reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
cicho cicho sie robi... dziewczyny zajete :D

ja jak zwykle pol dnia przed lapkiem... jutro mam zamiar miec jakis kreatywny dzien...

a tymczasem zyczej spokojne nocy:sorry:

dzien doberek w ten paskudny dzien :-D
Ja to już wogóle koczowanie do tego porodu mało co wychodze bo mam wrażenie że zaraz moge urodzic hehehe no i sie kisze w domu ale dzisiaj jade z mamą do miasta musze sie troszke ruszyc i jeszcze autem pojeździc bo później niewiem kiedy wsiąde za kierownice :)

Wczoraj przyszła huśtawka z fisher price o taka Huśtawka 'Gwiazdeczka' - Fisher Price, K7924 - Huśtawki - od 0 miesięcy :: 656.00 zł | Linkbaby takie bajery , moja mama stwierdziła ze za moich czasów jak sie urodziłam to krzesełko drewniane do karmienia to było "wow" :D Ale to dostalismy w prezencie bo osobiście bym pewnie takiej huśtaweczki nie kupiła :)

ooo i tak ogólnie nudze sie okropnie w sumie to juz bym chciała żeby mała była z nami bo przynajmniej miałabym sie do kogo odezwac (fakt że by mi nie odpowiedziała ale co tam :) ) przytulic, i wogóle mamusi by było lżej... :cool: i jestem okropnie ciekawa jak malutka będzie wyglądac :rofl2:

A tu taki wysyp dzieciaczków :) ja wizyta w czwartek ciekawe czy dotrwam :)

Wasze dzieciątka tez takie ruchliwe są ? :) bo moja to niezłe gimnastyki tam robi i czkawki non stop prawie ale sie będzie darła jak te płucka tak wycwiczy :D:D:D :rofl2:

Kadza te hustawki - świetna sprawa ! Bedzie ci malenstwo kolysala , będziesz miała wiecej czasu zeby cokolwiek zrobic ;-) ja mam bardzo podobna tylko ze z aquarium tez fisher price - duuuuzo ludzi polecalo ;) mam nadzieje ze i tobie sie sprawdzi .

Ale tu cisza , wchodzi człowiek poczytać, a może ktoś sie rozpakowal, a tu nic ani dziewczyn ani wieści - rozpakowaly maja masę roboty , a te w dwupakach szykują sie chyba do rozpakowania ;-)

Witam sie w ten zimny , szary , sobotni poranek ;-)

Hej Kobietki :-):-)

Czytałam, czytałam i zapomniałam co mam napisać - Mini, Tunia, Kindzia - dzięki za pamięć...

Oj ja też mam już dość ciąży - tak jak i większość z Was ale nie wiem co zrobić skoro lekarz wczoraj stwierdził, że szyjka skrócona ale wszystko pozamykane - Mała ma ciągle 3,5 kg także przestała rosnąć :-D:-D:-D:-D:-D
Poza tym leże z gorączką, katarem i wymiotami... Z nosa to by gruszki nie starczyło co by wszystko wyciągnąć - a Mąż krzyczy , że z łóżka mam nie wstawać i jak tu poród wywołać :confused::confused::confused::confused: wczoraj po wizycie i ja brunatnych plamień dostałam - także może coś tam przez przypadek mi otworzył :-D albo po badaniu ot tak poprostu o coś leci :laugh2::laugh2:

Poza tym wczoraj przeżyłam jedne z najgorszych chwil w życiu - idąc na badania weszłam do przychodni zobaczyć tętno małej, bo ruchów od rana nie czułam - sprawdzają, sprawdzają i znaleźć nie mogli... w momencie pojawiłam się u swojego lekarza (chwała Bogu, że akurat przyjmował w gabinecie) - okazało się , że jest wszystko ok - tętno, serduszko, wszystko ładnie... przy okazji ktg - skurczy brak (no może kilka tak d o 40-50 skoczyło, ale to nie skurcze:-D) także jak się okazało, że wszystko ok i wróciliśmy z M do domku temperatura z 37,5 skoczyła mi prawie na 39 dlatego też nie zajrzałam wczoraj... M nie dał mi wstać z łóżka - tylko ciepłą herbatę mi donoszono...

Więc po skrócie tak to u mnie - może mnie teraz też nie być jak M wróci napewno dostanę eksmisję z przed komputera do łóżeczka....

Kindzia
czyści????????????? jeszcze mnie ścigniesz :-D:-D:-D
A ja szukam w całej swojej wsi herbaty z liści malin i nie ma :sorry::sorry: dziś jeszcze M wyślę do zielarskiego może tam gdzie znajdzie :-):-):-)

witam, witam porannie

kadza
nie no chustaweczka po prostu wyczesana totalnie :-D fiu fiu :-). moja mała tez czka po kilka razy dziennie, hmm zadatki na diwę operową będzie miała czy jak ????:-D:-D

MaMicurina
owocnych łowów życzę.

Ivi szczęściaro, jak Tobie juz dobrze, że masz maluszka w domku. Z tego co piszesz to forma chyba tez u Ciebie całkiem dobra po porodzie???

pinula nie maluj paznokci na poród. :szok: nie wolno. u nas kobitkom od razu po przyjsciu sprawdzaja czy nie maja pomalowanych paznokci i bezbarwnym tez nie mozna. :no: niby mówią, że do cesarki tylko, tylko jak przewidzieć czy coś sie nie zadzieje takiego, że się nie będzie miało cesarki.

atan
jeszcze raz gratuluję córeczki. w końcu sie doczekałas.

Lina zdrowiej !!! TAk na marginesie takie akcje z kyg to sa tragiczne, człowiekowi serce w gardle staje normalnie.
oki zmykam, jakowąś kawusie wypić i nie wiem co by tutaj porobic żeby sie zrelaksować przed wizja szpitala :-(

Ostatnia edycja:
Witam!

Oj cisza cisza - ale jak co weekend - M w domu to i czasu na kompa mniej, co by nie było, że tylko na forum siedzimy jak są w pracy ;-):-p:-D

Lina to się załatwiłaś... miksturka z miodku, czosnku i cytryny i do poniedziałku będzie po wszystkim :tak: no a w ośrodku to ładnie sprawę olali - nie ma jak uzywac sprzętu a nie wiedzieć jak :confused2: dobrze, że wszystko ok.

A z tymi skurczami na ktg to mi się przypomniało, że jak z Dobrusią podpieli mnie pod oxy i ktg i zaczęły się mocniejsze skurcze dość szybko - tzn. ktg pokazywało 80-90 ja uchcachana, że takie mocna skurcze a mnie mocno nie boli - na co przychodzi położna i z usmiehcem mówi, że nie skalibrowali ktg po poprzednim porodzie, cos tam klikneła i moje mega skurcze były juz na 30-40 :sorry::rofl2:

Kadza super huśtaweczka :tak: na pewno będziesz zadowolona

a ja chyba wybiorę się z M na szybkie zakupy - póki jeszcze z domu mogę sie ruszyć, bo potem to już nie będzie tak łatwo :sorry:

miłego dnia

reklama
Witam sobotnio :-) gdzie wy wszystkie pouciekalyscie??
Ja jeszcze w lozeczku, koncze ogladac film i biore sie za sprzatanie poki w miare dobrze sie czuje... milego dnia brzuchatki i mamuski :-D :-D :-D

Do góry