reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Monika witaj w swiecie zywych :-D Podziwiam Cie jak nic... matko tyle uczenia i zdawania, nerwow..ja jestem dętka koszmarna :baffled:

Aha Kamila wiesz kiedys ja nawet nie slyszalam od kogokolwiek o jakichs 'przepowiadajacych'.. Najczesciej koncowka ciazy, nagle wody odeszly czy skurcze i do szpitala. A nie jakies bezsensu zapowiedzi. To nie dla mnie za nerwowa jestem by sie zastanawiac czy nie sa regularne czy to nie to. Wolalabym poprostu dosc do tego momentu i BUM wody czy nagle skurcze, wszystko. A teraz z tym GBS mnie stresuje, ze nie odroznie przepowiadajacych od tych wlasciwych i na czas nie pojade do szpitala :/

Angel oj tam, oj tam jak ma pomóc to lepiej późno niż wcale - a w smaku jest nawet dobra i cena zachęcająca - niecałe 4 złote za paczkę :-):-):-):-)

Monika
no to gratulacje - wreszcie będziesz miała spokój :tak::tak::tak:

Angel dlatego już nie czekam co ma być to będzie wyleźć i tak musi.
Lina mój chłop to nawet sam odkurzacza nie ruszy z własnej woli bo wychodzi z założenia, że po co odkurzac jak i tak się nakruszy, zabawek po małym wieczorem nie pozbiera bo po co jak rano znowu poroznosi ech... szkoda gadać. Im więcej zrobię przed wyjściem tym mniej może będę miała jak wróce. Zrobiłby co nieco jakbym mu karteczki popisała co jest do zrobienia ale co ja mam mu oczywiste rzeczy pisac, odkurzac, zmyć podłogi, naczynia posprzątać o praniu nie wspomne. Niektore chłopy to niereformowalne ale to akurat wina mojej tesciowej co mu całe życie nic nie dała zrobić bo ona zrobi lepiej. Teraz też na czas jak będe szła do szpitala kazała mu się z małym przeprowadzić do niej to ona wszystko przy dziecku zrobi, to aż się we mnie zagotowało tym bardziej, że mój ma wolne w tym czasie. Miałby ugotowane, posprzątane i Rysiu oporządzony, a ten by w internecie cały dzień siedział i telewizje oglądał, więc niech siedzi w domu i wreszcie się wykaże. Tym bardziej, że moi rodzice mieszkają pietro wyżej i ugotowane i tak bedzie miał, a i pralke mu moja mama w razie czego włączy.

A herbatka z liści malin w doz.pl kosztuje 2,49
http://www.doz.pl/apteka/p47038-Lisc_maliny_herbatka_ziolowa_50_g

angel- ja tez tak kiedys myslalam, ale jak czytam jakie dziewczyny maja objawy a u mnie cicho-szaaa

no coz moze i faktycznie lepiej jak przyjdzie z nienacka bomba taka:-D
tyle, ze ja tez do tych niecieroliwych raczej naleze... czlowiek czeka i czeka i czeka .... im blizej tym trudnie...

Jopal tylko nie wiem czy by zdążyła dojść jakbym w pon zamówiła :-D:-D:-D:-D ja to jak i Ty na bombie zegarowej siedzę :-D:-D:-D a faceci niestety tacy są a my same musimy ich "poustawiać"...

ale ja kupiłam i już wypiłam nawet :-) tylko szkoda, że tak późno się wzięłam za porządne szukanie :confused2::confused2: w zielarskim kupiłam w aptekach nie mieli...

ale powiem Wam, że siła podświadomości działa :-):-):-) zaraz mnie skurcze łapać zaczną :-D:-D:-D:-D

Witam witam
pinula nie maluj paznokci na poród. :szok: nie wolno. u nas kobitkom od razu po przyjsciu sprawdzaja czy nie maja pomalowanych paznokci i bezbarwnym tez nie mozna. :no: niby mówią, że do cesarki tylko, tylko jak przewidzieć czy coś sie nie zadzieje takiego, że się nie będzie miało cesarki.

Po moich odwiedzinach na porodówce wiem że sie u mnie nie czepiają... koleżanka miała na cvzerwono pomalowane na walentynki i nic jej nie powiedziały...

A o tym że czyści co jest oznaką rychłego porodu to ściema.... Mnie już z miesiąc czyści..... fakt faktem pije dużo ale że tak sie wyraże, tego i owego w normslnej trwałej konsystencji nie miałam już dawno...

Moje dziecie z kolei spokojne.... czasem gdzies nóżke wystawi czu dupka sie przekreci na jedna strone brzucha a tak to nawet czkawki już nie ma... z tydzień już czkawki nie było....
weekend miał byc mój a tu cisza... hehe

mąż zawiedziony bo do pracy w poniedziałek wraca.... i nie bedzie miał go kto zastąpic w razie w.... :(

ja chwile byłam w szkole ale z połowy zajec sie urwałam....

reklama
Nie ma to jak podświadomosc :-D

Kamila no mowa, mowa... ja jestem strasznie, ale to straznie niecierpliwym człowiekiem.. Jak już cos ma sie wydarzyc to ja chce juz teraz, a oczekiwanie to dla mnie wiecznosc bo nie umiem zapomniec i zajac sie czyms innym :D
Te 9 miesiecy byly dla mnie naprawde ciezkie w oczekiwaniu.. i ja wiedzialam, ze tak bedzie, ze wybije chwila w ktorej moze juz wyjsc to bede siedziala jak na szpilkach. Ba, nawet lezala patrzac sie w sciane i tylko o tym myslac.. :/
Jeszcze gdyby ta piperzona przeprowadzka byla jakos teraz to by mnie zajelo, a tak ......:no:

Do góry