reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
cicho cicho sie robi... dziewczyny zajete :D

ja jak zwykle pol dnia przed lapkiem... jutro mam zamiar miec jakis kreatywny dzien...

a tymczasem zyczej spokojne nocy:sorry:

dzien doberek w ten paskudny dzien :-D
Ja to już wogóle koczowanie do tego porodu mało co wychodze bo mam wrażenie że zaraz moge urodzic hehehe no i sie kisze w domu ale dzisiaj jade z mamą do miasta musze sie troszke ruszyc i jeszcze autem pojeździc bo później niewiem kiedy wsiąde za kierownice :)

Wczoraj przyszła huśtawka z fisher price o taka Huśtawka 'Gwiazdeczka' - Fisher Price, K7924 - Huśtawki - od 0 miesięcy :: 656.00 zł | Linkbaby takie bajery , moja mama stwierdziła ze za moich czasów jak sie urodziłam to krzesełko drewniane do karmienia to było "wow" :D Ale to dostalismy w prezencie bo osobiście bym pewnie takiej huśtaweczki nie kupiła :)

ooo i tak ogólnie nudze sie okropnie w sumie to juz bym chciała żeby mała była z nami bo przynajmniej miałabym sie do kogo odezwac (fakt że by mi nie odpowiedziała ale co tam :) ) przytulic, i wogóle mamusi by było lżej... :cool: i jestem okropnie ciekawa jak malutka będzie wyglądac :rofl2:

A tu taki wysyp dzieciaczków :) ja wizyta w czwartek ciekawe czy dotrwam :)

Wasze dzieciątka tez takie ruchliwe są ? :) bo moja to niezłe gimnastyki tam robi i czkawki non stop prawie ale sie będzie darła jak te płucka tak wycwiczy :D:D:D :rofl2:

Kadza te hustawki - świetna sprawa ! Bedzie ci malenstwo kolysala , będziesz miała wiecej czasu zeby cokolwiek zrobic ;-) ja mam bardzo podobna tylko ze z aquarium tez fisher price - duuuuzo ludzi polecalo ;) mam nadzieje ze i tobie sie sprawdzi .

Ale tu cisza , wchodzi człowiek poczytać, a może ktoś sie rozpakowal, a tu nic ani dziewczyn ani wieści - rozpakowaly maja masę roboty , a te w dwupakach szykują sie chyba do rozpakowania ;-)

Witam sie w ten zimny , szary , sobotni poranek ;-)

Hej Kobietki :-):-)

Czytałam, czytałam i zapomniałam co mam napisać - Mini, Tunia, Kindzia - dzięki za pamięć...

Oj ja też mam już dość ciąży - tak jak i większość z Was ale nie wiem co zrobić skoro lekarz wczoraj stwierdził, że szyjka skrócona ale wszystko pozamykane - Mała ma ciągle 3,5 kg także przestała rosnąć :-D:-D:-D:-D:-D
Poza tym leże z gorączką, katarem i wymiotami... Z nosa to by gruszki nie starczyło co by wszystko wyciągnąć - a Mąż krzyczy , że z łóżka mam nie wstawać i jak tu poród wywołać :confused::confused::confused::confused: wczoraj po wizycie i ja brunatnych plamień dostałam - także może coś tam przez przypadek mi otworzył :-D albo po badaniu ot tak poprostu o coś leci :laugh2::laugh2:

Poza tym wczoraj przeżyłam jedne z najgorszych chwil w życiu - idąc na badania weszłam do przychodni zobaczyć tętno małej, bo ruchów od rana nie czułam - sprawdzają, sprawdzają i znaleźć nie mogli... w momencie pojawiłam się u swojego lekarza (chwała Bogu, że akurat przyjmował w gabinecie) - okazało się , że jest wszystko ok - tętno, serduszko, wszystko ładnie... przy okazji ktg - skurczy brak (no może kilka tak d o 40-50 skoczyło, ale to nie skurcze:-D) także jak się okazało, że wszystko ok i wróciliśmy z M do domku temperatura z 37,5 skoczyła mi prawie na 39 dlatego też nie zajrzałam wczoraj... M nie dał mi wstać z łóżka - tylko ciepłą herbatę mi donoszono...

Więc po skrócie tak to u mnie - może mnie teraz też nie być jak M wróci napewno dostanę eksmisję z przed komputera do łóżeczka....

Kindzia
czyści????????????? jeszcze mnie ścigniesz :-D:-D:-D
A ja szukam w całej swojej wsi herbaty z liści malin i nie ma :sorry::sorry: dziś jeszcze M wyślę do zielarskiego może tam gdzie znajdzie :-):-):-)

witam, witam porannie

kadza
nie no chustaweczka po prostu wyczesana totalnie :-D fiu fiu :-). moja mała tez czka po kilka razy dziennie, hmm zadatki na diwę operową będzie miała czy jak ????:-D:-D

MaMicurina
owocnych łowów życzę.

Ivi szczęściaro, jak Tobie juz dobrze, że masz maluszka w domku. Z tego co piszesz to forma chyba tez u Ciebie całkiem dobra po porodzie???

pinula nie maluj paznokci na poród. :szok: nie wolno. u nas kobitkom od razu po przyjsciu sprawdzaja czy nie maja pomalowanych paznokci i bezbarwnym tez nie mozna. :no: niby mówią, że do cesarki tylko, tylko jak przewidzieć czy coś sie nie zadzieje takiego, że się nie będzie miało cesarki.

atan
jeszcze raz gratuluję córeczki. w końcu sie doczekałas.

Lina zdrowiej !!! TAk na marginesie takie akcje z kyg to sa tragiczne, człowiekowi serce w gardle staje normalnie.
oki zmykam, jakowąś kawusie wypić i nie wiem co by tutaj porobic żeby sie zrelaksować przed wizja szpitala :-(

Ostatnia edycja:
Witam!

Oj cisza cisza - ale jak co weekend - M w domu to i czasu na kompa mniej, co by nie było, że tylko na forum siedzimy jak są w pracy ;-):-p:-D

Lina to się załatwiłaś... miksturka z miodku, czosnku i cytryny i do poniedziałku będzie po wszystkim :tak: no a w ośrodku to ładnie sprawę olali - nie ma jak uzywac sprzętu a nie wiedzieć jak :confused2: dobrze, że wszystko ok.

A z tymi skurczami na ktg to mi się przypomniało, że jak z Dobrusią podpieli mnie pod oxy i ktg i zaczęły się mocniejsze skurcze dość szybko - tzn. ktg pokazywało 80-90 ja uchcachana, że takie mocna skurcze a mnie mocno nie boli - na co przychodzi położna i z usmiehcem mówi, że nie skalibrowali ktg po poprzednim porodzie, cos tam klikneła i moje mega skurcze były juz na 30-40 :sorry::rofl2:

Kadza super huśtaweczka :tak: na pewno będziesz zadowolona

a ja chyba wybiorę się z M na szybkie zakupy - póki jeszcze z domu mogę sie ruszyć, bo potem to już nie będzie tak łatwo :sorry:

miłego dnia

reklama
Witam sobotnio :-) gdzie wy wszystkie pouciekalyscie??
Ja jeszcze w lozeczku, koncze ogladac film i biore sie za sprzatanie poki w miare dobrze sie czuje... milego dnia brzuchatki i mamuski :-D :-D :-D

Do góry