reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

bozienka- bedzie ok, poczekaj na badania moze wszystko bedzie dobrze a to tylko falszywy alarm??

angel- nie jestes sama z dolem... ja denerwuje sie wszystkim podwojnie, chyba dlatego ze ten moj T to taki lekkoduch, a humork mi brak juz od jakiegos czasu... zwlaszcza jak T caly dzien w pracy siedzi......... wtedy mam az natto czasu zeby sie pomartwic i w grobowy nastroj wprowadzic...

reklama
Witam
wpadłam sie przywitać, jesteśmy od wczoraj w domciu, oj cudownie jest.
Nie mam kabla do lapciaka wiec teraz korzystam z neta u siostry. Może jutro wieczorkiem będzie kabelek :)

Zdecydowaliśmy się na imię MILENKA :) Jest kochaniutka i bardzo łaskawa dla mamci bo je, śpi i kupka, a mamcia trochę obolała po cc. Kazali mi się podnieść po 8 godzinach... ale to opiszę w odpowiednim wątku jak już będzie kabelek.
Pati w 7 niebie cały czas przy siostrze, dziś nawet do szkoły nie zabardzo chciała iść :)
Słuchajcie w moim przybadku usg powiedziało prawdę, jak mi powiedzieli, że ważyła 4470 i mierzyła 61 cm to jakbym wtedy stała to bym normalnie padła :)
Trudno było w szpitalu ją wykarmić, bo spadła jej waga do 4100 i nie chcieli nas wypuścić, ale następnego już brzybrała na wadze i nas puścili, teraz już jestem chodzącą mleczarnią więc jest git:)

Powodzenia dla następnych w kolejce
villandra bardzo dziękuje za przekazanie wieści ze szpitala

Ale akcje widzę - kolejna niespodzianka do kwadratu, z ta róznicą, że jajeczka sie tym razem pokazały :-D oj cos dużo tych niespodzianek, a tak na dobrą sprawę dopiero zaczynamy się sypać ;-)

Bozienka trzymam kciuki za wyniki Kornelki - tak jak dziewczyny piszą, lekarze wolą dmuchac na zimne, ale przeginają czasme ze straszeniem... pamiętasz jak niedawno było z ta niby wielką anemią? Głowa do góry - będzie dobrze :tak:

wiecie co, mam wrażenie, że z tym zamknięciem wątku to chyba ja nakombinowałam przez przypadek :zawstydzona/y: bo mi myszka cos szwankuje i czasem musze kilka razy kliknąć i zauważyłam, że czasem jak klikne w kopertkę przy wątku to krzyżyk wyskakuje i wtedy wątek się zamyka - ale kurcze jakim cudem, skoro nie mam uprawnień moderatorskich? Bo wygląda na to, że każdy może nam wątki blokować...

Tunia ja jeszcze ze 2 tygodnie temu tez byłam dętka... teraz powera dostałam - oby to była oznaka rychłego porodu ;-)

Patka to Milenka póki co największy maluch u nas :tak: super, że już w domku jesteście

Villandra powodzenia - jutro zaganiany dzień będziesz miała - nie wiem jak dajesz radę, bo ja bym wysiadła :sorry2:

Ivi Tymek będzie dobrym starszym bratem :tak: fajnie widzę siostrę zaakceptował. Ja się boje u nas tego wejścia smoka i funkcjonowania... bo póki co cała uwaga na Dobrusie jest, a potem będzie musiałą sie podzielić trochę mamą z bratem (o ile brat będzie, bo pewności juz zadnej ;-):-D)

A ja jutro do gina z rana - M pół dnia wolnego sobie wziął, co bym nie musiała lecieć na nogach... poza tym z Dobrusią coraz gorzej i wygląda na to, że jutro do lekarza jeszcze będziemy musieli jednak podjechać bo kaszle okropnie i syropki nie pomagają...
dzis nawet wieczorkiem kilka skurczybyków było, ciekawe jak tam moja szyjka... chyba zaczynam miec stracha... z jednej strony chciałabym juz urodzic, a z drugiej wcale nie mam na to ochoty...

Witam ja bardzo porannie. 3/4 nocy wogóle nie spałam wieczorem poganiałam mojego M żeby szedł szybciej spać co by się zdążył na wszelki wypadek wyspać troche bo juz myślałam, że coś się będzie działo bo mnie wieczorem kilka takich skórczy dopadło co jeszcze nia miałam takich tylko kucanie pomagało nie mogłam się wogóle wyprostować potem jak leżałam to brzuch się spinał i bolał jak na okres teraz też ale już tylko pobolewa. Teraz ledwo żyję nie wyspana i na dodatek głowa na maksa dalej boli. Żeby tego było mało to Ryszard dzisiaj nie śpi od 3 teraz wymiękłam i włączyłam mu bajki bo już nie mam siły z nim sie bawić mam tylko nadzieje, że szybko się zmęczy i pójdzie spać. Z jednej strony marzę o łóżku a z drugiej wiem, że ciężko mi będzie usnąć.

dziewczyny a czy ktoras bedzie pobierala komorki macierzyste i przechowywała?
pytam bo dzis jedziemy na spotkanie w tej sprawie i chyba bedziemy podpisywac umowe.

ah i chcialam zapytac czy taki straszny bol jakby w pochwie-trwajacy dobre około 20 sekund to tez jakies skurcze czy co?
dzis nad ranem myslalam ze cos sie dzieje i prawie M budziłam...wiecie jak to jest w pierwszej ciazy kiedy nic sie nie wie :)

Ostatnia edycja:
Witam się wtorkowo :-):-):-)

Dziewczyny u kogo kolejna niespodzianka???? jakoś nie mogę się doczytać...:eek:
MaMi nie podpowiem - nie wiem... sama w pierwszej ciąży jestem ;-)
Mata - oby, oby - życzę udanej wizyty u gina i co by z Dobrusią wszystko ok było :tak::tak::tak:
Bozienka - głowa do góry - Calineczka jest silna - będzie dobrze :tak::tak:

Dziewczyny jak to możliwe - byłam wczoraj na ktg i wydaje mi się, że było źle podłączone - cały czas jechałam na 20% a w momencie skurczu spadało mi np do 10,9% - to chyba powinno rosnąć??? fakt, że wyszło kilka 40'stek ale ja ich w ogóle nie czułam :sorry::sorry::sorry: zgłupiałam :sorry::sorry:

Poza tym zaczynam trząść spodniami - nie wiem czy się skupiać i próbować wywołać Małą czy dać se spokój - jak przyjdzie to będzie :-( boje się porodu jak cholera...

Widzę, że wszystkie sobie smacznie śpicie jeszcze :) - ja uciekam mam dziś zamiar spędzić aktywnie dzień a siedzenie przed komputerem w tym nie pomaga :):):) albo pojawię się później albo jutro - a jakby co napisze sms :-D(już sama uważam, że należy się z tego tylko śmiać) .

Miłego Dnia ;) nie piszcie za dużo co bym nadrobić zdążyła ;-)

Ostatnia edycja:
M poszedł odprowadzić Borysa i zrobić małe zakupy śniadaniowe - w związku z tym zostałam dziś w łóżku :-)
Pewnie mnie też mało dziś będzie na forum :tak:

Ivi fajnie że Tymek nie zazdrosny - on an szczęście w takim wieku że za miesiąc dwa nie będzie pamiętał że jej nie było :-) Mam nadzieję że Kinia nie będzie miała żółtaczki - dziwnie że tak późno wyszło Tymkowi :rolleyes2:

Amandla
ale Ci się trafił aniołek szczęściaro :-D Ja z Borysem to nie miałam kiedy zębów umyć - a spał co najwyżej 45 minut - no chyba że na rękach :-D:-D:-D Oby los był tym razem łaskawy ....
Dzięki za przepis - przeniosłam go do innego wątku żeby mi nie zginął :-)

Bozienka zamulaj , zamulaj :tak: Większość z nas teraz narzeka to Ty się będziesz przejmować ?? :-)
Trzymam kciuki za Kornelkę - ale jestem przekonana że wszystko z nią ok - choć doskonale rozumiem Twój stres i strach ...

MaMicurina ja nie mam takich bóli - a przynajmniej nie kojarzę ....

Mata Borys kurcze też kaszle jak gruźlik :sorry: Nawet pani w przedszkolu mi coś wspominała - ale osłuchowo był czysty więc może to od suchego powietrza :eek: Idziemy z nim na badania w czwartek to może skoczymy go jeszcze osłuchać ... bo jak by jednak coś się mu tam rozwijało to lepiej zdążyć go wyleczyć ...

Jopal czemu Rysu tak wstaje dziwnie ?? Nie możesz mu powiedzieć że jest noc i się nie bawimy ?? :sorry:Wykończysz się !!!!

Patka
fajnie że Patrysia zapatrzona w siostrę - ma teraz żywą lalkę w domu :-)

Lina miłego aktywnego dnia dzisiaj :-) czekam na SMSa :-D

Mini nie mam pojęcia co mu się dzisiaj stało normalnie o 20 już śpi i do 7 rano jest spokój a dzisiaj go opętało, nawet u nas w łóżku nie chciał spać tylko się ciągle śmiał i sobie gadał po swojemu i co najciekawsze wcale spac mu się nadal nie chce a ja tylko czekam kiedy mi padnie. Normalnie idzie spać koło południa ale licze, że dzisiaj szybciej się uwinie.

Hejo:-D

Wstalam i nawet sie wyspalam:-)mimo turlania z boku na bok:-)
Moje dziecie chyba zmienilo pozycje wczoraj bo to co on wyprawial to byl szok:-)

MaMicurina nie wiem ale jak to takie klucie to dzidzia Ci napiera przynajmniej ja tak mam ale klucie...
mata o co ja bym dala za takie powera:-)chyba wszystko:-)

patka witajcie super ze juz w domku jestescie:-)

jopal moze Rysiu mial poprostu taki dzien co??

reklama
Tunia na pewno ma taki dzień teraz lata jak opętany to chyba na zmiane pogody wczoraj słońce a dzisiaj biało, że świata nie widać i cały czas sypie, może on z tych ludzi pogodynek albo co.

Do góry