 szklanek wody ale ja jakoś nie mogę się zmusić

oooo u mnie to slabo z tym piciem, najwiecej pilam w szpitalu (moj maz byl w szoku, bo w domu nigdy tyle nie wypijalam) chyba z nudow:-)
a oczywiscie powinno sie pic wody sporo, ja w pierwszej ciazy spijalam hektolitry mleka, a teraz nic mi nie podchodzi; ani mleko, ani wada, ani herbata, soki, kawa no nic kompletnie:no:
co do meza....ja za nerwowa jestem ostatnio, zeby tlumaczyc czy prosic duzymi literami, mowie raz, ewentualnie dwa, ale wiecej nie mam nerwow i mnie nosi zaraz!

kurde wlasnie wyskczyla mi jeden przycisk z lapa szlak:wściekła/y: jak teraz wlozyc ten "knefel "na miejsce:wściekła/y: jak nie bede miala o to sie nie zdziwcie, ledwo sie wciska choleraaaa

Kasiurek- aaaaaa nie gadaj, ze na tym porodowym oddziale nie ma cieplej wody, szok:szok: to jakie Twoja kolezanka ma wrazenia z porodu i pobytu tam??
bo slyszalam, ze beznadziejne tam sa te polozne i piguly, u gory byly spoko.

Doris- ja tez dzis rozpoczelam od krwawienia z nosa, ale jak:szok: az pokapalo na pizame:szok:

u mnie slonca ani widu:no:

moj termin na 25 luty z usg wychodzi caly czas, z OM 29 luty heheh- 1 marzec (w zaleznosci od kalkulatora), tylko nie wiem czemu na suwaczkach mamy tak samo z Pinula, a Pinula ma na 4 marca, dziwne te suwaczki cos, ale ja wiem na pewno, ze jutro zaczynam 18 tydzien i to sie zgadza idealnie z tym co liczyl lekarz i co wychodzilo im w szpitalu.

a mnie brzuch tak bolal znowu wczoraj, nawet dzidzia nie dala rady sie ruszac wcale, tylko troche okolo 21 pofikalo, a pozniej uuuuuu, brzuch twardy max, do 3 nie spalam i obudzilam sie juz po 6...

Ostatnia edycja:
mój zegar biologiczny ustawiony jest co dziennie o 5 rano, dziś nawet męża obudziłam do pracy bo wczoraj poszedł ze mną do gin na 10 i wyłączył budzik a dziś by zaspał

pogoda jest piękna słoneczko i cieplutko zaraz idę do miasta

Bozienka czyli twoja ciąża jest o tydzień od mojej starsza ty masz termin na 1 ja na 7 marca czyli ty teraz kończysz 17tydzień

PIĆ WODĘ trzeba koniecznie najlepiej niegazowaną, minimum to 2 l /doba moja dr kazała mi nadrabiać to jak najszybciej nawet do 3 litrów (dodatkowo poza tym owoce, herbatka, zupka...)
muszą się w naszym organizmie wymieniać płyny aby nie dopuścić właśnie do infekcji o które jest łatwo, poza tym trzeba pamiętać że tej wody potrzebujemy nie tylko my ale i maluszek, wody w jego domku muszą się raz na dobę wymieniać a wszystko to musi nasz organizm wypłukać pijemy teraz nie dla siebie tylko dla maleństwa

Ostatnia edycja:
witam - ja dzis z pracy do Was pisze :)
pogoda nawet ok ;) słonko sie przebija gdzies tam ale rano jak szlam to czulam juz zimno i rece chowalam do kieszeni bo mi marzły...

hejj
Właśnie wróciła z miasta . Omal nie zemdlałam w banku :baffled: Musiała usiąść bo już mi się czarno przed oczami robiło ...

Mata dużo zdrówka dla Dobrsi . Baranek obłędny :-D .

Borys też chodzi z przytkanym nosem , nic niby nie wypływa ale chrapie i trochę się męcz w nocy :-( Nie bardzo wiem co z tym zrobić

ajako - moja koelznaka zadowolona, to chyba zalezy na kogo sie trafi i jak sie ma rodzic cc czy sn . Ale ile ludzi tyle opini . Polozne sa z trugutta jak i lekarze ;] ja mialam fajna polozna ale dupiatych lekarzy w tym na czele ordynator pan S grrr nie nawidze faceta ale ot moja subiektywn opinia

Kasiurek- ten ordynator to gbur i dupek prawdziwy!!!
a jeden taki co mnie badal przed wyjsciem brrrrr, co za gad, jak mnie przebadal to myslalam, ze mi wszystkie wnetrznosci poprzestawial i cos tam jeszcze pieprzyl chamsko, masakra!
no to wlasnie...ja sie boje tego mojego cc tam i czy one beda w ogole jakos pomocne, bo wiadomo, ze moj maz nie bedzie mogl caly czas ze mna tam siedziec, ma przeciez Jule w domu, prace itd, a nikogo innego nie mam z bliskich.
juz sie wkurzylam jak przeczytalam, ze jak ide na planowe cc to mam od razu im przyniesc 8 !!! buteleczek mleczka tego z apteki, nooo szok! to co one planuja tam non stop szprycowac to moje dziecie butelka i smoczkiem:szok:
ja sie na to nie zgodze i tyle! maja mi dziecko przynosic do piersi i tyle!

reklama
Kasiurek- ten ordynator to gbur i dupek prawdziwy!!!
a jeden taki co mnie badal przed wyjsciem brrrrr, co za gad, jak mnie przebadal to myslalam, ze mi wszystkie wnetrznosci poprzestawial i cos tam jeszcze pieprzyl chamsko, masakra!
no to wlasnie...ja sie boje tego mojego cc tam i czy one beda w ogole jakos pomocne, bo wiadomo, ze moj maz nie bedzie mogl caly czas ze mna tam siedziec, ma przeciez Jule w domu, prace itd, a nikogo innego nie mam z bliskich.
juz sie wkurzylam jak przeczytalam, ze jak ide na planowe cc to mam od razu im przyniesc 8 !!! buteleczek mleczka tego z apteki, nooo szok! to co one planuja tam non stop szprycowac to moje dziecie butelka i smoczkiem:szok:
ja sie na to nie zgodze i tyle! maja mi dziecko przynosic do piersi i tyle!
a jak wygladal ten lekarz ???

wiesz co chodzi o to ze po urodzeniu dziecka nie dostaniesz tzn pokarz go i tyle bo bedziesz na pewno na ketonalu a z mlekiem go nie mzoesz dac dziecku to na pewno ale po 24 godiznach juz bedziesz mogla karmic piersia , ona po okreslonym czasie ci przyjda ubiora cie pomoga wstac i ubrac sie i podmyc, pomoga przejsc z sali pooperacyjnej na sle mtek z dzieckiem.

a te mleko to prenan albo nan strsnzie drgoie jest tylko dlatego ze jest juz gotowe do uzycia a nie tkie w proszku kotre trzeb wymieszc- bo przeca sie im nie chce haha a tak to do podgrzewacz i klopot z glowy

ja mam do ciebie osobista prosbe - jak bedziesz na wizycie u swojego gina to zapytj sie czy kobieta kotr miala juz raz cc moze rodzic sn czy kwlifikuje sie do cc bede dzwieczna

Do góry