reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

MaMicrunia odnośnie komorek macierzystych, my z mężem wyszliśmy z założenia, że za Autocasco samochodów płacimy więcej niż kosztuje to pobranie krwi, a praktycznie też z AC się nie korzysta, a płaci się " na wszelki wypadek", więc, oby nam się nie przydała ta krew, ale jak jest możliwość to trzeba z niej korzystać.
Roczna oplata za przechowanie jest śmieszna, bo miesięcznie wychodzi ok. 30 zł,a można jej nie płacic jak się poleci kolejnego pacjenta, więc koszt nie jest duży w porównaniu do potencjalnych możliwości:) takie jest moje zdanie:)

reklama
Doris to czwartek to wielki dzien dla was -super, co do nastepstw cyfr to moj tata,siostra, mama i siastrzenica maja podobnie w dodatku zawsze urodziny wypadaja im w ten sam dzien-tylko ja sie wylamalam:)

Ewstra - tak, jak podpiszemy tą umowę w czwartek, to zamkniemy tym samym wszystkie sprawy mieszkaniowe. Pozostanie tylko już czekać na nowe.

Dzieki dziewczyny,jestescie kochane,ale to nie bylo klocie tylko straszny ból.

Amandla no wlasnie tez podobnie na to patrzymy-oczywiscie ze wolałabym aby nigdy nie okazały się potrzebne ale jesli mozemy to chcemy zrobic wszystko co w naszej mocy zeby sie "zabezpieczyc"

MaMicurina - skoro już ból się nie pojawia, to nie przejmuj się. Może był to skurcz, a ból promieniował tak, że czułaś go w okolicy pochwy. Teraz różne bóle nas łapią: ja mam te kłucia, a poza tym bardzo często spina mi się brzuch, aż do bólu. Raz bolało mnie tak, że ból promieniował na udo, innym razem na pośladek... Jeśli ból przechodzi, nie pojawia się w odstępach czasu i nie nasila, to znaczy, że to jeszcze nie to, a sam fakt zaistnienia skurczu, czy bólu w okolicach brzucha jest zupełnie normalny.

dzien dobry:-)

Dopiero wstałam, bo w nocy odwiedziłam szpital....

Wieczorem zaczął mnie boleć żołądek ale prawie po 2 h przeszedł, poszłam się wykapać i spać. O 1 się przebudziłam, poszłam do łazienki a dół od Pizamy mokry......obudziłam meza zadzwonił do szpitala i miałam obserwować 1,5 h czy coś mi sie sączy. W czasie tej godziny wznowu zoladek zaczął boleć, zwymiotowałam...masakra już nie pamiętam kiedy mnie tak żołądek bolał.Przed 3 znowu telefon i ze mamy przyjechać to mi sprawdzą.... Okazało sie ze to nie wody..... podpięli mik ktg. Wogóle synuś spał i kazala mi sie poruszać zeby go obudzić. I tyle. przed 6 byliśy w domku. jutro mam wizyte w szpiatlu wiec moze czegoś sie dowiem......ale trzęsłam sie jak osika.....bo ja taka nieszpitalna jestem

Doris- to powodzenia w podpisaniu umowy :-)

Mata-kow- zdrówka dla DObrusi, no żebyś ty sie nie zaraziła teraz...

Bozienka- trzymam kciuki za Kornelkę. Silna dziewczynka znije, wiec na pewno wszytko bedzie dobrze:-)

Lina- miłego aktywnego dnia:-)

jopal- oj współczuje ci bardzo z nieprzespania nocki

MaMicurina- moze dzidzia cos ci uciskała

Cześć dziewczyny :-)Ale naskrobałyście:-)
Mami- moja to trzecia ciąża i dopiero teraz mam kłucia ale od 5 miesiąca ,z tego co wiem albo maluch uciska mocno albo szyjka zaczyna się powoli przygotowywać ale to wszystko zależne od organizmu.To tak jak u mnie miałam bolesne skurcze i przeszły myślałam ze to nic a rozwarcie jednak się powiększa a inna będzie mieć taki i nic.Albo najlepsze jest rozwarcie bez bóli przerabiałam przy 2 porodzie.Lepiej się nie martwić i skontrolować swojego lekarza.
Lina- spokojnie twój maluszek chce urodzić się pewnie w marcu :-)
Ivi-życzę szybkiego powrotu do domku żeby żółtaczka znikła jak najszybciej ,Każde dziecko inne wiec bardzo możliwe że szybciej małej przejdzie .
Bozienka-my wszystkie trzymamy kciuki za twoją Kornelke wiec będzie dobrze,A dziewczyny mają racje na wcześniej lekarze bardziej dmuchają wiec spokojnie musi być dobrze.
A ja sobie spałam do 13 :-)Moje dziecię grzeczne w brzuszku bardzo mało aktywne jest.Umówiłam się na 1 marca do fryzjera wiec weekend może być mój.Dzisiaj czekam na kurierów i jutro ma być komoda tylko jak pozbyć się szybko zapachu z niej???A w piątek na 12 na zdjęcie pesseru a przed będą panowie z blatem na pralkę.Wiec na styk się wyrobie w planie :-)

nusia no to sie starchu musialas najesc kochana wspolczuje jutro wizyta wiec moze czegos sie dowiesz trzymam kciuki:-)

A ja wrocilam od kolezanki i jestem wykonczona tym jej malym jak moj mi tak bedzie dawal w kosc to nie wiem co zrobie:-)

reklama
Dziewczyny czy któraś ma karuzele z rybkami z fisher price bo właśnie dostałam i składam i szału dostaje bo nie wiem jak włożyć tą wiszącą część niby łatwo ale wydaje mi się ze jak będę wciskać to pęknie a instrukcja do kitu bo po ani po angilesku ani po polsku ehh

Do góry