reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
MaMicrunia my zdecydowaliśmy sie na przechowywanie krwi pępowinowej w Polskim Banku Komorek Macierzystych, jak masz jakieś pytania to pisz:)
Bozienka nie przejmuj się na zapas, naprawdę lekarze pewnie na wyrost wolą zbadać niunię niż coś przeoczyć, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze;)
Lina - ja nie wierzę w ktg:D miałam mega skurcze, a na ktg nic a nic się nie pojawiało:) fakt, że były ty skurcze krzyżowe, a nie brzuszne, no ale coś powinno chyba się pojawić tuż przed porodem.

Strasznie cicho tu dzisiaj:-)

MaMicurina no wiec nie wiem co to moglo byc bo ja mam takie bolesne klucia ze az mi oczy wychodza a takiego samego bolu nie mialam.

No właśnie te kłócia też mam na porządku dziennym już w tej chwili...ale co to w nocy było to nie wiem:-(
Dziś idę do mojego gina-może jakimś cudem mnie uświadomi.

Cisza bo pogoda senna i wszystkie śpią :)

Ciekawe jak Kasiulek:-)

Cześć babeczki :-D:-D Co tu taka cisza :eek: Ja nakarmiłam głodomora i śpi:-D Coś Was nadrobić nie mogę :-(
No to która dzisiaj rodzi jakieś chętne :-D???

hej babeczki, czyżby cisza przed burzą na forum? Zaraz jakaś marcóweczka nas uswiadomi ze urodziła :))) ja dzisiaj w nocy wyjatkowo super spałam :)) znając zycie to dzisiaj bedzie na odwrót :) w ogóle wczoraj troche pomolestowałam mojego męża i takie miałam po chwili skurcze że masakra, tak mnie brzuch strasznie bolał że myslałam że sie zaczeło ale po pół godziny przeszło :)) chciałabym juz urodzic no ale juz blizej niz dalej wiec czekamy, nie znamy dnia ani godziny dziewczyny!!! :)))

Witam!

dziewczyny a czy ktoras bedzie pobierala komorki macierzyste i przechowywała?
pytam bo dzis jedziemy na spotkanie w tej sprawie i chyba bedziemy podpisywac umowe.

ah i chcialam zapytac czy taki straszny bol jakby w pochwie-trwajacy dobre około 20 sekund to tez jakies skurcze czy co?
dzis nad ranem myslalam ze cos sie dzieje i prawie M budziłam...wiecie jak to jest w pierwszej ciazy kiedy nic sie nie wie :)

MaMicurina - ja w pierwszej ciąży się zastanawiałam nad bankiem komórek, ale poczytałam na różnych stronach conieco (nie tylko na strinach banków komórek, ale i na innych zaufanych medycznych) no i doszłam do wniosku, że to kolejny sposób, żeby ktoś mógł kasę trzepać, tak jak ze szczepionkami 6 w 1 itp.

co do kłucia, to może maluch tak mocno naparł na szyjkę?

Tunia spokojnie, jeszcze power przyjdzie, póki co odpoczywaj i sie leń :tak:

Ja rano do gina, a potem od razu z małą do lekarza podjechalismy, bo kaszel coraz gorszy. Osłuchowo czyta, ale tak kaszle paskudnie, że lekarka stwierdziła, że nie ma sensu czekać i dała antybiotyk. Spływa jej po gardle wszystko i to tylko kwestia czasu, kiedy osiądzie na oskrzelach, a że ja mogę w każdej chwili urodzić, to powiedziała, że lepiej mała była zdrowa, żeby malucha nie narażać...

u mnie dziś leniwy dzień będzie - pogoda paskudna, spac się chce, więc wyrywać sie nie będe i poleżakuję więcej, a co :-p

dobry
Faktycznie tu spokojnie dzis, no ja pospalam uwaga 11h no ale ja mam dwie noce bezsenne i jedna odrabiajaca jak widac,no ja w planach nie mam nic ...
tunia urodziny co 4 lata to mlodosc mozna zachowac:)
mata zdrowia dla malej

reklama
Ajako - dzięki za słowa o synusiu, bo ja znów mam obawy, że będzie mi bardzo dziwnie mieć synka.
Ivi, Amandla - chciałabym, żeby Oskarek tak grzecznie spał w dzień - z Emilką miałam zupełnie inne doświadczenia.
Villandra - kto jeszcze miał pomyłkę przy prognozowaniu płci? Bo wiem, że Kindzia, a drugą musiałam przeoczyć...
Bozienka - trzymam kciuki, żeby Kornelka rozwijała się zdrowo, żeby nie potrzebne były żadne dodatkowe zabiegi.
Patka - super, ze już w domku, dochodź szybko do siebie!
Mata - zdrówka dla Dobrusi!!! Oby Ciebie nie dopadło.
MaMicurina - ja mam często kłucia w pochwie i jakby w okolicach pęcherza, ale krótko trwają. Sama nie wiem co to jest - w pierwszej ciąży sobie takich nie przypominam.
Lina - pogódź się z tym, że nie wywołasz porodu na siłę. Jak organizm będzie gotowy, to sam zadecyduje. Zdaj się na los i postaraj się wyciszyć i spokojnie czekać. Na pewno to już niedługo.

Ja mam jeszcze plany na czwartek - mamy podpisać umowę kredytową na nowe mieszkanie. Ciekawe jakie oczy zrobią w banku, jak zobaczą mój brzuch... Potem teoretycznie mogę rodzić, choć nie spieszy mi się jakoś. Boję się. Boję się porodu - mam coraz więcej wątpliwości, czy chcę cc, czy nie lepiej było spróbować sn. Boję się nowej rzeczywistości z dwójką dzieci.
Ciekawa jestem, czy Oskar nie zrobi mi urodzinowej niespodzianki, bo mamy w rodzinie takie daty: ja mam urodziny 02.03, Emilka 03.04, imieniny i ślub brałam 07.08. Jest więc śmieszne następstwo cyfr w datach. W marcu jedyna taka data to 02.03. Z drugiej strony cc mam planowane na 12-tego. 12.09 to urodziny mojego męża, 12.04 to urodziny mojego taty. Jeśli więc urodzi się 2-giego lub 12-tego, to będzie "tradycja" podtrzymana.

Do góry