reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Tunia bo ja troszkę ostatnio przespałam tematów - powiedz wybrałaś bukiet??? Ja też ślubowałam jesienią - i miałam bukiet jesienny - herbaciane róże z dodatkami, które przypominały jarzębinę - nie pamiętam jak one się nazywały - ale uwierz wyglądał pięknie :) zdjęcie mało dokładne nie oddaje tego w 100% - polecam takie połączenie :)

Załączniki

• bukiet.jpg
    bukiet.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo fajnie :) piękne są te kolory a jesień jest najcudowniejszą porą roku pod względem kolorystyki :) a wybrane już jakie kwiaty?? i co z sukienką?? będziecie mieli kościelny czy cywilny - jak coś moja biała kiecka wisi jeszcze w szafie mogę wypożyczyć ;)

Do Kasiurek1983
Ja pytałam na ostatniej wizycie mojej gin o poród sn po cc. Powiedziała, że statystyki są 50/50 przede wszystkim decyduje to z jakiego powodu była cesarka. Jeśli nie zaistnieją identyczne wskazania do cc to raczej możliwy jest poród sn. W moim przypadku decydowało kilka czynników - po pierwsze miałam gestoze (znaczne skoki ciśnienia, grożące odklejeniem łożyska i krwotokiem przy dużym skoku ciśnienia, dwukrotnie przekroczony kwas moczowy), no i mały siedział pośladkami bez szans na odwrócenie (był za duży). No i cieli mnie na zimno (bez skórczy) w 39 tyg, ale 2 tyg leżałam w szpitalu i dostawałam leki na ciśnienie.
Nadmienie, że tak jak wtedy bardzo chciałam urodzic sn tak teraz też bardzo mi na tym zależy.
Teraz, żebym mogła urodzić normalnie dziecko musi się obrócić, ważyć mniej niż 3,5 kg, no i nie moge mieć tak dużych skoków ciśnienia, ech tak wiele czynników się na to składa ale ciągle mam nadzieje na poród sn. Gin mówi, że mam 50% szans. Dla mnie "szklanka jest w połowie pełna"

Tunia już od jakiegoś czasu coś tam czułam ale teraz przydybałam dzidzia na gorącym uczynku :-) Przyłożyłam rękę do brzuszka i poczułam dwa dość mocne kopniaczki . Dziwne jest to że bardziej czułam je na zewnątrz niż w środku , ale w poprzedniej ciąży też tak miałam , że dużo lepiej ,na poczatku ,czułam kopniaki ręką .

Któraś pisała o pozycji na prawym boku , u mnie zawsze najlepiej było czuć jak leżałam na wznak i brzuszek miałam wciągnięty :tak:

Ajako - to nawet nie chodzi o środki przeciwbólowe, ale przy cc często przez pierwsze trzy dni matka nie ma jeszcze pokarmu, wiec dziecko jest dokarmiane sztucznym mlekiem, jednak u mnie to szpital zapewniał mleko i takie są chyba wymagania. Oni muszą mieć mleko dla noworodków, wiec jeśli masz przynieść swoje, to chyba je sprzedają na lewo.
Kasiurek - to zależy dlaczego miałaś cc. Ja też miałam cc - spadające tętno dziecka, podejrzenie odklejenia łożyska. Po zbadaniu łożyska okazało się, że był w nim zawał i było niewydolne w trakcie porodu. Nie oznacza to jednak, że nie mogę teraz rodzić naturalnie. Pytałam się lekarza od razu.

reklama
mini gratulacje :) teraz be4da tylko mocniejsze i bardziej wyrazne mnie dzisija dzidizol tak w aptece skopal ze szok smialam sie sama do siebie raz z jednej strony raz z drogiej chyba juz niechciala tych niedobrych lekow brac ;) teraz tez kopie mamusie :)

Do góry