reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

heyka

donoszę ze mnie coś "hycnęło"
cała noc "czyściło" 7 razy
i po każdym "czyszczeniu" mega mocne skurcze
regularne ale dośc długi odstęp bo najpierw 20 potem 15
nad ranem jakby ucichło ale nadal brzunio sie stawia...

kadza śliczny bujak
Lina Ty pierunie do marca i tak damy rade .. zobaczysz:)
.......................

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny, cisza przed burza na forum? Która nastepna do rozpakowania? Ja mam nadzieje ze wytrzymam do piataku do nastepnej wizyty, z tym czyszczeniem to mnie od dobrego tygodnia czysci po 3-4 razy dziennie, oprócz tego krocze boli i mam napady gorąca więc zobaczymy czy wytrzymam ten tydzien tak jak gin mówił czy sie rozpakujemy, ja od jakis 3-4 dni nie przesypiam nocy, ciezko mi sie przekrecac, wszystko boli i juz miejsca sobie znaleźć nie mogę ehhh... już mam dość :) ide troche posprzatac to chociaz nie bede myśleć o bólu, bo boli mnie czesto tak jak na okres ale jeszcze jest lajcik :) później pewnie jak sie zacznie to będzie hardcor :p

Oj cicho cicho :)
A ja nad ranen mialam dosc mocny skurcz w sensie pobolewanie brzucha..potem przez sen pamietam , ze kilka razy tez bylo..
Wstalam to juz tak lekko czasem pobolewa..
Podziwiam Was dziewczyny ktorym leci 40 tydzien a wy takie spokojne jakby wsio przed terminem :p Ja juz tak co dnia wypatruje czy to moje sloneczko nie chce do nas dolaczyc..

A wogole wydaje mi sie, ze zmienil poze ale za nic nie moge sobie wyobrazic jak. Bo czuje ruchy- takie kopanko smyranka - po OBU BOKACH brzucha calkiem nisko przy plecach :confused: Na srodku wypnie zapewne pupe tak do granic mozliwosci, ze mam stozek skora jakby miala peknac a w tym samym czasie kwicze z bolu bo glowa(?) w pecherz. Naprawde musi byc duzy :( Ale skad to smyranie takie po bokach to nie umiem sobie wyobrazic ;-)

Ehh ale mi sie te dni dłużą juz strasznie :-(

MOja taka super ruchliwa baba od 3 dni zupelnie ucichla, wykonuje moze z 10 ruchow dziennie i nie wiem czy sie martwic, ale tez mega mega zgaga wrocila ktora w 8 muesiacu zupelnie zniknela a teraz sie zastanawiam co to oznacza. Kurcze na dodatek umylam kominek takim mega trujacym smierdzacym plynem i teraz ma strasznie boli podbrzusze ale nie skurczowo tylko boli boli.
I tez mi nudno bardzo, posprzatalam co sie dalo i odpoczywan. W sumie mam z 15kg nowych ciuszkow do prasowania od kolezanki ale nie wiem czy dzis sie zbiore do tego!

Witam!

A z tymi skurczami na ktg to mi się przypomniało, że jak z Dobrusią podpieli mnie pod oxy i ktg i zaczęły się mocniejsze skurcze dość szybko - tzn. ktg pokazywało 80-90 ja uchcachana, że takie mocna skurcze a mnie mocno nie boli - na co przychodzi położna i z usmiehcem mówi, że nie skalibrowali ktg po poprzednim porodzie, cos tam klikneła i moje mega skurcze były juz na 30-40 :sorry::rofl2:

Mata rozbroiłaś mnie :-D
heyka
Lina Ty pierunie do marca i tak damy rade .. zobaczysz:)
.......................
No ja napewno - następną wizytę mam na 5 marca :-D:-D:-D:-D:-D jeszcze mnie ścigniesz :-D:-D:-D:-D

A mi właśnie dostarczono herbatkę z liści malin - zaraz Wam powiem jak smakuje :-):-):-)

ja tezz bym chciala by cos zaczelo sie dziec... chociaz skorcze przepowiadajace... a u nas cisza... cos czuje, ze moje dziecko jak mama baranem bedzie:sorry::sorry:

zjadlam sniadanko i ide sprzatac, znow nudy... T w pracy do polnocy wiec mam sobote z tv ....

Herbata w smaku dobra - tylko z tego co czytam za późno pić zaczęłam ;-);-);-);-) więc ja 3 razy dziennie ją spożywać będę + kapsułki z oleju z wiesiołka sobie kupiłam :-):-):-)

Plan na najbliższy tydzień - osiągnąć choć 3 cm rozwarcia na wizytę - 4 marca będę jeszcze przysiady ćwiczyć :-D:-D

To znowu ja tak jak się z rana odmeldowałam zjadlam śniadanie i poszłam spać hehe:rofl2:
Teraaz chłopaki poszli na spacer a ja dopiero wstałam. Żeby mnie na siku nie obudziło to pewnie bym dalej spała. Mi leci właśnie 40 tydzień i juz nie doszukuje się żadnych objawów bo ciągle myślałam, że to może już a to tylko mnie tak strachało. Organizm mnie podpuszczał a potem odpuszczał, teraz to już olewam i pewnie zbagatelizuje na początku jak faktycznie coś się zacznie dziać, jedynie porządku w chacie na bieżąco pilnuje co by potem ze skórczami nie sprzątać na szybko bo nie może nawet najmniejszy bałagan zostać.

Jopal a ja nawet nie sprzątam - jak będę w szpitalu M będzie pokój malował to i porządki wielkie zrobi :-):-):-)
Kamila oj tam lepiej jak Cię nie męczy fałszywymi alarmami a jak się zacznie to już porządnie :tak::tak::tak:

reklama
Lina no ja tez chcialam tego szukac, ale dziewczyny pisza, ze to trzeba wczesniej.. I widzicie taka bzdura a w ciazy straszyli, zeby przypadkiem jakas herbata malinowa nie byla tez z lisci bo masakra. Super nie dosc, ze specjalna trzeba kupowac to jeszcze to na dluzsza mete dziala, pijac kilka razy dziennie a nie..
Te ciazowe mity to juz teraz na koniec mnie nawet zaczynaja draznic.

Kamila wspolczuje... ale mi te kilka dni szybko zleci a potem sroda, czartek męzo od 7 do 24 w robocie, a piatek-niedziela od 13 do 24.. wiec ja dostane swira wtedy. Powaznie sfiksuje. A ten cwany sie smieje, zeby do wtorku sie male wykluło to urlop dostanie :evil: Ano chcialo by sie chcialo...

Jopal i teraz cisza zupelna?? Ale uparty Edziu no, termin wybija chata wysprzatana, matka zmachana a on twardo siedzi :crazy::-D

To oczekiwanie jest straszne..........

Do góry